Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Κεφαλογιάννης: Να αποκατασταθούν οι ζημιές παραλίας Κερατοκάμπου και αλιευτικού καταφυγίου στο Kαστρί

Το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών της παραλίας Κερατοκάμπου και του Αλιευτικού καταφυγίου Καστρί του δήμου Βιάννου θέτει μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης προς  τους  Υπουργούς  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ναυτιλίας και Αιγαίου

Ο κ. Κεφαλογιάννης στην παρέμβαση του επισημαίνει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η παραλία και το αλιευτικό καταφύγιο του θέματος έχουν υποστεί εκτεταμένη διάβρωση και καταστροφή από τις καιρικές συνθήκες. Αποτέλεσμα είναι η αδυναμία ασφαλούς λειτουργίας του καταφυγίου και η εγκατάλειψη της περιοχής από έλληνες και ξένους τουρίστες.

Πρόσφατα οι κάτοικοι Κερατοκαμου κατέλαβαν τον λιμενικό σταθμό διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη του αλιευτικού καταφυγίου Καστριου από τους τοπικούς δήμους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» και τους Ν.3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», και του Ν. 3870/2010, Ν. 3905/2010 και Ν.3979/2011 η αρμοδιοτης έχει περιέλθει στους δήμους η  διοίκηση και εκμετάλλευση των χώρων της ζώνης λιμένα δικαιοδοσίας τους, καθώς και η κατασκευή και συντήρηση των αναγκαίων λιμενικών έργων παραλαμβανομένων και των αλιευτικών καταφυγίων.

Ο Δήμος Βιάννου δεν διαθέτει τις αναγκαίες πιστώσεις ούτε και  την απαιτουμένη υποδομή για τη μελέτη και εκτέλεση των έργων αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας του θαλασσιού μετώπου του θέματα

Είναι γνωστό ότι οι αρμοδιότητες επί των λιμενικών ζωνών, αλιευτικών καταφυγίων, τουριστικών λιμένων κλπ είναι διάσπαρτες μεταξύ των υπουργείων με αποτέλεσμα την αδυναμία άμεσων ενεργειών στην περίπτωση ανάγκης αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Παρακαλώ για τις κατά αρμοδιότητα ενέργειες των υπηρεσιών σας καθώς και του  Ταμείου Περιβάλλοντος, για τη διάθεση των απαιτούμενων μελετών και πιστώσεων για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου δήμου Βιάννου και για την εξέταση της δυνατότητας νομοθετικής ρύθμισης για την αποκέντρωση των σχετικών αρμοδιοτήτων στις αποκεντρωμένες περιφέρειες της Χώρας

Κεγκέρογλου: Αυτόφωρο για τους εργοδότες με ανασφάλιστoυς


Αντιμέτωποι με την αυτόφωρη διαδικασία θα έρχονται πλέον οι εργοδότες που απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό, καθώς το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να νομοθετήσει υπέρ ενός αυστηρότατου πλαισίου προκειμένου να ανακόψει τη μαύρη εργασία, η οποία τείνει να γίνει πλέον κανόνας στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο prismanews.gr, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται, παρουσίασε για πρώτη φορά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενώ οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα.

H κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Την ώρα που βιώνουμε τα πλέον υψηλά ποσοστά ανεργίας των τελευταίων ετών, έχουμε υψηλά ποσοστά αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Το 40% των ελεγχόμενων επιχειρήσεων απασχολούν αδήλωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός και σημείωσε: Με τη στόχευση, τους συντονισμένους ελέγχους και τον προγραμματισμό του τελευταίου διαστήματος, αντιμετωπίστηκε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα. Όμως αυτό δεν αρκεί. Από τη Δευτέρα ανακοινώνονται νέα μέτρα αυτόφωρης διαδικασίας, που αφορούν όσους εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση.


Πρόστιμα – μαμούθ

Παράλληλα με το αυτόφωρο, τους εργοδότες που δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία και έχουν το προσωπικό τους χωρίς την προβλεπόμενη ασφάλεια, θα τους επιβάλλονται και αυστηρότατα πρόστιμα.

Τα πρόστιμα θα είναι πάρα πολύ υψηλά και ο μόνος δρόμος είναι η ασφάλιση των εργαζομένων. Η μαύρη εργασία στρέφεται ενάντια στην κοινωνία, ενάντια στην βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ενάντια στον ίδιο τον εργαζόμενο και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις που τηρούν τους νόμους και σε αυτές που παρανομούν. Η παράβαση διαπράττεται κατά συρροήν, δήλωσε στο prismanews.gr o υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στο ενεργητικό τους από τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούν, ενώ οι έλεγχοι αυτοί θα ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπλο στα χέρια των ελεγκτών θα είναι πλέον το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, που θα θεσπίσει το υπουργείο το επόμενο διάστημα.


