Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η "Σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης" αποκτά ονοματεπώνυμο στην Ευρώπη

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη, προωθείται η καταχώριση της σταφίδας... ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), με την ονομασία «Σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης».

Ο φάκελος διαβιβάζεται άμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής της σταφίδας στο κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από την ομάδα παραγωγών «Κοινοπραξία Συνεταιριστικών Οργανώσεων Σουλτανίνας (ΚΣΟΣ)».

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσαυτάρης: «Η ανάδειξη της ποιότητας και της ιδιαιτερότητας των προϊόντων μας αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση και την εξωστρέφειά τους. Η κατοχύρωση των ενδείξεων για την προέλευση των προϊόντων ισοδυναμεί με πιστοποίηση της μοναδικότητάς τους, που τους προσδίδει προστιθέμενη αξία προς όφελος των ίδιων των παραγωγών και της αγροτικής μας οικονομίας».
flashnews.gr

Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Οι τράπεζες κάνουν "ντού" και στα σπίτια!

"Άφωνη " έμεινε, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης από το περιεχόμενο, της καταγγελίας καταναλώτριας, που στην καταγγελία της αναφέρεται ως εξής : "Κλιμάκιο υπαλλήλων γνωστής Τράπεζας, με υποκατάστημα στην πόλη των Χανίων, επισκέφθηκε αυθαίρετα και ετσιθελικά χωρίς καμία ενημέρωση-ειδοποίηση επί της επισκέψεως, το παιδί μου που παντρεμένο , και ζει στην οικία της συζύγου του, το οποίο έχει σε εκκρεμότητα ένα μικρό χρέος στην συγκεκριμένη Τράπεζα, από πιστωτική κάρτα και με "τσαμπουκά" το συγκεκριμένο τραπεζικό κλιμάκιο μπήκε στο σπίτι και απαιτούσε από το παιδί μου το χρέος προς την Τράπεζα "εδώ και τώρα" διαφορετικά του ζητούσε να προσημειωθεί το σπίτι της συζύγου του, που της έχει γίνει γονική παροχή " .Σημειώνουμε ότι το ζευγάρι εργάζεται περιστασιακά, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έχει πληγεί από το γενικό κλίμα ανεργίας, που επικρατεί στην Χώρα , συμπληρώνει δε το βιωτικό του επίπεδο από την στήριξη των οικογενειών του.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, την προσέγγιση αυτή της Τράπεζας προς τον δανειολήπτη, την καταγγέλλει δημόσια ,ως στερούμενη παντελώς νόμιμης ορθολογική διαδρομής , ενημερώνει δε τους καταναλωτές ότι, με την παραλαβή της καταγγελίας, έδρασε άμεσα΄, ερχόμενη σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κεντρική διοίκηση της Τράπεζας ,ενημερώντας την για το συμβάν, αιτώντας άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματα:
1)Είναι η νέα πολιτική της Τράπεζας ,να στρατολογεί τους υπαλλήλους της, στέλνοντας τους κατά κλιμάκια να μπαίνουν αυθαίρετα στα σπίτια των πολιτών ,τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους , σπείροντας τον φόβο, με ότι αυτό για την υγεία τους συνεπάγεται, αιτώντας τις οικονομικές απαιτήσεις της;
2)Με ποία εντολή, έδρασαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της, με την δική της ; Αυθαιρέτησαν; Διότι εάν συμβαίνει το δεύτερο δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο ενεργητικό υπαλληλικό της προσωπικό.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται εν αναμονή των αιτηθέντων απαντήσεων από την Τράπεζα δίνοντας της εύλογο χρόνο απάντησης , στο διάστημα δε αυτό, στέλνει και το μήνυμα ενημερωτικά ,σε κάθε αποδέκτη ,ότι ,είναι παρούσα, στην προστασία των καταναλωτών,προσφέροντας πλήρη ψυχολογική και νομική στήριξη, σε κάθε καταναλωτή μέλος της ή μη , που νοιώσει ότι παραβιάζονται τα νόμιμα δικαιώματα του, όχι μόνο τα καταναλωτικά αλλά και τα ανθρώπινα, τα ηθικά του δικαιώματα. Από την εξέλιξη της απάντησης της Τράπεζας ,κρίνονται και οι περαιτέρω νόμιμες ενέργειες της ΄Ενωσης.
Τα στοιχεία του καταγγέλλοντος ,αλλά και της καταγγελλόμενης Τράπεζας βρίσκονται στην Ε.Π.Κ.Κ
Για τις καταγγελίες σας στα τηλέφωνα της ' Ένωσης 282109266, 2821092306 Χανιά και Ιεράπετρα 2842020140

Ρέθυμνο: Οι κλεμμένοι υπολογιστές "πρόδωσαν" τον δράστη!

