Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ να κάνετε για να γλιτώσει το κινητό σας από τους χάκερς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Στο έλεος των χάκερ βρίσκονται οι χρήστες smartphones που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να θωρακίσουν τη συσκευή τους απέναντι στους ηλεκτρονικούς κινδύνους. Τον τελευταίο χρόνο οι κυβερνοεπιθέσεις στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα. 

Οι επιτήδειοι εγκαθιστούν ιούς στα τηλέφωνα, εκμεταλλευόμενοι κενά στην ασφάλεια των συσκευών όταν οι κάτοχοί τους σερφάρουν στο Ιντερνετ ή χρησιμοποιούν εφαρμογές (apps).

Από τη στιγμή που ο ιός μολύνει το κινητό, οι κυβερνοεγκληματίες αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη (μηνύματα, επαφές, κωδικοί πρόσβασης κ.ά.) και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στον τραπεζικό του λογαριασμό.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αθώος ο 62χρονος για την ασέλγεια σε βάρος της 11χρονης


Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε πριν από λίγο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης ο 62χρονος, που κατηγορείτο για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης, πέρυσι, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. 

Μειοψήφισαν ένας δικαστής και ένας ένορκος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι άνδρας έπρεπε να κριθεί ένοχος για προβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του 62χρονου, Αντώνη Δαμανάκη και Γιώργο Στειακάκη, από την ακροαματική διαδικασία δεν φάνηκε ότι υπήρξε ασέλγεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς της ανήλικης κατέθεσαν ότι μετά το περιστατικό η 11χρονη δεν αναφέρθηκε ξανά σε αυτό, και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να επιμείνουν στους αρχικούς ισχυρισμούς τους


cretalive.gr

Εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες τρέχουν στα Χανιά για καλό σκοπό


Φόρεσε την κόκκινη στολή του, τοποθέτησε προσεκτικά τη μακριά λευκή γενειάδα του και πήρε στον ώμο τον τεράστιο σάκο του. Αυτή τη φορά, όμως, η αποστολή του ήταν διαφορετική: να τρέξει σε αγώνα δρόμου για να βοηθήσει παιδιά με προβλήματα υγείας.

Και δεν πρόκειται για έναν, αλλά για εκατοντάδες Άγιους Βασίληδες που θα φορέσουν τις στολές τους στις 21 Δεκεμβρίου για να συμμετάσχουν σε ένα διαφορετικό αγώνα δρόμου, το «Santa Run», που θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στα Χανιά.

Οι επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες θα συγκεντρωθούν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, από όπου θα ξεκινήσουν τον αγώνα και στη συνέχεια αφού διανύσουν μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων, διαμέσου του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης, θα καταλήξουν και πάλι στο ίδιο σημείο. Μετά τον τερματισμό θα διοργανωθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με τα συγκροτήματα «Σιγανά Ποτάμια» και «Vanila Swing».

Η ιδέα του «Santa Run» ξεκίνησε από την Αγγλία και σήμερα πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου. Η ελληνική διοργάνωση στα Χανιά θα είναι περισσότερο μια παρωδία της αρχικής ιδέας. «Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν θα υπάρξουν. Οι δρομείς θα φορούν κουδουνάκια, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν θα προσφέρεται στους συμμετέχοντες νερό, αλλά μπύρα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των διοργανωτών, Τάσος Μαραγκουδάκης.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον σύλλογο μαζικού αθλητισμού «Chania Personal Training- ΚΟΤΙΝΟΣ» και το αθλητικό τμήμα του Συλλόγου στήριξης παιδιών με καρκίνο «Ορίζοντας».

Είναι η δεύτερη χρονιά που το «Santa Run» διοργανώνεται στα Χανιά. Πέρυσι οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψήφιων Άγιων Βασίληδων ξεπέρασαν τις 800, ωστόσο λόγω περιορισμένου αριθμού στολών οι δρομείς ανήλθαν τελικά στους 400. Οι Άγιοι Βασίληδες χρωμάτισαν με την παρουσία τους όλη την πόλη, δίνοντας μια νότα… χριστουγεννιάτικου καρναβαλιού.

