Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ισόβια σε 23χρονο Αφγανό για τη δολοφονία 76χρόνης, στα Λιβάδια Μυλοποτάμου

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε 23χρονο Αφγανό, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από κοινού με έναν επίσης 23χρονο ομοεθνή του, που αναζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης, στραγγάλισαν την 76χρονη Αικατερίνη Κόκκινου μέσα στο σπίτι της στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, τον Νοέμβριο του 2011, προκειμένου να τη ληστέψουν. Το δικαστήριο επέβαλε ακόμη στον 23χρόνο 15ετή φυλάκιση για τη ληστεία, που διέπραξε εις βάρος του θύματος, ενώ οι δικαστές δεν αναγνώρισαν στον δράστη κανένα ελαφρυντικό για τις πράξεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή από συγγενείς της στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της, σκεπασμένη με μια κουβέρτα, ώστε να φαίνεται ότι κοιμάται.

Ωστόσο, η αστυνομία είχε μαρτυρίες για εσπευσμένη αναχώρηση από το χωριό των δύο Αφγανών, γειτόνων της.

Οι έρευνες των Αρχών άρχισαν σε όλη την Κρήτη και δύο ημέρες μετά, αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν από τους δύο νεαρούς στα Χανιά. Τον συνέλαβαν και διαπίστωσαν πως είχε στην κατοχή του ακτοπλοϊκό εισιτήριο για να αναχωρήσει από το νησί. Ανακρινόμενος ο 23χρονος ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι μαζί με τον φίλο του σκότωσαν την 76χρονη με κίνητρο τη ληστεία. Κατά την ομολογία του, είχαν χτυπήσει την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι με ένα ξύλο. Ωστόσο, από την ιατροδικαστική έκθεση προέκυψε ότι ο θάνατος είχε προέλθει από ασφυξία, από στραγγαλισμό με τα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...