Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ζευγάρι στη Σητεία στα δίκτυα των Αρχών για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τουρλωτής του Δήμου Σητείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας, ένα ζευγάρι Ελλήνων 33ων και 24ων ετών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα, ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους (1,8) γραμμαρίων και
• Οκτώ (8) δισκία για τα οποία στερείται ιατρικής συνταγής.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου.

Πρωτοφανής δικαίωση "υπερχρεωμένου" σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο

«Για πρώτη φορά, δευτεροβάθμιο δικαστήριο της χώρας, (το Πρωτοδικείο Χανίων), δικαιώνει δανειολήπτρια που προσέφυγε σ’ αυτό, ζητώντας βελτίωση της απόφασης του πρωτοβαθμίου δικαστηρίου (Ειρηνοδικείο Χανίων)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

  Η δανειολήπτρια είναι δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός), 46 ετών, μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, με μηνιαίο μισθό το 2011 905 ευρώ, με επιπλέον μηνιαίο εισόδημα 100 ευρώ από εκμίσθωση ενός δωματίου. Έχει χρεωθεί σε 7 τράπεζες με αρκετά προϊόντα (πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και χρέος επαγγελματικό σαν εγγυήτρια), με συνολικό χρέος 115.946,11 ευρώ.

   Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, συνεκτιμώντας τα υποβληθέντα στοιχεία, εκτίμησε το πραγματικό κόστος (σύμφωνα με αποδεικτικά στοιχεία) διαβίωσης της ίδιας και του ανήλικου τέκνου της στο ποσό των 700 ευρώ, ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ότι αρκεί το ποσό των 500 ευρώ.Επίσης, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε ορίσει περίοδο χάριτος ενός χρόνου, ενώ το δευτεροβάθμιο δύο χρόνια.

 Τέλος, ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε υπολογίσει την εμπορική αξία του ακινήτου στα 120.000 ευρώ, το δευτεροβάθμιο υπολόγισε το ύψος της εμπορικής αξίας της κατοικίας στα 93.500 ευρώ και καλεί τη δανειολήπτρια να καταβάλει το ποσό που χρωστά σε 228 δόσεις των 400 ευρώ/μήνα.

Μάλια: Έλληνας έκλεψε το κινητό ανήλικου τουρίστα

Συνελήφθη, χθες στα Μάλια, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, 68χρονος ημεδαπός, για κλοπή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 17χρονου Βρετανού τουρίστα, ο 68χρονος εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία του 17χρονου, αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 68χρονου και στην συνέχεια αποδόθηκε στον παθόντα.


flashnews.gr

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Σφηνάρι Χανίων - Επιχειρεί και το ελικόπτερο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σφινάρη στον Κίσσαμο Χανίων. 

Στο σημείο της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει 10 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και 25 άνδρες ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχει ένα πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο και το πυροσβεστικό ελικόπτερο ενώ συνδράμουν και 4 οχήματα ΟΤΑ

Ανησυχία πάντως προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
 cretalive.gr

Συνελήφθησαν 92 άτομα μέσα σε τέσσερις ημέρες στην Κρήτη

Συνολικά 92 άτομα συνελήφθησαν στη Κρήτη μέσα σε ένα μόνο τετραήμερο από τις αρχές στο πλαίσιο γενικών και ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων που πραγματοποιούνται...
στο νησί.

Οι γενικές αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ οι ειδικές την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων που καταγράφονται σε διάφορες περιοχές.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών συνεπικουρούμενες από την Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης και το Τμήμα Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Οι αστυνομικές αυτές εξορμήσεις – επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Ενδεικτικά, το συγκεκριμένο τετραήμερο, πραγματοποιήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, γενικές και ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις.

Αποκλειστικά στις εξορμήσεις αυτές διατέθηκαν 210 αστυνομικοί και 76 οχήματα συνολικά.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων και των ελέγχων του τετραημέρου από 12-07-2012 έως και 15-07-2012 σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

-Ελέγχθηκαν 1.963 άτομα, καθώς και 1.506 οχήματα συνολικά.

