Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης:΄Ανεργος οικοδόμος , δεν θα πληρώσει κανένα Ευρώ, στις Τράπεζες


Σε απόγνωση από τα χρέη είχε έλθει άνεργος οικοδόμος 42 ετών από τον Δήμο του Πλατανιά στα Χανιά, διευζευγμένος, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών ο οποίος πλέον βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία ύστερα από την υπαρ.227/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για ουσίας δικαίωση δανειολήπτη, ο οποίος αφού έκανε την εξωδικαστική διαδικασία με την μέριμνα και τις οδηγίες του Οικονομοτεχνικού τμήματος της ΄Ενωσης, (όμως η προσπάθεια αυτή δεν πέτυχε , καθώς οι προτάσεις του δεν έγιναν δεκτές από τις πιστώτριες Τράπεζες)
Επί του ιστορικού της υπόθεσης και πάντα βάσει της ανακοίνωσης της ΄Ενωσης,

Ο εν λόγω δανειολήπτης, είναι χρεωμένος σε τρις Τράπεζες συνολικού ύψους 27.698,40 ευρώ, και τα τρία χρέη υπήρξαν από πίστωση σε καταναλωτικά δάνεια, (ανέγγυα).

Ο 42χρονος όντας άνεργος στερείται οποιασδήποτε πηγής εισοδήματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο χρέος του.

Τα περιουσιακά του στοιχεία είναι: το 25% εξαδιαιρέτου ισόγειας κατοικίας το οποίο αιτεί ως μη ρευστοποίησιμο καθώς προβάλλεται ως πρώτη κατοικία ενώ διαθέτει ακόμα υπό την κατοχή του ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

Το δικαστήριο αναγνωρίζοντας την δεινή οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, όρισε :

1)Μηδενικές καταβολές στην παρούσα φάση και συχρόνως όρισε ένα χρόνο μετά (η 7-03-2014) να επαναξεταστεί η υπόθεση

2)Εξαίρεση από την εκποίηση του 25% την κύρια κατοικία

3)Περίοδο χάριτος δύο χρόνια για πληρωμή δόσεων για την διάσωση της κατοικίας η οποία προσδιορίζεται σε 123,95 Ευρώ χ144 μηνιαίες δόσεις δηλ. σε 12 χρ'ονια ,ζητώντας να πληρωθεί σε ολόκληρο το 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας δηλ. μέχρι του ποσού των 17.850 ευρώ

Η Ένωση σε σχετική ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίηση για την αποφαση ενω ευχαριστεί μέλη της Ένωσης που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες και συμβουλές σε υπερχρεωμένους πολίτες.
                                                 Η Πρόεδρος    της    Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                                                                   
                                                                                      Ιωάννα Μελάκη

Δεν προκάλεσαν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες τους πρόσφατους σεισμούς

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης, δεν σχετίζονται με την πρόκληση σεισμών, έδωσε σήμερα από τα Χανιά... ο ευρωβουλευτής και πρώην Δ/ντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Σεισμών κ.Μηνάς Σταυρακάκης, μιλώντας στην διημερίδα για τις φυσικές καταστροφές και τα Μέσα Ενημέρωσης που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου.

Ο κ.Σταυρακάκης μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της ημερίδας, επεσήμανε πως η Κρήτη είναι από τις πλέον μελετημένες περιοχές σε ότι αφορά στο θέμα των σεισμών.

Τόνισε πως πάνω στο νησί δεν υπάρχουν μεγάλα ενεργά ρήγματα και γι'αυτό δεν προκαλούνται μεγάλοι σεισμοί, σε αντίθεση με τις υποθαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κρήτη.

Σε ότι αφορά στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες, τόνισε πως δεν έχουν κάποια σχέση με την πρόκληση σεισμών και μάλιστα επεσήμανε πως στους ιστορικούς χρόνους είχαν συμβεί πολύ πιο ισχυροί σεισμοί απ ότι τα τελευταία χρόνια.

Πάντως ο κ.Σταυρακάκης αναφερόμενος και στην πρόσφατη σεισμική διέγερση στο νότιο Αιγαίο λόγω του ηφαιστείου της Σαντορίνης, τόνισε πως η Πολιτική Προστασία θα πρέπει να έχει υπόψιν της το ενδεχόμενο ενεργοποίησης κάποιου ηφαιστείου και έκανε ιδιαίτερο λόγο για την ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων σε περιοχές, όπως η Σαντορίνη ή η Νίσυρος.





