Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ασφαλιστής - μαϊμού εξαπάτησε δεκάδες Ηρακλειώτες!


Ούτε έναν ούτε δυο αλλά 60 Ηρακλειώτες φαίνεται πως κατάφερε να εξαπατήσει ένας ασφαλιστής - μαϊμού που αφού έκανε μια γερή ... μπάζα από τους ανυποψίαστους ανθρώπους. Πλήρωσαν για να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους αλλά εκείνος... εξαφανίστηκε!

Σύμφωνα με την καταγγελίες ενός από τα θύματα του απατεώνα στην εφημερίδα Νέα Κρήτη ο εν λόγω κύριος του παρουσιάστηκε σαν εκπρόσωπος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας. 

Το θύμα πείστηκε να ασφαλίσει και τα δυο αυτοκίνητά του για έξι μήνες πληρώνοντας στον άνδρα 293 ευρώ.

Ο ιδιος κατάλαβε ότι επρόκειτο περί απάτης αφού τα επίσημα ασφαλιστήρια που περίμενε δεν ήρθαν ποτέ ...

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ασφαλιστής ο οποίος μάλιστα φέρεται να διαθέτει μητρώο από το Επιμελητήριο εξωτερικού πωλητή, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή για να συνάψει το συμβόλαιο, εδώ και αρκετές ημέρες, αφού πήρε τα χρήματα, παραμένει άφαντος.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, δεν απαντάει ούτε στα τηλεφωνήματά του.

Επισημαίνεται ότι θύματά του, φαίνεται να έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα, περίπου 60 Ηρακλειώτες που ενώ πλήρωσαν, δεν έλαβαν ποτέ στα χέρια το ασφαλιστήριο...

"Μέθυσαν" τους Γερμανούς τα κρασιά της Κρήτης


Το χρυσό μετάλλιο στις προτιμήσεις των Γερμανών κέρδισαν τα κρασιά της Κρήτης που πέτυχαν σημαντικότατες διακρίσεις στον διαγωνισμό Greek Wine Awards 2013, που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στο Bad Dürkheim, της Γερμανίας, καθώς απέσπασαν 21 μετάλλια για την ποιότητα και την παρουσία τους.

Όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε οινοποιείο των Χανίων για τις βραβευμένες ετικέτες, τα κρασιά της Κρήτης απέδειξαν ότι κατέχουν υψηλές θέσεις στις προτιμήσεις αφού συνδυάζουν την ποιότητα και τις ανταγωνιστικές τιμές.

Ο πρόεδρος του δικτύου οινοποιών Κρήτης Νίκος Μηλιαράκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την κρητική παρουσία στον διαγωνισμό: «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο κρητικός αμπελώνας έχει κάνει σημαντικά άλματα. Αυτό όμως πρέπει να το προωθήσουμε προς τα έξω για να το μάθει περισσότερος κόσμος. Έτσι, η πρωτοβουλία που είχε παρθεί για να δουλέψουμε συλλογικά σαν ομάδα οινοποιών σε επίπεδο Κρήτης, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, ήταν το εργαλείο ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα μετάλλια που κατακτήθηκαν συνολικά, από τα οινοποιεία της Κρήτης, έχουν ως εξής:

Ερυθρά κρασιά: Ένα μεγάλο χρυσό, τρία χρυσά, έξι ασημένια.

Λευκά κρασιά: Ένα χρυσό, έξι ασημένια και δύο χάλκινα.

Ροζέ κρασιά: Ένα χρυσό.

Λασίθι: Πολιτευτής πάρκαρε σε αναπηρική θέση και τελικά συνέλαβαν τον ανάπηρο!


Ο ανάπηρος που συνελήφθη έκανε... το λάθος να αποκαλέσει ''γαϊδούρια'' τους αστυνομικούς - Εκείνοι θίχτηκαν και αντί να τον βοηθήσουν, τον οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα του Λασιθίου...

Στα κρατητήρια ''έσυραν'' έναν 29χρονο από τον Λασίθι ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, Ειδικοί Φρουροί, τους οποίος αποκάλεσε ο νεαρός άνδρας ''γαιδούρια''.

