Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Η Amadeus Hellas διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα ταξιδιωτικά γραφεία της Κρήτης

 Αθήνα, 28 Ιουνίου 2011 - Η Amadeus Hellas, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα, στις 21 και 22 Ιουνίου, δύο ειδικές εκδηλώσεις ενημέρωσης για τα ταξιδιωτικά γραφεία της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ηρακλείου και των Χανίων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη της Amadeus Hellas και σημαντικοί εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής αγοράς των δύο πόλεων.

Τα έμπειρα στελέχη της Amadeus παρουσίασαν το Amadeus Ε-Power Internet Booking Engine, την έτοιμη μηχανή αναζήτησης της Amadeus που προσφέρει πλήρη εναρμόνιση με το lookn feel του website του ταξιδιωτικού γραφείου με μικρό κόστος επένδυσης και τις πιο πρόσφατες δυνατότητες της και ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ταξιδιωτικής αγοράς της Κρήτης αναφορικά με τις παγκόσμιες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.

Επίσης, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ενημερώθηκαν για τη λύση Amadeus Custom Desktop, ένα επαναστατικό περιβάλλον εργασίας που προσαρμόζεται στα μέτρα του κάθε ταξιδιωτικού γραφείου, διευκολύνοντας τον χρήστη στην εκτέλεση των καθημερινών εργασιών του, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητά του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον απέσπασε η παρουσίαση των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Amadeus καθώς μπορούν να αναλύσουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε ταξιδιωτικής επιχείρησης, σε επίπεδο λειτουργιών, συστημάτων, επιχειρηματικών στόχων και στρατηγικής και μπορούν να προτείνουν λύσεις και υπηρεσίες που ενισχύουν την αποδοτικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την εξέλιξη της κάθε επιχείρησης.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η πλατφόρμα Ξενοδοχειακού Περιεχομένου Content Inn, καθώς και το Amadeus Insurance για κρατήσεις ταξιδιωτικής ασφάλειας.

Ο κ. Μάνος Μαρκάκης, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της Amadeus Hellas, δήλωσε: “Η Κρήτη, με την ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστική αγορά αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας στην Ελλάδα. Για αυτό τον λόγο  θέλουμε να είμαστε κοντά στους πράκτορες της περιοχής, προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις, εργαλεία και συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Οι πρωτοποριακές λύσεις της Amadeus και η σωστή χρήση τους για την ενίσχυση του πελατολογίου και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα δώσει την δυνατότητα στα ταξιδιωτικά γραφεία να εφαρμόσουν την κατάλληλη στρατηγική και να επιτύχουν καλύτερα τους στόχους τους.

Φωτογραφία (από αριστερά): Μάνος Μαρκάκης, Sales & Marketing Manager, Μυρτώ Βασίλογλου, Key Account Executive, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Senior Customer Support Specialist, Αλκέτας Μαλιούκης, Key Account Executive

Κλείνει μόνο για το Δήμο Ρεθύμνου ο ΧΥΤΑ Αμαρίου

Η διοίκηση του ΧΥΤΑ Αμαρίου απειλεί από αύριο να κρατήσει κλειστές τις πόρτες για το δήμο Ρέθυμνου, λόγω οφειλών.

Την απόφαση αυτή πήρε ο πρόεδρος της ΑΜΑΡΙ ΑΕ Νίκος Μαρκίδης, καθώς η Αμαριώτικη επιχείρηση αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Ο Δήμος Ρεθύμνου από την πλευρά του αντιμετωπίζει πρόβλημα εκταμίευσης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποπληρώσει τα πολύ μεγάλα χρέη που έχει προς την ΑΜΑΡΙ ΑΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκίδη, ο ΧΥΤΑ αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα αφού οι προμηθευτές του θα σταματήσουν να προμηθεύουν την επιχείρηση με είδη απαραίτητα για τη λειτουργία της όπως για παράδειγμα τα καύσιμα.

Ο κ. Μαρκίδης δεν έκρυψε ότι ακόμα και οι εργαζόμενοι λαμβάνουν μέρος του μισθούς τους καθώς η επιχείρηση αδυνατεί να τους πληρώσει κανονικά. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η απειλή της διοίκησης, η πόλη του Ρεθύμνου κινδυνεύει κυριολεκτικά να «πνιγεί» στα σκουπίδια εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Όσον αφορά τους λοιπούς δήμους δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα γιατί έχουν ήδη καταθέσει μέρος των οφειλών τους.
http://rethemnosnews.gr

