Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μετά... Βαΐων το "άνοιγμα" του φαραγγιού της Σαμαριάς

Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς σε όλο το μήκος της διαδρομής... του κεντρικού μονοπατιού (Ξυλόσκαλο- Αγ.Ρουμέλη) από τη Κυριακή των Βαΐων 28-04-2013, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν, σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Δ/νση Δασών Χανίων μπορεί να αποφασίσει για την ρύθμιση της διέλευσης ή και να απαγορεύσει την είσοδο των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό.
flashnews.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Πασχαλιάτικη ανακούφιση , σε οικογενειάρχη ,Ιδιωτ.υπάλληλο από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας

  " Ανάσα " έδωσε  το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας , με την υπαρ. 80/2013 απόφασή του, στην  οικογένεια Ιδιωτικού υπαλλήλου πατέρα 2 ανηλίκων τέκνων με σύζυγο άνεργο, , με χρέος 150.000 Ευρώ σε Τέσσερις Τράπεζες και σε 6 Τραπεζικά προϊόντα.μέλους της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η οποία του παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση για την ένταξη του στον ν.Κατσέλη εξωδικαστικά , αλλά και βοηθήθηκε  και οδηγήθηκε δικαστικά από την συνεργάτιδα της Ένωσης δικηγόρο Λασιθίου κ.΄Ερικκα  Χριστοδούλου την οποία και η Ένωση συγχαίρει ,γιαυτό το αίσιο για τον δανειολήπτη  μέλος της ,νικηφόρο αποτέλεσμα.
 
 Επί της ουσίας της υπόθεσης ,και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


Πρόκειται, για δανειολήπτη ηλικίας 44 χρονών Ιδ.Υπάλληλο  έγγαμο, η σύζυγος του δεν εργάζεται,με μηνιαίο εισόδημα από τον μισθό του 913,70 Ευρώ, περιουσία διαθέτει μία κατοικία  97,10 τ.μ ,διαθέτει ακόμα  2 αυτοκίνητα  χαμηλής εμπορικής αξίας
Με την υπαρ.80/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας ,  του χορηγήθηκε:

 1) ¨Περίοδος χάριτος,  τεσσάρων ετών,΄σώζωντας  την μοναδική κατοικία της οικογένειας από την ρευστοποίηση ( μία πετρόκτιστη διώροφη κατοικία)
 2)Εσωσε τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας, αλλά και

 3) "Κούρεψε" το χρέος του κατά 48% περίπου δηλ.  του διαγράφηκε χρέος 70.150 Ευρώ , και σώθηκε όλη του η περιουσία(κινητή και ακίνητη)

Καλείται να πληρώσει  επί τετραετία 48 μηνιαίες δόσεις των  350 Ευρώ  για το χρέος  δηλ. θα πληρώσει  16.800 Ευρώ και για την διάσωση  της κατοικίας του το ποσό
των 350 Ευρώ ,  αναλογικά στις Τράπεζες σε 183 μηνιαίες δόσεις.
  Τέλος ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συγχαίρει  για μια ακόμα φορά,τους Δικαστές της Κρήτης, που "νοιώθουν " τους χειμαζόμενους από την οικονομική κρίση της Χώρας  μας  καταναλωτές, και με τις τόσο  σημαντικές αποφάσεις τους, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ,πραγματικά, βιώνουν την δυσκολία  των καταναλωτών.Επίσης λέμε στους δανειολήπτες μέλη μας ή μη, να αισθάνονται δυνατοί, σίγουρα  δεν είναι μόνοι τους και σίγουρα θα επέλθει  και η μέρα η διαφορετική.Κάθε  δανειολήπτης μπορεί να απευθυνθεί στην Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και εκεί θα τύχει δωρέαν οδηγίες και συμβουλές.


                                      Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                                      Ιωάννα Μελάκη

Δήμος Χανίων: «Υιοθετήστε ένα Αδέσποτο»

Στην υλοποίηση ενός προγράμματος υιοθεσίας αδέσποτων ζώων προχωρά ο δήμος Χανίων, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, για τον σκοπό αυτόν δημιουργήθηκε ένας ειδικός μικρο-ιστότοπος (microsite), στον οποίο υπάρχει πρόσβαση μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου Χανίων www.chania.gr υπό τον τίτλο «Υιοθετήστε ένα Αδέσποτο» και στο οποίο υπάρχει αναλυτικός κατάλογος και φωτογραφίες με τα προς υιοθεσία αδέσποτα ζώα, καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών (ράτσα, χαρακτήρας, ηλικία κ.ά.).