Η διημερίδα για τις φυσικές καταστροφές

Η διημερίδα υπο τον τίτλο "ατυχήματα καταστροφές και Επαρχιακά Μέσα Ενημέρωσης" πραγματοποιείται στην έδρα του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου στο ίδρυμα Αγ.Σοφία Αποκορώνου, με σκοπό τον συντονισμό του ρόλου των αρχών και των Μέσων Ενημέρωσης τόσο στην πρόληψη όσο και στις επιπτώσεις μιας φυσικής καταστροφής.

Πριν την έναρξη των εργασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος Ειρηναίου της Κισάμου, ο οποίος ήταν ιδιρυτής του ιδρύματος Αγ.Σοφία και του Δ/ντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη.

Την έναρξη κήρυξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Στ.Αρναουτάκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ.Μ.Σκουλάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιώργος Αεράκης και ο Δ/ντής του Ι.Ε.Τ. κ.Σκαμνάκης.

Ακολούθησε η ομιλία του κ.Μηνά Σταυρακάκη υπο τον τίτλο "διδάγματα απο έναν σεισμό" , ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ κ.Δημήτρης Πύρρος.

Ο κ.Πύρρος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Κρήτη μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο είχε δημιουργήσει ο αείμνηστος Δ.Βουρβαχάκης και που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη χώρα.

Όπως είπε ο κ.Πύρρος με το σύστημα που λειτουργεί το ΕΚΑΒ στην Κρήτη έχουν συντομευθεί κατα πολύ οι χρόνοι επέμβασης και αντιπετώπισης περιστατικών.

Οι εργασίες της διημερίδας συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής.
flashnews.gr

Υγεία: Ενημέρωση για τον καρκίνο της μήτρας στην Κρήτη

Στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Πληθυσμιακού Ελέγχου για τον Καρκίνο Τραχήλου της Μήτρας... 2011-2015, έχουν προγραμματισθεί για την ερχόμενη εβδομάδα από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Κέντρα Υγείας των περιοχών και θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες-εκδηλώσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού:

Δευτέρα 13.5.13 και ώρα 19.00 στη Γρα Λυγιά
Δευτέρα 13.5.13 το πρωί στις Γκαγκάλες
Τρίτη 14.5.13 το πρωί στο Κλήμα
Τετάρτη 15.5.13 το πρωί στο Λαγολιό
Πέμπτη 16.5.13 το πρωί στο Καστέλλι
Παρασκευή 17.5.13 στις 6.30 μ.μ. στα Πιτσίδια

Επίσης, όπως αναφέρει το flashnews.gr, λήψεις Τέστ Παπανικολάου θα πραγματοποιηθούν από τις 8.30-14.00 στα ιατρεία των δημοτικών διαμερισμάτων ως ακολούθως:

Πέμπτη 16.5.13 Κάτω Χωριό
Παρασκευή 17.5.13 Κεντρί και
Δευτέρα 13 και Τρίτη 14.5.13 Κ.Υ Ανωγείων

Στη βουλή οι προτάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών

Τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, έθεσε στον Υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης.

«Ζητούμε όπως εξετάσετε τα παρακάτω εξαντλώντας κάθε δυνατότητα προκειμένου να μπορέσουν οι συνάδελφοι να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, να  είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, να μην συνεχίσουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες και βεβαίως να μην αποκλειστούν της συνταξιοδότησης.
1.Την διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί από τον ΟΑΕΕ από 1-1-2010 μέχρι και σήμερα, ακριβώς επειδή οι συνάδελφοι δεν επέλεξαν αλλά αναγκάστηκαν να μην καταβάλουν εισφορές προκειμένου να επιβιώσουν.
2.Να μην υπάρχουν στο εξής προσαυξήσεις και για όσο καιρό ακόμη διαρκέσει η παρούσα οικονομική κατάσταση ή έστω, και σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον μέχρι 31-12-2014.
3.Την άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των προσαυξήσεων επειδή ο υπάρχων τρόπος υπολογισμού τους είναι απαράδεκτος, ειδικά υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.
4.Να υπάρξει μια νέα ρύθμιση, για τα πραγματικά ασφάλιστρα και μόνο, αποσυνδεμένη από την καταβολή των τρεχουσών εισφορών. Είναι κοινή γνώση πια ότι οι συνάδελφοι αδυνατούν να καταβάλλουν και τις τρέχουσες εισφορές και τις δόσεις της ρύθμισης.
5.Οι συνάδελφοι μας οι οποίοι έχουν ήδη ή πρόκειται άμεσα να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν είτε με μείωση των χρόνων ασφάλισης αναλογικά με την οφειλή τους προς τον ΟΑΕΕ είτε η οφειλή τους να παρακρατείται μηνιαίως και τμηματικά από το ποσό της σύνταξής τους .» Είναι οι προτάσεις που αναφέρονται στην επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, που κατέθεσε ο βουλευτής.

