Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΕΠΚΚ: Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, τέρμα οι "ετσιθελικές" αναλήψεις, από το Ταχ.Ταμιευτήριο

Ενημερώνουμε τους δανειολήπτες , μισθωτούς και συνταξιούχους ότι  θετικότατη έκβαση είχε η αίτηση καταναλώτριας, από την απόφαση που πήρε το Ειρηνοδικείο Χανίων, στη οποία αίτηση η καταναλώτρια ,ζητούσε να σταματήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, να κάνει "ετσιθελικά" αναλήψεις χρημάτων από το λογαριασμό της, πέρα του ορισθέντος συμβατικού ποσού. Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, "πανηγυρίζει" για την τόσο σημαντική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, με την οποία χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή απαγόρευσης στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, να κάνει αναλήψεις πέρα του συμφωνηθέντος ποσού, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα πάμπολλα υπήρξαν τα παράπονα και οι καταγγελίες, των καταναλωτών,αλλά και η απαξίωση από την ίδια την Τράπεζα, απάντησης ,στα παράπονα και στις καταγγελίες των καταναλωτών.

Η απόφαση αυτή, σημαντικότατη από Δικαστήριο της Χώρας, είναι η δεύτερη Πανελλαδικά , με την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ στο καθού πιστωτικό Ίδρυμα, να παρακρατεί από δανειολήπτη κάθε ποσόν πέραν των καθορισμένων, μηνιαίως με αυτόματες λήψεις εκ του λογαριασμού που ο καταναλωτής τηρεί και είναι προορισμένος για την καταβολή μισθών και συντάξεων των πολιτών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, μέχρι τη συζήτηση της υποβληθείσας αίτησης. Η απόφαση αυτή, όχι μόνο, χαροποίησε όλους τους εξουσιοδοτημένους από το Ν.3869/2010, Φορείς, (για την ρύθμιση χρεών), μα προπάντων έδωσε ανάσα, στα ίδια τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα οποία για μια ακόμα φορά νοιώθουν την προστασία της Δικαιοσύνης τόσο απλόχερα να τους δίδεται ,καλλιεργώντας τους την προσδοκία, για, ένα καλύτερο αύριο, αλλά και ανοίγει δρόμο διεξόδου, για τους υπαλλήλους -συνταξιούχους που διατηρούν λογαριασμούς μισθοδοσίας-συνταξιοδότησης σε κάποια Τράπεζα και συγχρόνως έχουν και κάποια οφειλή, είτε από στεγαστικό είτε πιστωτική κάρτα και δεν προλαβαίνουν να εκταμιεύσουν τα χρήματα τους από τον μισθό ή σύνταξη τους, και τα χρήματα τους γίνονται "άφαντα" από τις δανείστριεςΤράπεζες, αφήνοντας τους ξεκρέμαστους και απογοητευμένους, στερώντας τους πολλές φορές βιοτικά αγαθά της καθημερινότητας.

Άφραγκος τουρίστας τα ''έσπασε'' σε κατάστημα στα Μάλια

Γυαλιά καρφιά τα έκανε το βράδυ της Πέμπτης σε ταχυφαγείο γνωστής αλυσίδας, στα Μάλια, Ηρακλείου, ένας νεαρός Πολωνός, ο οποίος ήρθε στην Κρήτη για τις καλοκαιρινές του διακοπές.


Οι αστυνομικού του τμήματος Χερσονήσου, που μετέβησαν στο συμβάν, έμειναν με... το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τον 25χρονο τουρίστα να τους λέει ότι προχώρησε στην εν λόγω ενέργεια, προκειμένου να βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής και να έχει έστω και προσωρινά έναν χώρο διαμονής!

Ο νεαρός από την Πολωνία έφτασε στο Ηράκλειο στις αρχές της εβδομάδας. Με 200 ΕΥΡΩ στην τσέπη, μετέβη στην Χερσόνησο, όπου βρήκε ένα φθηνό ξενοδοχείο για να μείνει.

Τα χρήματα όμως τελείωσαν και η διεύθυνση του ξενοδοχείου τον... «πέταξε» στον δρόμο, καθώς ο 25χρονος Πολωνός, δεν είχε να πληρώσει την διαμονή του.