- Προσήχθησαν 149 άτομα (79 ημεδαποί και 70 αλλοδαποί).

- Διαπιστώθηκαν συνολικά 1.011 παραβάσεις

- Συνελήφθησαν 92 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων. Ενδεικτικά, συνελήφθησαν 3 άτομα για οπλοκατοχή, 8 άτομα για παραβάσεις που αφορούν ναρκωτικά, 5 άτομα για παίγνια, 1 άτομο για ζωοκλοπή, 15 άτομα για παραβάσεις που αφορούν νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, 6 διωκόμενοι για καταδικαστικές αποφάσεις.

- Κατασχέθηκαν 103 γραμμάρια ηρωίνης, 87,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 10,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 7 δισκία ναρκωτικών ουσιών, 2 πτυσσόμενα μαχαίρια, 1 αεροβόλο πιστόλι, 1 γκλοπ, 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα (160) ευρώ και 2 οχήματα.
flashnews.gr

Ναταλία Γερμανού: Σαλπάρει για… Κρήτη

Η Ναταλία Γερμανού μετά το τέλος των επαγγελματικών της υποχρεώσεων θα ξεκινήσει τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Η παρουσιάστρια όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πάει στην Κρήτη, αφού όπως δήλωσε στο tv έθνος «δεν νοείται ελληνικό καλοκαίρι χωρίς Κρήτη». 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε θα ταξιδέψει και στην Μυτιλήνη όπου ήταν ο τόπος καταγωγής του πατέρα της.

Λασίθι: Αλβανοί ''ποντικοί στη φάκα'' αστυνομικών!

Οι δράστες έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, αλλά υπολόγιζαν χωρίς να τον ιδιοκτήτη...

Στη "φάκα" των αστυνομικών αρχών έπεσαν τα ξημερώματα δύο "ποντικοί" που επιχείρησαν να τρυπώσουν σε σπίτι 38χρονου στην Π. Άμμο Ιεράπετρας, στο Λασίθι. Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες από την Αλβανία ηλικίας 36 και 37 ετών, προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του σπιτιού του 38χρονου, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός δράστη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας σιδερένιος λοστός μήκους σαράντα δύο εκατοστών, ένας μαύρος σκούφος και πέντε λευκά πλαστικά γάντια μιας χρήσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του 36χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα χρυσό δακτυλίδι, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, οκτώ κινητά τηλέφωνα, εννέα φορτιστές κινητών τηλεφώνων και ένας φορτιστής ηλεκτρονικής συσκευής, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να αιτιολογήσει. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Χανιά: Τον κακοποιούσε και τον άφησε να πεθάνει αλυσοδεμένο κάτω από τον καυτό ήλιο!

Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στη Κρήτη έρχεται στην επιφάνεια προκαλώντας αμηχανία και προβληματισμό σε όλους όσους προσπαθούν να περιορίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Κοντά σε παιδικές κατασκηνώσεις στα Χανιά της Κρήτης ένας αγρότης είχε μέσα σ’ ένα περιφραγμένο χώρο μαζί με τα πρόβατα τις κατσίκες και τις κότες του και δύο ασπρόμαυρα σκυλιά. Τα ζώα εδώ και 8 μήνες τα κακοποιούσε συχνά, όπως καταγγέλλει μια γειτόνισσα του, η οποία είχε προσπαθήσει να του εξηγήσει – αν και δεν γνώριζε καλά ελληνικά – ότι βλάπτει τα ζώα και πως ο τρόπος, που τους συμπεριφέρεται, είναι το λιγότερο απάνθρωπος.

Αυτή η γυναίκα κατήγγειλε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η προστασία των ζώων» το τι περνούσαν αυτά τα πλάσματα καθώς το ένα πέθανε χθες (16-07-2012) προφανώς από θερμοπληξία, αφού ο ιδιοκτήτης του το είχε αλυσοδεμένο και εκτεθειμένο διαρκώς στον ανελέητο ήλιο.

