Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Από τα Ζωνιανά η κυβερνοεπίθεση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Επικαλούμενος στοιχεία που έλαβε από Εργαστήριο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι οι χάκερ που επιτέθηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις αρχές Απριλίου έδρασαν μέσω διακομιστή στα Ζωνιανά της Κρήτης.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκαν τα μέλη του Συλλόγου που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπενθύμισε ότι ο ΙΣΘ είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι το σύστημα δεν είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε πριν από τρεις ημέρες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το σύστημα δέχτηκε τις περισσότερες επισκέψεις από το κρητικό χωριό και όχι από την Αθήνα ή κάποια άλλη μεγάλη πόλη.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επέμεινε ότι το σύστημα, το οποίο λειτουργεί μέσω του Διαδικτύου, παραμένει ευάλωτο σε ηλεκτρονικές εισβολές, στις οποίες μπορούν να διαρρεύσουν τα προσωπικά στοιχεία των ασφαλισμένων.

Η προσφυγή του Συλλόγου «εκδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και οι υπεύθυνοι της ΗΔΙΚΑ ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι το σύστημα είναι ασφαλές. Η δίκη πήρε αναβολή».

»Λίγο πριν το Πάσχα διαπιστώθηκε ότι οι χάκερ μπαινόβγαιναν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και όχι μόνο έγραψαν ενάμισι εκατομμύριο συνταγές αλλά και είχαν πρόσβαση στα στοιχεία 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και 60.000 γιατρών».

»Από το υπουργείο Υγείας είπαν ότι αναχαίτισαν την επίθεση των χάκερ. Γελοιοποιήθηκαν όμως. Πώς αλλιώς εξηγείται το ότι ζήτησαν να αλλάξουν οι κωδικοί των γιατρών; Και μένουν αναπάντητα τα εξής ερωτήματα: Γιατί άφησαν ανοιχτό το σύστημα ; Τι διασύνδεση έχουν με αυτούς που αφήνουν ανοιχτό το σύστημα; Και γιατί έδωσαν 24 εκατομμύρια για ένα σύστημα που έμεινε επίτηδες ανοιχτό;» είπε ο κ Εξαδάκτυλος.

Σχολιάζοντας την κυβερνοεπίθεση την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «συμφέροντα» που σαμποτάρουν το σύστημα. «Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τομέα της υγείας προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις. Και ενέργειες όπως οι παραβιάσεις του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που καταγράφηκαν, μαρτυρούν και τα μεγάλα συμφέροντα που υπάρχουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, η επίθεση είχε δρομολογηθεί μέσω υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σε ΟΛΗ την Ελλάδα

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., με 412 υποψήφιες και υποψηφίους, αποτελούνται προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνίστριες και αγωνιστές των κινημάτων, συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, νέους και νέες από το φοιτητικό κίνημα, εργάτες, αγρότες, ανέργους και ελαστικά εργαζόμενους, πανεπιστημιακούς, καλλιτέχνες, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στα κινήματα των πλατειών σε όλη την Ελλάδα.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Άνοιξε ο Βενιζέλος...θα κλείσει ο Κουβέλης!


 Μπορεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να ήταν ο πρώτος που...έσυρε το χορό των καθόδων και των προεκλογικών εμφανίσεων στην Κρήτη, μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα τον κλείσει. Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, την Παρασκευή 4 Μαϊου, θα βρεθεί στο Ηράκλειο και θα μιλήσει στα Λιοντάρια. Λίγο το καλό κλίμα που συναντάνε στην Κρήτη, λίγο οι ισχυρές πιθανότητες να εκλέξει βουλευτή στο Ηράκλειο, έκαναν τους επιτελείς της ΔΗΜΑΡ να επιλέξουν Κρήτη για την αυλαία των εκδηλώσεων τους!

200 εκατομμύρια ζευγάρια μάτια θα βλέπουν ... την Κρήτη!

200 εκ. ζευγάρια μάτια θα βλέπουν καθημερινά την Κρήτη ... μέσω του διαδικτύου, χάρη στη διαφημιστική προβολή σε κυβερνητική ιστοσελίδα της Κίνας.

Συνάντηση είχε, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης με τον αρχισυντάκτη και αντιπρόεδρο του Διεθνούς Εκδοτικού Οίκου της Κίνας και υφυπουργό Τύπου κι Εκδόσεων της χώρας, Χουάνγκ Γιόγι (Huang Youyi), με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων η συνέχιση των ανταλλαγών και η επικείμενη συνεργασία σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ ξεχωριστή θέση στην κουβέντα τους είχε η ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας, στον τομέα της έκδοσης και του Τύπου.

Μάλιστα ο Χουάνγκ Γιόγι, μέσω του Διπλωματικού Ακόλουθου της Πρεσβείας της Κίνας, εξέφρασε το θαυμασμό του για τον πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο της Κρήτης, τονίζοντας την ανάγκη διάδοσής του σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Όπως γνωστοποίησε ο Κινέζος υφυπουργός, η Κρήτη θα προβάλλεται σε κυβερνητική ιστοσελίδα, την οποία επισκέπτονται καθημερινά 200 εκ. χρήστες.

Ο Χουάν Γιόγι ηγήθηκε εξαμελούς αποστολής, που πραγματοποίησε ανεπίσημη επίσκεψη στο νησί, και η οποία φιλοξενήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στα πλαίσια της φιλοξενίας, η Κινεζική αποστολή, ξεναγήθηκε το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.