Τα... έχασαν με τη Σπιναλόγκα oι ευρωβουλευτές

Μαγεμένοι από την ατμόσφαιρα, την ιστορία, αλλά και τις ομορφιές της Σπιναλόγκας δήλωσαν οι δεκαεπτά ευρωβουλευτές της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο νησί.

Τα μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν την Κρήτη μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη και αφού απόλαυσαν τη βόλτα τους στην Ελούντα και την Πλάκα, χωρίς να χάσουν χρόνο επιβιβάστηκαν στο καραβάκι με προορισμό το νησί στο οποίο για χρόνια ολόκληρα έμεναν οι λεπροί. Οι ευρωβουλευτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που έμεναν στη Σπιναλόγκα και επισκέφθηκαν κάθε γωνιά, κάθε σπίτι του νησιού.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον τους ήταν τόσο μεγάλο, που ακόμη και όταν έφτασε η ώρα να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής, ζητούσαν από τους υπευθύνους να τους αφήσουν να μείνουν για λίγη ώρα ακόμη στη Σπιναλόγκα.

Η επίσκεψή τους στην Κρήτη, που ξεκίνησε προχθές, χαρακτηρίζεται ως ώθηση στον ελληνικό τουρισμό. Μετά τη Σπιναλόγκα επισκέφθηκαν το Ρέθυμνο, τα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη, το λιμάνι Ηρακλείου και το Ενυδρείο Κρήτης. Η επιτροπή, με επικεφαλής τον Βρετανό πρόεδρό της Μπράιαν Σίμπσον, η οποία αποτελείται από δεκαεπτά ευρωβουλευτές από την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Ελλάδα, αναμένεται να ασχοληθεί με μια σειρά θεμάτων για την ανάπτυξη και την αναγέννηση του τουρισμού.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί σήμερα με τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα «Το μέλλον των μεταφορών και του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη: η περίπτωση της Ελλάδας». Κατά τη συνεδρίασή της η επιτροπή θα συζητήσει θέματα τουρισμού, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, όπως αυτή προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της επιτροπής με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου και πρόεδρο του Πανελληνίου Δικτύου Τουριστικών Δήμων Δημήτρη Κουνενάκη, στην Πλάκα της Ελούντας, με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ και τουριστικούς φορείς, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του θέματος «Ενα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τον ελληνικό τουρισμό προς το 2020» από τον Γιώργο Δρακόπουλο, γενικό διευθυντή του ΣΕΤΕ, και την Αγάπη Σμπώκου, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης μιλώντας στα μέλη της επιτροπής επεσήμανε πως στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας, η σημασία του τουρισμού γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη, ιδιαίτερα για τη συμβολή στο εθνικό προϊόν, στην απασχόληση και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Ο ευρωβουλευτής κ. Δανέλλης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τον τουρισμό «ευρωπαϊκή πολιτική» και ανέφερε ότι οι συνάδελφοί του ευρωβουλευτές θα έχουν μια σαφή και προσωπική εικόνα που είναι πάντα χρήσιμη στη διαμόρφωση των πολιτικών.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ/espresso
Enhanced by Zemanta

Κρήτη: Τοξικός κίνδυνος στην παραλία Κοκκίνη Χάνι - Ένα 3χρονο παιδί στο νοσοκομείο

Ισχυρό εντομοκτόνο που ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία Κοκκίνη Χάνι έστειλε στο νοσοκομείο σήμερα το μεσημέρι ένα τρίχρονο παιδί.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr, στο σημείο έχει επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση στην προσπάθεια των αρχών να απομακρύνουν τον κόσμο από την πολυσύχναστη αφού ο οσμές από το αλλοιωμένο εντομοκτόνο και η άγνωστη ποσότητα που μπορεί να έχει καταλήξει στη θάλασσα κανείς δεν ξέρει τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ανθρώπινη υγεία.

