Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Τουρίστας ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στο Ρέθυμνο

RethymnonImage by Fathzer via FlickrΝεκρός ανασύρθηκε σήμερα το απόγευμα, από παραλία στο Μπαλί Ρεθύμνου, Γάλλος τουρίστας ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές.

Λουόμενοι αντιλήφθηκαν τον ηλικιωμένο άνδρα στην παραλία Λιβάδι και τον έβγαλαν στην ακτή.

Ο άτυχος τουρίστας, το τέταρτο θύμα στη θαλάσσια περιοχή του Μπαλί τις τελευταίες ημέρες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου απ’ όπου οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να δοθούν απαντήσεις για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες θανάτου. Αν πρόκειται δηλαδή για πνιγμό ή θάνατο από παθολογικά αίτια.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Φωτιά σε εξέλιξη στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 15.30 στην περιοχή του Αγίου Μάμα.

Μέχρι στιγμής καίει χωράφια με χόρτα, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει 7 πυροσβεστικά οχήματα με 14 άνδρες και και μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιεί ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, ωστόσο δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία για την Πυροσβεστική. Μάλιστα, έχει ήδη τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

15χρονη πλήρωσε ακριβά τις διακοπές της στην Κρήτη


Η νεαρή κοπέλα από το Βέλγιο βάδιζε σε διάβαση πεζών όταν παρασύρθηκε από το λεωφορείου που οδηγούσε 53χρονος.

Η κοπέλα έχει τραυματιστεί σοβαρά, καθώς έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων όπου και μεταφέρθηκε άμεσα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με το Flashnews, στην παλιά εθνική οδό Χανίων Κισάμου και συγκεκριμένα στο κέντρο του Πλατανιά.

Ηράκλειο: Την μαχαίρωσαν και την λήστεψαν


Θύμα ληστείας έπεσε το βράδυ, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα μια 60χρονη γυναίκα ιδιοκτήτρια super market στην τουριστική περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου. Μόλις είχε κλείσει το κατάστημα και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει μαζί με τον 40χρονο γιό της, κρατώντας τις εισπράξεις της ημέρας, (5.000 ευρώ), δύο άτομα - που προφανώς παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους- πλησίασαν και ενώ ο ένας με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησε τον 40χρονο, ο άλλος ζήτησε απο την γυναίκα να τους δώσει την τσάντα που κρατούσε και στην οποία υπήρχαν τα χρήματα.

Όταν εκείνη προσπάθησε να αρνηθεί, τότε εκείνος που κρατούσε το μαχαίρι την χτύπησε δύο φορές στο αριστερό χέρι και μια φορά στην μασχάλη, και αφού της άρπαξε την τσάντα εξαφανίστηκε με τον συνεργό του.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη στα Χανιά


Melina MercouriImage by PIAZZA del POPOLOvia FlickrΤην πολιτικό που οραματίσθηκε και υλοποίησε το θεσμό των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων το 1983, την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, θα τιμήσει φέτος το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης ( ΔΗΠΕΘΕΚ). Όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Μιχάλης Αεράκης, το θέατρο σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα και το δήμο Χανίων στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνει, θα πραγματοποιήσει ένα 15νθήμερο αφιέρωμα, από 18 έως 31 Αυγούστου, στη μεγάλη ηθοποιό. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, παρουσίαση οπτικού και ακουστικού υλικού που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική περιφέρεια, καθώς το ίδρυμα Μερκούρη, «άναψε» το πράσινο φως στο αίτημα των οργανωτών.

«Αισθανόμαστε βαθειά ευγνωμοσύνη για τη Μελίνα που συνέλαβε την ιδέα της θεατρικής αποκέντρωσης στην Ελλάδα», τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Αεράκης.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Οκτώ νέα έργα, στους τομείς της επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων, στην Κρήτη

Water Quality - Wastewater TreatmentImage by ChesapeakeBayEO via FlickrΟκτώ νέα έργα, στους τομείς της επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 11.650.203,42 ευρώ εντάσσονται στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Τα 4 από αυτά, προϋπολογισμού 2.651.731,42 ευρώ, αφορούν στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικοί καθαρισμοί), τα 3 προϋπολογισμού 7.027.790 ευρώ στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και το 1 προϋπολογισμού 1.970.682 ευρώ είναι μικτό έργο (εγκατάσταση επεξεργασίας και δίκτυο αποχέτευσης).

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Αναλυτικά τα έργα αυτά είναι :

-Κατασκευή βιολογικού Λιθίνων β’ φάση του δήμου Ιεράπετρα 189.029,44 ευρώ.

- Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμού Κριτσάς της ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου 1.968.000,00 ευρώ

- Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Κρούστα της ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου 1.970.682,00 ευρώ

- Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης οικισμού Ελληνικών της ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου 704.790,00 ευρώ

- Κατασκευή δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης στη Φορτέτσα και στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕΥΑ Ηρακλείου 4.355.000,00 ευρώ .

- Επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμών Αγίου Μύρωνος και Πυργού τέως Δήμου Γοργολαίνι της ΔΕΥΑ Ηρακλείου 1.085.068,03 ευρώ

- Βιολογικός καθαρισμός και κεντρικός αγωγός λυμάτων οικισμών Κασταμονίτσα Αμαριανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ευρώ 742.483,23.

- Βιολογικός καθαρισμός και κεντρικός αγωγός λυμάτων οικισμών Γερακίου - Αρμάχας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας 635.150,72 ευρώ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Enhanced by Zemanta

Ο πεθερός εκτέλεσε τον γαμπρό του !


Βγήκαν τα όπλα, 50 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Μαρεδιανά στην Κίσσαμο Χανίων.

Νεκρός είναι ένας 32χρονος άνδρας ενώ συνελήφθη ο 72χρονος πεθερός του!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το χέρι του ηλικιωμένου φαίνεται ότι όπλισαν οι προσωπικές διαφορές με τον νεαρό γαμπρό του! Ο καβγάς, χθες βράδυ "άναψε" με αποτέλεσμα να βγούν τα όπλα!

Ο 32χρονος, μαζί με τη σύζυγό του και κόρη του δράστη, και τα δύο παιδιά τους έμενε στα Χανιά, όμως προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το ζευγάρι, ανάγκασαν τη γυναίκα, να πάρει, χθες το βράδυ, το μωρό τους και να πάει στο πατρικό της στα Μαρεδιανά.

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...