Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ταχύρυθμα μαθήματα ρωσικής γλώσσας ... για να υποδεχτούν τους τουρίστες

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τη ρωσική εμπορική ορολογία διοργανώνει για τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Χερσονήσου την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 51 ωρών και θα διεξαχθεί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου (Γιαμπουδάκη 7). Ημερομηνία έναρξης των σεμιναρίων είναι η 30η Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη και θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 6 ως τις 9 το βράδυ.

Δικαίωμα παρακολούθησης του σεμιναρίου έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου καθώς και το προσωπικό που εργάζεται σε αυτά.

Εισηγήτρια του προγράμματος είναι η κα ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΕΝΗ.

Πληροφορίες για εγγραφές στο Δ.Σ. του Συλλόγου ή στο γραφείο του Συλλόγου

1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου: Κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά... λόγω έλλειψης καθηγητών!


Να μείνουν στην ίδια τάξη λόγω ελλείψεων σε καθηγητές κινδυνεύουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου!

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου στηρίζει την κατάληψη των μαθητών, που συνεχίστηκε χθες για τρίτη μέρα, και τονίζει πως «Παρότι βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το τμήμα της νοσηλευτικής και δεν έχουν συμπληρωθεί οι ώρες για τα φιλολογικά μαθήματα και την πληροφορική. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να κινδυνεύουν άμεσα οι μαθητές να χάσουν την σχολική χρονιά.

Θεωρούμε λοιπόν δίκαιη την κινητοποίηση των παιδιών μας, είμαστε στο πλευρό τους και απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει σωστά το σχολείο και να μην χαθεί η σχολική χρονιά».

Πηγή: cretalive.gr

Διασφαλισμένη η ρευστότητα και η βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ


Η απάντηση στην παρέμβαση  του Λευτέρη Αυγενάκη


Για το μείζον θέμα της έλλειψης ρευστότητας  του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων  Επαγγελματιών απαντά ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, μετά από την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, και αναφέρει ότι η χρηματοδότηση του Ο.Α.Ε.Ε. από τον Κρατικό Προϋπολογισμό προβλέπεται το οικονομικό έτος 2013  να ανέλθει στο ποσό των 1.560 εκατομμυρίων Ευρώ.

Όπως τονίζει ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και  Πρόνοιας, με τα παραπάνω ποσά καλύπτονται πλήρως τα προβλεπόμενα ελλείμματα και διασφαλίζεται ή τακτική καταβολή των συντάξεων.

Ωστόσο, είναι μεγάλο το ποσοστό των επαγγελματιών που αδυνατούν να καταβάλλουν εισφορές με τον αριθμό των τακτικών επιχειρηματιών να περιορίζεται στις 460.000 και το 45%-50% των ασφαλισμένων να αδυνατεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Μάλιστα πολλοί οφειλέτες δεν έχουν ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω των οφειλών.

Όπως δηλώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης: «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εξασφαλίζεται η ρευστότητα του Οργανισμού, ωστόσο πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ταμείο που ανέρχονται στα 4 δις ευρώ»

Ηράκλειο: Κρούσμα ψωρίασης σε κρατούμενο


Από ψωρίαση υποφέρει ένας Αλβανός κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα του νομού Ηρακλείου, ο οποίος μόλις προχθές, μετά από περισσότερες από 10 ημέρες που κρατείται. μεταφέρθηκε στο κοντινό Κέντρο Υγείας, όπου έγινε η διάγνωση.

Το νόσημα μπορεί να μην είναι μεταδοτικό, ωστόσο, ο κρατούμενος θα πρέπει να εξεταστεί από δερματολόγο σε νοσοκομείο, κάτι που επρόκειτο να γίνει χθες.

Σύμφωνα με το cretalive, για την υπόθεση έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και ο πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Απόλλωνας Καλογερόπουλος ο οποίος επικοινώνησε με το Α.Τ. προκειμένου να ενημερωθεί για τι πρόκειται να γίνει.

Το κελί στο οποίο κρατούνταν ο αλλοδαπός είχε απολυμανθεί πριν περίπου ένα μήνα, ενώ μόλις αδειάσει, πρόκειται να απολυμανθεί εκ νέου.

Έκλεψαν ολόκληρη την περίφραξη λιμνοδεξαμενής στην Κίσαμο στα Χανιά


Καταγγελία έφτασε στο αστυνομικό τμήμα Κισάμου σχετικά με την κλοπή της περίφραξης αλλά και της μεμβράνης της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Κισάμου.

Μετά από αυτοψία του Υδρονομέα όσο και του Προέδρου του Οργανισμού διαπιστώθηκε στην λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων Δήμου Κισάμου ότι :

Έχει γίνει αφαίρεση του πλέγματος περίφραξης της λιμνοδεξαμενής μήκους περίπου 1.000 μέτρων.

Ταυτόχρονα έχει γίνει και αφαίρεση των σωλήνων στήριξης της περίφραξης περιμετρικά της λιμνοδεξαμενής.

Σύλληψη 40χρονου για ναρκωτικά στο Ηράκλειο


1,5 κιλό ακατέργαστης κάνναβης και ένα όπλο, τύπου μπερέτα εντόπισαν, χθες, αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου, στο σπίτι ενός 40χρονου, στην περιοχή των Βουτών, στο Ηράκλειο.

Οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν έφοδο στο σπίτι, κατόπιν πληροφοριών, εντόπισαν τα ναρκωτικά και το όπλο και συνέλαβαν το 40χρονο, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

Πηγή: http://www.cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...