Στόχος της διοργάνωσης φέτος, όπως και πέρυσι, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση παιδιών με προβλήματα υγείας.

Ο κάθε Άγιος Βασίλης θα καταβάλει για τη συμμετοχή του το ποσό των 15 ευρώ. Το κόστος της συμμετοχής καλύπτει τη στολή του Άγιου Βασίλη, δωρεάν μπύρα στη διαδρομή και το πάρτι, καθώς και δώρα χορηγών.

Τα έσοδα από τη συμμετοχή των δρομέων θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης Παιδιών με Κινητικά Προβλήματα «ΕΛΕΠΑΠ», στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη», στο σύλλογο «Ορίζοντας» και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας- Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΗΦΑΜΕΑ».

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2ο «Santa Run» γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.santarunchania.com

Ρέθυμνο: ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο


Η δημοτική κίνηση «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» παίρνει την πρωτοβουλία να συμμετάσχει και να συμβάλλει στην οργάνωση της καμπάνιας "Αλληλεγγύη για όλους" στο Νομό Ρεθύμνου με σκοπό να υπάρχει στο σπίτι κάθε άνεργου ένα μπουκάλι λάδι!

Στις μέρες μας, το λάδι για χιλιάδες άνεργους πολίτες, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, έχει γίνει είδος πολυτελείας. Στον ελαιοπαραγωγικό Νομό Ρεθύμνου που φροντίζουν τις ελιές, μαζεύουν τους καρπούς της, παράγουν το λάδι και ξέρουν καλύτερα απ’ όλους πόσο πολύτιμο είναι, μπορούν να συμβάλλουν  άμεσα και να γίνουν κρίκος στην αλυσίδα αλληλεγγύης που οργανώνεται σε όλη τη χώρα.

Διαθέτοντας ακόμα και ένα μόνο μπουκάλι λάδι, συμβάλλουν άμεσα στο να υπάρχει λάδι στο τραπέζι του κάθε πολίτη που το έχει απόλυτη ανάγκη.

Η «Αλληλεγγύη για όλους» (www.solidarity4all.gr/) είναι μια συλλογικότητα που επιδιώκει να διευκολύνει τις υπάρχουσες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα (κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, συλλογή τροφίμων και κοινωνικά παντοπωλεία, χωρίς μεσάζοντες, υποστηρικτικά μαθήματα κ.λπ.) κατ’ αρχήν καταγράφοντας όλα τα εγχειρήματα και ανταλλάσσοντας εμπειρίες και «τεχνογνωσία». Επίσης επιχειρεί να ενισχύσει όλα τα υπάρχοντα εγχειρήματα με κάθε δυνατό τρόπο (εφοδιασμό με υλικά και ανθρώπους, οικονομική στήριξη, αλληλοκάλυψη αναγκών κ.λπ.).

Παράλληλα η «Αλληλεγγύη για όλους» παίρνει την πρωτοβουλία οργάνωσης πανελλαδικής καμπάνιας «ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο» και απευθύνει έκκληση στους ελαιοπαραγωγούς και τα ελαιοτριβεία να συμμετάσχουν.

Η δημοτική κίνηση «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» παίρνει την πρωτοβουλία να συμμετάσχει και να συμβάλλει στην οργάνωση της καμπάνιας στο Νομό Ρεθύμνου και σας προτρέπουμε να συμμετέχετε τόσο οι ίδιοι όσο και να εμπλέξετε κι άλλους σε αυτή την προσπάθεια.

