Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αυτοκτόνησε 55χρονος στα Χανιά

Τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από το 2ο όροφο του σπιτιού του, έβαλε ένας 54χρονος από τα Χανιά.


Τον άτυχο άντρα είδαν αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο περαστικοί, καθώς το σπίτι του  βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, και αμέσως ειδοποίησαν, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, το ΕΚΑΒ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΛΑΣΙΘΙ: Νεαρή ορειβάτισσα τραυματίστηκε στη μέση!

View of the Limnakaro plateau dominated by the...Image via WikipediaΗ νεαρή κοπέλα, παρέα με το φίλο της, περνούσε ένα μονοπάτι στην περιοχή Λιμνάκαρο με κατεύθυνση προς το Δίχτυ στο Λασίθι...

Άγνωστο πως, η νεαρή, περίπου στις 19:20 το απόγευμα, έπεσε και χτύπησε σοβαρά κυρίως στη μέση, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να μετακινηθεί.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό κλιμάκιο από τον Τζερμιάδο που κατάφερε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, να την μεταφέρει σε σημείο προσβάσιμο από ασθενοφόρο.
Η νεαρή μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδου, για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασής της και έπειτα, αν αυτό κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθεί στο κοντινότερο Νοσοκομείο.
Enhanced by Zemanta

ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-1 : Ποδαρικό... με ισοπαλία και θέαμα

Στο ματς που έδωσε “σέντρα” στο νέο πρωτάθλημα, ΟΦΗ και Ατρόμητος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο “Γεντί Κουλέ”. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Έδειξαν... ψυχή οι γηπεδούχοι και πήραν τον βαθμό.
 
Αν και παίκτες του ΟΦΗ μπήκαν δυναμικά στον αγώνα, παρόλα αυτά ο Ατρόμητος βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το αυτογκόλ του Μπουλούτ (10'), γεγονός που έκοψε τα πόδια των Κρητικών και έδωσε μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα στους Περιστεριώτες.
 
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο έλεγχες του αγώνα ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Γιώργου Δώνη που με καλή κυκλοφορία και πιέζοντας ψηλά κατάφερε να μην δεχθεί και ιδιαίτερη πίεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο: Ταξίδι ταλαιπωρίας - Φάρσα για βόμβα στο ''Knossos Palace''!

Hellenic Seaways passenger catamaran ferry Hig...Image via WikipediaΚακόγουστη φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα για δήθεν τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο "Knossos Palace" που επρόκειτο να ταξιδεύσει στις 11.00 το πρωί από το Ηράκλειο για τον Πειραιά, εκτελώντας ημερήσιο δρομολόγιο.

Το τηλεφώνημα έγινε στην Αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου και κινητοποίησε αμέσως τις Λιμενικές Αρχές στο Ηράκλειο, καθώς έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο. 

Με πυροβόλο τύπου «στυλό» κυκλοφορούσε 32χρονη !

Οπλισμένη με πυροβόλο τύπου «στυλό», εντοπίστηκε από αστυνομικούς μια 32χρονη από τη Βουλγαρία.

Η 32χρονη μαζί με τον σύζυγο της ενεπλάκησαν σε επεισόδιο, με αποτέλεσμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου να τους οδηγήσουν στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, οι αστυνομικοί βρήκαν το όπλο-στυλό μέσα στην τσάντα της και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Απεβίωσε ο Λυκούργος Καλλέργης

Απεβίωσε πλήρης ημερών το Σάββατο ο Λυκούργος Καλλέργης.

Ηθοποιός, μεταφραστής και τέως βουλευτής της Αριστεράς ο Λυκούργος Καλλέργης, γεννήθηκε το 1914 στο Χουμέρι Μυλοποτάμου Κρήτης.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αεικίνητος και άκρως δημιουργικός. 