Ούτε για ένα ούτε για δύο αλλά για τρία αδικήματα κατηγορείται ένας 31χρονος Ρεθυμνιώτης που συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για... κλοπή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μετά από μεθοδική κι
εμπεριστατωμένη προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας
Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 31χρόνος, στις 13 Σεπτεμβρίου, είχε αφαιρέσει από διαμέρισμα
ιδιοκτησίας 31χρονης γυναίκας στο Ρέθυμνο, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές
συνολικής αξίας 2.800 ευρώ.

Ο 31χρονος,αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε
στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν
στην παθούσα,
• Ένα (1) πιστόλι διαμετρήματος εννέα (9) mm, άνευ φυσιγγίων,
• Μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη μεικτού
βάρους (31,8) γραμμαρίων,
• Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• Ένα (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή «ΝΟΤΕΒΟΟΚ»,
• Ένα (1) IPAQ,
• Μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μάρκας,
• Ένα (1) μαχαίρι πολεμικών τεχνών τύπου αστέρι, αποτελούμενο από τρεις (3)
λεπίδες μήκους οχτώ (8) εκατοστών έκαστη,
• Ένα (1) εύχρηστο ηλεκτρικό εκκενωτή ρεύματος (ΤΑΖER) χρώματος μαύρου,
• Μία (1) σύριγγα περιέχουσα ηρωίνη βάρους μηδέν κόμμα πέντε (0,5) γραμμαρίων
περίπου,
• Δέκα τρία (13) ναρκωτικά δισκία και
• Τρία(3) κινητά τηλέφωνα.

Ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
cretalive.gr

Tροχαίο με εγκλωβισμένο στις Αρχάνες - Σε καλή κατάσταση ο τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα, κοντά στις Εργατικές Κατοικίες στις Άνω Αρχάνες, όταν ένα αυτοκίνητο  εξετράπη της πορείας του, όπως προέκυψε στη συνέχεια, και ανετράπη, υπό άγνωστες συνθήκες.

Το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, καθώς υπήρχε ένας εγκλωβισμένος άνδρας και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος σύμφωνα με το ΕΚΑΒ παρελήφθη σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα μάλιστα με την Πυροσβεστική, ήταν τέτοια η κινητοποίηση του απλού κόσμου που, αν και το όχημα είχε αναποδογυρίσει, παρόλ' αυτά όταν έφτασαν στο σημείο του τροχαίου, το ΙΧ είχε έρθει στην κανονική του θέση, με την παρέμβαση βέβαια των διερχόμενων οδηγών.

cretalive.gr

Στην… πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ ο «Ανεξάρτητος Ελληνας» Νότης Μαριάς

Άλλον έναν πονοκέφαλο «έβαλε» στο κεφάλι του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος.

Ο ιδιαίτερα προβεβλημένος βουλευτής του – εξελέγη στο Ηράκλειο της Κρήτης – Νότης Μαριάς συνεχίζει ακάθεκτος τις επαφές του με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προσχωρήσει στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Μέχρι στιγμής γίνεται προσπάθεια να τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα – και από τις δύο πλευρές – για τις επαφές αυτές αν και η αποκάλυψη του diktionews.gr δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαριάς ακόμη και πριν από τις εκλογές επιζητούσε την ενασχόλησή του με την πολιτική μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, αφού με τον χώρο αυτό συνδέεται πολύ περισσότερο απ' ότι με αυτόν της δεξιάς.

Άλλωστε ως στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θεωρούνταν ανέκαθεν... αριστερός.

