Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΛΟΥΚΕΤΟ και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στη "ΜΕΣΟΓΕΙΟ"...

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες που επιχειρούσαν κάποιοι να καλλιεργήσουν σχετικά με το μέλλον της ιστορικής εφημερίδας "Μεσόγειος" του Ηρακλείου.

Μπορεί η αναστολή έκδοσης της να είχε χαρακτηριστεί "προσωρινή", η τελευταία ενημέρωση όμως την Τετάρτη από τον Διευθυντή της εφημερίδα Παντελή Ζαγοριανίτη προς τους εργαζόμενους ήταν ΛΟΥΚΕΤΟ και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε, κινείται η διαδικασία πτώχευσης της εταιρίας, το χειρότερο όμως είναι ότι η Διεύθυνση επιχειρεί με νομικίστικους τρόπους να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων στους συναδέλφους, η πλειονότητα των οποίων μετρά δεκαετίες προϋπηρεσίας στα γραφεία της Μεσογείου.

Όπως είναι φυσικό, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται από την πλευρά τους να απαντήσουν με αγωγές και κάθε άλλο νόμιμο μέσο θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και ότι άλλο δικαιούνται .

Σφαίρες από κατοχικό όπλο την πήραν ... ξώφαλτσα!

Ένα όπλο-κειμήλιο παρ' ολίγο να στοιχίσει την ζωή σε μία 86χρονη από οικισμό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Φυλαγμένο σε μπαούλο στον οντά του σπιτιού της είχε η ηλικιωμένη γυναίκα το όπλο του 90χρονου συζύγου της , ενθύμιο από την εποχή της αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής .
Το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive,  η 86χρονη και η κόρη της αποφάσισαν να δώσουν σε οικογένεια αλλοδαπών κάποια παλιά ρούχα και άνοιξαν το συγκεκριμένο μπαούλο . Το βαρύ όπλο βρέθηκε ανάμεσα στα ρούχα και η κόρη , στην προσπάθεια της να το πιάσει «στον αέρα» χωρίς να έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται, πάτησε την σκανδάλη.
Παρά την χρόνια «αχρηστία» του, το όπλο λειτούργησε άμεσα και οι 6 σφαίρες που περιείχε «έπεσαν» προς την πλευρά της 86χρονης, τραυματίζοντας την ευτυχώς επιπόλαια σε διάφορα σημεία του σώματος της από το μηρό και την κοιλιά μέχρι το πρόσωπο.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου και στην συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.
Cretalive

Έρχεται η δικαίωση για τον ΟΦΗ!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας από εγκυρότατη πηγή, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που συνεδριάζει την Τετάρτη για να επιληφθεί της υπόθεσης της μη αδειοδότησης του ΟΦΗ, θα εκδώσει άμεσα και αυθημερόν την απόφασή του, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της ομάδας.

Στη συνέχεια, το βράδυ της ίδιας μέρας θα συνεδριάσει η Εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ, αποτελούμενη από το προεδρείο και τον γενικό γραμματέα, η οποία θα αποφασίσει να τροποποιηθεί η προκήρυξη πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, βάσει της οποίας απαιτείτο αδειοδότηση για τις ομάδες πού επρόκειτο να παίξουν πλέι οφ.

Τα παραπάνω ουσιαστικά επιβεβαιώνουν και τα λόγια του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου ο οποίος σε συνέντευξη στην τηλεοπτική “Δίκη” προανήγγειλε την δικαίωση του ΟΦΗ και λύση στο θέμα της ομάδας πριν την Πέμπτη.
heraklion1.blogspot.com

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: "Συμπαράσταση στους αδειούχους , των ταξί Κρήτης"

