Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΔΗ.ΣΥ. Ηρακλείου: Nέο «χαράτσι» κατά των αγροτών μας

«Ο Τομέας Αγροτικού της ΔΗ.ΣΥ. του νομού Ηρακλείου είναι κάθετα αντίθετος με την τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδίως στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Οικονόμου, με την οποία επιβάλλεται ΦΠΑ 13% στο νερό άδρευσης. Πρόκειται για ένα νέο «χαράτσι» κατά των αγροτών μας, που οδηγεί στην περαιτέρω αφαίμαξη του πρωτογενή τομέα. Από την πρώτη στιγμή, αναδείξαμε ως ΔΗ.ΣΥ. την πρωτοβουλία του Βουλευτή μας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που ζήτησε πρώτος την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας, φέρνοντας μάλιστα το θέμα στη Βουλή. Ακολούθησαν διάφορες δηλώσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ηρακλείου. Μένει αυτά που είπαν χθες να τα τηρήσουν και να γίνουν πράξη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παιδί στο νοσοκομείο λόγω αλκοόλ

Ενώ η Κρήτη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη (στη φωτο με τον πατέρα της) και παρά τις δεσμεύσεις των αρχών για τη λήψη μέτρων, συνεχίζονται τα κρούσματα κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους στο νησί.

Ένας παιδί μόλις 12 ετών μεταφέρθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από τη μητέρα του στο Κέντρο Υγείας Περάματος, λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Το παιδί στη συνέχεια στάλθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και του έγινε πλύση στομάχου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Φωτιά στα Πλέϊ - Οφ: Ο ΟΦΗ καταθέτει ένσταση !

Η διοίκηση των Κρητικών αποφάσισε να καταθέσει ένταση για αντικανονική συμμετοχή δύο ποδοσφαιριστών της Δόξας Δράμας στην μεταξύ τους αναμέτρηση (3-3) για την 2η αγωνιστική των πλέι-οφ.

Ο λόγος για τους Νίκο Τρελλόπουλο και Αλέξη Κουμπρόγλου οι οποίοι είχαν παραχωρηθεί δανεικοί στον Φωκικό και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Αν ο ΟΦΗ δικαιωθεί, τότε θα πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0 και η Δόξα Δράμας θα μηδενιστεί.

Λασίθι: Πέταξε τη γυναίκα του από το παράθυρο,μετα απο λογομαχια!

Οικογενειακό επεισόδιο, μεταξύ ζευγαριού κατέληξε με τη γυναίκα να "φεύγει" στο δρόμο από το παράθυρο του σπιτιού.

Το περιστατικό που αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής του Μέσα Λασιθάκι στο Οροπέδιο Λασιθίου συνέβη χθες το βράδυ, όταν το ζευγάρι λογομάχησε έντονα με αποτέλεσμα η γυναίκα να "προσγειωθεί" στο οδόστρωμα.

Ευτυχώς η σύζυγος δεν τραυματίσθηκε σοβαρά, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξε έτσι ο καυγάς διερευνώνται από τις Αστυνομικές Αρχές Λασιθίου


ΠΡΕΖΑ TV

Καθυστέρησαν οι γιατροί να σώσουν την 16χρονη Στελλα. Νεα στοχεια...

Ευθύνες στους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου φέρεται να αποδίδει ο ιατροδικαστής Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης στην συμπληρωματική κατάθεσή του στον ανακριτή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο η 16χρονη Στέλλας Ακουμιανάκη από υπερβολική χρήση αλκοόλ, ανήμερα του Πάσχα.

Ο ιατροδικαστής που υπέγραψε το πόρισμα της νεκροτομής, αναφέρει ότι οι γιατροί κινητοποιήθηκαν με καθυστέρηση και ξεκίνησαν την χορήγηση των φαρμακευτικών αντιδότων, όταν ήταν ήδη αργά για την άτυχη ανήλικη που είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Χανιά: Τον χτύπησε με βαριοπούλα γιατί οδηγούσε αργά!

Πήγαινε πολύ σιγά στο δρόμο και παραλίγο να το πληρώσει με τη ζωή του, ένας νεαρός από τα Χανιά, καθώς βρέθηκε στο Νοσοκομείο χτυπημένος σε χέρια και κεφάλι από βαριοπούλα! Το κωμικοτραγικό περιστατικό εκτυλίχτηκε στην περιοχή του Πλατανιά, το βράδυ της Κυριακής με πρωταγωνιστές δύο οξύθυμους νεαρούς.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, ενώ οδηγούσε σε πολυσύχναστο, λόγω της έντονης νυχτερινής ζωής, δρόμο της περιοχής, «δέχτηκε βρισιές» από τον οδηγό του οχήματος που έρχονταν από πίσω του γιατί όπως του φώναζε πήγαινε πολύ σιγά.

