Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : "Οι καταναλωτές της Κρήτης, στην πόρτα των ενεχυροδανειστηρίων και των τοκογλύφων"

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων,, καθημερινά γίνεται αποδέκτης οδυνηρών καταστάσεων, με καταναλωτές που περιγράφουν  την δραματική οικονομική τους κατάσταση ,προσπαθώντας να την δικαιολογήσουν με τις λέξεις ότι, "η άμεση ανάγκη, για την κάλυψη καθημερινών αναγκών, τους ώθησε να πλησίασαν τις πόρτες των ενεχυροδανειστηρίων, αλλά και κάποιων τοκογλύφων, που τους βάζουν την θηλιά στο λαιμό χωρίς αίσθημα χωρίς συναίσθημα, χωρίς να τους νοιάζει για το αποτέλεσμα ".Οι εικόνες που περιγράφουν είναι συγκλονιστικές, αφενός βλέπει κανείς την στενοχώρια τους, όταν εξιστορούν ότι, αναγκάζονται να ξεπουλούν αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας, αλλά και την απελπισία ,φθάνοντας σε αυτοχειρία (δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις), αλλά και στη σημαντική στήριξη που προσφέρει η Ψυχολογική Δομή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.Στα πρόσωπα κάποιων από αυτών ,ξεγλιστράει σαν σκιά και η "ελπίδα" που ξεπηδά από την ψυχή τους , θέλοντας να πιστέψουν και οι ίδιοι ότι σύντομα θα βρουν εργασία ,για να ξαναπάρουν τα πολύτιμα αντικείμενα που άφησαν στα χέρια ενεχυροδανειστών " πίσω " που στην μεγαλύτερη πιθανότητα να μη τα ξαναδούν ποτέ.
Η οικονομική δυσκολία των καιρών, σπρώχνουν κάθε μέρα και περισσότερους συμπολίτες μας ,να επισκεφθούν ένα ενεχυροδανειστήριο, προκειμένου να εξασφαλίσουν έστω και λίγα μετρητά τα οποία μέρα με την ημέρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στην αγορά της Κρήτης. Τα χρέη προς τράπεζες, η ανεργία, ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας, ακόμη και οι ανάγκες της καθημερινότητας είναι μερικοί μόνο από τους λόγους, που αναγκάζουν τους πολίτες να βγάλουν στο «σφυρί» πολύτιμα αντικείμενα.Η αλήθεια είναι ότ,ι η οικονομική δυσκολία, ξεπέρασε την μεσαία οικογένεια και την θερίζει. Άνθρωποι του χθες ,που μπορούσαν να νοικιάσουν μία κατοικία, να πληρώσουν λογαριασμούς νερού και ρεύματος, σήμερα ψάχνουν κοινωνικό στέκι, για να στεγαστούν.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως κοινωνική Οργάνωση, θλίβεται βαθύτατα, καλεί δε την Πολιτεία, να διαθέσει περισσότερα χρήματα στο Κοινωνικό Κράτος. Ας υλοποιήσει τα κοινωνικά προγράμματα, που έχει εξαγγείλει για την απασχόληση. Ας σταματήσει την δαπάνη χρημάτων σε "φιέστες ", διότι εδώ το θέμα είναι σοβαρό, τίθεται θέμα διαβίωσης των πολιτών, και σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις βασιλεύουν οι Νόμοι της "ζούγκλα" και όποιος αντέξει.
Η αλήθεια είναι ότι και εμείς, που βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το ενεχυροδανειστήριο, να βγάλουμε στο «σφυρί» τα πολύτιμα αντικείμενα μας (Ηλεκτρικές συσκευές, αυτοκίνητα, ρολόγια, δαχτυλίδια, σταυροί) ή πιεζόμαστε να βρεθούμε στην πόρτα κάποιου "τοκογλύφου" ας το ξανασκεφτούμε, ας συμβουλευτούμε τόσο το Οικονομοτεχνικό Τμήμα αλλά και το Νομικό της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ καθώς στην αγορά λειτουργούν και μη νόμιμες επιχειρήσεις, που ανοίγουν και κλείνουν ξαφνικά χωρίς άδεια από την Αστυνομικές Αρχές.
Η Ε.Π.Κ.Χαν, γνωρίζοντας ότι η απελπισία των καταναλωτών είναι τόσο μεγάλη,( που αρκούνται έστω και σε λίγα ευρώ), χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που μας αναφέρουν οι ίδιοι. Για παράδειγμα, ένα χρυσό ρολόι αξίας 1.500 ευρώ μπορεί να το αφήσουν ως ενέχυρο για 500 ευρώ, ενώ βέρες αξίας 1000 ευρώ για 500 ευρώ. εφιστά την προσοχή των καταναλωτών,τονίζοντας ότι όταν κάποιος επιλέγει ένα ενεχυροδανειστήριο θα πρέπει να ζητά τις απαραίτητες εγγυήσεις, που θα πιστοποιούν τη φερεγγυότητά του, ώστε να μην πέσουν θύματα επιτήδειων.
Για Προστασία και Ενημέρωση στα τηλ. της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ 2821092666 και 2821092306

Η Πρόεδρος
της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

ΧΑΝΙΑ: 51ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Chania (Crete, Greece): the old harbourImage via Wikipedia Μια ολόκληρη γειτονιά έκανε άνω κάτω, το μεσημέρι, ένας άνδρας 51 ετών, από την Αλβανία.
Ο 51χρόνος βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού όπου έμενε, στον Α' όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σελίνου, απειλώντας πως θα πηδήσει στο κενό.

Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία και την πυροσβεστική που έφθασε στο σημείο την ώρα που σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πετά από το μπαλκόνι ότι βρισκόταν μέσα στο σπίτι του, από την οικοσκευή μέχρι και παιδικά παιχνίδια.

Ανδρες της ΕΛΑΣ, απέκλεισαν το χώρο με ειδικές ταινίες κάνοντας την ίδια ώρα διαπραγματεύσεις μαζί του, ενώ παράλληλα στο σημείο έσπευσαν δυο οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 51χρονος επικαλείτο οικονομικούς και οικογενειακούς λόγους.

Το σκηνικό κράτησε για περισσότερη από μια ώρα, όταν και τον 51χρονο άνδρα κατάφερε να πλησιάσει ο διοικητής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων, Αρτέμης Κουτσαφτάκης, που ήταν και ο επικεφαλής της επιχείρησης.

Ο κ. Κουτσαφτάκης κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα και σχεδόν ταυτόχρονα άνδρες της ΕΛΑΣ οδήγησαν τον 51χρονο σε όχημα της αστυνομίας

Η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος και εκτός από την αναστάτωση και την καταστροφή των αντικειμένων που υπήρχαν στο σπίτι, δεν είχε συνέχεια

Ο 51χρονος θα εξετασθεί από ειδικό γιατρό για να διαπιστωθεί κυρίως η ψυχική του κατάσταση.
ΠΡΕΖΑ TV
Enhanced by Zemanta

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Πέθανε ο ποιητής Μάνος Λουκάκης

«Έφυγε» πρόωρα, σήμερα τα ξημερώματα ο φιλόλογος, ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Μάνος Λουκάκης, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. 

Ο Λουκάκης γεννήθηκε το 1951 στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης. Σπούδασε κλασική φιλολογία στην Αθήνα και ασχολήθηκε για χρόνια με την κριτική βιβλίου σε εφημερίδες και περιοδικά. 


Το πρώτο του ποιητικό βιβλίο, «Ζήτω το Ξενοδοχείον της Μεγάλης Βρετανίας», εκδόθηκε το 1989. Ακολούθησαν το 1998 το «Σαν τη Μαρία το πρωί», το 2000 η «Παλάμη ωχρού μελισσοκόμου», το 2002 «Η ρομάνς της μοδίστρας», το 2003 «Ο Ισπανός συμβολαιογράφος» και το 2008 «ο Χαρτομάντης» . 


Το 2004 συγκέντρωσε στην ανθολογία, «Ποιος είν' τρελός από έρωτα», τα αγαπημένα του ερωτικά ποιήματα από τον Σολωμό μέχρι τον Σεφέρη. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά η λέξη, Εντευκτήριο, Πόρφυρας, Νέο Επίπεδο κ.ά. 


Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο στις 11:30 π.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Κινδύνεψε να πνιγεί 65χρονος δύτης στον Αγ.Νικόλαο

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στο Λασίθι νοσηλεύεται 65χρονος αλλοδαπός δύτης ο οποίος παρολίγον να πνιγεί.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου ενημερώθηκε χθες από παροχέα καταδυτικών υπηρεσιών, ότι στις 06-05-2011 και ενώ πραγματοποιούνταν κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή «ΠΛΕΥΡΑ» Αγ.Νικολάου με πελάτη έναν 65χρονο αλλοδαπό, διεκόπη η κατάδυση διότι ο 65χρονος ένιωσε αδιαθεσία, με συμπτώματα παρ’ ολίγον πνιγμού.
Μετά την ανάδυσή του ο 65χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου.
flashnews.gr

Ηράκλειο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο!

Boeing 737-7EI(BBJ) Privat Jet.Image by Photofarm.nl, Captured by Dirk-Jan Kraan via FlickrΣυναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 12.30 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου εξαιτίας σήματος κινδύνου που εξέπεμψε αεροσκάφος τύπου Boeing 737, λόγω ένδειξης προβλήματος στον τροχό του...

Το αεροσκάφος των Ukrain National Airlines με 150 επιβάτες, που επρόκειτο να προσγειωθεί ούτως ή άλλως στο Ηράκλειο, ζήτησε να προσγειωθεί εσπευσμένα στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης". Σύμφωνα με το cretalive.gr, αρχικά εξετάστηκε το σενάριο να μεταβεί στο νεότερο και σύγχρονο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" προκειμένου να επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση, ενδεχόμενο, ωστόσο, που κατέστη ανέφικτο λόγω περιορισμένου αποθέματος καυσίμων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Θα κατασκευάζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην Κρήτη!

Solar Car Project 3Image by Mark...L via FlickrΜία τεράστια συμφωνία έχουν έρθει για να κλείσουν στο νησί οι επικεφαλής γερμανικής εταιρίας...

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας έχουν ως στόχο στο μέλλον και την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς η συμφωνία αφορά τον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι Edwin Kohl και Jeroen Haberland, πρόεδρος της εταιρίας "Mia electric GmbH" και διευθυντής της εταιρίας Circadian Solar αντίστοιχα είναι από χθες το βράδυ στην Κρήτη, σύμφωνα με το flashnews.gr, με στόχο να συζητήσουν για την εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων φωτοβολταϊκών συγκεντρωτών.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...