Το ισχυρό εντομοκτόνο έγινε αντιληπτό πριν από μία ώρα από τη ...μυρωδιά. Ολόκληρη η περιοχή άρχισε να μυρίζει άσχημα και τότε κάποιοι, ποιο παρατηρητικοί, βρήκαν ακόμα και το σκουριασμένο κουτί που -πιθανότατα - είχε ξεβράσει η θάλασσα.  Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και κάποιοι να ...έβαλαν τα χέρια τους και να έβγαλαν το καπάκι με αποτέλεσμα η οσμή να πλημμυρίσει την μεγάλη και πολυσύχναστη παραλία!

Αμέσως ενημερώθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κεντρικό λιμεναρχείο Ηράκλειο που έσπευσε στο σημείο προσπαθώντας να δει τι μπορεί να κάνει για να περιορίσει τη μόλυνση από το εντομοκτόνο αλλά και να προστατέψει τον κόσμο. Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και ένα τρίχρονο παιδί που δεν ένοιωσε καλά από τις αναθυμιάσεις του τοξικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το κουτί του τοξικού ήταν εξαιρετικά αλλοιωμένο, το πήραν μαζί τους οι λιμενικοί που εικάζουν ότι δεν αποκλείεται να έπεσε από κάποιο πλοίο και να το έφερε η θάλασσα μέχρι την παραλία. Την ίδια ώρα και ενώ επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση υπήρχαν ακόμα λουόμενοι στην περιοχή και έτσι λιμενικό και περίοικοι μέχρι αυτή την ώρα προσπαθούν να τους απομακρύνουν για να μην εκτεθούν σε τοξικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πάντως στο σημείο πριν από λίγο πήγε και ο επόπτης δημόσιας υγείας ο οποίος και έδωσε εντολή να εκκενωθεί και περιφραχθεί ο χώρος για 48 ώρες έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνο για κανέναν λουόμενο. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και το 3χρονο παιδί βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Έλληνας ηθοποιός ζει το όνειρο: Παντρεύτηκε την καθηγήτριά του!

Οι μετοχές του στο καλλιτεχνικό στερέωμα συνεχώς ανεβαίνουν, καθώς θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του.

Τώρα λοιπόν αναμένεται να αποθεωθεί, τουλάχιστον από τη μεγάλη πλειοψηφία των αντρών, καθώς έκανε μια κλασσική φαντασίωση πραγματικότητα: Παντρεύτηκε την καθηγήτριά του.

 H AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΔΩ

Νεκρή Ρωσίδα τουρίστρια βρέθηκε σε παραλία της Κρήτης

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην Κρήτη μετά τον χαμό ενός 16χρονου νεαρού στα Χανιά, καθώς αυτήν την φορά, μία Ρωσίδα τουρίστρια έχασε την ζωή της σε παραλία του νησιού.

Πρόκειται για μία 73χρονη τουρίστρια από την Ρωσία η οποία κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή του Αδελιανού Κάμπου στο Ρέθυμνο.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από λουόμενους, να επιπλέει στην θάλασσα. Αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές που έφτασαν και στο σημείο, όμως ήταν ήδη αργά για την άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η γυναίκα είχε πάει μόνη της για μπάνιο και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, πνίγηκε. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της ηλικιωμένης θα διαπιστωθούν από την νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο ο ιατροδικαστής.

Να σημειωθεί ότι στην παραλία του Αδελιανού Κάμπου υπάρχει ναυαγοσώστης ωστόσο η βάρδια του ξεκινάει στις 10:30 οπότε την ώρα του συμβάντος δεν ήταν παρόν.

Χανιά: Έλληνας πίσω από την επίθεση με σιδηρολοστούς σε δύο μετανάστες

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκε ένας από τους δράστες, ο οποίος με τρεις συνεργούς του, είχε επιτεθεί και τραυματίσει δύο μετανάστες από την Αλγερία ηλικίας 23 και 27 ετών, στα Χανιά.


Πρόκειται για έναν 39χρονο ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών της επίθεσης.

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής των εκλογών.

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος των αλλοδαπών.

ANEK LINES: Hμερήσια δρομολόγια, προς και από τα Χανιά με εκπτώσεις

Η ANEK LINES έχοντας ως γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών της και σεβόμενη τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού, έχει προγραμματίσει και φέτος, ημερήσια δρομολόγια, προς και από τα Χανιά.