Σώθηκε ο πλάτανος του Ν. Καζαντζάκη

Ο Υπεραιωνόβιος πλάτανος που στολίζει την πλατεία του οικισμού Κράσι σώθηκε.
Ο υπεραιωνόβιος πλάτανος στο χωριό Κράσι,( του δήμου Χερσονήσου)  - ο πλάτανος του...
Ν. Καζαντζάκη -όπως όλα δείχνουν ξεπέρασε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.
Ο  πλάτανος υπέφερε από έλλειψη νερού και ασθένειες με αποτέλεσμα το δέντρο να εμφανίζει σημαντική συρρίκνωση του φυλλώματος και να κινδυνεύει άμεσα. Ο περιορισμός της ροής του νερού από την παρακείμενη πηγή που δεσμεύεται για άλλες χρήσεις και το μπάζωμα και τσιμέντωμα του περιβάλλοντος χώρου για την λειτουργία της Δημοτικής επιχείρησης φαίνεται ότι ήταν η αιτία του προβλήματος.
Προφανώς οι παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Δασών αλλά και οι υψηλές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν φέτος λειτούργησαν- όπως βλέπεται στη σχετική φωτογραφία- σωτήρια για το αρχαίο δένδρο.
Ο πλάτανος, που η ηλικία του υπολογίζεται πάνω από τα 1000 χρόνια, είναι ένα από τα ελάχιστα, παρόμοια δένδρα σ’ όλη την Ευρώπη και για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της φύσης.
Σύμφωνα με τους δασολόγους, ο πλάτανος Κρασίου, στη σημερινή του κατάσταση (μετά την επίχωση), έχει στηθιαία περιφέρεια 14,60 μέτρα και συγκαταλέγεται στα πέντε μεγαλύτερα δέντρα της Ευρώπης. Όπως αναφέρει ο Ολλανδός δασολόγος, Jeroen Pater, στην Ευρώπη υπάρχουν 200 δέντρα με στηθιαία μεγαλύτερη των 10 μέτρων.
Στο πέρασμα της κρητικής ιστορίας, στην πλατεία του οικισμού, υπό τη σκέπη του πλάτανου πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις, συνελεύσεις και γιορτές των κατοίκων. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σημαντικοί άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, όπως οι Νίκος Καζαντζάκης, Μάρκος Αυγέρης, Κώστας Βάρναλης και η οικογένεια Αλεξίου, που κατάγονταν από το Κράσι, διέμειναν για κάποιο χρονικό διάστημα στο χωριό για να αναπαυτούν και να δημιουργήσουν.
Η μοναδικότητα της περιοχής προσέλκυσε στο Κράσι για παραθερισμό, αυτούς τους σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους, οι οποίοι συγκρότησαν τη λεγόμενη «λογοτεχνική συντροφιά του Κρασίου». Το χωριό, ο πλάτανος και η φύση αναφέρονται τακτικά σε έργα της Έλλης Αλεξίου και της Γαλάτειας Καζαντζάκη.
Στο Κράσι λειτουργεί και το Σπίτι της Λογοτεχνίας, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης και Λογοτεχνίας, το δεύτερο που υπάρχει στην Ελλάδα μετά τις Λεύκες της Πάρου. Στεγάζεται σ’ ένα παλιό σχολείο του 1882, που λειτουργούσε έως το 1975, στο χωριό και φιλοξενεί Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστές ελληνικών έργων.
http://kritonperiferia.gr

Αγανακτισμένοι από την Κρήτη έφτασαν στην Αθήνα

Θερμή υποδοχή από τους Αγανακτισμένους της Αθήνας στους Χανιώτες που ταξίδεψαν χθες με το πλοίο της γραμμής.

Οι Κρητικοί θα ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των άλλων Αγανακτισμένων Ελλήνων που θα βρεθούν σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, και του Εφαρμοστικού νόμου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο: 80χρονος ήθελε έρωτα και κατέληξε με τραύμα στο κεφάλι!

Μία 23χρονη τραυμάτισε με μπουκάλι στο κεφάλι έναν ηλικιωμένο με τον οποίο πήγε να συνερυρεθεί ερωτικά...

Ο 80χρονος και η νεαρή κοπέλα κατέληξαν και οι δύο στα κρατητήρια καιώς υποστηρίζουν μία εντελώς διαφορετική εκδοχή για την ίδια ιστορία.

Σύμφωνα με τον ηλικιωμένο, στις 5 χθες το απόγευμα, πήγε στο σπίτι του η 23χρονη κοπέλα, την οποία ήδη γνώριζε, με σκοπό να συνευρεθούν ερωτικά. Όσο η κοπέλα ετοιμαζόταν, άγνωστος δράστης μπήκε στο σπίτι, χτύπησε τον 80χρονο και έκλεψε από το κομοδίνο του 450 ευρώ, ενώ αμέσως μετά εξαφανίστηκε.
H... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ

Agios Nikolaos (Crete, Greece): the old harbourImage via Wikipedia Φοβερά ευχαριστημένοι οι καταναλωτές και επαγγελματίες,της πόλης του Αγίου Νικολάου Κρήτης, υποδέχτηκαν το κλιμάκιο σεμιναρίων ,της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων με τους καταναλωτές, που πραγματοποιεί η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, στο νησί.
Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου, στις 25-6-2011 την Κυριακή, η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, κ.Μελάκη Ιωάννα στην Εισήγηγησή της, αναφέρθηκε στα εξής:
" ο Νόμος 3869/2010 , είναι ένα ευεργετικό εργαλείο, το οποίο δίνει την δυνατότατα σε κάθε φυσικό πρόσωπο. που δεν έχει την πτωχευτική ιδιότητα ,να εντάξει τις οφειλές του και να προγραμματίσει τα έσοδά του και τις πληρωμές του, έναντι των οφειλετών του και να ωφελεί από τις διατάξεις του Νόμου και αρχίζοντας ένα νέο ξεκίνημα οικονομικής ζωής, απηλλαγμένοι από το άγχος και τα χρέη..Δηλ. εξήγησε ότι oi καταναλωτές οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, μπορούν να ενταχθούν στον ευεργετικό Νόμο 3869/2010, με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και ιδιαίτερα από το Παράρτημα αυτής που δημιουργείται στην Ιεράπετρα Λασιθίου, για τους καταναλωτές Λασιθίου.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...