Κάτι βέβαια που ο ίδιος προσπαθεί να ξεχάσει – την προσωπική φιλία του με τον ΓΑΠ – παρά το γεγονός ότι το 1993 είχε αναλάβει τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κατόπιν πρότασης του τότε υπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου.

Μάλιστα τότε είχε προσπαθήσει με λυσσώδη τρόπο να απολύσει όσους υπαλλήλους του ΟΕΕΚ είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Βέβαια τη συγκεκριμένη περίοδο ο κ. Μαριάς την έχει «ξεχάσει» αφού πολύ δύσκολα μπορεί να την ανακαλύψει κάποιος σε βιογραφικό του.

Το θέμα πάντως είναι ότι, όπως παρατηρούσαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο diktionews.gr, «όχι αν θα έρθει αλλά πότε θα έρθει».

Και όπως είναι φυσικό όλα αυτά είναι σε γνώση του Πάνου Καμένου ο οποίος φαίνεται να μην μπορεί, εκτός από τα ποσοστά του να συγκρατήσει και τους βουλευτές τους!

Βίντεο: Απίστευτη ληστεία on camera σε κοσμηματοπωλείο στον Άγιο Νικόλαο !

Αν έχεις τέτοιες πελάτισσες, σαν αυτές που μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο ενός 48χρονου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τότε... καταστράφηκες!

Οι γυναίκες με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν να κλέψουν κοσμήματα μέσα από τα ράφια του καταστήματος και όπως θα δείτε είναι πολύ ψύχραιμες και επαγγελματίες, κρίνοντας από τη συμπεριφορά και τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με το cretalive.gr οι δύο γυναίκες κατάφεραν να αποσπάσουν κασετίνες με κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Στο βίντεο, στο οποίο διακρίνονται καθαρά τα πρόσωπα των δύο γυναικών βλέπει κανείς, στο βάθος μία κοπέλα να συνομιλεί με τον κοσμηματοπώλη, ο οποίος της δείχνει διάφορα αντικείμενα, για τα οποία η κοπέλα έχει εκφράσει ενδιαφέρον.

Οι δύο φίλες της στέκονται λίγο παραπέρα, σε σημείο τέτοιο, ώστε ο κοσμηματοπώλης να μην μπορεί να δει τις κινήσεις τους.

Όσο λοιπόν η δήθεν πελάτισσα απασχολεί τον ιδιοκτήτη, οι άλλες δύο ... κάνουν ανενόχλητες τη "δουλειά" τους.

Η μία με το σώμα της "καλύπτει" τη δεύτερη, η οποία με κινήσει "χειρουργικές" αρπάζει από την εσωτερική πλευρά των ραφιών θήκες με κοσμήματα, τις οποίες αφού κρατάει για αρκετή ώρα στο χέρι της, σε σημείο μη ορατό από το 48χρονο, με αργές κινήσεις βάζει μέσα στην τσάντα της.

Έπειτα δικαιολογεί το ότι άνοιξε την τσάντα της βγάζοντας το κινητό της τηλέφωνο.

Δείτε το βίντεο:

Κρήτη: Στοιχεία σοκ για τις αυτοκτονίες - 100 περιπτώσεις σε 3,5 χρόνια!

Όταν οι αριθμοί επιβεβαιώνουν και ενισχύουν την ανεξέλεγκτη αυξητική τάση των περιπτώσεων αυτοκτονιών, το αποτέλεσμα συγκλονίζει.


Μέσα σε διάστημα 3,5 χρόνων, στην Κρήτη έχουν καταγραφεί 100 περιπτώσεις αυτοκτονιών, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών, που αφορά όχι μόνο στα απονενοημένα διαβήματα, αλλά και στις απόπειρες ανθρώπων να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ χρειάστηκε να επέμβουν από το 2009 έως τις 23 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σε 100 περιπτώσεις. Πρόκειται για επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, το 2009 σημειώθηκαν 23 περιπτώσεις αυτοκτονιών, το 2010 σημειώθηκαν 24, 31 το 2011 και 22 περιπτώσεις κατά το τρέχον έτος.

