Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ευχαριστεί τον Υπουργό Γεωργίας για την διατήρηση της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς

 Σε συνέχεια του από  27 Αυγούστου 2013 αιτήματος  του συλλόγου των εργαζομένων  μετά την ενημέρωση που είχαν από στελέχη του οργανισμού ότι οι σχολές κλείνουν αλλά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την ίδια ημέρα η Διεύθυνση της Σχολής με τον κ. Κεφαλογιάννη για να ζητήσει την παρέμβαση του στον Υπουργό του ΥΠΑΑΤ για να παραμείνει ανοικτή η Γεωργική Σχολή της Μεσαράς  ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ευχαριστεί δημόσια τον Υπουργό Γεωργίας για την διαβεβαίωση του ότι η σχολή θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο της που δεν είναι άλλο από την εκπαίδευση του αγροτικού πληθυσμού του Νομού Ηρακλείου.

Η έκθεση Αριαλ Μπλακ στην παλιά Μεσόγειο

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 εώς και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 εώς και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013
Tα παλιά γραφεία της εφημερίδας Μεσόγειος στην οδό Χάνδακος ετοιμάζονται να υποδεχτούν ξανά το κοινό του Ηρακλείου, στην έκθεση των Οδυσσέα Γραμματικάκη, Γιώργου Λαγουδιανάκη και Νίκου Οικονομέα με τίτλο ΑΡΙΑΛ ΜΠΛΑΚ. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, βίντεο και εγκαταστάσεις.

Βιογραφικά καλλιτεχνών

Ο Οδυσσέας Γραμματικάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Aσχολείται κυρίως με τη μουσική και το βίντεο.

Ο Γιώργος Λαγουδιανάκης γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο Γουλβερχάμπτον της Αγγλίας ΒA (Hons) Painting και στο Πανεπιστήμιο κεντρικής Αγγλίας (U.C.E.).

Ο Νίκος Οικονομέας γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και εικαστικά στην Kunstakademie Münster και στην Kunstakademie Düsseldorf.

Πληροφορίες

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 εώς και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Ωράριο λειτουργίας: 12-2 π.μ και 6-10 μ.μ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 7 μ.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας

Χώρος τέχνης και ελεύθερης έκφρασης Μεσόγειος, Χάνδακος 20.

e-mail: mesogiosart@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες για το χώρο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο mesogiosart.info

Συναυλία Κρητικής Μουσικής για τα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης

Συναυλία αλληλεγγύης για το σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης Συναυλία αλληλεγγύης για το σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί συναυλία Κρητικής Μουσικής την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης. Η συναυλία που έχει κοινωνικό χαρακτήρα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας για τα 100 χρόνια της ΄Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο σωματείο γονέων και φίλων με αναπηρία Δικαίωμα στη Ζωή, και οργανώνεται από το Ροταριανό Όμιλο Ηράκλειο-Candia.

Στην συναυλία θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες Κρητικής μουσικής Γιώργος Κατσαμάς, Γιώργος Μανωλιούδης, Κώστας Κακουδάκης, Πάρης Περυσινάκης, Στέφανος Μεσσαριτάκης, και το χορευτικό συγκρότημα του Θανάση Μαυρόκωστα.

Ο σκοπός είναι ιερός και μέσα από την συμμετοχή μας στην συναυλία και την στήριξη όλων μας θα δώσουμε ηθική και οικονομική βοήθεια στους συνανθρώπους μας στο σωματείο γονέων και φίλων ατόμων με αναπηρία Δικαίωμα στη Ζωή, αναφέρει στο κάλεσμα της η Πρόεδρος του ανθρωπιστικού μη κερδοσκοπικού σωματείου Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου-Candia Μαρία Αρχοντουλάκη.

Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο για κακοποίηση του σκύλου του

Τις αρχές ειδοποίησε γειτόνισσα του δράστη, επειδή άκουγε το άτυχο ζώο να κλαίει επί 15 ημέρες


Τη νύχτα στα κρατητήρια πέρασε ένας Αλβανός, κάτοικος της περιοχής της Θερίσσου στο Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος κατηγορείται πως κακοποιούσε το σκύλο του.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία που έκανε γειτόνισσα του φερόμενου ως δράστη, η οποία ανέφερε στις αρχές ότι άκουγε επί 15 ημέρες το άτυχο ζώο να κλαίει.

