Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σεμινάρια επαγγελματικής δημοσιογραφίας στο Ηράκλειο

Διαδικτυακό πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Πολιτών

Η Ακαδημία των Πολιτών ανακοινώνει την έναρξη του Ετήσιου Διαδικτυακού Προγράμματος Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες, άνω των 18 ετών, με έφεση στην έρευνα και τον ορθό γραπτό λόγο, ενώ θα διδάσκουν καταξιωμένοι δημοσιογράφοι από τον εθνικό και τοπικό τύπο και Καθηγητές Πανεπιστημίου.

Θεματικές Ενότητες:

- όλα τα είδη: ρεπορτάζ, συνέντευξης, διαδικτυακής δημοσιογραφίας
- Ελληνική Γλώσσα
- Ιστορία των Μ.Μ.Ε.
- Λογοτεχνία
- Ψυχολογία
- Κοινωνιολογία κ.α.

H διάρκεια φοίτησης θα είναι ένα έτος, ενώ δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση λογισμικού στον Η/Υ.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, ενώ η πρακτική εξάσκηση θα είναι δίμηνη σε τοπικά Μ.Μ.Ε. ή στην ηλεκτρονική Εφημερίδα της Ακαδημίας.

Προβλέπεται έκπτωση 30% σε σπουδαστές της Ακαδημίας, φοιτητές, ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους και για όσους καταβάλουν συνολικά το ποσό σε μία δόση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο e-mail: academy@aigaion.org με την ένδειξη: Για το Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας ή να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία στα τηλέφωνα: 22510-54.739 και 6970-069.007. Υποβολή αιτήσεων μέχρι 20 Ιανουαρίου 2013.

Πηγή: prismanews.gr

Το Ηράκλειο «αγκαλιάζει» τους άστεγους

Πρόγραμμα για την προστασία των αστέγων ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Flashnews.gr οι άστεγοι θα φιλοξενούνται προσωρινά στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

''Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει σχετικά με την προστασία αστέγων ατόμων, που στερούνται κατοικίας ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο, όπου παρατηρούνται πολύ μικρές θερμοκρασίες, ότι θα προσφέρει προσωρινή φιλοξενία σε 24ωρη βάση μέχρι και την Παρασκευή 11/1/2013 και ώρα 3 μμ στο κτίριο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που βρίσκεται στην οδό Παλμέτη αρ. 17 Αγ. Τριάδα Ηρακλείου τηλ. 2810242920.

Παράλληλα όσοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν θέρμανση μπορούν να προσέρχονται στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας–Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, τα οποία θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 6 μ.μ. για την εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι την Παρασκευή 11/1/2013.

Εφόσον απαιτηθεί λόγω των καιρικών συνθηκών παράταση της φιλοξενίας, θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση.''

Μητσοτάκης: "Με τη βοήθεια του Θεού τα κατάφερα και πάλι"

Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπειτα από την περιπέτεια της υγείας του και την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τους πολλούς καλούς φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρθηκαν για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου. Με τη βοήθεια του Θεού, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού κατάφερα να ξεπεράσω και αυτή τη δυσκολία και σήμερα είμαι καλά.

Εύχομαι για τον καινούριο χρόνο υγεία και προκοπή, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες όπου γης» ήταν το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού
Enhanced by Zemanta

Χανιά-Προβλήματα από την κακοκαιρία


Στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Χανίων εστιάζονται τα προβλήματα που δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσος Κουρουπάκης, όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο προς Ομαλό, Σφακιά, Ασφένδου και Πέτρα Σελί, όπου υπάρχει παγετός και είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί μετά τις απογευματινές ώρες και συνιστάται να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Στην ορεινή περιοχή μεταξύ Καλλικράτης και Ασή Γωνιά έχουν αποκλειστεί τέσσερις κτηνοτρόφοι, οι οποίοι, όμως, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές και, ήδη, έχει αρχίσει η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Βίντεο-Κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ


Σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως προχώρησαν σήμερα οι έμποροι του Ηρακλείου.
Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από την είσοδο του Ασφαλιστικού Ταμείου ενώ στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλη Κουμαντάκη, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου προκειμένου να συναντήσουν τον διευθυντή του ΟΑΕΕ Ηρακλείου.

