Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζονται οι έρευνες του Nordic Explorer στη νότια Κρήτη


Στο λιμάνι της Σούδας βρέθηκε σήμερα το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο Nordic Explorer που πραγματοποιεί έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, νότια της Κρήτης.

Το πλοίο παρέμεινε έως τις 6.30 το απόγευμα στη Σούδα για λόγους ανεφοδιασμού και αλλαγής του πληρώματος. Στη Σούδα βρέθηκε και το συνοδευτικό πλοίο Thor Chaser, που ακολουθεί το Nordic Exrlorer, για να διευθετεί η ναυσιπλοΐα και για λόγους ασφαλείας.

Το νορβηγικό πλοίο βρίσκεται από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012, στη Νότια Κρήτη, στο πλαίσιο σεισμογραφικών ερευνών για την εύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Nordic Explorer ήδη έχει ερευνήσει 3.000 χιλιόμετρα σεισμικών γραμμών σε σύνολο 10.000.

Έχει ολοκληρώσει τις έρευνες στην περιοχή δυτικά της Κέρκυρας και συνεχίζει προς την περιοχή της Κρήτης.

Η Ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης


Στο επίκεντρο της παρέμβασης του Λευτέρη Αυγενάκη


Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση  προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνει τη σημασία να ανακηρυχθεί η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, καθώς και τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην υποθαλάσσια περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Σε επίσημο κείμενο της ΕΕ γίνεται εκτεταμένη αναφορά στις ανακαλύψεις κοιτασμάτων αλλά και στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανακάλυψη νέων στην περιοχή της Μεσογείου.

Ωστόσο στο προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ενεργειακό Οδικό Χάρτη 2050, της αρμόδιας επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, γίνεται μια σαφής και ρητή αναφορά στη σημασία των κοιτασμάτων αυτών για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής τοποθέτηση των Βρυξελλών για το θέμα της ΑΟΖ.

Η εισήγηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του οδικού χάρτη της ΕΕ για την Ενέργεια, επί της ουσίας επισημοποιεί για πρώτη φορά το άμεσο ενδιαφέρον των Βρυξελλών για τα κοιτάσματα της Μεσογείου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η διατύπωση που χρησιμοποιείται από το ΕΚ δίνει νέα διάσταση όχι μόνο στις γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται σε Ισραήλ και Κύπρο αλλά και στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει από τη χώρα μας στην περιοχή του Ιονίου και την Κρήτη.

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής αναφέρει ότι: «το ειδικό ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer της PGS βρίσκεται ήδη στην περιοχή νοτίως της Κρήτης στο πλαίσιο των σεισμογραφικών ερευνών για την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η έρευνα ξεκινάει ανοιχτά του Νομού Ηρακλείου και θα κρατήσει πιθανότατα και όλο τον Ιανουάριο».

Όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης: «η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Μεσόγειο και τον Αρκτικό Ωκεανό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα υπέρβασης της κρίσης και περιορισμού της εξάρτησης της χώρας από εξωτερικές αγορές στον τομέα της ενέργειας».

Η Ευρωπαϊκή κρουαζιέρα συνεδριάζει στο Ηράκλειο

Στις 24 & 25 Ιανουαρίου 2013 θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης από τη MedCruise (Μεσογειακή Ένωση Λιμένων) ένα διήμερο εργασίας για θέματα κρουαζιέρας.
Ο ΟΛΠ A.E. αποτελώντας το μεγαλύτερο Λιμάνι Κρουαζιέρας στην Ελλάδα και ουσιαστικά το μοναδικό Λιμάνι Επιβίβασης/Αποβίβασης Επιβατών (HOME PORT), αλλά και το Λιμάνι που παρέχει συμπληρωματικές υπηρεσίες στα πλοία, υποστηρίζοντας έτσι την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα υπόλοιπα λιμάνια, θα συμμετέχει με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΛΠ A.E. και Πρόεδρο της MedCruise κ. Σταύρο Χατζάκο και τον Διευθυντή Εξυπηρέτησης Επιβατών & Εκμετάλλευσης Χώρων κ. Θεόδωρο Τσίτουρα.
Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Λιμένων:
1.      Βαρκελώνης
2.      Καρχηδόνας
3.      Ντουμπρόβνικ
4.      Λιμένων Γαλλικής Ριβιέρας
5.      Ηρακλείου
6.      Κόπερ
7.      Λιβόρνο
8.      Οδησσού
9.      Παλαμός
10.    Πειραιώς
11.    Σέτε
12.    Σούδας
13.    Βενετίας
Επίσης θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας εκπροσωπώντας την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας (ECC/CLIA). Στη συνάντηση αυτή θα παρουσιασθεί η συγκριτική μελέτη που έχει ολοκληρώσει η MedCruise για τα λιμενικά τέλη καθώς και οι πρακτικές των Λιμένων που αφορούν τη διαδικασία υποδοχής και προγραμματισμού ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, η πολιτική αποβλήτων και τα δικαιώματα επιβατών.
Στόχος της διημερίδας είναι να ενισχυθεί η επικοινωνία μεταξύ των Εταιρειών Κρουαζιέρας και των Λιμένων προκειμένου να επιτευχθεί μια κοινή κατά το δυνατό προσέγγιση και να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις και οι ανάγκες της κάθε πλευράς.