Τον ιστότοπο μπορεί να επισκέπτεται όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα ζώο συντροφιάς, δίνοντας μια ευκαιρία ζωής και καλύτερης φροντίδας σε ένα αδέσποτο ζώο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνουν το αίτημα υιοθεσίας τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: d-oikanap@chania.gr ή στα τηλέφωνα: 28213 41645, 41643.

Όλα τα αδέσποτα ζώα που θα δίνονται για υιοθεσία θα φέρουν ηλεκτρονική σήμανση, θα έχουν ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, ενώ για την υιοθεσία θα αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερόμενου.

Ο δήμος Χανίων θα διατηρεί το δικαίωμα επικοινωνίας με τον ανάδοχο, προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία της υγείας και τον τρόπο ζωής του υιοθετημένου ζώου.

Έδεσε στη Σούδα το υπερπολυτελές "Navigator of the Sea"

Το πολυτελές κρουζιερόπλοιο «Navigator Of The Sea» άνοιξε στις 7 το πρωί την αυλαία για τις κρουαζιέρες στα Χανιά, με την άφιξή του στο λιμάνι της Σούδας.

Το πλοίο που μεταφέρει 3.150 επιβάτες από 61 εθνικότητες, εκ των οποίων οι περίπου 1.300 είναι Αμερικανοί και 1.187 άτομα πλήρωμα, έδεσε κάβους στο λιμάνι της Σούδας όπου ο δήμος είχε ετοιμάσει τελετή υποδοχής των τουριστών καλωσορίζοντάς τους με κρητικά παραδοσιακά συγκροτήματα.

Οι επισκέπτες αποβιβάστηκαν από το πλοίο και η πλειονότητά τους επέλεξε να επισκεφθεί το κέντρο των Χανίων και την παλιά πόλη με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ και ταξί, ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν εκδρομές σε αξιοθέατα των Χανίων με τουριστικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη σύμβουλο του δήμου Χανίων για θέματα τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη, τη φετινή περίοδο, μόνο με τα πλοία κρουαζιέρας αναμένονται στα Χανιά 125.000 επισκέπτες που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία, καθώς υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο κάθε ένας επισκέπτης κρουαζιέρας δαπανά στα Χανιά το ποσό των 50 ευρώ.

Η κ. Κοκκινάκη απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες να είναι προσεκτικοί στην ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στις τιμές τους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι, «οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για το τουριστικό προϊόν των Χανίων».

Το πλοίο έφτασε στη Σούδα από το Κουσάντασι της Τουρκίας και αναμένεται να αποπλεύσει στις 15:00 για την Ιταλία.

Με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος Κίνας συναντήθηκε ο Μ. Κεφαλογιαννης.

Ο Γραμματέας της Π.Ε της Ν.Δ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Κίνα, με συνάντηση στο "Σπίτι του Λαού" στο Πεκίνο, με τον ομόλογο του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας κ. Lui Qibao .

Συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρόεδρο της Cosco κ. Captain Wei, τον Πρόεδρο της China Shipping κ. Lishaode και τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Yuan Li.


Στις σημαντικές αυτές συναντήσεις  ο κ. Κεφαλογιάννης συζήτησε με τους Κινέζους αξιωματούχους για τις Επενδύσεις στις δύο χωρών, τον Τουρισμό (όπου 50 εκ. Κινέζοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο), τις Θαλάσσιες Μεταφορές (και τις προοπτικές της Ελλάδοσ ως Πύλης Εισόδου της Ευρώπης για την Κίνα και τις χώρες της Άπω Ανατολής) και την Ναυτιλία (οπού υπάρχει γραμμή χρηματοδότησης ύψους 5 δις ευρώ).

Συμμετείχε, επίσης σε Συνέδριο που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας με θέμα την : "Συνεργασία Ευρώπης-Κίνας για το Κοινό τους Μέλλον" (στο οποίο παρουσίασε τα συμπεράσματα του συνεδρίου) και στο πλαίσιο του οποίου συναντήθηκε με προσωπικότητες της Πολιτικής και Ακαδημαϊκούς απο την Κίνα και την Ευρώπη.

Τον κ. Κεφαλογιάννη συνόδεψε στην Κίνα ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Γιάννης Σμυρλής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...