Εγραφε τα συγγράμματά του, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο ίδρυμα του πατέρα του «Σταύρος Καλλέργης», που εδρεύει στην Κρήτη, και επιδιδόταν σε παιχνίδια με τον μόλις τριών χρονών εγγονό του από τον γιο του Σταύρο, που φέρει το όνομά του: Λυκούργος Σταύρου Καλλέργης.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Στο Ηράκλειο το «πλοίο της Συνθήκης της Ρώμης»

Το «πλοίο της Συνθήκης της Ρώμης» θα καταπλεύσει στις 16 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι του Ηρακλείου, φιλοξενούμενο από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Innonautics για την προώθηση του Ναυτικού Τουρισμού.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διάδοση των ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών - όπως αυτές αναδείχθηκαν από την ιδρυτική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρώμη το 1954 – αλλά κυρίως, η προώθηση της συνεργασίας ευρωπαϊκών λιμανιών της Μεσογείου στον τομέα της κρουαζιέρας και σε άλλους τομείς του ναυτικού τουρισμού, μέσα από κοινές δράσεις που θα βοηθήσουν την τουριστική τους ανάπτυξη.

Το πλοίο θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά και θα επισκεφτεί διαδοχικά τη Χίο, το Ηράκλειο, τα ιταλικά λιμάνια Palermo, Gagliari, και Oristano, καθώς και το λιμάνι Bastia της Κορσικής, για να καταλήξει τελικά στην Palma της Ισπανίας στις 11 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνοντας τον διάπλου της Μεσογείου. Το πλήρωμα του «Πλοίου της Συνθήκης της Ρώμης» αποτελούν οκτώ εθελοντές, οι οποίοι και θα ξεναγούν σε κάθε λιμάνι, όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το ιστορικό πλοίο. Οι ώρες επίσκεψης, στη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στο λιμάνι του Ηρακλείου θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : Επιτακτική ανάγκη, η επαναφορά του «Νόμου Ανάσα» για τις εμπορικές επιχειρήσεις

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), ως ζωντανό κύτταρο της Κοινωνίας, οφείλει να σας μεταφέρει... την αγωνία της, για τους χιλιάδες πολίτες της Χώρας μας, που έχουν την πτωχευτική ιδιότητα , δηλαδή είναι έμποροι, μα συνάμα και καταναλωτές,  οικογενειάρχες και πολίτες αυτής της Χώρας όσο αφορά την κατάσταση που βιώνουν με τις Τράπεζες, και το S.O.S που εκπέμπουν, σε σας τους  εκπροσώπους της πολιτείας, σε σας τους αρμόδιους Υπουργούς.
Αναφερόμαστε στην πολιτική των Τραπεζών, οι οποίες αφού μέχρι σήμερα  «έπαιξαν» με τους καταναλωτές που δεν είχαν την πτωχευτική ιδιότητα, με τις γνωστές πρακτικές τους, ήρθε η σειρά των εμπόρων. Με δεδομένη την επιχειρηματική πολιτική των Τραπεζών, να κλείνουν τα  επιχειρηματικά δάνεια, να . καταγγέλλουν τα δάνεια και να τα κηρύσσουν υπερήμερα, ζητώντας να κινηθούν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες ,με τις διαταγές πληρωμής και των πλειστηριασμών, οι
έμποροι νοιώθουν αδύναμοι, χωρίς καθοδήγηση, χωρίς στήριξη, με  μοναδικό όπλο, ένα απροσδιόριστο αύριο, ένα «κενόν» επαγγελματικό ορίζοντα. Η Εικόνα αυτή , μα περισσότερο η απογοήτευση των εμπόρων,  μας έχουν κάνει να βιώνουμε συνεχείς αυτοκτονίες στο νησί μας
Πραγματικά , ως ΄Ενωση Καταναλωτών, δεχόμαστε την επίσκεψη χιλιάδων  θλιμμένων εμπόρων από το νησί μας, που μας ζητούν την στήριξη και την εξώδικη παρέμβαση μας ,με τις Τράπεζες, καθώς δεν επιθυμούν ούτε να βάλουν λουκέτο μα πολύ δε περισσότερο, να κάνουν χρήση του άρθρου 99
.Παρά την πτώση του τζίρου τους, οι έμποροι ελπίζουν και παλεύουν με  νύχια και με δόντια, να διατηρηθούν στην αγορά, να αποφύγουν το λουκέτο. Θηλιά στο λαιμό» χιλιάδων εμπόρων αποτελεί το «στέγνωμα» της αγοράς από ρευστό και η άρνηση των προμηθευτών να δεχτούν επιταγές, Το
κλείσιμο της στρόφιγγας της χρηματοδότησης από τις τράπεζες και η  μειωμένη κατανάλωση, είναι το ύστατο χτύπημα ακόμη και για εμπόρους με «βαρύ» όνομα στην αγορά και, όπως επισημαίνουν οι παράγοντες της αγοράς, από δω και πέρα θα ισχύει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Οι  τράπεζες προχωρούν σε πλειστηριασμούς ως ύστατη λύση. Τις ενδιαφέρει να πάρουν χρήματα και όχι ακίνητα που δεν υπάρχουν πλειοδότες. Άλλες ήταν οι συνθήκες υπό τις οποίες είχαν συναφθεί τα δάνεια και άλλη η κατάσταση σήμερα.
Αξιότιμοι κύριοι,
΄Επειτα από τα παραπάνω, θεωρείται επιτακτική η ανάγκη για  αναθέρμανση της Οικονομίας και ισορροπίας της Αγοράς η επαναφορά του «Νόμου Ανάσα» για τους εμπόρους, ενός Νόμου που θα επιβάλλει στις Τράπεζες να προβούν σε ρυθμίσεις χρέους με τις Εμπορικές Επιχειρήσεις,
ενός Νόμου που θα βοηθήσει αρκετά καταστήματα να αποφύγουν το  «λουκέτο», ενός Νόμου που θα επιφέρει κάποια ισορροπία στην αγορά, ενός Νομοθετικού Πλαισίου που θα σώσει χιλιάδες πολίτες στο πέρασμα στην ανεργία, της ανέχειας, της φτώχειας, του μαρασμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Νεαροί κλέβουν τους συγγενείς τους, γιατί δεν βρίσκουν δουλειά!