Φόροι από το πρώτο ευρώ – Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες

- Εταιρεία θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να γλιτώνουν φόρους
- Ανεβάζουν στο 30% η φορολογία στα μπλοκάκια
- “Οδηγός” οι αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών για όλους


Το μεγάλο ζητούμενο είναι τα έσοδα. Οι πολίτες στο σύνολό τους ανεξάρτητα από το εισόδημα θα πρέπει να πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ.

Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου που προς το παρόν θεωρείται δεδομένο για τους ελεύθερους επαγγελματίες μελετάται να καταργηθεί και για μισθωτούς και συνταξιούχους (στο μέλλον όχι άμεσα σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες).

Ήδη βλέπουμε τα πρώτα σημάδια. Δεν είναι άλλα από τη φορολόγηση της πρώτης κατοικίας και των αγροτεμαχίων, του σπιτιού και και των χωραφιών δηλαδή που δεν αποφέρουν κανένα όφελος στον ιδιοκτήτη, αλλά στο όνομα της αύξησης των εσόδων του κράτους φορολογούνται.

Έτσι και το εισόδημα. Ανεξάρτητα από το ύψος του θα φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Ίσως παραμείνει ένα μικρό αφορολόγητο όριο της τάξης των 2.000 ή 3.000 ευρώ, ωστόσο επί της ουσίας η αύξηση των φόρων θα είναι μεγάλη για όλους.

Παράδειγμα θα μπορεί να αποτελέσει το σχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Ακόμη και οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι, εργαζόμενοι δηλαδή με μόνιμη σχέση εργασίας με μια εταιρεία και χαμηλά εισοδήματα θα χάσουν το αφορολόγητό τους.

Αυτό με λίγα λόγια θα σημάνει 500 ευρώ επιπλέον φόρο το χρόνο για όλους.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στο κυρίως ταμπλό η 30χρονη Χανιώτισσα, Δανιηλίδου

Με τον πιο πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά τένις της Σεούλ η Λένα Δανιηλίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε της Ουζμπέκας Αγκιούλ Αναμουράντοβα με 2-0 σετ (6-2, 6-4) τη Δευτέρα, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού και προκρίθηκε στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Στον πρώτο προκριματικό, η Δανιηλίδου είχε νικήσει με 2-0 σετ (6-1, 6-3) την Κινέζα Ζέονγκ Ζανγκ και, στη συνέχεια, νίκησε την Ταϊλανδέζα Νοπαβάν Λερτσιβακάν με 2-0 σετ (6-3, 6-2).

Πλέον, η 30χρονη Χανιώτισσα θα αντιμετωπίσει μια εκ των Αλεξάντρα Κανταντού, Μαρτίνεθ Σάντσεθ, Ρομίνα Οπράντι και Μεντίνα Γκαρίγκεζ.

enimerwsi.gr

Τραγωδία στο Ηράκλειο - Ξεψύχησε μόλις του είπαν ότι απολύεται

Μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου με την μοίρα να αποδεικνύεται σκληρή για μια οικογένεια της περιοχής.

Ένας 49χρονος άνδρας ξεψύχησε έχοντας υποστεί ανακοπή την ώρα που ο εργοδότης του του ανακοίνωσε ότι απολύεται.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Ο 49χρονος πατέρας δυο παιδιών 7 και 14 ετών εργαζόταν σε γραφείο που ωστόσο λόγω κρίσης αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές. Όταν του ανακοινώθηκε ότι απολύεται ο 49χρονος αισθάνθηκε δυσφορία και κατέρρευσε μέσα στο γραφείο. Όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας ήταν πια αργά. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άτυχος πατέρας είχε οικονομικές εκκρεμότητες και με τον μισθό του και εκείνον της συζύγου του τα έβγαζαν πέρα οριακά.

Η είδηση βύθισε στη θλίψη την οικογένεια του αλλά και ολόκληρο το χωριό.

Public Issue: Προβάδισμα 2 μονάδων για τη ΝΔ - Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης

Βραχεία κεφαλή για τη ΝΔ στην παράσταση νίκης δίνει το πολιτικό Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Συνολικά, στην παράσταση νίκης, το 43% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ και το 41% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα. Το 20% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9% το ΠΑΣΟΚ, το 8% τη ΔΗΜΑΡ, το 5% τη Χρυσή Αυγή, το 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 3% το ΚΚΕ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...