Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

110.000 χιλιάδες ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ χάνουν την «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, Λευτέρης Αυγενάκης σε ανακοίνωσή του για το επικείμενο κλείσιμο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα καταρρέει μια ακόμα πολύ σημαντική δομή, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που αποτελεί ίσως την πιο δημοφιλή υπηρεσία που παρέχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς υποστηρίζει περίπου 110.000 χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.

Κατόπιν επανειλημμένων κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων όλη την προηγούμενη περίοδο για την εξασφάλιση της συνέχισης του Προγράμματος, οι Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» πήραν παράταση ως τις 31/12/2011. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει το κλείσιμο των δομών στα τέλη του χρόνου, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμΕΑ χωρίς τη σημαντική υπηρεσία υποστήριξης και χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση να αναθεωρήσουν άμεσα τη θέση τους και με κοινωνική ευαισθησία να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» να συνεχίσουν από 1/1/2012 να εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη των υποστηρικτικών κατ’ οίκον υπηρεσιών».

ΜΠΡΑΒΟ: Δώρο ζωής σε 15 ασθενείς από 3 δότες

Μέσα στο τελευταίο 48ωρο τρεις δότες οργάνων έδωσαν ζωή σε 15 ασθενείς, που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες αναμονής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης οι υπεύθυνοι του ΕΟΜ ενημερώθηκαν, σχεδόν ταυτόχρονα, για την πιστοποίηση του θανάτου και τη συναίνεση των συγγενών μίας 26χρονης κοπέλας από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Βενιζελείου Νοσοκομείου του Ηρακλείου Κρήτης και μίας 53χρονης επίσης γυναίκας από τη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απαγορευτικό απόπλου λόγω ανέμων

Προβλήματα έχουν προκαλέσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη.

Από το λιμάνι του Πειραιά και του Λαυρίου δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο, από τη Ραφήνα πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια για το Μαρμάρι της Ευβοιας, ενώ κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

30χρονη στο Ηράκλειο ήθελε να αυτοκτονήσει

Τέλος στη ζωή της ήθελε να βάλει μία νεαρή γυναίκα, η οποία ανέβηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε πολυκατοικία, στο κέντρο του Ηρακλείου και απειλούσε να πηδήξει!

Έντρομοι, οι διερχόμενοι ειδοποίησαν τις αρχές και στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής, που ωστόσο δε χρειάστηκε να παρέμβει, καθώς την 30χρονη κοπέλα απέτρεψε από το "απονεννοημένο" πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που έσπευσε επίσης στο σημείο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...