«Απαιτούμε το αυτονόητο» ήταν η έκφραση που ακουγόταν στο γραφείο από τους εμπόρους. Ο διευθυντής του ΟΑΕΕ Ηρακλείου, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε, ότι το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έρθει σε επαφή με την διοίκηση του Ταμείου προκειμένου να μεταφέρει τα προβλήματά τους αλλά και προκειμένου να βρεθεί μία λύση, καθώς όπως οι ίδιοι λένε, έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση.

Δείτε το Βίντεο:

Στον εισαγγελέα για ροζ απάτες

Στον Εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο άντρες και η γυναίκα οι οποίοι κατηγορούνται για τις «ροζ» απάτες σε βάρος πολιτών από τους οποίους είχαν αποσπάσει χιλιάδες ευρώ στα Χανιά αλλά και στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για έναν 36χρονο επισμηνία της Πολεμικής Αεροπορίας, την 32χρονη σύζυγό του, μητέρα δύο παιδιών η οποία είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και τον 44χρονο αδελφό του επισμηνία.

Με απόφαση του Εισαγγελέα και οι τρείς αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ δόθηκε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί περισσότερο η υπόθεση, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων μετά από έρευνες που έγιναν κάτω από απόλυτη μυστικότητα και είχαν σαν αποτέλεσμα την εξάρθρωση της ομάδας των τριών που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Όπως προέκυψε από την προανάκριση και σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, η 32χρονη σε συνεννόηση με τον σύζυγό της και τον αδελφό του, προχωρούσε σε ερωτικές σχέσεις με πολίτες που είχαν την σχετική οικονομική άνεση και στην συνέχεια τους εκβίαζαν για να τους πάρουν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Το ξετύλιγμα του νήματος, ξεκίνησε από την καταγγελία ενός 37χρονου Χανιώτη ότι μια γυναίκα – με την οποία είχε σχέση - του είχε πάρει 70.000 ευρώ προφασιζόμενη απειλές κατά της ζωής της και των παιδιών της.

Δείτε το βίντεο:

Η Ν.Ε της ΔΗΜΑΡ στο Ηράκλειο


Τη Νομαρχιακή τους Επιτροπή  εξέλεξαν τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Ηράκλειο.

  Στο δεκαπενταμελές όργανο εκλέχθηκαν οι: Ανδριανάκης Μενέλαος, Ανδριόπουλος Χρήστος, Δολαψάκης Νικήτας, Δρανδάκης Λεωνίδας, Καρακάσης Γιάννης, Καραντεμοίρης Γιάννης, Κασαπίδης Παναγιώτης, Κατερινόπουλος Χάρης, Κουρουνιώτης Χρήστος, Λαγουδάκη Ευγενία, Μοχιανάκης Κωστής, Οικονομάκης Μανώλης, Παπαδάκης Χριστόφορος, Σταματάκης Μανώλης, Τουλουπάκης Λευτέρης.

  Στην πρώτη της συνεδρίαση η Νομαρχιακή Επιτροπή εξέλεξε Γραμματέα τον Χ. Κατερινόπουλο και κατάρτισε  Θεματικές Επιτροπές.

Ξηλώνουν μάρμαρα από τάφους και κλέβουν από καντήλια μέχρι… λάδι και κρασί!

Σοκάρει και παράλληλα συγκλονίζει η σημερινή αποκάλυψη του Creteplus.gr για το πλιάτσικο στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου ιερείς και επισκέπτες βλέπουν... ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες τους τάφους των αγαπημένων τους προσώπων να έχουν λεηλατηθεί από αγνώστους!

Δράστες, που δε διστάζουν να ξηλώσουν ολόκληρες πλάκες από μάρμαρα, και κλέβοντας από καντήλια και θυμιατά, μέχρι λάδι και κρασί που βρίσκονται μέσα στα μνήματα!