Άμεσα κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς το νομικό πλαίσιο, είναι πλέον πολύ αυστηρό στις κακοποιήσεις ζώων, ο ιδιοκτήτης του ζώου συνελήφθη και περνάει σήμερα από αυτόφωρο.

Πηγή: www.flashnews.gr

Miss World 2013: Η Κρητικιά καλλονή έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο!

 

 H Αθηνά Πικράκη θα προσπαθήσει για το καλύτερο, και ευελπιστεί να φέρει τον πρώτο τίτλο στη χώρα μας

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει έως ότου η Κρητικιά καλλονή και Μις Ελλάς Αθηνά Πικράκη, αναχωρήσει από την Κρήτη για την Ινδονησία. Το ταξίδι της θα διαρκέσει 4 εβδομάδες (2 - 28 Σεπτεμβρίου). Η Αθηνά, θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Miss World 2013 που θα διεξαχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου στην Ινδονησία. Εκεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη με άλλες 131 υποψήφιες από όλο τον κόσμο.

Οπως είπε η ίδια, θα προσπαθήσει για το καλύτερο, και ευελπιστεί να φέρει τον πρώτο τίτλο στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, έχει κάνει σκληρή προετοιμασία ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Oι αλλαγές ωστόσο στην εμφάνιση της, και συγκεκριμένα στο χρώμα των μαλλιών της, δεν είναι τυχαίες. Η ίδια μας ανέφερε πως την προτιμούσαν καλύτερα μελάχρινή από ότι ξανθιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΚΛΠΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

Το υποβρύχιο καλώδιο της Κρήτης στο μικροσκόπιο

Συνάντηση είχε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τον  Πρόεδρο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) Γιώργο Κόλλια.

Τη συνάντηση απασχόλησαν οι προοπτικές από την απόφαση για συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης, αλλά και η απομάκρυνση του υποσταθμού της Θερίσου, και των δικτύων υψηλής τάσης. Για το δεύτερο ο δήμαρχος Ηρακλείου έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στον κ. Κόλλια.

Για το θέμα της καλωδιακής σύνδεσης της Κρήτης ως ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, ο κ. Κόλλιας το χαρακτήρισε απαραίτο για την ασφάλεια και την επάρκεια των νησιών, αποφεύγοντας ωστόσο να θέσει χρονιδιαγράμματα.

Ο κ. Κουράκης έθεσε αίτημα αποξύλωσης των στύλων του Δικτύου Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ που έχουν υπογειοποιηθεί στο Ηράκλειο, καθώς και την υπογειοποίηση του Δικτύου Υπερηψηλής Τάσης από τα Ληνοπεράματα προς την Ανατολική Κρήτη, στο κομμάτι που περνά μέσα από το Ηράκλειο, και δημιουργεί πρόβλημα στις απαλλοτριώσεις. Επίσης τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία των μονάδων βιολογικών καθαρισμών (τα τιμολόγια να μετατραπούν από Εμπορικά σε Βιομηχανικά) και το κόστος της μετατόπισης –μεταφοράς του δικτύου της ΔΕΗ σε περιπτώσεις εφαρμογής του Σχεδίου πόλης να επιβαρύνει τη Δημόσια Επιχείρηση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει αποψιλωθεί το παλαιό δίκτυο μεταφοράς ρεύματος ενώ για τα υπόλοιπα ζητήματα θα συνεχιστεί η συνεργασία με την Δημοτική Αρχή ώστε και αυτά να επιλυθούν.

O κ. Κόλλιας, χαρακτήρισε "κακό" το παράδειγμα του Δήμου Ηρακλείου, να επιβάλλει στη ΔΕΔΔΗΕ για την απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ, λέγοντας ότι ατο ακολουθούν και άλλοι δήμοι, δημιουργώντας πρόβλημα στην επιχείρηση.