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,(Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), συμπαρίσταται στον αγώνα και στην διαμαρτυρία των αδειούχων των ταξί Κρήτης...
για την άνευ όρων απελευθέρωση των αδειών ταξί, από τον Υπουργό Μεταφορών κ Γιάννη Ραγκούση και παρακάτω διευκρινίζει: Σε μια εποχή οικονομικής ανέχειας για τους καταναλωτές, η χρήση της υπηρεσίας των ταξί ,έχει γίνει είδος πολυτελείας , αλλά και χρήσιμης υπηρεσίας, απαραίτητης, σε ηλικιωμένους και ανήμπορους συμπολίτες μας , με κινητικά προβλήματα. Η γενικότερη οικονομική κρίση της Χώρας μας έγινε και κρίση του επαγγέλματος των ταξί, Οι μειώσεις εσόδων, η μείωση θέσεων απασχόλησης, και η ανελέητη ακρίβεια των προϊόντων ,που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί , ως καταναλωτές, έρχεται άκαιρα η απόφαση,να αναποδογυρίσει την ελπίδα της μεταβατικής ισορροπίας, που υπήρχε στην σκέψη κάθε οδηγού ταξί ,βιώνοντας την φθίνουσα πορεία του επαγγέλματος του και να τον φέρει αντιμέτωπο με την πραγματικότητα που οφείλει να αντμετωπίσει, και σε μονοπάτι , χωρίς διέξοδο..
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, επισημαίνει ότι ,τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το τοπικό σωματείο των ταξί και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο αυτού, κ.Χαλακατεβάκη Ηλία ,είχαν πετύχει άριστη διαχείριση των υπηρεσιών των ταξί, καθιερώνοντας στο παμπρίζ των ταξί, "το κίτρινο ταμπελάκι" με το διακριτικό σήμα της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, και το τηλέφωνο της, μέτρο που απέδωσε άριστα, για την προστασία τόσο των καταναλωτών,( σε περίπτωση που κάποιος οδηγός ταξί ,δεν προσέφερε νομίμως τις υπηρεσίες του), αλλά είχε και αμφίρροπη πορεία, προς όφελος του οδηγού ταξί ( αν οι καταναλωτές δεν σεβόταν τις υποχρεώσεις τους).
Πιστεύουμε ότι, η απελευθέρωση των αδειών των ταξί, δεν θα αυξήσει τα έσοδα του Κράτους, ιδιαίτερα από την περιοχή της Κρήτης, απλώς θα δημιουργήσει "παρατράγουδα" στον κλάδο ,με την εμφάνιση "μαϊμούδων ταξί" και πειρατικών, ιδιαίτερα σε τουριστική περίοδο και τουριστικών
περιοχών ,όπως είναι και η Κρήτη,ακόμα θα δημιουργήσει ανασφάλεια σε καταναλωτές, σε μια εποχή, αύξησης της εγκληματικότητας, δεν δημιουργεί φθηνότερη για τον καταναλωτή υπηρεσία,πιστεύοντας στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού, όταν οι τιμές των καυσίμων στο νησί, βρίσκονται στο κόκκινο, ούτε περαιτέρω διευκόλυνση των καταναλωτών, αφού ο ήδη υπάρχον στόλος των ταξί ,σε παγκρήτιο επίπεδο είναι επαρκέστατος.
Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως κοινωνική Οργάνωση Κρήτης, καλεί δημόσια τον Υπουργό Μεταφορών κ Γιάννη Ραγκούση, να πάρει πίσω την απόφαση,που τόσο αψυχολόγητα και αυταρχικά πήρε ,αιφνιδιάζοντας τον κλάδο των κατόχων με άδειες ταξί, να προκαλέσει συζήτηση με τους εκπροσώπους του Κλάδου, για να παρθεί η πρέπουσα απόφαση παρουσία τους.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Τις Κυριακές "ανοίγει τις πόρτες του" το αστεροσκοπείο Σκίνακα

Το αστεροσκοπείο Σκίνακα στον Ψηλορείτη καθόρισε μέρες με ελεύθερη επίσκεψη του κοινού που για φέτος θα είναι οι Κυριακές 24 Ιουλίου, 07 και 21 Αυγούστου και η 11η Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στόχο έχει την εξοικείωση του κοινού με την επιστήμη και την τεχνολογία. Οι επισκέπτες θα έχουν μια πρώτη γνωριμία με τη λειτουργία του Αστεροσκοπείου, θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα τελευταία επιτεύγματα στην Αστροφυσική καθώς και να παρατηρήσουν από το τηλεσκόπιο.

Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, το Αστεροσκοπείο θα είναι επισκέψιμο από τις 17:00-23:00 ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου, αλλά και να παρακολουθήσουν σχετική παρουσίαση από τους επιστήμονες.

