Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μ.Κεφαλογιάννης: Θέλω να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο στη ΝΔ!


Τις φιλοδοξίες του ακόμη και να ηγηθεί στο μέλλον της ΝΔ δεν έκρυψε σήμερα ο πρώην υπουργός και γραμματέας του κόμματος Μανόλης Κεφαλογιάννης που με εντολή Σαμαρά ετέθη επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές.

«Αυτή η ευρωβουλή θα είναι σταθμός. Και ο πρωθυπουργός θέλει, το κόμμα θέλει να Κάνουμε παρέμβαση, να Κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στις Βρυξέλλες» επεσήμανε ο κ.Κεφαλογιάννης υπογραμμίζοντας ότι με την παράλληλη Προεδρία που θα έχει η Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2014 στην ΕΕ ‘θέλουμε να δώσουμε άλλη διάσταση στην παρουσία της ΝΔ και της χώρας στον ευρωπαϊκό χώρο».

Για τον κ.Κεφαλογιάννη το ευρωκοινοβούλιο την ερχόμενη περίοδο θα έχει Κάθε καρυδιάς καρύδι (με μπόλικη...ακροδεξιά, ίσως και από την Ελλάδα , όπως είπε) ,με Μπεμπέ Γκριλο από την Ιταλία, με φασίστες από τη β.Ευρώπη. Γι’ αυτόν η Ευρωβουλή, όσο μείνει, θα είναι ένα στοίχημα να αλλάξει την εικόνα της χώρας.

«Φυσικά και θα είμαι παρών στις βουλευτικές εκλογές όποτε γίνουν στην Ελλάδα. Εκτιμώ ότι θα γίνουν μετά και φυσικά θα τις κερδίσει ο Σαμαράς που εξελίσσεται σε πολιτικό 5 αστέρων. Και το λέω εγώ που δεν τον στήριξα στις εσωκομματικές με την κ.Μπακογιάννη, που είχαμε διαφωνίες και με διέγραψε» ανέφερε ο κ.Κεφαλογιάννης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Κ.Μπογδανίδη.

«Από εκεί και πέρα δεν κρύβω ότι θέλω να πρωταγωνιστήσω στη ΝΔ. Έχω τη φιλοδοξία να παίξω πρωταγωνιστικό ρολο στη ΝΔ» τόνισε ο κ.Κεφαλογιάννης ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό θα γίνει όταν και εάν ο κ.Σαμαράς αποφασίσει να αποχωρήσει.

«Δεν είναι καμιά μωροφιλοδοξία. Αλλά φιλοδοξία που βασίζεται σε στοιχεία. Πρέπει ξανά η Κρήτη να παίξει πρωταγωνιστικό ρολο όπως έκανε την εποχή του Κ.Μητσοτάκη» είπε με νόημα ο κ.Κεφαλογιάννης που εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας παρά τις περιπέτειες που περνάμε.

«Αυτή η κυβέρνηση και ο Αντ.Σαμαράς μπορούν να μας πάνε μπροστά. Παρά τα λάθη , τον πόλεμο που δέχεται από τα συμφέροντα και την Αριστερά, αλλά και τις αδυναμίες γίνεται ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο» ανέφερε και έδωσε ένα...θετικό πρόσημο στον κ.Σαμαρά όταν ερωτήθηκε εάν είναι πιο υπεύθυνος ηγέτης της από τον Καραμανλή.

«Χειρίστηκαν διαφορετικά πράγματα. Άλλες εποχές. Ο Καραμανλής έπρεπε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπόρεσε να Κάνει αλλαγές. Δεν είχε και κοινωνία να τον στηρίξει. Πως να Κανεις τότε αυτά που γίνονται σήμερα όταν όλοι ζούσαμε μεσα στην καλή χαρά με δανεικά;» τόνισε και πρόσθεσε:

«Όταν ο Καραμανλής το 2009 το έθεσε ως δίλημμα στον ελληνικό λαό εκείνος άκουσε ότι λεφτά υπάρχουν».

Είπε τέλος ότι τη δεκαετία του 80 παίχτηκαν πολλά στην Ελλάδα κυρίως από την άποψη της νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε.

«Δεν θα πω ότι ο Ανδρέας έφταιγε για όλα. Αλλά πέρασε μια νοοτροπία την οποία πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Θα μπορούσε να είναι ο Κεμάλ Ατατούρκ της Ελλάδας με τόσο κόσμο που τον πίστευε. Αλλά απέτυχε»
cretalive.gr

Συνάντηση Σταϊκούρα, Αυγενάκη και Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς και Τσίπουρου


Συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τους αποσταγματοποιούς, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013, μεταξύ... του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αμβυκούχων - Αμπελουργών Ελλάδος.

Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της υψηλής φορολόγησης των «καζανάρηδων» καθώς και η δυνατότητα ένταξης των αποσταγματοποιών σε ειδική κλίμακα φορολόγησης ως παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί τσίπουρου και τσικουδιάς για τους κατόχους διήμερων αδειών.

Ακόμα, συζητήθηκε να δοθεί η δυνατότητα επιλεξιμότητας της δραστηριότητας στον επόμενο κύκλο του ΕΣΠΑ, ώστε οι νόμιμοι αποσταγματοποιοί να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους αφενός αναβαθμίζοντας παράλληλα και την ποιότητα των προϊόντων τους.

Χωρίς ΑΤΜ το αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Χωρίς το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων έχει μείνει τις τελευταίες ημέρες το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, το πρώτο αεροδρόμιο σε πτήσεις τσάρτερ της χώρας...

Το ΑΤΜ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες επισκέπτες που καθημερινά μετακινούνται μέσω του αερολιμένα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανανέωση της σύμβασης με την εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Έτσι, όποιος έχει ανάγκη από χρήματα (πέρα από τους χιλιάδες τουρίστες, εξυπηρετείται και το προσωπικό του αεροδρομίου αλλά και οι επαγγελματίες οδηγοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του) πρέπει να αναζητήσει την ... τύχη του στα υποκαταστήματα των τραπεζών που λειτουργούν στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού που γειτνιάζει με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέες επαφές προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να αρχίσει εκ νέου η λειτουργία του ΑΤΜ, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
prismanews.gr

Η Μαρία Λυράκη νέα γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ Κρήτης

Νέα γραμματέα ανέδειξαν στον ΠΑΣΟΚ Κρήτης την Μαρία Λυράκη. 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης για την ανάδειξη Γραμματέα Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., παρουσία του Υπεύθυνου από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή,  Σταύρου Τζεδάκη και ομόφωνα αναδείχθηκε Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης, η  Μαρία Λυράκη, για την τριετή θητεία του Οργάνου, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση.

H κ.Λυράκη είναι από τις παλαιότερες πλέον στην οργάνωση και πρόσφατα εξελέγη αναπληρώτρια στη ΝΕ Ηρακλείου.

Σημαντικές απώλειες στην ελαιοκομία της Κρήτης

Απώλειες που εκτιμάται ότι φτάνουν το 65-70% σε κάποιες περιοχές, παρουσιάζει η ελαιοκομία στην Κρήτη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο νησί, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ).

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ο ΣΕΔΗΚ έχει ήδη στείλει σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ, στο οποίο περιλαμβάνονται, εκτός των άλλων, οι εκτιμήσεις δήμων της Κρήτης σχετικά με τις ζημιές που σημειώθηκαν στις περιοχές τους προκαλώντας μείωση της παραγωγής από 65-70% και οικονομικό πλήγμα στην οικονομία της Κρήτης, της τάξης των 150-200 εκατομμυρίων ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...