Για το θέμα της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα ο κ. Κουράκης του παρέδωσε γραπτώς της θέσεις του και το τι χρειάζεται να προσεχθεί προς όφελος του νησιού

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Δ ΚΡΗΤΗ

Τι χρειάζεται να προσεχθεί;

Η καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα θα γίνει ούτως ή άλλως, είναι η φυσική πορεία των πραγμάτων, η διεθνής τάση, να διασυνδέονται μεταξύ τους τα ηλεκτρικά συστήματα. Επιπλέον, το επιβάλει το πλούσιο αιολικό δυναμικό του νησιού. Όμως, υπάρχουν κάποιες παράμετροι που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα γιατί διαφορετικά η Κρήτη κινδυνεύει να γυρίσει πολλές σελίδες πίσω όσον αφορά στην ποιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας.

1. Η διασύνδεση των δυο συστημάτων (Κρήτης - Ηπειρωτικού) θα έχει ως προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν οι μονάδες παραγωγής στο νησί και όχι ηλεκτροδότηση της Κρήτης με μπαλαντέζα, η οποία κάθε φορά που θα παρουσιάζει ζημιά θα σβήνει η Κρήτη.

2. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης των νέων μονάδων βάσεως (μαζούτ ή φυσικού αερίου) πρέπει να συνεχιστεί κανονικά και όχι να σταματήσει εξ αιτίας της εγκατάστασης του καλωδίου. Ούτε πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα και να αρχίσουν να εγκαθίστανται αεριοστρόβιλοι αντί μονάδων βάσεως με την προοπτική να λειτουργούν περιστασιακά.

3. Απεναντίας, σταμάτημα λειτουργίας των μονάδων τοπικά ή περιστασιακή λειτουργία, θα είχε ως αποτέλεσμα, πλην των άλλων, και τεράστιες συνέπειες για την ανεργία στο νησί και την κίνηση της τοπικής οικονομίας από τις δραστηριότητες των Εργοστασίων της ΔΕΗ κλπ.

4. Η μεταφορά ενέργειας από το ηπειρωτικό σύστημα, όταν δεν φυσάει άνεμος, έχει απώλειες 8 έως 10% και επομένως, δεν είναι λογικό η ενέργεια να παράγεται στην Πελοπόννησο ή τη Μακεδονία για να μεταφέρεται στη Κρήτη. Χρειάζονται σύγχρονες μονάδες βάσεως Φυσικού Αερίου στον Αθερινόλακκο και την Κοράκια

5 Οι μελέτες που έχουν δει το φως και οι σκέψεις που γίνονται, δείχνουν να λειτουργεί το νησί ακόμη και με χωρίς καμιά μονάδα παραγωγής τοπικά, κάτι που θα ήταν καταστροφικό.

6. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται ισχυρός και στελεχωμένος Διαχειριστής Νησιών (υπάρχει πληθώρα ικανότατων επιστημόνων στην Κρήτη) που θα βρίσκεται στο νησί, κοντά στις τοπικές Αρχές. Διαφορετικά, θα δίδονται μελέτες σε κάποιους και θα είναι εύκολο εκείνοι να υπηρετήσουν συμφέροντα ξένα προς το συμφέρον του τόπου.

Συνεχίζονται οι... αναταράξεις στην Κρήτη


Λίγο πριν τα μεσάνυχτα σημειώθηκε ακόμα μία σεισμική δόνηση στην Κρήτη, η οποία τε τελευταία 24ωρα ζει
συνεχείς αναταράξεις, κυρίως στα νότια.

Μετά την Ιεράπετρα και το Τυμπάκι ήρθε η σειρά της Γαύδου, με σεισμό έντασης 2,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, στις 23:10 το βράδυ της Πέμπτης. 

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα βόρεια του νησιού, και το εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα



cretalive.gr

Παρέμβαση Μ.Κεφαλογιάννη στον Υπουργό Οικονομικών για τα ζητήματα της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η

Με τον αρμόδιο Υπουργό οικονομικών επικοινώνησε ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης για να του εκθέσει το ζήτημα του συμψηφισμού των «κόκκινων» δανείων με καταθέσεις το οποίο είναι γνωστό έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η) .

Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν παρέλειψε να επισημάνει στον Υπουργό το περέχομενο της επιστολής της ΟΕΒΕΝΗ το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η) επιθυμεί, δια της παρούσης, να δηλώσει την απόλυτη διαφωνία της για τη νέα πρακτική των τραπεζών (οι οποίες πάντα λειτουργούσαν, και συνεχίζουν εν καιρώ κρίσης, ανεξέλεγκτα με την ανοχή του κράτους) να συμψηφίζουν (!!!) και μάλιστα χωρίς τη συναίνεση των δανειοληπτών τα υπόλοιπα δανείων με τυχόν καταθέσεις τους.

Με αυτή τη λογική (;) θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για τις περιπτώσεις στις οποίες ο δανειολήπτης μπορεί, εύκολα ή δύσκολα, να αποπληρώσει την οφειλή του αλλά δεν το κάνει κρυβόμενος πίσω από τα σημεία των καιρών.

Ζητούμε όμως την άμεση και καταλυτική παρέμβασή σας προκειμένου να προστατευθούν οι μικρομεσαίοι συνάδελφοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι αλλά και τα αντίστοιχα νοικοκυριά οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους αγωνίζονται, όπως γνωρίζετε, να επιβιώσουν.

Στην περίπτωση συμψηφισμού μικροκαταθέσεων θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω εξαθλίωση της μέσης Ελληνικής οικογένειας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε οικονομικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την... ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που κατέκτησαν το όνειρο, την εισαγωγή τους στις ανώτατες σχολές της χώρας μας.

Συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την αμέριστη συμπαράσταση που τους παρείχαν και για το δικό τους παράλληλο αγώνα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Συγχαρητήρια όμως και σε όσους δεν τα κατάφεραν, αλλά προσπάθησαν και να ξέρουν ότι δεν κρίνεται από μια αποτυχία ο αγώνας τους.

Καλή σταδιοδρομία σε όλους, με πίστη και μαχητικότητα, στο στίβο της ζωής και της γνώσης.»

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές, αλλά και στις οικογένειές τους"

Με αφορμή την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή φοιτητών ,στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας , η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δια της Προέδρου της κ.Ιωάννας Μελάκη εκφράζει με μήνυμά της τα θερμά της συγχαρητήρια αλλά και δίνει τις συμβουλές της για τις πρώτες κινήσεις φοιτητών - γονιών, όσο αφορά τις πρώτες κινήσεις που έπονται π.χ ενοικίαση σπιτιού

Αναλυτικά το μήνυμα της κ.Μελάκη έχει ως εξής:

"Από καρδιάς ,θα ΄θελα να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων μας, των Λυκείων της Κρήτης, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας, σε εποχές οικονομικά ,κοινωνικά και πολιτικά δύσκολες, Τους εύχομαι καλές σπουδές και πάντα επιτυχίες.

Γι’ εκείνους , που δυστυχώς δεν είδαν το όνειρο τους να πραγματοποιείται , να ξέρουν ότι η ζωή δεν τελειώνει με μια αποτυχία,υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες που σίγουρα, θα τους δοθούν, αρκεί να μην εγκαταλείψουν την μάχη, αλλά με πίστη και πείσμα , να συνεχίσουν τον αγώνα τους , ώσπου να το πετύχουν.

Θερμά συγχαρητήρια, επίσης, στις οικογένειες των παιδιών ,αλλά και στους καθηγητές που πραγματικά σε όλη αυτή την διαδρομή , στάθηκαν δίπλα και στήριξαν ,ενίσχυαν με την υπομονή και συνδρομή τους τον αγώνα των παιδιών.-

Πρώτες κινήσεις φοιτητών- γονιών

Η ΄Ένωσή Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , βρίσκεται παρούσα όπως κάθε χρόνο να υποδεχτεί και να βοηθήσει με την σωστή ενημέρωση, τους νέους φοιτητές και τους γονείς και μάλιστα χωρίς να υποστούν καμιά ταλαιπωρία προκειμένου να προβούν στην σωστή ενοικίαση σπιτιού χωρίς μελλοντικά "παρατράγουδα".

