Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Καθαρή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την "Εφημερίδα των Συντακτών", ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 2,2%.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 19,8%, η Χρυσή Αυγή 9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, το ΠΑΣΟΚ 5%, η ΔΗΜ. ΑΡ 4,5% και το ΚΚΕ 4,1%.

Στην ερώτηση " ποιο κόμμα νομίζετε ότθ θα έρθει πρώτο" το 46% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 26% Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι 8 στους δέκαν πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση είναι δυσχερέστερη, το 2% θεωρεί ότι υπάρχει βελτίωση.

Όσο για την κατάσταση στο μέλλον, το 78% πιστεύει ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν και το 5% ότι θα βελτιωθούν.

Το 47% πιστεύει ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει, ενώ 4 στους 10 πιστεύουν ότι η κρίση θα ξεπεραστεί.

Το 57% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι αρνητικό για τη χώρα. Το 58% πιστεύει ότι είναι αρνητικό για τους ίδιους.


Σε αυτή τη δημοσκόπηση και για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς ισοβαθμούν στην πρώτη θέση όσον αφορά στην ερώτηση, ποιος θεωρείται "καταλληλότερος πρωθυπουργός".

Και σε άλλη δημοσκόπηση, της Marc,που δημοσιεύει το iefimerida.gr, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου προηγείται καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,1% και ποσοστό 23,4%. Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 20,3%, η Χρυσή Αυγή με 8,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,5%, το ΚΚΕ με 4%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά 5,8%. Λευκά, άκυρα και αποχή αθροίζουν 11,2% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 11,6%.

Με σταθμισμένο δείγμα, χωρίς άκυρο, λευκό, αποχή και αδιευκρίνιστη ψήφο τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 30,4%, Νέα Δημοκρατία 26,2%, Χρυσή Αυγή 11,1%, ΠΑΣΟΚ 7,1%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,6%, Δημοκρατική Αριστερά 5,8%, ΚΚΕ 7,2% και άλλα κόμματα -αθροιστικά- 7,6%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...