Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Αγ. Νικόλαος: Πολίτης έδειρε τροχονόμο!


Ένα πρωτoφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην Κρήτη, με πρωταγωνιστή έναν πολίτη ο οποίος για άγνωστο λόγο επιτέθηκε σε τροχονόμο και τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου και σύμφωνα με την ιστοσελίδα prismanews, έπειτα από την έντονη λογομαχία των δύο ανδρών, ο πολίτης άρχισε να χτυπάει τον τροχονόμο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο Νοσοκομείο του Ηρακλείου!

Αμέσως συνελήφθη ο πολίτης από την αστυνομία και πλέον διενεργείται προανάκριση από το τμήμα Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

"Eφτά στα δέκα δάνεια δεν εξυπηρετούνται σήμερα.."


Γράφει η Iωάννα Μελάκη
Δημοσιογράφος Κοιν,Ρεπορτάζ


Η βαθιά οικονομική ύφεση που επικρατεί ¨σήμερα στην Χώρα μας, λόγω της μείωσης μισθών και συντάξεων , απολύσεων, ανεργίας ,οι πάσι φύσεως δανειολήπτες, σταμάτησαν τις πληρωμές , γενικά στους πιστωτές τους και ιδιαίτερα στις Πιστωτικές Εταιρείες (Τράπεζες)..

Οι χθεσινοί δανειζόμενοι σε δεκάδες φύσεως δάνεια,δεν έχουν πλέον την δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανείων τους και ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθημερινα΄αυξάνει, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο τον δανειολήπτη, αλλά και για τους πιστωτές του που ως φαίνεται, να έχουν ξεπεράσει τα όρια οικονομικής αντοχής..

Στον κύκλο των δανειοληπτών που σήμερα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, ανήκουν κατά πλειοψηφία οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι , οι συνταξιούχοι , οι άνεργοι, οι επαγγελματίες , οι αγρότες, αλλά και οι μικρέμποροι, βιώνοντας ο καθένας από αυτούς μία κατάσταση μη ανατρέψιμη, με επιπτώσεις τόσο στην οικονομία,στην κοινωνία, στην ίδια την πολιτεία αλλά και στην βιωσιμότητα του ΄Ελληνα πολίτη, ανοίγοντας την πόρτα στην ανθρωπιστική κρίση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ΄Ελληνες πολίτες..

Η Στέρηση της ρευστότητας στην αγορά αλλά και λόγω της ανεργίας, εφτά στα δέκα δάνεια δεν εξυπηρετούνται σήμερα..

Το ποσοστό των επισφαλών δανείων έχει υπερβεί στο τέλος του έτους 2012 το 25% και έχει ανέλθει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στο δωδεκάμηνο.σύμφωνα με ασφαλή στοιχεία.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως αποδέκτης παραπόνων και γκρίνιας, καθημερινής επικοινωνίας με τους πολίτες, παρατηρεί αλματώδη αύξηση των δανειοληπτών, που προσφεύγουν στην ίδια, για ένταξη στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη ) κατά τριπλάσιο ποσοστό από πέρυσι για τους πρώτους δύο μήνες του έτους 2013. .Σημαντικό για μας είναι ότι η ΄Ενωση ,ως κοινωνικός φορέας, παρέχει την συνδρομή της Παγκρήτια ,σε κάθε δανειολήπτη που θα ζητήσει την συνδρομή της, είτε σε ενημερωτικό πεδίο, σε ψυχολογική στήριξη αλλά και στο ουσίας βήμα για κάθε δανειολήπτη, που είναι η ένταξη του στο ν.Κατσέλη, για ρύθμιση του χρέους του , και διάσωση μέσω αίτησης εξαίρεσης από την ρευστοποίηση, της μοναδικής του κατοικίας.Η αλήθεια είναι ότι, οι περισσότεροι δανειολήπτες μπήκαν στην υπερχρέωση, λόγω του ότι και εκείνοι δεν είχαν την δέουσα πληροφόρηση, η πολιτεία δεν φρόντισε γιαυτό, αλλά και οι Τράπεζες στο παρελθόν "μοίραζαν" χρήμα χωρίς την δέουσα εξασφάλιση.

΄Ετσι διαχειριστήκαμε δανειολήπτη, με χρέος 1000000 Ευρώ, σε μία Τράπεζα, ο οποίος δεν κατάφερε να έχει στην κυριότητα του κανένα περιουσιακό στοιχείο,και να είναι άνεργος.Τούτος ζήτησε την ένταξή του στο Νόμο Κατσέλη, χωρίς να έχει την δυνατότητα να πληρώσει 1 Ευρώ.Σαυτή την περίπτωση ο άνεργος δεν πλήρωσε τίποτα.