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της΄Ένωσή Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , υπάρχει επάρκεια προσφοράς φοιτητικής στέγης στην Κρήτη,, πράγμα που διευκολύνει το «σαφάρι» εντός των πόλεων και περιαστικά , προς αναζήτηση φοιτητικής στέγης.Όσο αφορά τις τιμές των ενοικίων , παραμένουν παρά την οικονομική κρίση στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, αλλά και χαμηλότερα. Η Ένωση, θέλοντας να συμβάλλει στην αποφυγή ταλαιπωρίας των νέων φοιτητών, αλλά και των γονέων ,που τους συνοδεύουν, ερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, καλεί τους ιδιοκτήτες να ανακοινώνουν έγκαιρα την μίσθωση κατοικιών, στον τοπικό τύπο, να αποφεύγουν τις τοιχοκολλήσεις σε κολώνες που μόνο ασχήμια στην εικόνα των πόλεων , αλλά και μπορούν να να απευθυνθούν σε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο των πόλεων της Κρήτης,και να αναθέσουν την υπηρεσία της μίσθωσης.

Η΄Ένωσή Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , επισημαίνει δέκα σημεία τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουν για την μίσθωση (ενοικίαση) κατοικίας ΑΜΦΌΤΕΡΟΙ ιδιοκτήτης ενοικιαστής και στα οποία θα πρέπει να προσέξουν ΙΔΙΑΙΤΈΡΑ και να εστιάσουν την προσοχή τους .

ΔΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ

Ι)Το ύψος του ενοικίου διαμορφώνεται ελεύθερα, συμφωνία ιδιοκτήτη-ενοικιαστή (τους δεσμεύει και τους δύο).Καλό είναι να κάνουμε μία έρευνα της επικρατούσας μισθωτικής αγοράς στην περιοχή που επιλέγουμε να νοικιάσουμε.Επίσης ωφέλιμο είναι να προσπαθήσουμε να συλλέξουμε πληροφορίες για την διαχειριστική συμπεριφορά να ιδιοκτήτη (π.χ δύστροπος, παραπλανητικός, δεν κόβει αποδείξεις με ολόκληρο το τίμημα, κ.α)

2)Η μίσθωση κατοικίας ισχύει ΤΟ ΜΕΊΖΟΝ για τρία χρόνια και εάν ακόμα έχει συμφωνεί μικρότερο χρονικό διάστημα Η δε αύξηση του μισθώματος ,συμφωνείται ελεύθερα και αναγράφεται π.χ κάθε έτος αύξηση 10% ή δεν θα υπάρξει αύξηση.

3)Πάντα ερευνούμε την βιωσιμότητα της κατοικίας π.χ εάν διαθέτει τον πρέποντα εξ αερισμό ,δεν παρουσιάζει υγρασία, υπάρχουν τα οποία δεν λειτουργούν κ.α.

4)Η εγγύηση συμφωνείται ελεύθερα. Συνήθως είναι 1 με 2 μισθώματα(νοίκια)

5)Ο ιδιοκτήτης φέρει τα βάρη της κατοικίας.

6)Ο ενοικιαστής δεν έχει ευθύνη για φθορές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση.

7) Η μη πληρωμή της δαπάνης των κοινοχρήστων ισοδυναμεί σε μη πλήρωση ενοικίου.

8)Η μίσθωση ορισμένου χρόνου λήγει αυτοδίκαια, εάν ο ιδιοκτήτη δεν εναντιώνεται και ο μισθωτής (ενοικιαστής ) εξακολουθεί να κάνει χρήση της κατοικίας ,θεωρείται ότι ανανεώνεται αόριστα και για τα δύο μέρη.

9) Μετά τη λήξη της μίσθωσης ο ενοικιαστής έχει υποχρέωση να παραδώσει την κατοικία στον ιδιοκτήτη στην κατάσταση που την παρέλαβε,εάν υπάρχουν ζημιές να τις αποκαταστήσει.

