Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Βιάζονται να αποκτήσουν υδατοδρόμιο στον Άγιο Νικόλαο

Ηδη η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει κάνει παρουσίαση των υπηρεσιών της στο Δήμο. Ήδη η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει κάνει παρουσίαση των υπηρεσιών της στο Δήμο.

Ενδιαφέρον για την προώθηση των διαδικασιών για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου στον Άγιο Νικόλαο εκδηλώνει η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ο Πρόεδρος Μιχάλης Σγουρός ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για το θέμα, επικεντρώνοντας στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από δύο εταιρείες, για να αναλάβουν αυτές να διεκπεραιώσουν για λογαριασμό του Δήμου Αγίου Νικολάου (και ειδικότερα για το Δ.Λ.Τ.) τη σύνταξη του φακέλου που θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο απ' όπου θα εκδοθεί η σχετική άδεια.

Ήδη η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει κάνει παρουσίαση των υπηρεσιών της στο Δήμο, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για να αναλάβει τη σύνταξη του σχετικού φακέλου αδειοδότησης. Όπως είπε ο κ. Σγουρός, η αρχική πρόταση της εταιρείας προς το Δήμο ήταν να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο αντί του ποσού των 20.000 ευρώ, αλλά στο μεσοδιάστημα μέχρι σήμερα, η ίδια εταιρεία έχει μειώσει το χρηματικό ποσό κατά πολύ διαβάζουμε στην Ανατολή. 

Υπάρχει και δεύτερη εταιρεία η οποία εκτός από την αδειοδότηση του υδατοδρομίου, μπορεί παράλληλα να διεκδικήσει και τη χρήση του, δρομολογώντας υδροπλάνα δικά της. Όπως είπε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσκεψη στελεχών της δεύτερης εταιρείας, που θα κάνουν τη σχετική παρουσίαση.

Η λειτουργία υδατοδρομίου και η δρομολόγηση υδροπλάνων αποτελεί μια εντελώς καινούρια για μας εμπειρία και δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί, είπε ο κ. Σγουρός. Ενώ επισημάνθηκε επίσης ότι το Δ.Λ.Τ. δεν θα πρέπει να καθυστερήσει να προωθήσει το θέμα αυτό, γιατί ήδη αυτό προωθείται από άλλες περιοχές της Κρήτης και της υπόλοιπης χώρας και ως υποδομή λειτουργεί ενισχυτικά στην ανταγωνιστικότητα ενός τόπου ως τουριστικού προορισμού, πόσο δε μάλιστα, που οι εμπειρογνώμονες το συσχετίζουν και με την κρουαζιέρα. Οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων μπορούν φτάνοντας σε ένα λιμάνι να έχουν προγραμματίσει επισκέψεις σε άλλα σημεία της Κρήτης ή σε κοντινά νησιά, με υδροπλάνο.

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο Μιχάλη Σγουρό και τα μέλη Γιάννη Μελισσουργάκη, Γιώργο Γουναλάκη και Σταύρο Καναβάκη. Η επιτροπή θα κάνει τις αναγκαίες επαφές και συζητήσεις με εταιρείες που δραστηριοποιούνται με αυτό το αντικείμενο και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...