Η ΑΝΕΚ, πέραν των καθημερινών βραδινών αναχωρήσεων, από τις 23 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2012, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ» και το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», θα ενδυναμώσει την γραμμή των Χανίων με 72 ημερήσια δρομολόγια, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Παράλληλα, ανταποκρινόμενη στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής η ANEK LINES προσφέρει μια σειρά εκπτώσεων για όλους τους επιβάτες.

- Οι προσφορές της ΑΝΕΚ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων

- 30% έκπτωση στη μεταφορά των ΙΧ. στα ημερήσια δρομολόγια

- 30% έκπτωση στους επιβάτες, στις καμπίνες όλων των κατηγοριών στα ημερήσια δρομολόγια.

- 20% έκπτωση στην οικονομική θέση & τα αεροπορικά καθίσματα στα ημερήσια δρομολόγια.

- 3+1 δωρεάν εισιτήριο: στα 4 εισιτήρια το ένα χορηγείται δωρεάν, σε όλα τα δρομολόγια. Ισχύει για κρατήσεις με ενιαίο κωδικό κράτησης σε 4κλινη καμπίνα.

- ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια σε παιδιά έως 4 ετών σε οικονομική θέση.

- 50% έκπτωση σε παιδιά, από 4 έως 12 ετών, σε καμπίνα (εκτός lux) & ATS.

- Έως 50% έκπτωση σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, φοιτητές, οπλίτες, ΑΜΕΑ κλπ …σε όλα τα δρομολόγια.

H ANEK LINES, ευαισθητοποιημένη στα οικονομικά προβλήματα των καιρών, προσφέρει στους επιβάτες των πλοίων της τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα πλήρες μενού – τριών διαφορετικών επιλογών - μόνο με 7,80 €! Τα νέα αυτά ιδιαίτερα προσιτά μενού είναι φτιαγμένα με τη φροντίδα και την υψηλή ποιότητα των υλικών, που χαρακτηρίζει την «κουζίνα» των σεφ της ANEK LINES, της μοναδικής ακτοπλοϊκής εταιρείας στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στα εστιατόρια των πλοίων της.

Και αυτό το καλοκαίρι η ΑΝΕΚ LINES μας δίνει ραντεβού στα Χανιά, με δρομολόγια, υπηρεσίες και προσφορές που ανταποκρίνονται καίρια στις πραγματικές ανάγκες της εποχής και του επιβατικού κοινού και στηρίζουν τον νησιωτικό κόσμο και τον ελληνικό τουρισμό.

 Ακολουθούν οι αναλυτικοί πίνακες των ημερήσιων δρομολογίων προς και από Χανιά:


Ενδιαφέρον Τυνησιακών εταιρειών για εισαγωγές κρητικών μαρμάρων

Το ενδιαφέρον για εισαγωγή από την Ελλάδα μαρμάρου, αλουμινίου, ειδών κιγκαλερίας, πλαστικού, πετροβάμβακα, ειδών υγιεινής και τηλεπικοινωνιακού υλικού, έχουν εκδηλώσει... τυνησιακές εταιρείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Τύνιδα.

Μάλιστα το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενημερώνει, ότι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο Τμήμα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2810 247018, 247046, 247049, (Προϊσταμένη κα Πόπη Σμαραγδή) προκειμένου να λάβουν τον κατάλογο με τα στοιχεία επικοινωνίας των τυνησιακών εταιρειών και κάθε άλλη πληροφορία για τη συγκεκριμένη αγορά.

Τα αιτήματα των εταιρειών της Τυνησίας έχουν ήδη αναρτηθεί και στον ιστότοπο AGORA του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στη διεύθυνση http://www.agora.mfa.gr/tn114
flashnews.gr

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών

Στην τελική ευθεία εισέρχεται στο υπουργείο Παιδείας, με τη διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικοί έλεγχοι αναμένεται να... έχουν ολοκληρωθεί άμεσα, και ως την προσεχή Δευτέρα (25/6) αναμένεται -εκτός απροόπτου- να αναρτηθούν οι σχετικοί πίνακες στα λύκεια της χώρας.

