Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

«Στενεύουν» οι αφίξεις στη Σαμαριά

Δύσκολοι καιροί για το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά…

Οι επισκέπτες ολοένα και «συρρικνώνονται» χρόνο με το χρόνο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, φέτος το επισκέφθηκαν 101.237 άτομα, ενώ το 2011 ήταν περισσότεροι από 120.000 οι επισκέπτες.
Ενδεικτικά, τους  περασμένους καλοκαιρινούς μήνες οι επισκέπτες που επέλεξαν τη Σαμαριά ήταν σχεδόν κατά 50% λιγότεροι από την προηγούμενη χρονιά.

Πηγή: flashnews.gr

Στάχτη έγινε εκκλησία στον Πρινιά Ηρακλείου

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε νωρίς σήμερα το μεσημέρι τον παπά του χωριού Πρινιά, στο Ηράκλειο, όταν άνοιξε την πόρτα της εκκλησίας του χωριού. Φωτιά που ξέσπασε από αδιευκρίνιστες συνθήκες και δίχως να αντιληφθεί κάποιος από τους κατοίκους του χωριού το παραμικρό, άφησε πίσω της στάχτες και αποκαΐδια.

Οι ιερές εικόνες της εκκλησίας κάηκαν, όπως και όλα τα ιερά αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό της, αλλά και τα τάματα των πιστών.

Ο ιερές αγανακτισμένος κάλεσε τις αρχές προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά. Πληροφορίες του flashnews θέλουν τις διωκτικές αρχές να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο εμπρησμού.
flashnews.gr

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου

Στους δρόμους κατέβηκαν απόψε οι Ηρακλειώτες διαμαρτυρόμενοι για κάθε μορφή φασισμού. 

Περίπου 500 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Λιονταριών πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ το "παρών" έδωσαν φοιτητές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων όπως το Εργατικό Κέντρο.

'Εντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία.

Πηγή: cretalive.gr

Σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο λιμάνι της Σούδας ο σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας.

Ο σταθμός στον οποίο θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες κρουαζιέρας και θα δίνεται πληροφοριακό υλικό σε όσους αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια δημιουργήθηκε σε παλιά αποθήκη του λιμενικού ταμείου στην οποία έγιναν έργα διαμόρφωσης.

Η στελέχωσή του έγινε από υπαλλήλους του δήμου και εθελοντές, ενώ θα λειτουργεί κατά το χρονικό διάστημα που στη Σούδα θα δένουν κρουαζιερόπλοια.

"Ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε η εικόνα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού να αρχίσει να αλλάζει όψη προς το καλύτερο, με στόχο την ενίσχυση και διατήρηση των αφίξεων των εταιρειών κρουαζιέρας στον τόπο μας", δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

"Η λειτουργία των υποδομών αυτών, στο λιμάνι της Σούδας, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των Χανίων", πρόσθεσε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση του λιμανιού επισημαίνοντας πως προχωρούν στο σύνολό τους οι μελέτες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στόχος των φορέων του τουρισμού στα Χανιά είναι το λιμάνι της Σούδας να καταστεί σταθμός για την κρουαζιέρα, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...