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για τις απολύσεις 4 εργαζομένων

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές απολύσεις 4 εργαζόμενων φοιτητών, μελών του ΜΑΣ αλλά και τον αυταρχισμό και τις απειλές σε δεκάδες ακόμα άλλους εργαζόμενους φοιτητές.

Οι απολυμένοι συνάδελφοι μας που είναι φοιτητές στα ΤΕΙ Αθήνας, την Πάντειο, την ΑΣΟΕΕ και τη Νομική απολύθηκαν επειδή απέργησαν στην 48ωρη απεργία. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου της ΣΓΤΚΣ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ.

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, είναι συνυφασμένη με τη συνολική προσπάθεια τρομοκρατίας του εργατικού-λαϊκού κινήματος μέσω των απολύσεων και γενικότερων μηχανισμών (εκβιασμοί κτλ), που έχουν ως σκοπό την κάμψη της θέλησης και της αγωνιστικής ανάτασης του λαού.

Οι απολύσεις που γίνονται από την εργοδοσία πάνε χέρι χέρι με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που περνάει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των μονοπωλίων, με τα οποία ο νέος θα αναγκάζεται να δουλέψει με 500 ευρώ ανασφάλιστος και σε συνθήκες γαλέρας.

Η 48ωρη απεργία 28-29 Ιούνη ήταν πετυχημένη καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι άφησαν στην άκρη την εργοδοτική τρομοκρατία, την μοιρολατρία και την απογοήτευση και συγκρούστηκαν με την εργοδοσία συμμετέχοντας στην απεργία, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Φάνηκε ποιος αγώνας είναι αυτός που τους ενοχλεί, που τους βάζει εμπόδια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει.

Είναι αυτός ο αγώνας που αναδεικνύει τον υπεύθυνο καλεί τους εργαζόμενους σε ουσιαστική σύγκρουση, βάζει το σύνολο των πραγματικών αναγκών να παλέψουν όχι απλά για αλλαγή μιας αστικής κυβέρνησης αλλά για αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Γι’ αυτό η εργοδοσία, τα κόμματα της δεν φοβούνται την "πλατεία". Για αυτό και ο λαός δεν θα πρέπει να αρκεστεί και να μείνει εκεί, απλά στην αγανάκτηση. Θα πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής ο ίδιος και οργανωτής μέσα στους χώρους δουλειάς, εκεί που εκφράζεται η καταπίεση, εκεί που εκφράζονται τα μέτρα, εκεί που τους πονάει και ο αγώνας μας μπορεί να καρπίσει.

Καλούμε όλους τους σπουδαστές από εργατικές, λαϊκές οικογένειες, που σήμερα χτυπιούνται από την πολιτική του κεφαλαίου να οργανώσουν την πάλη τους, να παλέψουν ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, να παλέψουν όχι απλά για αλλαγή μιας αστικής κυβέρνησης αλλά για αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών ΠΚ παίρνει απόφαση αλληλεγγύης και καταδίκης, ζητάμε ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων

Ηράκλειο - Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Καταγγελία για παράνομη είσπραξη χρηματικού ποσού, από γιατρό του ΟΠΑΔ

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης(Ε.Π.Κ.ΧΑΝ),έλαβε επώνυμη και ενυπόγραφη καταγγελία καταναλώτριας, από το Ηράκλειο Κρήτης, ότι γιατρός συμβεβλημένος με  το Δημόσιο (ΟΠΑΔ) ,απαίτησε και είσπραξε χρηματικό ποσό για εξέταση των παιδιών της. ασφαλισμένα στην ασφάλεια του Δημοσίου.

Η καταγγελία από την παθούσα, έχει σταλεί και στον  ΟΠΑΔ Ηρακλείου Κρήτης, για τα περαιτέρω.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, αυτή την ιατρική πρακτική ,την εκθέτει Δημόσια,και καλεί τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί, να μην δίνουν χρήματα σε γιατρούς συμβεβλημένους με το
Δημόσιο, διότι η δαπάνη αυτή δεν πληρώνεται από τον ΟΠΑΔ. Σε περιπτώσεις όμοιας συμπεριφοράς οι καταναλωτές θα πρέπει να το καταγγέλουν άμεσα στον ΟΠΑΔ, αλλά και στις Ενώσεις Καταναλωτών Κρήτης..
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...