Η γυναίκα εξήγησε, ότι αυτός ο αγρότης χτυπούσε τα σκυλιά, αν δεν πήγαιναν κοντά του κάθε φορά, που τα καλούσε, με ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα ποτίσματος!

Την τελευταία εβδομάδα, όπως εξήγησε η καταγγέλλουσα, είχε τα ζώα αλυσοδεμένα μέσα στον ήλιο. Σύμφωνα με το flashnews.gr, το ένα τελικά πέθανε χθες ενώ το άλλο μετά τις διαμαρτυρίες, που του έκαναν οι γείτονες, το εξαφάνισε!

Το ζώο, που δεν άντεξε και πέθανε ήταν δεμένο στον φράχτη χωρίς ίχνος στεγάστρου, (όπως φαίνεται στη φωτό) να το προστατεύει. Το δεύτερο, το οποίο και εξαφάνισε, ήταν δεμένο δίπλα σε μια δεξαμενή νερού και έτσι είχε για κάποιες ώρες ανάλογα με το σημείο, που έπεφτε ο ήλιος, κάποια ελάχιστα εκατοστά χώρου, τα οποία ήταν σκιερά.

Αρκετοί γείτονες είχαν μπει μέσα στο κτήμα, είχαν λύσει τα σκυλιά και τους είχαν δώσει νερό, αφού ούτε αυτό δεν έκανε ο ιδιοκτήτης τους. Η γυναίκα, που καταγγέλλει την κακοποίηση των ζώων, αφού όλες οι προσπάθειες για να συμμορφωθεί απέβησαν άκαρπες, σε μερικές μέρες επιστρέφει στην πατρίδα της.

Κρήτη: Κυπριακή βοήθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας!

Την ώρα που η Κρήτη κατέχει τη θλιβερή πρωτιά της ανεργίας στη χώρα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Πάφου, δίνει βοήθεια...

Εργασία στην Πάφο αναζητούν 21 άτομα από τα Χανιά που υπέβαλαν ήδη ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα. Η διαδικασία εξελίχθηκε ύστερα από επιστολή που απέστειλε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίου της Πάφου προς τον δήμο Χανίων, με την οποία εξέφραζε την πρόθεσή του να συμβάλει στη διευθέτηση εργασίας ανέργων από τα Χανιά, στους τομείς του Τουρισμού και άλλων συναφών κλάδων, στο πλαίσιο της συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Το πρωί, ο δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε από το γραφείο πληροφόρησης και προώθησης της απασχόλησης, η διαδικασία συλλογής βιογραφικών και καταγραφής των ανέργων από τα Χανιά που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Πάφο, σε τουριστικά και άλλα συναφή επαγγέλματα. Όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας του δήμου Γαβριήλ Κουρής, 21 άτομα υπέβαλαν πλήρη βιογραφικά.

Παράλληλα, ο κ. Κουρής, σε επιστολή που απέστειλε προς τον διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Κενδέα Ζαμπυρίνη, εκφράζει την πρόθεση της δημοτικής αρχής για επέκταση της συνεργασίας του δήμου Χανίων με το επιμελητήριο της Πάφου, και σε άλλους τομείς ενδιαφέροντος, με βάση τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τους δύο αδελφοποιημένους δήμους.

Εκατοντάδες επιβάτες στο Ηράκλειο με το Mein Schiff I

Deutsch: TUI Cruises "Mein Schiff"
 "Mein Schiff" (Photo credit: Wikipedia)
Εκατοντάδες επιβάτες στο Ηράκλειο με το Mein Schiff I, θα παραμείνουν στο Ηράκλειο μέχρι τις 7 το απόγευμα.
 
Με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα, δηλαδή  2100 επιβάτες και 800 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff I μήκους 264 μ όπου θα παραμείνει εδώ, έως τις 7 το απόγευμα.

Όπως σημειώνεται: “Οι μεγάλες πληρότητες αποδεικνύουν τη στροφή που έχει γίνει από πλευράς κρατήσεων και ψήφου εμπιστοσύνης προς το λιμάνι του Ηρακλείου”.


Πηγή: www.cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...