Άλλωστε, ενόψει της ανακοίνωσης των βαθμολογιών, ήδη είναι έτοιμη σχετική εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας, Ευφ. Κιάου, προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός αναφέρει ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο το απόγευμα ώστε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, όλα να είναι έτοιμα, και τη Δευτέρα το μεσημέρι να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αρχίσει να "τρέχει" η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, η οποία λήγει στις 5 Ιουλίου.

Από το χάραμα στο Κέντρο Υγείας... για ένα κουτί φάρμακα!

Φεύγουν από το σπίτι τους τα χαράματα και στις 05.30 βρίσκονται ήδη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής τους. Ο γιατρός δε θα έρθει παρά δύο ώρες αργότερα, κι όμως ηλικιωμένοι περιμένουν καρτερικά για μια ευκαιρία  στο χαρτάκι της προτεραιότητας, δίνοντας αγώνα για να τους "γράψει" ο γιατρός τα φάρμακα που χρειάζονται.

Μετά από μια ολόκληρη ζωή δουλειάς φθάνουν, τώρα, στη δύση της ζωής τους, να συνωστίζονται για ένα κουτί φάρμακα ... για την επιβίωσή τους.

Στα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία "γράφονται" καθημερινά ιστορίες τρέλας, καθώς με την πληροφορία ότι "έρχεται" νέα απεργία των φαρμακοποιών, κάθε πρωί συρρέουν κατά δεκάδες ανήμποροι άνθρωποι και ηλικιωμένοι για να εξασφαλίσουν τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι γιατροί συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, κάτι που εξαρχής θέτει περιορισμό ως προς τον αριθμό των συνταγών που μπορούν να εκτελεστούν ημερησίων. Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς συνωστίζονται από τα άγρια χαράματα, διεκδικώντας μια θέση στην "τυχερή" 15άδα των συνταγών. Όσοι δεν τα καταφέρουν ... επιστρέφουν την επόμενη ημέρα.

Η εικόνα, σήμερα, στο δ.δ. Κουνάβων του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων ήταν χαρακτηριστική. Κόσμος περίμενε έξω από το αγροτικό ιατρείο από τις 05.30 το πρωί! Όταν η αγροτική γιατρός έφθασε στις 07.15 αντίκρισε 40 άτομα να συνωστίζονται στην ουρά, αν και εξαρχής ήταν σαφές ότι δε θα εξυπηρετούνταν όλοι, καθώς η ηλεκτρονική συνταγογράφηση επιτρέπει στους γιατρούς ως τις 15.00 μετά το μεσημέρι (οπότε τελειώνει η βάρδια) να εκτελέσουν 15 συνταγές, αυστηρά, ούτε μία παραπάνω!

Η κατάσταση αυτή προκαλεί, καθημερινά, απίστευτη ταλαιπωρία, οργή κι αγανάκτηση, ενώ οι γιατροί εκφράζουν κατανόηση για όσα συμβαίνουν και συστήνουν ... υπομονή! Μιλώντας στο Cretalive, ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ Ηρακλείου, Δημήτρης Μπρίμης επιβεβαίωσε την κατάσταση. 
"Πράγματι γίνεται πανικός σε όλα τα ιατρεία του νομού Ηρακλείου, εν αναμονή μιας νέας κινητοποίησης των φαρμακοποιών. Για καλή μας τύχη ισχύουν ακόμη οι χειρόγραφες συνταγογραφήσεις. Παρ'όλ'αυτά δημιουργείται το αδιαχώρητο από κόσμο. Συστήνω υπομονή στους ασθενείς κι εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξυπηρετηθούν" - είπε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, όμοιο κομφούζιο καταγράφεται και στα φαρμακεία. Οι ασθενείς καταφθάνουν με συνταγές που φέρουν ημερομηνίες από τις αρχές Ιουνίου, οπότε οι φαρμακοποιοί απεργούσαν. Οι ασφαλισμένοι νομίζουν ότι θα εξυπηρετηθούν, όταν όμως πληροφορούνται ότι τα φαρμακεία έχουν λάβει απόφαση να εκτελούν συνταγές που φέρουν ημερομηνία μεταγενέστερη της 15ης Ιουνίου, αποχωρούν απογοητευμένοι κι εξοργισμένοι...
cretalive.gr

