Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ηράκλειο: Κύμα αντιδράσεων για την ΕΡΤ

 Συνεχίζουν να μεταδίδουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ηρακλείου και σήμερα μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΑ 97,5 , 105,6 και 87,9 για το Λασίθι, αλλά και μέσω internet από την σελίδα της ΕΡΤ με επιλογή ΕΡΑ Ηρακλείου.

Επίσης οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και για τον Άγιο Νικόλαο ο LATO FM 103,3 αναμεταδίδουν το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΑ από το Ηράκλειο.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αλλά και του ΟΤΕ θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να μην διακοπεί η εκπομπή σήματος από τις κεραίες της ΕΡΤ και να συνεχίσει να εκπέμπει η ΕΡΑ Ηρακλείου, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο που στεγάζεται η ΕΡΑ Ηρακλείου, στη Μάχης Κρήτης 161, έχει προγραμματιστεί στις 11.00 με τους εργαζόμενους να καλούν τον κόσμο να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους για να μην κλείσει η ΕΡΤ.

Εξάλλου, πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας σήμερα.

Μεγάλη ήταν η συμπαράσταση των φορέων αλλά και των πολιτών που συγκεντρώνονταν σταδιακά χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ηρακλείου.

Η ανακοίνωσή της η ΕΡΑ Ηρακλείου αναφέρει:

«Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους σ’ όλη τη χώρα δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του σταθμού χτίζουν μαζί με τους πολίτες και τους φορείς του Ηρακλείου ένα τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης του δικαιώματος της ύπαρξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από το απόγευμα μόλις έγινε γνωστό το κλείσιμο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρέθηκαν μπροστά στα μικρόφωνα και εκπέμπουν ενημερώνοντας τον κόσμο για τις δραματικές εξελίξεις που αφήνουν στο δρόμο περισσότερες από 2.500 χιλιάδες οικογένειες.

Εκπρόσωποι φορέων και απλός κόσμος βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ με την παρουσία τους στο στούντιο της οδού Μάχης Κρήτης 161 και με τα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης που στέλνουν.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ηρακλείου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν ενημερώνοντας τον κόσμο για όλες τις εξελίξεις και καλούν τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...