Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Αυγενάκης: Τώρα προέχει η Ελλάδα και όχι τα κόμματα.

Αγαπητοί συμπολίτες,

η χώρα μας βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού. Μετά από μια διετία απραξίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου έχουν χάσει κάθε έλεγχο και βρισκόμενοι σε κατάσταση πανικού λαμβάνουν συνεχώς νέα, επίπονα οικονομικά μέτρα αμφιβόλου αποτελέσματος, χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο. Το χειρότερο δε είναι τα εκβιαστικά διλήμματα και η «τρομοκρατία» που ασκεί ο κ. Βενιζέλος με δηλώσεις, όπως τις χθεσινές ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει Αργεντινή».

Ταυτόχρονα, ο κ. Σαμαράς επιμένει να μην αντιλαμβάνεται την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε. Συνεχίζει να κρατά μια σκληρή στάση άρνησης, μοιράζοντας από τη μια θαυματουργικές, ανεφάρμοστες υποσχέσεις, και από την άλλη εκβιάζει τον Ελληνικό Λαό ότι εάν δεν ψηφιστεί και δεν εξασφαλίσει την ικανοποίηση του προσωπικού του στόχου, να γίνει Πρωθυπουργός, θα σύρει τη χώρα σε απανωτές εκλογές.

Σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα μας στιγμές, είναι η ώρα να ενεργοποιηθούμε όλοι, πολίτες και πολιτικοί. Είναι η ώρα, πέραν από τις κομματικές προτεραιότητες, πέραν από τους προσωπικούς πολιτικούς στόχους του καθενός, όλοι μας να προτάξουμε το καλό της Ελλάδας. Η ευθύνη που έχουμε πλέον είναι εθνική και όχι κομματική.

Λύση αποτελεί η άμεση συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πιέσουμε όλοι, πολίτες και πολιτικοί, με ό,τι δυνάμεις διαθέτει η καθεμία και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά. Διαφορετικά, θα αναγκαστούμε να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές, ώστε οι πολίτες να δώσουν σαφή εντολή συνεργασίας και ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στα φιλοευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα της χώρας.

Τώρα προέχει η Ελλάδα και όχι τα κόμματα.

Με εκτίμηση,

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

Βουλευτής Δημοκρατικής Συμμαχίας νομού Ηρακλείου       __________________________

33 Ερωτήσεις -Απαντήσεις βοηθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ερωτήσεις - Απαντήσεις
1. Τι επιδιώκει ο νόμος;
Να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στους υπερχρεωμένους.
Οι υπερχρεωμένοι  πολίτες που έχουν αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφλησή τους και να απαλλαγούν από σημαντικό μέρος των χρεών τους, εφόσον εξυπηρετήσουν για τέσσερα έτη με βάση το εισόδημα τους ένα μέρος αυτών που καθορίζεται από το  Δικαστήριο. Κατά το διάστημα της εξυπηρέτησης του χρέους διαφυλάττεται ένα ελάχιστο επίπεδο οικονομικής διαβίωσης. Ο υπερχρεωμένος καταναλωτής ή επαγγελματίας, εφόσον ανταποκριθεί στη ρύθμιση που θα ορίσει το δικαστήριο ή σε περίπτωση εξώδικου συμβιβασμού θα έχει  συμφωνήσει με τους πιστωτές , θα αποκτήσει το δικαίωμα για ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα στη ζωή του, απαλλασσόμενος από το υπόλοιπο των χρεών του.

2. Ποιοι υπάγονται στις ρυθμίσεις του νόμου;
Όλα τα φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες, με εξαίρεση τους εμπόρους, οι οποίοι όμως έχουν από την υφιστάμενη νομοθεσία τη δυνατότητα να προσφύγουν στη διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παγκρήτια συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Αριστεράς


Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτια συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Ρέθυμνο . 


Θα παρευρεθεί ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Σπύρος Λυκούδης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...