Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κοινωνικό πολυκατάστημα για όσους έχουν ανάγκη

 Ένα νέο «Κοινωνικό Πολυκατάστημα» εγκαινίασε η 1η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου... σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.
Το άτυπο πολυκατάστημα στεγάζεται στο χώρο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Νικολάου Πλαστήρα 27, ενώ έχει εφοδιαστεί με ρούχα, τρόφιμα, είδη ένδυσης κι υπόδησης, είδη οικιακής χρήσης, παιχνίδια, βιβλία και ρούχα.

Την ιδέα για την ίδρυση του «Κοινωνικού Πολυκαταστήματος» είχε η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κική Φανιουδάκη και η ιδέα αυτή αγκαλιάστηκε όχι μόνο από την πρόεδρο της κοινότητας Ελένη Κλειδά, αλλά και από το δήμο Ηρακλείου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Για την υλοποίηση της χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες διεκδικήσεων, εργασιών και προσφοράς.
«Ο δήμος δέχτηκε με χαρά να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη δράση, την οποία αγκάλιασε επίσης από την πρώτη στιγμή η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος» αναφέρει με δηλώσεις της στην «Π» η κ. Φανιουδάκη και προσθέτει:
«Την προσπάθεια βοήθησε και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αποτέλεσμα όλοι μαζί να προχωρήσουμε σ’ ένα κοινό όραμα το οποίο βλέπουμε πλέον να υλοποιείται».
Η διαμόρφωση του «Κοινωνικού Πολυκαταστήματος» έγινε στον υπόγειο χώρο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, μετά από παρεμβάσεις τόσο των μελών της, της προέδρου κ. Κλειδά, της κ. Φανιουδάκη, αλλά και σε πολύ μεγάλο βαθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν βέβαια η συμβολή και προσφορά απλών ανθρώπων και επιχειρηματιών, που δέχτηκαν με χαρά να προσφέρουν προϊόντα και εξοπλισμό για την επίτευξη της όλης προσπάθειας.
Μετά την ευτυχή έκβαση του οράματος, άνθρωποι με οικονομικές δυσκολίες μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10.00 -12.00 το πρωί. Οι ενδιαφερόμενοι για να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνούν επίσης με τα τηλέφωνα 2810 – 390 108 και 2810 390 114. Οι άνθρωποι με οικονομικές δυσκολίες θα πρέπει να προσκομίζουν κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την οικονομική τους δεινότητα, θα καταθέτουν το αίτημα τους αναφορικά με το ποια είναι η ανάγκη τους και στη συνέχεια θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης ή οικιακής χρήσης που επιθυμούν.
Όσοι αντίστοιχα επιθυμούν να προσφέρουν είδη στο «κοινωνικό πολυκατάστημα» της 1ης Δημοτικής Κοινότητας μπορούν να το κάνουν καθημερινά από τις 8.00 το πρωί ως τις 3.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Κοινότητας στην οδό Νικολάου Πλαστήρα στο ύψος εισόδου προς το Μαρτινέγκο.
«Η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί δουλειά περισσότερων από τριών μηνών» αναφέρει η πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ελένη Κλειδά και προσθέτει:
«Μετά από τις απαραίτητες παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, ήρθαν οι εθελοντές από την Αρχιεπισκοπή με πάρα πολύ προσωπική δουλειά κι έχουν φτιάξει αυτό το χώρο, που αποτελεί συνεργασία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή και θα το δουλεύουν εθελοντές από την Αρχιεπισκοπή. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τους άπορους συντοπίτες μας για όλο το χρόνο».
«Η δημιουργία αυτού του χώρου αποτελεί μια προσπάθεια πολλών εθελοντών κι ανθρώπων με θέληση να βοηθήσουν το συνάνθρωπο» ανέφερε με τη σειρά της η κ. Φανιουδάκη για να προσθέσει:
«Στόχος είναι να δίνονται όλα αυτά τα προϊόντα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη για όλη τη διάρκεια του έτους».
Στην προσπάθεια αναφέρθηκε και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκος Κρήτης, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων του. Ο κ. Ειρηναίος εξήρε τον εθελοντισμό όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν στην προσπάθεια εκφράζοντας την ικανοποίηση του και δοξάζοντας το Θεό για την επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δράσης.

http://heraklion1.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...