Επιβραβεύονται οι νόμιμοι εργοδότες

Παράλληλα, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν το υπουργείο να μελετά μέτρα ... επιβράβευσης των εργοδοτών που εκπληρώνουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς θα θεσπιστούν μέτρα μέσω των οποίων οι εισφορές τους στο ΙΚΑ θα είναι μειωμένες.

Χρόνια τώρα, οι συνεπείς εργοδότες δεν επιβραβεύονταν. Είναι μέσα στις προθέσεις του υπουργείου να επεξεργαστεί άμεσα το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα υλοποιηθεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους συνεπείς επιχειρηματίες, που συμβάλουν στη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος και ενισχύουν τα δημόσια οικονομικά, δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 27 ήρωες κατοίκους του Σοκαρά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Γόρτυνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοκαρά για τους 27 ήρωες κατοίκους του Σοκαρά που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 69 χρόνια  συμμετείχε ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές  τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής .

Ο κ. Κεφαλογιάννης  επεσήμανε μεταξύ  άλλων ότι «με την παρουσία μας εδώ τιμούμε τον αγώνα τους».

ΕΠΚΚ: Καμία κάλυψη πλέον για τους πελάτες της "Διεθνούς ‘Ενωσης"

Την προσοχή των καταναλωτών, που είχαν ασφαλισμένο το όχημά τους στην ασφαλιστική εταιρεία "Διεθνής Ενωσις" και η άδεια της ανεκλήθη οριστικά, εφιστά η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης .

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές, πρώην πελάτες της εταιρείας "Διεθνής 'Ενωσις" ,να προβούν άμεσα στην ασφάλιση των οχημάτων τους σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία, δεδομένου ότι όπως εξηγεί, από τις 17 Αυγούστου δεν έχουν πλέον ούτε την κάλυψη του επικουρικού. Δηλαδή δεν θα παρέχεται καμία απολύτως κάλυψη για το όχημά τους.

Το ποσό των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί και αναλογεί στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρείας έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) επιστρέφεται στους ασφαλισμένους (αρ. 3 παρ. 6 Ν.Δ. 400/1970) από τον Εκκαθαριστή. Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε ανασφάλιστο οδηγό είναι τα 1000 ευρώ για φορτηγά και λεωφορεία, 500 ευρώ για επιβατηγά και άλλα οχήματα και 250 ευρώ για δίκυκλα. Η Τροχαία μπορεί επίσης να αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, το δίπλωμα και την άδεια.

Η΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , είναι παρούσα, να προσφέρει "Συμβουλευτική" σε κάθε πρώην ασφαλισμένο της "Διεθνούς Ενωσης".

Τηλ.2821092666

Ηράκλειο: «Όλοι δίπλα στην Εθνική μας»

Η Εθνική Ανδρών θα δώσει απόψε στο Ηράκλειο στις 21:00 φιλικό ματς κόντρα στη Φλόριντα Στέιτ στο πλαίσιο του  τουρνουά «Γ. Κολοκυθάς» και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αρναούτακης καθώς και ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Κουράκης μίλησαν για την διοργάνωση.

Το τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς» συνδιοργανώνουν ΕΟΚ, ΕΚΑΣΚ, Δήμος-ΔΟΠΑΦΜΑΗ και η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναούτικης δήλωσε:

«Είναι μία σημαντική διοργάνωση για την Κρήτη και πρέπει όλοι να δώσουμε το παρών μας. Είναι μία εκδήλωση που αναδεικνύει τόσο τον αθλητισμό όσο και τον πολιτισμό και οι συμπατριώτες μας θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από το ευ αγωνίζεσθε να δουν ένα όμορφο θέαμα. Ιδιαίτερα από την Εθνική μας που έχει προσφέρει αμέτρητες διακρίσεις στη χώρα μας»…

Ρύπανση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Υπήρχαν περίπου 100 λίτρα πετρελαιοειδών, από ελλιμενισμένο φορτηγό πλοίο, σημαίας Ολλανδίας,


Συναγερμός σήμανε, χθες το βράδυ, στο λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω ρύπανσης που εντοπίστηκε στο βόρειο λιμενοβραχίονα. Η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ενημερώθηκε και αμέσως, προσωπικό της έσπευσε στο σημείο, διαπιστώνοντας ότι υπήρχαν περίπου 100 λίτρα πετρελαιοειδών, από ελλιμενισμένο φορτηγό πλοίο, σημαίας Ολλανδίας, λόγω εργασιών μετάγγισης πετρελαιοειδών από δεξαμενή σε άλλη δεξαμενή του εν λόγω πλοίου.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης, με χρήση απορροφητικών υλικών από ιδία μέσα του πλοίου καθώς και από ιδιωτική εταιρεία, ενώ σήμερα πρόκειται να εκτιμηθεί η έκταση της ρύπανσης καθώς και τα αποτελέσματα των αντιρρυπαντικών εργασιών

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...