Το ξέσπασμα της άγριας οικονομικής κρίσης που έχει οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια πολλούς συνανθρώπους μας-Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες- έχει σαν αποτέλεσμα να εισβάλλουν καθημερινά… με την δύση του ήλιου στο αφύλακτο Νέο Κοιμητήριο όπου και ακολουθεί η απόλυτη λεηλασία σε όσα μνήματα έχουν ακριβά μάρμαρα, ενώ αφαιρείται κάθε μεταλλικό είδος όπως είναι τα θυμιατά (!) που οδηγούνται στην … ανακύκλωση!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creteplus.gr πεινασμένοι άνθρωποι με την δύση του ήλιου, εισέρχονται στο νεκροταφείο και αφαιρούν από τις θήκες των τάφων-όσο και αν αυτό είναι μακάβριο-το λιγοστό λάδι που υπάρχει για το άναμμα των καντηλιών, ακόμα και το κρασί που υπάρχει για το ‘πλύσιμο’ των οστών!

Δυστυχώς το νέο Νεκροταφείο παραμένει από την ημέρα που λειτούργησε αφύλακτο, και μετά τις 6 το απόγευμα οπότε και το Χειμώνα ήδη έχει νυχτώσει, εισέρχονται στο χώρο Έλληνες και αλλοδαποί κλέβοντας από τους τάφους ότι είναι δυνατόν να ανακυκλωθεί, και να πωληθεί όπως μεγάλες μαρμάρινες πλάκες με τις φωτογραφίες των αποθανόντων (!), ακόμα και τα … καρβουνάκια!

Σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί επανειλημμένως από τη δημοτική αρχή η φύλαξη του νέου νεκροταφείου Ηρακλείου στην περιοχή του Κατσαμπά, ωστόσο …. «Φωνή Βοώντος εν τη Ερήμω».

Κάτοικοι της περιοχής που έχουν … θέα στο νέο Κοιμητήριο επιβεβαιώνοντας το γεγονός, επισημαίνουν ότι, τους τελευταίους μήνες και ειδικά τις ημέρες που κάνει κρύο και βρέχει, με την δύση του ήλιου βλέπουν να μπαίνουν στο Κοιμητήριο άνθρωποι,-γυναίκες και άνδρες- η δραστηριότητα των οποίων… αποκαλύπτεται με το φώς της επόμενης ημέρας, αφού έχουν ‘γυμνωθεί’ τάφοι με ακριβά μάρμαρα, και λείπει κάθε μεταλλικό είδος που εντοπίζουν επάνω στα μνήματα. Την ίδια ώρα η τοπική ΕΛ.ΑΣ που επίσης είναι ενημερωμένη για το ‘πλιάτσικο’ σηκώνει τα χέρια ψηλά, αφού η αστυνόμευση του χώρου είναι ανύπαρκτη.
creteplus.gr

Τα ζητήματα της Μεσαράς επανέφερε στους αρμόδιους υπουργούς ο Μ. Κεφαλογιάννης


Τα θέματα της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς επανέφερε σήμερα στους αρμόδιους Υπουργούς ο Γεν. Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης που αφορούν :

1.το θέμα της αποπεράτωσης του οδικού άξονα Ηρακλείου-Μοιρών,

2.την  εξέλιξη των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του δρόμου που θα συνδέσει την Μεσσαρά από τα Βορίζα με το οροπέδιο της Νίδας και τον ορεινό Μυλοπόταμο,

3. τα ζητήματα τις μετακίνησης των οικονομικών και υγειονομικών υπηρεσιών του Δήμου Φαιστού

4.την προβολή-χρηματοδότηση του φεστιβάλ των Ματάλων ,

Τα θέματα αυτά όπως είναι γνωστό συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Μοίρες με την Δήμαρχο Φαιστού και φορείς της περιοχής  στα μέσα Δεκεμβρίου ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή ο κ. Κεφαλογιάννης  και στη συνέχεια στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα η Δημάρχος  Φαιστου κ. Μαρία Ανυφαντάκη Πετρακογιώργη με τους αρμόδιους Υπουργούς Γιάννη Βρούτση, Ολγα Κεφαλογιάννη, Χρήστο Σταικούρα,  Γιώργο Μαυραγάνη και Σταύρο Καλογιάννη ύστερα ύστερα από την πρωτοβουλία του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Για τα παραπάνω θέματα οι αρμόδιοι υπουργοί που δείχνουν θετική διάθεση για την επίλυση τους δεσμεύτηκαν ότι σε συνάντηση που σύντομα θα πραγματοποιηθεί με τους τους αρμόδιους φορείς και την Δημοτική Αρχή  του Δήμου Φαιστού θα οριστικοποιηθούν  οι τελικές αποφάσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...