Ηράκλειο: «3ος ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας»

Ηράκλειο Κρήτης: «3ος ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας» την Κυριακή 12 Μαΐου από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: Αποστολιανών, Ενεργών Πολιτών Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, και το Europe Direct.

Η εκκίνηση θα γίνει από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων στις 11 το πρωί και ο τερματισμός στη Λίμνη Λειβάδες Θραψανού Πεδιάδας. Η διαδρομή θα είναι: Απόστολοι-Σαμπάς- Ζωφόροι- Βόνη- Γαλατάς- Θραψανό-Λίμνη Λειβάδες.

Δεύτερη διανομή τροφίμων στο Ηράκλειο

Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες θα διανείμει ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο ανακούφισης των μελών του, που δοκιμάζονται καθημερινά. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος προχωρά σε αυτή την πρωτοβουλία καθώς πλήθος τροφίμων διανεμήθηκαν λίγο καιρό πριν. Η δεύτερη διανομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη: «Ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων είναι μια ανοικτή συλλογικότητα ενεργών αγωνιζόμενων πολιτών, που μέσω της εθελοντικής προσφοράς και δράσης αντιπαλεύει τα συνεχώς εντεινόμενα φαινόμενα κοινωνικής διάλυσης και καταστροφής.
Τα νούμερα μιλούν, η ανεργία στο 27,2% στο σύνολο του πληθυσμού και 59% στους νέους. Ο βασικός μισθός κατρακυλάει κάτω από το φράγμα των 500 ευρώ. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα την άνοιξη του 2013.
Επιπρόσθετα σε όλα αυτά, μια χούφτα μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων ελέγχουν την διακίνηση των προϊόντων, καθορίζοντας τις τιμές κερδοσκοπώντας εις βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών. Το κόλπο γνωστό. Στους παραγωγούς εξευτελιστικές τιμές που καθιστούν ασύμφορη την συνέχιση της προσπάθειας, μιας και κόπος τους δεν ανταμείβεται. Για τους καταναλωτές η τιμή στο ράφι απλησίαστη και το ποσοστό κέρδους στους διάφορους ενδιάμεσους μεσάζοντες τεράστιο. Αποτέλεσμα αυτού του κερδοσκοπικού παιχνιδιού είναι τα βασικά είδη διατροφής να έχουν γίνει δυσπρόσιτα.
Με τη διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι μπορεί να υπάρξει μία άλλη σχέση μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή τέτοια που να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και να βασίζεται στην αλληλεγγύη Όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε και να αποδείξουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης και όχι η ελεημοσύνη από αυτούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Δε θα εξοικειωθούμε με τη φτώχεια και την ανέχεια.
Στην προσπάθεια για τη διοργάνωση της δεύτερης διανομής τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, καλούμε σε συμμετοχή όλους όσοι θέλουν να συμβάλλουν με τις ιδέες τους και τον χρόνο τους σε αυτό το εγχείρημα. Καθένας είναι πολύτιμος, κανένας δεν περισσεύει».

Στο Δήμο Χανίων η διόρθωση λαθών για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

O Δήμος Χανίων καλεί  τους δημότες  που παρατηρούν τυχόν λάθη στα ακίνητά τους στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η, να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία στο τμήμα Τ.Α.Π και Ηλεκτροφωτισμού μέχρι τις 24/5/2013, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις.  
 
-  O Δήμος Χανίων καλεί  τους δημότες  που παρατηρούν τυχόν λάθη στα ακίνητά τους στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η, να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία στο τμήμα Τ.Α.Π και Ηλεκτροφωτισμού μέχρι τις 24/5/2013, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις. 

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Οικοδομική Άδεια και διάγραμμα κάλυψης αυτής ή Συμβόλαιο ιδιοκτησίας

2. Πρόσφατος Λογαριασμό της Δ.Ε.Η

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...