Οι ποσότητες που θα συγκεντρωθούν, με δικά μας μέσα, αφού πιστοποιηθούν, θα διατεθούν σε ήδη καταγεγραμμένα νοικοκυριά που το έχουν απόλυτη ανάγκη, είτε στις περιφέρειες όπου συλλέχθηκε είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Σε σχετική πρόσκληση αναφέρεται: "Για να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε καλύτερα την καμπάνια «ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο» στο Ρέθυμνο, καλούμε όποιον/α ενδιαφέρεται να βοηθήσει σε μια πρώτη συζήτηση την Παρασκευή 7/12 στις 7 μμ στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρεθύμνου στην οδό Ζυμβρακάκη 5, 1ος όροφος, στο Ρέθυμνο (Τηλ.: 28310 30000, Φαξ: 28310 30030, Κινητό: 697 4077909, e-mail: syriza.rethymnou@gmail.com).
Πηγή: cretalive.gr

ΘΕΡΙΣΟΣ: Το μήνυμα του αυτόχειρα που συγκλονίζει

«Θέλω να με θυμάσαι όπως ήμουνα. Σ' αγαπώ. Ήμουνα πάντα καθαρός και ντόμπρος». Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα του 36χρονου άνδρα που αυτοκτόνησε στην Κρήτη προς τον αγαπημένο του αδερφό.

Το γραπτό μήνυμα που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του 36χρονου, που εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί στην περιοχή της Θερίσου στο Ηράκλειο, έριξε φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία δείχνουν πως ο θανάσιμος τραυματισμός με μαχαίρι του 36χρονου αποτελεί πράξη απογοήτευσης καθώς στο μήνυμα στο κινητό του μοιάζει να προαναγγέλλει το απονενοημένο διάβημα.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός, σε μία λίμνη αίματος από συγγενείς του, οι οποίοι ανησύχησαν όταν δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους και φώναξαν κλειδαρά, για να μπουν στο διαμέρισμά του.

Πηγή: prismanews.gr

Καθαρή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την "Εφημερίδα των Συντακτών", ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 2,2%.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 19,8%, η Χρυσή Αυγή 9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, το ΠΑΣΟΚ 5%, η ΔΗΜ. ΑΡ 4,5% και το ΚΚΕ 4,1%.

Στην ερώτηση " ποιο κόμμα νομίζετε ότθ θα έρθει πρώτο" το 46% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 26% Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι 8 στους δέκαν πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση είναι δυσχερέστερη, το 2% θεωρεί ότι υπάρχει βελτίωση.

Όσο για την κατάσταση στο μέλλον, το 78% πιστεύει ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν και το 5% ότι θα βελτιωθούν.

Το 47% πιστεύει ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει, ενώ 4 στους 10 πιστεύουν ότι η κρίση θα ξεπεραστεί.

Το 57% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι αρνητικό για τη χώρα. Το 58% πιστεύει ότι είναι αρνητικό για τους ίδιους.


Σε αυτή τη δημοσκόπηση και για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς ισοβαθμούν στην πρώτη θέση όσον αφορά στην ερώτηση, ποιος θεωρείται "καταλληλότερος πρωθυπουργός".

Και σε άλλη δημοσκόπηση, της Marc,που δημοσιεύει το iefimerida.gr, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου προηγείται καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,1% και ποσοστό 23,4%. Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 20,3%, η Χρυσή Αυγή με 8,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,5%, το ΚΚΕ με 4%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά 5,8%. Λευκά, άκυρα και αποχή αθροίζουν 11,2% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 11,6%.

Με σταθμισμένο δείγμα, χωρίς άκυρο, λευκό, αποχή και αδιευκρίνιστη ψήφο τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 30,4%, Νέα Δημοκρατία 26,2%, Χρυσή Αυγή 11,1%, ΠΑΣΟΚ 7,1%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,6%, Δημοκρατική Αριστερά 5,8%, ΚΚΕ 7,2% και άλλα κόμματα -αθροιστικά- 7,6%.


Θέρισος - ΤΩΡΑ: Βρέθηκε νεκρός σε λίμνη αίματος

Ένας 36χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός λίγο μετά τις 10:15 στο σπίτι του στη Θέρισο, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, ο άνδρας βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

Οι υποψίες των συγγενών του ότι κάτι κακό είχε συμβεί μπήκαν από την ώρα άρχισαν να τον καλούν επίμονα στο τηλέφωνο. Μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις αποφάσισαν να πάνε στο σπίτι του με κλειδαρά. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έβρισκαν το άψυχο σώμα του 36χρονου μέσα

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αναμένεται να γίνει νεκροψία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...