Νεαροί αναγκάζονται να κλέβουν τους συγγενείς τους, γονείς, παππούδες, θείους κλπ., γιατί δεν βρίσκουν δουλειά.
Τέτοιες καταγγελίες γίνονται καθημερινά στην αστυνομία. Είναι ένα επικίνδυνο κοινωνικό φαινόμενο, που μάλλον παίρνει διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Εκτός από το περιστατικό, που σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης,
όπου 32χρονος εγγονός έκλεψε τον παππού του, αφαιρώντας του πορτοφόλι με 450 ευρώ, υπάρχουν και πολλά άλλα κρούσματα. Για παράδειγμα 20χρονος ανιψιός έκλεψε 600 ευρώ από το θείο του. Ακόμη και γονείς πέφτουν θύματα των παιδιών τους. Ωστόσο αυτές οι υποθέσεις σπάνια φτάνουν στην αστυνομία...
http://www.katoci.com/

Ανήλικη τσαντάκιας με 25χρονο, "χτυπούσαν" και έφευγαν

Ανήλικη 17χρονη τσαντάκιας μαζί με τον 25χρονο φίλο της "χτυπούσαν" και έφευγαν.
Ειδικότερα και όπως κατήγγειλε γυναίκα που έπεσε θύμα τους , πριν από 3 ημέρες, το "ζευγάρι" που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, της άρπαξε τις τσάντες ενώ περπατούσε σε δρόμο του Ηρακλείου.

Οι τσάντες περιείχαν: ένα πορτοφόλι με χρηματικό ποσό 35€, δυο κινητά τηλέφωνα, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου και ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών συνολικής αξίας 420€ καθώς και διάφορα προσωπικά είδη.

Ο 25χρονος νεαρός όμως με την ανήλικη φίλη του στις 24 του μήνα έπεσαν στα δίχτυα των Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχοντας στην κατοχή τους διάφορα είδη κινητών τηλεφώνων και άλλα ηλεκτρονικά είδη, την κατοχή των οποίων δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν. Κατά την προανάκριση η παθούσα αναγνώρισε τον 25χρονο ημεδαπό ως δράστη, της σε βάρος της κλοπής. Επίσης αναγνώρισε τα δύο κινητά της τηλέφωνα και τα προσωπικά είδη που της είχαν αφαιρέσει.

Οι γονείς της 17χρονης αναζητούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
http://www.flashnews.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...