Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση Μ.Κεφαλογιάννη στον Υπουργό Οικονομικών για τα ζητήματα της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η

Με τον αρμόδιο Υπουργό οικονομικών επικοινώνησε ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης για να του εκθέσει το ζήτημα του συμψηφισμού των «κόκκινων» δανείων με καταθέσεις το οποίο είναι γνωστό έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η) .

Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν παρέλειψε να επισημάνει στον Υπουργό το περέχομενο της επιστολής της ΟΕΒΕΝΗ το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η) επιθυμεί, δια της παρούσης, να δηλώσει την απόλυτη διαφωνία της για τη νέα πρακτική των τραπεζών (οι οποίες πάντα λειτουργούσαν, και συνεχίζουν εν καιρώ κρίσης, ανεξέλεγκτα με την ανοχή του κράτους) να συμψηφίζουν (!!!) και μάλιστα χωρίς τη συναίνεση των δανειοληπτών τα υπόλοιπα δανείων με τυχόν καταθέσεις τους.

Με αυτή τη λογική (;) θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για τις περιπτώσεις στις οποίες ο δανειολήπτης μπορεί, εύκολα ή δύσκολα, να αποπληρώσει την οφειλή του αλλά δεν το κάνει κρυβόμενος πίσω από τα σημεία των καιρών.

Ζητούμε όμως την άμεση και καταλυτική παρέμβασή σας προκειμένου να προστατευθούν οι μικρομεσαίοι συνάδελφοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι αλλά και τα αντίστοιχα νοικοκυριά οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους αγωνίζονται, όπως γνωρίζετε, να επιβιώσουν.

Στην περίπτωση συμψηφισμού μικροκαταθέσεων θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω εξαθλίωση της μέσης Ελληνικής οικογένειας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε οικονομικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...