CRETALIVE.GR

Το φθινόπωρο τα πρώτα γεωτρύπανα νότια της Κρήτης

Το φθινόπωρο θα γνωρίζουμε τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων -φυσικού αερίου και πετρελαίου- σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης και μετά από διεθνή διαγωνισμό θα πέσουν τα πρώτα γεωτρύπανα σε 10 με 15 «οικόπεδα». Αυτό έκανε γνωστό ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε σχετική ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος ταυτόχρονα προανήγγειλε και παραχωρήσεις χερσαίων «οικοπέδων» με διεθνή διαγωνισμό μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο κ. Μανιάτης περιέγραψε τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο από την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου. Εφερε ως παράδειγμα τα βεβαιωμένα αποθέματα στις τρεις περιοχές για τις οποίες έχουν προκηρυχθεί διεθνείς διαγωνισμοί, τον Πατραϊκό Κόλπο, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα (250 εκατ. βαρέλια πετρελαίου). Οπως είπε, τα εκτιμώμενα έσοδα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ σε βάθος 20-30 ετών.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στα έσοδα που θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Ως γνωστόν, το 20% των εσόδων του Δημοσίου θα κατευθύνεται για περιβαλλοντικές δράσεις και 5% των ειδικών πόρων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ετσι, για την περίπτωση του Πατραϊκού Κόλπου τα συνολικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή θα είναι 2 δισ. ευρώ σε βάθος 20ετίας, αλλάζοντας το μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Μανιάτης έφερε κι αντίστοιχο παράδειγμα για την ανάπτυξη. Χρησιμοποίησε την περίπτωση του κοιτάσματος των Ιωαννίνων (50 με 80 εκατ. βαρέλια πετρελαίου) και τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει για την Ηπειρο. Η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του βιομηχανικού τομέα της περιφέρειας (πλην κατασκευών) σε ετήσια βάση αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% (από 480 εκατ. ευρώ σε 670 εκατ. ευρώ) και για περίοδο τουλάχιστον 20 ετών. Στο όφελος αυτό θα πρέπει να προστεθεί η θετική επίδραση στην απασχόληση και στο εισόδημα: Για κάθε άμεση θέση εργασίας στον κλάδο των υδρογονανθράκων δημιουργούνται 2 με 3 νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία και για κάθε 1 ευρώ εισοδήματος που αποκτάται άμεσα από τον κλάδο των υδρογονανθράκων δημιουργείται εισόδημα 1-2 ευρώ σε εργαζομένους σε άλλους κλάδους.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ συνολικά και ως προς την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας σημείωσε ότι «είναι ρεαλιστικός ο στόχος μας σε βάθος 15-20 ετών να καλύπτουμε από εγχώριες πηγές υδρογονανθράκων το 30% των αναγκών της χώρας», με άλλα λόγια, όπως εξήγησε ο κ. Μανιάτης, «να αντικαταστήσουμε το 30% των σχεδόν 12 δισ. ευρώ που δαπανούμε κάθε χρόνο για εισαγωγές πετρελαιοειδών»
 
 
 
 
cretalive.gr

Βόλτα ... με την καραμπίνα!

Για οπλοκατοχή συνελήφθη, χθες το πρωί, ένα 32χρονος άνδρας, στο φορτηγό του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα και 29 πλήρη φυσίγγια.

Ο άνδρας συνελήφθη στο Πανόραμα του δήμου Μινώα Πεδιάδος από άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.


cretalive.gr

Τρίχρονο κάτω από τις ρόδες φορτηγού

Με ελαφρά τραύματα "γλίτωσε" ένα 3χρονο αγόρι που βρέθηκε, χθες το πρωί, κάτω από τις ρόδες φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 52χρονος.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην Κάτω Σύμη στη Βιάννο, όταν το νήπιο διέφυγε της προσοχής των γονιών του με αποτέλεσμα να πεταχτεί στο δρόμο και να τραυματιστεί από το διερχόμενο φορτηγό.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

cretalive.gr

Ελπίδες από την Κρήτη για θεραπεία του Αλτσχάιμερ

Πρωτοποριακή έρευνα παγκοσμίως στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Αχιλλέα Γραβάνη- Δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες των Ελλήνων επιστημόνων και ταυτόχρονα αποτελεί πυξίδα ουσιαστικής ανάπτυξης 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αιγαίο: Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανάμεσα στην Κρήτη και τη Σαντορίνη!

Μεγάλη ανησυχία σε Ηράκλειο και Σαντορίνη από το σεισμό που έγινε αισθητός...

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 9:28 το πρωί στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 85 χιλιομέτρων βόρεια του Ηρακλείου και 43 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ η σεισμική δόνηση κατεγράφει στην ίδια περιοχή με τους σεισμούς που συνέβησαν το 2011 αλλά και τον περασμένο Ιανουάριο.

Απάντηση Μιχελογιαννάκη σε Τσίπρα για τις μονοεδρικές και τη συνεργασία

Η απάντηση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, υποψήφιου βουλευτή ΔΗΜΑΡ - Κίνησης Ανεξάρτητων Βουλευτών , όσον αφορά το κάλεσμα του Α.Τσίπρα για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές περιοχές και για το συνασπισμό Αριστερών Δυνάμεων με στόχο το μπόνους των 50 εδρών, είναι η εξής:

1. Όσον αφορά την κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές περιοχές, ακόμα και αν κερδίζαμε μαζί όλες τις έδρες, θα αφαιρούνταν βάσει του εκλογικού νόμου από άλλες περιοχές και δεν θα άλλαζε το σύνολο των εδρών.

2. Όσον αφορά το συνασπισμό με στόχο το μπόνους, είναι απάτη, καθώς ο εκλογικός νόμος ρητά λέει ότι δεν δίνεται το μπόνους σε συνασπισμούς κομμάτων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...