Τότε αυτός ανταπέδωσε τα «γαλλικά» και ο καβγάς δεν άργησε να στηθεί με τους δύο νεαρούς να κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και να ξυλοκοπιούνται άγρια μπροστά στα μάτια των έκπληκτών περαστικών.

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : '' Καταγγελία κακής συμπεριφοράς για υπερήλικη από την Τράπεζα city bank ''

Τα αισθήματα που πέρασαν στους εθελοντές της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, από υπερήλικη γυναίκα (80 ετών), που έκανε για δεύτερη φορά την επίσκεψή της  στα γραφεία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ...για να ζητήσει βοήθεια για την αντιμετώπιση των τηλεφωνημάτων, από την Τράπεζα, (city bank ) , για ένα μικρό χρέος που είχε σαυτή, δεν αποτυπώνονται ούτε περιγράφονται.Η συγκεκριμένη υπερήλικη , με θλιμμένη φωνή και απογοητευμένη όψη, με κουρασμένο σώμα, δεν μπορούσε να δεχτεί την πίεση που αντιμετώπισε από την άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, από την εντεταλμένη υπάλληλο της Τράπεζας.Εκείνο που ακόμα παραμένει στα αυτιά μας ήταν οι φράσεις της ηλικιωμένης << Τόνισα στην κοπέλα που μπορούσε να είναι δυο φορές εγγονή μου ,να με αφήσει ήσυχη, αλλά εκείνη με βροντερή φωνή μου έλεγε, πήγαινε να βάλεις χρήματα στην Τράπεζα, αλλιώς θα βρεθείς στα αζήτητα >>
Πραγματικά νοιώθουμε ντροπή , για συμπεριφορές άγνωστες σε μας, νοιώθουμε ντροπή ως κοινωνία, διότι φθάσαμε στην ισοπέδωση του ηθικού πολιτισμού που μας μετέφεραν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι αγωνίστηκαν για κάποια ''ντεμοντέ'' για κάποιους στοιχεία αγωγής και σεβασμού, για κάποιες αξίες.
Είναι ηθικά απαράδεκτο, αυτή η συμπεριφορά, να οχλήται και να εκφοβίζεται αυτή η ευαίσθητη ηλικία (υπερήλικης) πιστεύουμε ότι είναι εγκληματική ενέργεια με θύμα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, πιστεύοντας ότι το νέο Νομοσχέδιο για ''τις εισπρακές'' που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση,θα προστατεύει τους πολίτες , οι προτασεις της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ,θα κατατεθούν ώστε να παρθούν μέτρα, τέτοιες ακραίες περιπτώσεις όταν εντοπίζονται ,να υπάρχει η αντίστοιχη ποινική και διοικητική ποινή, μια και οι κανόνες της ''ζούγλας'' ελλοχεύουν και στην δική μας κοινωνία!!!!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΛΑΚΗ

Ρέθυμνο: «Χρυσές κλωστές κι ονειρεμένες φορεσιές...»

Το Φεστιβάλ Παιδικής Δημιουργικότητας διοργανώνουν, για τρίτη συνεχή χρονιά στο Ρέθυμνο, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κούφης και Αργυρούπολης με την υποστήριξη του τοπικού Επιμελητήριου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου της Επισκοπής.

Για οκτώ μέρες, από την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, έως τις 6 Αυγούστου τα παιδιά, που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, με την καθοδήγηση ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού θα εκφραστούν βιωματικά και ομαδικά σε θέματα, που αφορούν την παράδοση, τον πολιτισμό, την κουλτούρα.

Τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι "Χρυσές κλωστές κι ονειρεμένες φορεσιές". Τα παιδιά θα γνωρίσουν την ενδυμασία, την τέχνη της ραφής και τον κύκλο, που κάνει η κλωστή από τη γέννησή της έως τη μετεξέλιξη της σε ένδυμα, καθώς επίσης και την πορεία τού ενδύματος στα νεότερα χρόνια.

Μέσα από αυτές τις οκτώ δημιουργικές μέρες, οι νεαροί συμμετέχοντες θα γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, τις παραδοσιακές στολές της χώρας, τα σχέδια που τις ομορφαίνουν, τα εξαρτήματα που τις συνοδεύουν, θα δημιουργήσουν χάρτινα φορέματα βγαλμένα από παραμύθια, ενώ θα "ταξιδέψουν" και στον κόσμο της ανακύκλωσης, όταν με πλαστικές σακούλες και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά δημιουργήσουν χρωματιστά κοστούμια με οικολογικό χαρακτήρα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...