Για την ΄Ενωσή μας ,ωφέλιμο είναι να στραφεί η Κυβέρνηση σε μέτρα, που θα ξεκαθαρίσει το Τραπεζικό τοπίο, από δάνεια τα οποία είναι στο "κόκκινο" αλλά χωρίς ελπίδα κάλυψης, εδώ θα πρέπει να υπάρξει "κούρεμα" 100%.Μέσα από τις προτάσεις μας ως Ε.Π.Κ.Κρήτης, που έχουμε καταθέσει δημόσια προς την Κυβέρνηση είναι το "κούρεμα" σε όλα τα δάνεια το λιγότερο στο 50% και σε κάποιες περιπτώσεις όπως άνεργοι ΄, ανάπηροι ,χωρίς περιουσιακά στοιχεία, το "κούρεμα" να είναι 100%.

Ζητάμε όχι μέτρα ημίμετρα ,όχι το πέρασμα (πώληση) των δανείων των Ελλήνων δανειοληπτών από τις Τράπεζες σε ξένες εταιρείες, του Εξωτερικού, σε εξευτελιστική τιμή. Ας γίνει το αιτούμενο "κούρεμα " Το κέρδος θα είναι των Τραπεζών, τα χρήματα θα μείνουν στην Χώρα μας της ίδιας της Χώρας αλλά και των πολιτών.Διότι σε κάθε δυσκολία ,σε κάθε κρίση, ο πολίτης καλείται να βάλει πλάτη, να καλύψει την κρίση από όπου και αν αυτή δημιουργείται.. Ωφελεί ουσιαστικά, την ίδια την Χώρα, που κρατά ισορροπητικό ρόλο και προσδοκά την επανεκκίνηση της οικονομίας και πέρασμα προς την εργασία και την ανάπτυξη.Στην ΄Ενωση μας έχουν φθάσει παράπονα αλλά και καταγγελίες καταναλωτών που μας κατήγγειλαν ότι τα δάνεια τους πουλήθηκαν σε εταιρείες της Ευρώπης, χωρίς καμία ενημέρωση του δανειολήπτη, ο οποίος ενημερώθηκε από το δικόγραφο που έλαβε από την Εταιρεία του Εξωτερικού ,όπου το χρέος του έγινε απαιτητό με καταβολή του ποσού εντός τρι΄ων ημερών, διαφορετικά θα προχωρούσε η εταιρεία του εξωτερικού σε πλειστηριασμό. της μίας και μοναδικής κατοικίας, πράγμα που μπορεί να πραγματοποιηθεί διότι οι εταιρείες αυτές δεν δεσμεύονται από το Ελληνικό Δίκαιο

Σημαντικό για τον δανειολήπτη είναι, έγκαιρα, αφού διαπιστώσει ότι το δάνειο του περνάει στο " κόκκινο" να μη το αμελήσει , αλλά είτε να προσπαθήσει να ενταχθεί στο Νόμο Κατσέλη, για όλο το δανειακό του βάρος, ή να τρέξει στην Τράπεζα και να το ρυθμίσει .Η αλήθεια είναι ότι στον ΄Ελληνα δανειολήπτη , ρίχθηκε το "βάρος της υπερχρέωσης" και εκείνος σήκωσε και σηκώνει "τον Σταυρό" ,με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο αριθμό αυτοκτονιών, όμως εδώ θέλουμε την Δικαιοσύνη, να βρει τους αυτιυργούς του εγκλήματος,,και να αποδοθούν οι νόμιμες ευθύνες, και την πολιτεία να βελτιώσει την Νομοθεσία ως πρέπει, για να σταματήσει η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ιδίως των στεγαστικών.

Μέσω... ΕΛΤΑ η αποστολή χασίς από την Κρήτη στη Δράμα!

Μέσω... ΕΛΤΑ γινόταν η αποστολή δεμάτων με ναρκωτικά από το Ρέθυμνο προς τη Δράμα, με παραλήπτες δύο 19χρονους Έλληνες, οι οποίοι αναλάμβαναν να τα διακινήσουν στην ευρύτερη περιοχή. 
Ωστόσο, η… αλληλογραφία υπέπεσε στην αντίληψη αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών που έπιασαν στα πράσα τον έναν από τους νεαρούς.

Ο 19χρονος συνελήφθη μόλις παρέλαβε το τελευταίο δέμα, το οποίο περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 506,7 γραμμαρίων. Λίγο αργότερα, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και ο συνομήλικος συνεργός του σε χωριό της Δράμας και στο σπίτι του βρέθηκε μικροποσότητα χασίς.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι αποστολέας του δέματος είναι ένας 22χρονος κάτοικος Ρεθύμνου ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί, ενώ οι 19χρονοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Πηγή: cretalive.gr

Τους καταδίωξε 4Χ4 - Τρόμος για ένα ζευγάρι


Ένα ζευγάρι που κινείτο στο δρόμο από Ηράκλειο προς Χερσόνησο με το αυτοκίνητό του, βρέθηκε καταδιώκεται από ένα αγροτικό 4Χ4. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του 24χρονου οδηγού ενώ βρίσκονταν στην εθνική οδό ξαφνικά το 4χ4 άρχισε να τους καταδιώκει. Σαν να μην έφτανε αυτό ο συνοδηγός του αγροτικού με μια μαγκούρα προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο του 24χρονου χτυπώντας το εν κινήσει και σπάζοντας το παρμπρίζ!