10) Ο Φόρος ακίνητης περιουσίας ανήκει στον ιδιοκτήτη (ΝΑ ΓΡΆΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΌ)


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΎΗΣΗ

Είναι το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε 1 ή και περισσότερα ενοίκια και δίνεται για την καλή εκτέλεση των όρων του συμβολαίου.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΔΕΥΑΧ

Φυσικό είναι όταν ενοικιάσουμε μία οικία, να τρέξουμε στην ΔΕΗ και στην ΔΕΥΑΧ για τις αντίστοιχες συνδέσεις, αυτό όλοι το γνωρίζουμε και είναι υποχρέωση του ενοικιαστή να το κάνει, γιατί έχουμε περιπτώσεις που μπορεί να μην γίνεται η αντικατάσταση στο όνομα του ενοικιαστή των υπηρεσιών αυτών, και να εγκαταλείψει το σπίτι ο ενοικιαστής και να επιβαρυνθεί με όλες αυτές τις χρεώσεις ο ιδιοκτήτης.

ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΑΚΊΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΊΑΣ-ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΏΝΕΙ

Επειδή δεχτήκαμε καταγγελίες ενοικιαστών ότι στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στην ανάλυση των χρεώσεων έχουν επιβαρυνθεί και το τέλος ακίνητης περιουσίας, περιουσία που δεν έχουν, ενημερώνουμε ότι σε κάθε χρήστη ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται αυτή η χρέωση, έτσι είναι νομοθετημένη, και ότι στο ιδιωτικό συμφωνητικό που θα επισυνάπτουν οι συμβαλλόμενοι(ενοικιαστής-ιδιοκτήτης)θα πρέπει να το ξεκαθαρίζουν.

Η Ένωσή μας δεν συμφωνεί, μας βρίσκει αντίθετους, καθότι η σύναψη του συμβολαίου για την ενοικίαση έχει προηγηθεί, και ο ενοικιαστής θα βρεθεί σε δυσκολία να αφαιρέσει το ποσό αυτό από το μίσθωμα, γιαυτό θα πρέπει να το έχει ήδη συμφωνήσει. Επειδή αυτή η περίοδος είναι περίοδος που κάποιοι λόγω μετάθεσης,η λόγω σπουδαστών-φοιτητών θα υποχρεωθούν στην αναζήτηση μίσθωσης οικίας και σύναψη μισθωτηρίων συμβολαίων, καλό θα είναι για περισσότερη ενημέρωση να επισκεφθούν την Ένωση μας είτε αυτοπροσώπως στο γραφείο μας που βρίσκεται στην Πλ.1866 Αριθ.2 Χανιά η τηλεφωνικά, ας επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 2821092666

Τέλος ,θα πρέπει να γνωρίζουμε και να απαιτούμει αφενός το αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου να έχει θεωρηθεί στην αρμόδια ΔΟΥ αλλά και να παίρνουμε πάντα απόδειξη των χρημάτων που καταβάλλουμε ως ενοίκιο.Σημαντικό επίσης είναι ,να ερευνήσουμε πριν την μίσθωση για τυχόν ελλείψεις ή σπασίματα τα οποία οφείλουμε να τα επισημάνουμε και να τα καταγράψουμε.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την συνέχιση της Λειτουργίας της Γεωργικής Σχολής ΜΕΣΣΑΡΑΣ

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την συνέχιση της Λειτουργίας της Γεωργικής Σχολής ΜΕΣΣΑΡΑΣ. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε το κ. Κεφαλογιάννη για την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολής .

Στην πολίτικη ηγεσία τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων παρενέβη ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης για της λειτουργία της Γεωργικής Σχολής της ΜΕΣΣΑΡΑΣ .

Ο κ. Κεφαλογιάννης μετέφερε στην ηγεσία του Υπουργείου την έντονη ανησυχία των φορέων και των κατοίκων της Κρήτης μετά από την έντονη φημολογία ότι η Γεωργική Σχολή Μεσαράς κλείνει.
Ο Υπουργος διαβεβαίωσε τον κ. Κεφαλογιαννη ότι η Γεωργική Σχολή της ΜΕΣΣΑΡΑΣ να συνεχίσει κανονικά την λειτουργία της με νέα σύγχρονη δομή χωρίς κανένα πρόβλημα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...