Το Ρέθυμνο, με τον Χατζηδάκη στο οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης

Οικονομολόγοι με μεγάλη εμπειρία στα δημόσια οικονομικά και τον τραπεζικό τομέα είναι τα πρόσωπα που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, για να στελεχώσουν τα κρίσιμα υπουργεία για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Ράπανος, Σταΐκούρας και Μαυραγάννης στο Οικονομικών

Στο υπουργείο Οικονομικών, όπως ήταν αναμενόμενο τοποθετήθηκε ο Βασίλης Ράπανος, ο μέχρι χθες διοικητής της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Ράπανος είναι οικονομολόγος και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ με θητεία σε δημόσιους οργανισμούς όπως ο ΟΤΕ και η Κτηματική, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία που ακολούθησε η χώρα προς την είσοδό της στην Ευρωζώνη επί των ημερών του Κώστα Σημίτη.
Βοηθοί του θα είναι οι κύριοι Χρήστος Σταϊκούρας -ως αναπληρωτής- καθώς και ο ο Γιώργος Μαυραγάννης ως υφυπουργός.

Ο 39χρονος Χρήστος Σταϊκούρας είναι βουλευτής Φθιώτιδας και επίκουρος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακά στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στην Αγγλία. Στη συνέχεια πήρε διδακτορικό στην Τραπεζική στο City University του Λονδίνου.

Αρμόδιος υφυπουργός για τα φορολογικά έσοδα τοποθετήθηκε ο Πατρινός, κ. Μαυραγάννης, άτομο με ιδιαίτερη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα, αφού, διετέλεσε για χρόνια γενικός διευθυντής του Φορολογικού Τμήματος της KPMG.

Απόφοιτος την Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών, ο κ. Μαυραγάνης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1992 ως νομικός και φορολογικός σύμβουλος εταιρειών. Είναι μέλος της Διεθνούς Φορολογικής Ένωσης και επιστημονικός συνεργάτης του International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD) σε εκδόσεις που αφορούν τη φορολογία στην Ελλάδα.

Χατζηδάκης, Καλογιάννης, Μηταράκης και Σκορδάς στο Ανάπτυξης

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης, πόστο το οποίο γνωρίζει πολύ καλά καθώς από την ίδια θέση είχε υπηρετήσει και επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.
Ο 47χρονος Κωστής Χατζηδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία.

Υπήρξε ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 1994 έως το 2007. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης κυβέρνησης της Ν.Δ. διετέλεσε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2009) και Υπουργός Ανάπτυξης (από τις 9 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2009).
Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης τοποθετήθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης, άτομο με μεγάλη κυβερνητική θητεία αφού από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε υφυπυργός ΠΕΧΩΔΕ, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.

Μάλιστα, το 2007 ορίστηκε από τον Κώστα Καραμανλή εθνικός εκπρόσωπος για την Στρατηγική για την Αειφόρο Ανάπτυξη, ενώ τη διετία 2010-2012 διετέλεσε τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας.

Υφυπουργός στο υπουργείο Ανάπτυξης τοποθετήθηκε ο Νότης Μηταράκης. Με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και στις βιομηχανικές σχέσεις, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα από το 1998 έως το 2010 οπότε και ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της Ν.Δ. Το 2005, μάλιστα, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Ευρώπη.
Το υφυπουργειο Υποδομών αναλαμβάνει ο Θανάσης Σκορδάς, τέως γενικός διευθυντής της Ν.Δ.,  ο οποίος στο παρελθόν ήταν αυτός που είχε καταθέσει την πρόταση για τη σύσταση του υπερυπουργείου Ανάπτυξης.
Γεννημένος στην Καλαμάτα, ο κ. Σκορδάς σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποκτώντας ειδίκευση στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.
Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Από το 2004 μέχρι το 2009, ο κ. Σκορδάς διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...