Η τρελή καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι τον κόμβο του Καστελίου όπου ο νεαρός έστριψε προκειμένου να αποφύγει το αγροτικό. Σε κατάσταση σοκ ο νεαρός κατήγγειλε το περιστατικό σημειώνοντας ότι φοβήθηκε για τη ζωή εκείνου και της κοπέλας του ενώ επεσήμαναν ότι δεν γνώριζαν ούτε είχαν ξαναδεί τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου. Οι αρχές αναζητούν τους οξύθυμους που προκάλεσαν το επεισόδιο και προσπαθούν να τους εντοπίσουν από τις περιγραφές των θυμάτων.

Εξορθολογίζονται και δημοσιοποιούνται οι δαπάνες στη Βουλή


Μείωση  των αποδοχών των υπαλλήλων της
Εισηγητής ο Λευτέρης Αυγενάκης


Την τροποποίηση των διατάξεων  του Κανονισμού της Βουλής για τη διεύρυνση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, θα εισηγηθεί αύριο Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, στις 6:00μμ, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, και για την  περαιτέρω συμμετοχή της Βουλής στα δημοσιονομικά βάρη, τροποποιούνται ρυθμίσεις που αφορούν μειώσεις σε μισθούς υπαλλήλων, μειώσεις στις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, καθώς και την υποχρέωση ανάρτησης κάθε επιχορήγησης στην διαδικτυακή Πύλη της Βουλής.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Αυγενάκης θα καταθέσει μια σειρά προτάσεων και θεσμικών τροποποιήσεων, ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης του 2013.

Στο Ρέθυμνο οι διακινητές, στην Αττική ο προμηθευτής


Δύο συλλήψεις στο Ρέθυμνο και μία στην Αττική για κατοχή, διακίνηση και εμπορία χασίς...

Και τα μικρά αλλά και το "μεγάλο ψάρι" τσάκωσαν οι αστυνομικοί, χθες και προχθές, στο πλαίσιο συνεργασίας των αρχών του Ρεθύμνου και της βορειοανατολικής Αττικής. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr προχθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ρεθύμνου πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι ενός 22χρονου και ενός 27χρονου στο Ρουσσοσπίτι Ρεθύμνου, οι οποίοι συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Στο σπίτι των δύο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 αυτοσχέδιες συσκευασίες με συνολικά, περίπου 1,5 κιλό ακατέργαστης κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα με τα οποία "έκλειναν" τα ραντεβού με τους "πελάτες" τους.

Μία ημέρα αργότερα, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας βορειοανατολικής Αττικής και του τμήματος Ασφαλείας Γέρακα έκαναν έλεγχο στο σπίτι ενός 26χρονου στο Γέρακα Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5,5, κιλά ακατέργαστης κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας, σπόροι κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα. Όπως διαπιστώθηκε, ο 26χρονος είχε προμηθεύσει τους δύο Ρεθυμνιώτες, το Νοέμβριο 3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, από την οποία η μισή ... είχε διακινηθεί.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Επιστολή: Σε κακό χάλι οι δρόμοι στα Χανιά


Για άκρως επικίνδυνο και «τριτοκοσμικό» οδικό δίκτυο στην περιοχή όπου κατοικεί, λόγω των υπεράριθμων μπαλωμάτων, κακοτεχνιών και λακκουβών κάνει λόγο αναγνώστης και κάτοικος του Δήμου Χανίων, με επιστολή του .

Ο αναγνώστης ζητεί συγκεκριμένα, από το δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη και την αρμόδια υπηρεσία του δήμου να σταματήσουν να αδιαφορούν επιδεικτικά, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επέμβουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

Τους επισημαίνει, δε, τον κίνδυνο τόσο για την ασφάλεια των πεζών και διερχόμενων δικυκλιστών όσο για την πρόκληση φθορών στα αυτοκίνητα των κατοίκων.

To πλήρες κείμενο της επιστολής του δημότη Χανίων στην aftodioikisi.gr και τη στήλη «Τα παράπονά σας στο δήμαρχο» έχει ως εξής:

«Το οδικό δίκτυο των Χανίων παραμένει σε κακά χάλια, χρόνια τώρα, θέτοντας πάρα πολλές φορές τη ζωή δικυκλιστών σε κίνδυνο και αποτελώντας «πονοκέφαλο» για τους οδηγούς αυτοκινήτων που έχουν βαρεθεί να μετρούν ζημιές σε λάστιχα, ζάντες και αναρτήσεις.

 Πληροφορούμαι, μάλιστα, ότι εξαιτίας της «τριτοκοσμικής» κατάστασης του οδοστρώματος στη Λεωφόρο Σούδας, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπέστησαν ζημιές δεκάδες οχήματα.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής κατανοήστε επιτέλους ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το ποτήρι ξεχείλισε! Ως δημότης Χανίων απαιτώ να γίνει επιτέλους ένας σωστός σχεδιασμός και να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών ώστε να γίνει πλήρης ανακατασκευή στο οδικό δίκτυο. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και δώστε λύση άμεσα».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...