Ο 29χρονος πάσχει από Οξεία λευχαιμία, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια, αφού υπεβλήθη σε μεταμόσχευση, μπόρεσε να σταθεί ξανά στο πόδια του και να κινείται με αναπηρικό όχημα. Σύμφωνα με το flashnews.gr, προσπάθησε να παρκάρει το όχημα του σε πόλη του Λασιθίου σε θέση στάθμευσης αναπήρων, μπροστά από μια δημόσια υπηρεσία.

Την θέση όμως είχε καταλάβει το Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός Λασιθιώτη πολιτευτή και την διπλανή δύο μοτοσυκλέτες. Τότε, έκανε το...λάθος να ζητήσει τη βοήθεια δύο αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο προκειμένου να απομακρύνουν τις μοτοσυκλέτες και να παρκάρει. Εκείνοι τον αγνόησαν.

Τότε εκείνος εκνευρισμένος τους αποκάλεσε ''γαϊδούρια'' και συνελήφθη, περνώντας στο κρατητήριο τις επόμενες ώρες. ''Ως πρώην αστυνομικός αυτό που θέλω να πω στο γιο μου είναι πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις να μην χαρακτηρίζει έτσι τέτοιους ανθρώπους γιατί και τα ζώα έχουν συνείδηση'' δήλωσε ο πατέρας του 29χρονου, συνταξιούχος αστυνομικός.

Ρέθυμνο: Δικάζονται τρεις πρώην αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος για τον θάνατο τριών δασοπυροσβεστών


Ξεκίνησε σήμερα στο Ρέθυμνο η δίκη τριών πρώην αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, που κατηγορούνται για τον θάνατο τριών εποχικών πυροσβεστών δασοπυροσβεστών στο φαράγγι Δοξαρού Μυλοποτάμου που είχε συγκλονίσει την Κρήτη στις 11 Ιουλίου 2007.

Οι αξιωματικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βρέθηκαν στο εδώλιο διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν είχαν προμηθεύσει με τα κατάλληλο υλικό προστασίας τους τρεις δασοπυροσβέστες,

ενώ παράλληλα δεν τους καθοδήγησαν επαρκώς ώστε να βρεθούν μακριά από το πύρινο μέτωπο όπου η φωτιά τους εγκλώβισε με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό τους.

Η δίκη μετά από τις πρώτες μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων και του συναδέλφου τους που στάθηκε τυχερός και γλίτωσε με σοβαρά όμως εγκαύματα, διακόπηκε για τις 13 Μαρτίου ώστε να κληθούν για να καταθέσουν τρεις εποχικοί πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και θεωρούνται από τους ενάγοντες ως βασικοί μάρτυρες.

Ο εποχικός πυροσβέστης που έπαθε εγκαύματα, ο Μανώλης Μανωλιτσάκης, ανέφερε στους δικαστές πως όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα μιας και ήρθαν τόσο ο ίδιος όσο και οι άτυχοι συνάδελφοί του, αντιμέτωποι με το φαινόμενο "καμινάδα".

Καμινάδα ονομάζουν οι πυροσβέστες τα ρεύματα που αναπτύσσονται όταν υπάρχει μεγάλη φωτιά σε χαράδρα.

Η αρνητική πίεση στην ατμόσφαιρα βοηθάει ώστε ο αέρας να στροβιλίζεται με δύναμη και να φουντώνει όλα τα σημεία όπου υπάρχουν φλόγες.

Στην περίπτωση των άτυχων δασοπυροσβεστών το φαινόμενο αυτό εξελίχθηκε ραγδαία, η φωτιά τους κύκλωσε απότομα και δεν ήταν προετοιμασμένοι σύμφωνα με τον Μανώλη Μανωλιτσάκη ώστε να το αντιμετωπίσουν μιας και δεν είχαν κατά το παρελθόν εμπειρία σε παρόμοιες συνθήκες.

Ο ίδιος παρά τα εγκαύματα που φέρει έως και σήμερα, σώθηκε διότι μπήκε σε μία σπηλιά...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...