Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Μοίρες: Άγιο είχε νεαρός οδηγός

Άγιο όπως φαίνεται είχε νεαρός οδηγός ο οποίος κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο Μοίρες-Τυμπάκι. 


Ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του κάτω από συνθήκες που διερευνούνται, και  τραυματίστηκε όταν το ΙΧ που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του. 


Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες

kritinea.gr

Ρέθυμνο:37χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 15χρονη!

Παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών ήταν ο 37χρονος σάτυρος που ήθελε να ξεσπάσει τις αρρωστημένες ορέξεις του σε ένα 15χρονο κορίτσι, αλλά για καλή τύχη της ανήλικης, αυτή η φορά, ήταν η πρώτη και η τελευταία!

Ο 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς της οικείας Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, καθώς νωρίτερα, η ανήλικη τον κατήγγειλε ότι, εκμεταλλεύτηκε την απουσία των γονιών της, μπήκε στο σπίτι της και αποπειράθηκε να τη βιάσει. Το ανήλικο κορίτσι αντέδρασε σθεναρά και καλώντας σε βοήθεια, έγινε αντιληπτή από τους γείτονες, γεγονός που ανάγκασε τον δράστη να τραπεί σε φυγή. 
Ο 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ενώ από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι είχε προφυλακιστεί για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος άλλης μιας γυναίκας και πριν από περίπου ένα χρόνο ενώ αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.  συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου. 
cretalive.gr

Τυμπάκι: 4 τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου

Τέσσερα άτομα από τη Γεωργία υπέστησαν εγκαύματα όταν στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στο Τυμπάκι Ηρακλείου, προκλήθηκε έκρηξη στις 1.30 τα ξημερώματα, ύστερα από διαρροή υγραερίου από φιάλη την οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροδότησαν τα αναμμένα κεριά που κρατούσαν στα χέρια τους επιστρέφοντας από την Ανάσταση.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερις μετανάστες, δύο γυναίκες κι ένας άνδρας ηλικίας 57, 25 και 28 ετών, εκ των οποίων ο 28χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρότερη κατάσταση στο νοσοκομείο ενώ εγκαύματα υπέστη και ένα 4χρονο παιδί της οικογένειας.
Enhanced by Zemanta

Απόπειρα ληστείας με Καλάσνικοφ

Hand grenadeImage by Profound Whatever via FlickrΚρατώντας ένα Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και μια χειροβομβίδα ...δύο άγνωστοι επεχείρησαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου να ληστέψουν κρεοπωλείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δυο άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες μπήκαν σε κατάστημα εμπορίας κρεάτων, ιδιοκτησίας 63χρονου Ηρακλειώτη, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και απαίτησαν να τους παραδώσουν τις εισπράξεις του καταστήματος.

Λόγω αυξημένης διέλευσης πολιτών και οχημάτων έξωθεν του καταστήματος, οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Προανάκριση ενεργείται από την Υπηρεσία Ασφαλείς Ηρακλείου.
Enhanced by Zemanta

Ανακαλύψτε την Παλαιοχωρα Χανίων

Η Παλαιόχωρα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης και σε απόσταση 70χλμ. από τα Χανιά και 200χλμ. από το Ηράκλειο.

Είναι κτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο ανάμεσα σε δυο γραφικούς κόλπους. Βρέχεται από το Λυβικό πέλαγος και δίκαια θεωρείται η "Νύμφη του Λυβικού" και "Χώρα του ήλιου".

Eχει το φυσικό προνόμιο να είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο κόλπους, τον ανατολικό και το δυτικό. Η μικρή χερσόνησος πάνω στην οποία βρίσκεται, ξεκινάει από τα γύρω βουνά που προστατευτικά την περιβάλλουν από δυνατούς εποχιακούς βοριάδες. Τα γνωστά μελτέ­μια.

