Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδας για την δημοπράτησης του διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε χθες βράδυ στη Βουλή ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Ρήγας ότι... «τρεις ουσιαστικά εταιρείες προσήλθαν και ζήτησαν αλλαγή του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου και μαζί τρίμηνη παράταση για να ενημερωθούν» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δε θα γίνει η δημοπράτηση του έργου στις 7 Ιουνίου, ημερομηνία που είχε εκ νέου οριστεί, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης δήλωσε:

«Ένα σίριαλ που έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα περίπου χρόνια με πρωταγωνιστές τρεις πρωθυπουργούς και πάνω από δεκαπέντε Υπουργούς και δυστυχώς κομπάρσους τους φορείς και τους πολίτες, θεωρώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να πάρει τέλος. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, τόσο για το Δήμο μας όσο και συνολικά για το νησί, για το οποίο πρέπει επιτέλους να μπουν σαφή χρονοδιαγράμματα και να γίνει η δημοπράτησή του.

Γνωρίζω από πληροφορίες που έχω ότι ασκείται πίεση από διάφορες εταιρείες με στόχο να μειωθεί το εύρος του αεροδρομίου. Θέλω να τονίσω ότι η Κρήτη έχει ανάγκη ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο με προδιαγραφές, όπως ακριβώς έχουν προβλεφθεί από τη μελέτη. Δε θα δεχτούμε εκπτώσεις στις προϋποθέσεις και στους όρους που έχουμε θέσει ως Δημοτική Αρχή. Για εμάς κόκκινες γραμμές είναι τα ζητήματα του περιβάλλοντος, των αποζημιώσεων και των συνοδών έργων για να μπορεί να είναι ασφαλές και λειτουργικό το αεροδρόμιο.

Παράλληλα απαιτούμε άμεση ενημέρωση και συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες τη συνεργασία μας με το σύνολο των φορέων, τόσο του Νομού όσο και της Κρήτης, για να έχουμε μια ενιαία αντιμετώπιση και να λάβουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη απάντηση, αν υπάρχει πολιτική βούληση να γίνει ή όχι αυτό το έργο».

" Υπερχρεωμένοι καταναλωτές, μην υπογράφετε αναδανειοδοτήσεις χωρίς την συμβουλή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ"

 Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, καταγγέλλει την πρακτική που εφαρμόζουν  ορισμένα υποκαταστήματα Τραπεζών στην Κρήτη,στους καταναλωτές- δανειολήπτες και συγκεκριμμένα ενώ οι δανειολήπτες πηγαίνουν να καταθέσουν την αίτηση της ρύθμισης του χρέους τους, βάσει του Ν.3869/2010, οι Τράπεζες επιστρατεύοντας κάθε φοβιστικό  και εκβιαστικό τρόπο ,τους πείθουν για την υπογραφή νέου δανείου, με μεγαλύτερο επιτόκιο και με αυξημένο κεφάλαιο, γράφοντας υποθήκη την μοναδική τους κατοικία.

Αρκετές είναι οι αιτήσεις των Τραπεζών για αναδανειοδότηση, που βρίσκονται στα χέρια των καταναλωτών και εν συνεχεία στα γραφεία της  Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, όπου διαπιστώνεται το περισσό θράσος των Τραπεζών,να παίζουν με την ψυχολογική δομή εκάστου δανειολήπτη,παριστάνοντας τους Σωτήρες τους.Εμείς παρότι έχουμε έρθει σε τηλεφωνκή επαφή, με αρκετούς  εκπροσώπους των Τραπεζών, τους καλούμε και δημόσια, να πάψουν να προσφέρουν "παραπλάνηση "στους δανειολήπτες- καταναλωτές.

Οι έγγραφες καταγγελίες των καταναλωτών που αποτυπώνουν την ψυχολογική πίεση των δανειοληπτών, βρίσκονται στα γραφεία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ και οι οποίες θα σταλούν αφενός στις Διοικήσεις των Τραπεζών, στην ΄Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αλλά και στην Εισαγγελική Αρχή.

  Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ενημερώνει τα μέλη της, ότι όσοι έχουν μπει στην διαδικασία ρύθμισης  των  οφειλών τους , βάσει του ( Ν.3869/2010), μέσω του Οικονομοτεχνικού επιτελείου της, να μην προχωρούν σε καμία υπογραφή συμφωνίας, με Τράπεζες , εάν πρώτα δεν έχει ενημερωθεί το Νομικό και Οικονομολογικό Γραφείο της.