Ισόβια σε 23χρονο Αφγανό για τη δολοφονία 76χρόνης, στα Λιβάδια Μυλοποτάμου

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε 23χρονο Αφγανό, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από κοινού με έναν επίσης 23χρονο ομοεθνή του, που αναζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης, στραγγάλισαν την 76χρονη Αικατερίνη Κόκκινου μέσα στο σπίτι της στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, τον Νοέμβριο του 2011, προκειμένου να τη ληστέψουν. Το δικαστήριο επέβαλε ακόμη στον 23χρόνο 15ετή φυλάκιση για τη ληστεία, που διέπραξε εις βάρος του θύματος, ενώ οι δικαστές δεν αναγνώρισαν στον δράστη κανένα ελαφρυντικό για τις πράξεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή από συγγενείς της στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της, σκεπασμένη με μια κουβέρτα, ώστε να φαίνεται ότι κοιμάται.

Ωστόσο, η αστυνομία είχε μαρτυρίες για εσπευσμένη αναχώρηση από το χωριό των δύο Αφγανών, γειτόνων της.

Οι έρευνες των Αρχών άρχισαν σε όλη την Κρήτη και δύο ημέρες μετά, αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν από τους δύο νεαρούς στα Χανιά. Τον συνέλαβαν και διαπίστωσαν πως είχε στην κατοχή του ακτοπλοϊκό εισιτήριο για να αναχωρήσει από το νησί. Ανακρινόμενος ο 23χρονος ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι μαζί με τον φίλο του σκότωσαν την 76χρονη με κίνητρο τη ληστεία. Κατά την ομολογία του, είχαν χτυπήσει την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι με ένα ξύλο. Ωστόσο, από την ιατροδικαστική έκθεση προέκυψε ότι ο θάνατος είχε προέλθει από ασφυξία, από στραγγαλισμό με τα χέρια.

Συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με εκπροσώπους των νεφροπαθών


Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε την Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013, συνάντηση με εκπροσώπους νεφροπαθών, και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια τη συζήτησης, έγινε αναφορά από  τους νεφροπαθείς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τις περικοπές στα έξοδα μετακίνησής τους στις μονάδες αιμοκάθαρσης. Ακόμη εξέφρασαν την έντονη ανασφάλεια από το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι- νεφροπαθείς του Ο.Γ.Α. που χρησιμοποιούν ιδιωτικό όχημα για την μετακίνησή τους, δεν γνωρίζουν εάν θα τους καταβληθούν τα έξοδα μετακίνησής τους, που τους οφείλονται από τον Μάιο του 2012 έως και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δεσμεύτηκε και προχώρησε, σε άμεση παρέμβαση και επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας για να επισημάνει τα ζητήματα των νεφροπαθών.

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 0,3%


Προβάδισμα 0,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η έρευνα της «Marc» για την εκπομπή ALPHA Δημοσκόπηση.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 22,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, η Χρυσή Αυγή 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,6%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% το ΚΚΕ 4,3%, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 5,2% των ερωτηθέντων.

Ενώ στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα συγκέντρωσαν: ΝΔ 28,2%, ΣΥΡΙΖΑ 27,9%, Χρυσή Αυγή 12,2%, ΠΑΣΟΚ 7,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,0%, ΔΗΜΑΡ 5,8% και ΚΚΕ 5,3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 53,2% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 30,9%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ  φτάνει το 44,5% από 26,6% τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 44,4% έναντι 60,3% τον Δεκέμβριο του 2012.



ΠΗΓΗ:ALPHA

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών νομού Λασιθίου σας προσκαλεί στo αντάμωμα των Ηπειρωτών


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών νομού Λασιθίου σας προσκαλεί στo αντάμωμα των Ηπειρωτών για την κοπή της Πίτας που θα πραγματοποιηθεί στις 03 Φλεβάρη 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00 μ.μ.,  στην ταβέρνα «ΚΑΛΥΒΑ» (που βρίσκεται στις Λίμνες Λασιθίου ).

Το Ηπειρώτικο μουσικό σχήμα <<Οι Λαλητάδες>> θα μεριμνήσουν για την μουσική και την νοερή μας μεταφορά στα χώματα που γεννηθήκαμε εμείς και οι προγονοί μας.

Το κόστος της εκδήλωσης θα είναι 13 ευρώ ανά άτομο και θα περιλαμβάνει φαγητό και ποτό.

Καλεσμένοι όλοι οι Ηπειρώτες και οι φίλοι τους.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Τρισάγιο στη μνήμη του Δ. Βουρβαχάκη και του Β. Κελαράκη τελέστηκε το πρωί

Τη μνήμη των συναδέλφων τους που "έφυγαν" ξαφνικά και άδικα, τίμησαν σήμερα οι διασώστες του ΕΚΑΒ.
Στο σημείο του τραγικού τροχαίου όπου έχει εγκατασταθεί πλάκα και ένα εκκλησάκι τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Δ. Βουρβαχάκη και του Β. Κελαράκη, με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη, καθώς 40 ημέρες μετά κανένας δεν έχει ξεχάσει...

cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...