Τα βουνά αυτά που βρίσκονται βόρεια της Παλαιόχωρας δεν είναι επιβλητικά εξαιτίας του ύψους των (300 μ.), έχουν όμως μια ξεχωριστή ομορφιά και χάρη, γιατί με την παρουσία των πλουτίζουν το φυσικό τοπίο της περιοχής. Αυτό δηλαδή που πρωτοθαυμάζει ο επισκέπτης είναι η εναλλαγή ορεινών λοφόσειρών και όγκων, με χαμηλή βλάστηση αρωματικών θάμνων και φυτών. Το σπάνιο αυτό και κάπως άγριο τοπίο αυτόματα, με την είσοδο του επισκέπτη στην Παλαιόχωρα, διαδέχεται ένα επίπεδο και ήμερο άπλωμα, ο κάμπος της Παλαιόχωρας. Τα όριά του ασύμμετρα περιορίζει και καθορίζει η θάλασσα του Λιβυκού. Ο δυτικός κόλπος ορίζεται από ένα όμορφο τεχνητό λιμάνι στην περιοχή του τηγανιού, με το ναυτικό φάρο να προεξέχει πάνω σε μικρονησίδα, για τη ρότα των πλοίων που κατευθύνονται προς το Γιβραλτάρ ή αντίθετα προς τη διώρυγα του Σουέζ. Συνέχεια της ακτής αυτής είναι η ήμερη περιοχή της παχειάς άμμου που για την Παλαιόχωρα αποτελεί σημείο αναφοράς. Η πεντακάθαρη αυτή παραλία στην οποία μόνιμα κυματίζει η γαλάζια σημαία τους θερινούς μήνες δέχεται χιλιάδες λουομενους. Ο ανατολικός κόλπος, ξεχωρίζει, διαφοροποιείται, λες και απέχει μίλια από τον πρώτο. Έχει βότσαλα και βράχια δηλ. είναι ένα συνηθισμένο ελληνικό τοπίο. Απέναντί του έχει τον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων που ξεχωρίζει την επαρχία μας από τα Σφακιά. Η προβλήτα που βρίσκε­ται στον κόλπο αυτό εξυπηρετεί τους ξένους που θέλουν να επισκε­φθούν τη Σούγια, την Αγία Ρούμελη, το Αουτρό, τη Χώρα των Σφακιών, τη Γαύδο και το Ελαφονήσι.
Τα θαλασσινά αυτά ολιγόωρα ταξίδια με άνετα και εξυπηρετικά πλοιάρια που διαθέτει ο τόπος, σου εξασφαλίζουν ένα αρκετά όμορφο και πρωτότυπο ταξίδι. Έχομε ίσως τις καλύτερες παραλιες σε όλη την Κρήτη που εκτείνονται σε 18 χλμ. εκατέρωθεν της Παλαιόχωρας.
Υπάρχουν αρκετές διαδρομές με πεζοπορία με τα ευρωπαϊκά μονοπάτια Ε4 & Ε1, αλλά και έξω από αυτά όπου όλες καταλήγουν σε μια από τις όμορφες παραλίες μας.
Άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες είναι το κολύμπι, serfing, θαλάσσιο σκι, υποβρύχιο ψάρεμα και φωτογραφίες, jet ski, αετός, ιστιοπλοϊα, ψάρεμα...
Τα βράδια μετά από μια δραστήρια ή όχι ημέρας, μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας, το φαγητό σας και τον καφέ σας στους παραλιακούς και κεντρικούς δρόμους της Παλαιόχωρας όπου παραμένουν κλειστοί για τα οχήματα και μετατρέπονται σε πεζόδρομους με τραπεζάκια.
Με όλα αυτά η Παλαιόχωρα είναι μια ελληνική γωνιά όπου ο παραθεριστής δεν γίνεται αντικείμενο "τουριστικής" εκμετάλλευσης και απολαμβάνει με ησυχία την ανθρωπιά, την κρητική φιλοξενία, την ανεπανάληπτη φύση, τις διακοπές του. Έχετε την ευχερία να επισκευτήτε αρχαιολογικούς και ιστορικους τόπους,Βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, μουσεία.....
Το κλίμα της Παλαιόχωρας από τις αρχές Μαΐου μέχρι τέλους Οκτωβρίου είναι γλυκύτατο και η θερμοκρασία της θάλασσας το Μάιο και τον Οκτώβριο είναι υψηλότερη απ' ότι είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε βορειότερες χώρες της Ευρώπης.
Ο χειμώνας είναι ευχάριστος. Το ύψος των βροχοπτώσεων είναι περί­που 400 έως 450 χιλιοστά κατ' έτος. Η μέση θερμοκρασία είναι 19,5°. Η μέγιστη 41,5° και η ελάχιστη 6-7°.


http://www.palaiochora.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...