Το φοβήθηκα , το πιέστηκα, δεν είναι επανορθώσιμες αιτιολογίες, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ έχει  δομές της,  που είναι έτοιμες και σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμουν, να  στηρίξουν τους δανειολήπτες .Κάθε δανειολήπτης μέλος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, οφείλει να σέβεται αυστηρά τις οδηγίες της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ,να ακολουθεί τα συστηνόμενα από αυτήν βήματα.Για καταγγελίες, κάθε μέλος, μπορεί να απευθύνεται στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στο τηλ.2821092666,και στον  Επιστημονικό Συνεργάτη της  κ.Νίκο Ντερμανάκη
                             
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               

Ταχ.δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Σαμαράς: Με σχέδιο και επιμονή θα τα καταφέρουμε

Με σχέδιο και επιμονή θα καταφέρουμε, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψη στους Τάφους των Βενιζέλων στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου στα Χανιά.«Είμαστε εδώ, σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης, προς έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηγέτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος κατόρθωσε να συνδυάσει το μεγάλο όραμα με τον καθαρό ρεαλισμό και την τέχνη της διπλωματίας. Και ο οποίος κατάφερε, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, να διδάξει, για ολόκληρο τον κόσμο, την τέχνη της διαπραγμάτευσης», ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:
«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σήμερα, από εδώ, από την Κρήτη, των μεγάλων και ηρωικών αγώνων, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα και εμείς: Ότι κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εφόσον υπάρχει σχέδιο, εφόσον υπάρχει πίστη και εφόσον υπάρχει επιμονή και εμείς θα τα καταφέρουμε».
Ο κ. Σαμαράς συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους βουλευτές Μανώλη Κεφαλογιάννη Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννη Πλακιωτάκη.΄ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κόλαφος το πόρισμα της ΕΔΕ για υψηλόβαθμο αξιωματικό του Λιμενικού

Κόλαφος είναι για υψηλόβαθμο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί στην Κρήτη το πόρισμα της ΕΔΕ μετά από ανώνυμη καταγγελία... γυναίκας λιμενοφύλακα σε ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε θέματα του Λιμενικού Σώματος για σεξουαλική παρενόχληση!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς", το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναφέρει ότι η πρόταση της αξιωματικού που διενήργησε και ολοκλήρωσε την ΕΔΕ είναι να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του συγκεκριμένου λιμενικού για συμπεριφορά εξαιτίας της οποίας επλήγη το κύρος της υπηρεσίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κεντρική ηγεσία του Λ.Σ, δεν αποδείχτηκε η καταγγελία που αναρτήθηκε στο internet αλλά η πρόταση για τον πειθαρχικό έλεγχο στηρίχθηκε στην κατάθεση δημοσιογράφου η οποία αναφέρθηκε στην συμπεριφορά του αξιωματικού προς εκείνη.

heraklion1.blogspot.com

Διακοπές στην Κρήτη για τους 33 μεταλλωρύχους της Χιλής!

Στην Ελλάδα και την Κρήτη θα βρίσκονται από σήμερα οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής που πριν μερικούς μήνες είχαν εγκλωβιστεί στο ορυχείο του Σαν Χοσέ.
Ο ιδιοκτήτης της μεταλλευτικής εταιρείας ΕΛΜΙΝ Α.Ε, κ. Βαρδινογιάννης, γνώριμος της πρέσβειρας της Χιλής στην Ελλάδα, κ. Κάρμεν Ιμπάνιες , υποσχέθηκε ότι αν τελικά βγουν ζωντανοί θα τους καλέσει στην Ελλάδα και μάλιστα στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Κρήτη, για να γνωρίσουν από κοντά τις ελληνικές ομορφιές και να
περάσουν ξέγνοιαστα μερικές μέρες μακριά από τον εφιάλτη που έζησαν.
Οι 33 μεταλλωρύχοι έρχονται το πρωί στην Αθήνα προσκεκλημένοι της ελληνικής εταιρείας. Μαζί τους φέρνει ο καθένας και ένα μέλος της οικογένειας του, άλλος τη σύζυγο του, άλλος τη μητέρα ή τον πατέρα του και άλλοι ένα τους παιδί. Έτσι η ομάδα θα αριθμεί 66 άτομα.
Οι 33 μεταλλωρύχοι θα επισκεφθούν μαζί με την κ. Ιμπάνιες το προεδρικό Μέγαρο και αν το πρόγραμμα του κ. Κάρολου Παπούλια του το επιτρέπει θα τον συναντήσουν. Στη συνέχεια με τη συνοδεία πάντα της πρέσβειρας κ. Ιμπάνιες θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης και θα δουν αξιοθέατα της ελληνικής πρωτεύουσας.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τα Χανιά όπου θα φιλοξενηθούν σε 5άστερο ξενοδοχείο και θα έχουν πέντε διανυκτερεύσεις. Μετά την έκτη και τελευταία μέρα της παραμονής τους στην Κρήτη θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Την τελευταία τους μέρα στην Ελλάδα θα παραστούν σε αποχαιρετιστήριο πάρτι και γεύμα που θα παρατεθεί στο πολύ γνωστό Enzzo de Cuba.

Στα Χανιά σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς

Το νομό Χανίων επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Στις 9.30 ο κ. Σαμαράς θα επισκεφτεί τους τάφους των Βενιζέλων, στις 10.20 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης Μανώλη Σκουλάκη, ενώ στις 10.45 θα έχει συνάντηση με φορείς του νομού.

Στις 17.30 ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί το επιμελητήριο Χανίων και μία ώρα αργότερα θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο της πόλης όπου θα συνομιλήσει με καταστηματάρχες και κατοίκους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...