Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Συλλήψεις οπαδών της ΑΕΚ στα Χανιά


Δύο οπαδοί της ΑΕΚ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Πλατανιά, όπως αναφέρει το flashnews.

Συγκεκριμένα οι οπαδοί, ο ένας από την Αθήνα και ο άλλος από το Ηράκλειο, κατηγορούνται για φθορές και απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών εναντίον των οποίων εκσφενδονίστηκαν καρέκλες και άλλα αντικείμενα.

Και οι δύο θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χανίων.

Πρώην έμπορος από το Ηράκλειο, με ανεξόφλητες επιταγές, εντάχθηκε στο Νόμο Κατσέλη


Στο ν.3869/2010 (Ν.Κατσέλη) εντάσσονται  και χρέη, πρώην εμπόρων,  με επιταγές ακάλυπτες)

Σημαντικότατη είναι, η απόφαση  που μας έρχεται από  το Μονομελές Πρωτοδικείο  Ηρακλείου , όπου δανειολήπτης πρώην έμπορας  εντάχθηκε  στο Ν.3869/2010  συμπεριλήφθηκαν δε  και πιστωτές-εκτός από τις Τράπεζες και χρέη από επιταγές που εκδόθηκαν κατά την διάρκεια της εμπορίας και παρέμειναν ανεξόφλητες.

Συγκεκριμένα:¨

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,πρόκειται για δανειολήπτη πρώην έμπορα, μέλος της ΄Ενωσης, ο οποίος είχε χρέη εκτός από τις Τράπεζες και εμπορικά χρέη ,που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια εμπορίας  από επιταγές οι οποίες δεν καλύφθηκαν κατά την διάρκεια της εμπορίας . Με βάση την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, στο οποίο είχε καταφύγει  ο πρώην έμπορος ,και με την καθοδήγηση της συνεργάτιδας δικηγόρου ,πέτυχε,να  ανασταλεί  η εκτελεστική διαδικασία κατά της εν γένει περιουσίας του πρώην εμπόρου, με βάση το άρθρο 6 του Ν.3869/2010.Επομένως, είναι πλέον αναμφισβήτητο το γεγονός, άλλα υπάρχει και επαρκής νομολογία προς τούτο, ότι στο Ν.3869/2010, εντάσσονται και πρώην έμποροι για χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της εμπορίας τους, και προκύπτουν από επιταγές, οι οποίες δεν καλύφθηκαν.
  Επί της ουσίας, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συγχαίρει και ευχαριστεί την συνεργάτιδα μας δικηγόρο στο Ηράκλειο,κ.Μαρία Δαριβιανάκη,για την τόση σημαντική για την Ένωση επιτυχία ,  η οποία δικηγόρος, όχι μόνο κατάφερε να ενθαρρύνει και να εμψυχώσει σημαντικά τον δανειολήπτη, και να πετύχουμε την απαγόρευση των καταδιωκτικών μέτρων των πιστωτών,εναντίο του μέλους μας,  αλλά και να έχουμε πλέον επαρκή νομολογία προς τούτο , και η οποία θα βοηθήσει χιλιάδες δανειολήπτες να επωφεληθούν, οι οποίοι βρίσκονται σε παρόμοια θέση, αλλά και δικαστές να προχωρήσουν σε σημαντικές αποφάσεις.
  Για  στήριξη , ενημέρωση , καθοδήγηση ,στα τηλέφωνα της ΄Ενωσης 2821092306 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα, για τις άλλες πόλεις στους συνεργάτες με την ΄Ενωση Δικηγόρους.-

                                                    Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                                    ΙΙωάννα Μελάκη

Ηράκλειο: Μετέφερε 38 κιλά με «εκρηκτικά» φιαλίδια


Επικίνδυνες ύλες - φιαλίδια βουτανίου και οινοπνεύματος -συνολικού βάρους 38 κιλών μετέφερε στο λιμάνι του Ηρακλείου με το φορτηγό του ένας 45χρονος ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβασή του από το πλοίο της γραμμής , διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επικίνδυνο φορτίο αποτελούμενο από 60 φιαλίδια βουτανίου βάρους 27,600 κιλών, καθώς και 24 φιαλίδια φωτιστικού οινοπνεύματος 10,320 κιλών.

Το φορτίο κατασχέθηκε ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, διενεργεί προανάκριση.

Αμμουδάρα Ηρακλείου: Κουκουλοφόροι λήστεψαν 75χρονο


Κουκουλοφόροι με την απειλή όπλου λήστεψαν 75χρονο, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί, την ώρα που 75χρονος βγήκε από το σπίτι του. Οι δύο δράστες, που τον περίμεναν στην αυλή του σπιτιού, τού επιτέθηκαν ζητώντας τα χρήματά του.

Ο ένας από τους δύο τον απείλησε με όπλο, ενώ ο 75χρονος αντιδρώντας έβγαλε τις κουκούλες τους.

Όμως τον ακινητοποίησε ο δεύτερος δράστης και κατόρθωσαν τελικά να του αποσπάσουν το ποσό των 185 ευρώ. Στη συνέχεια, εξαφανίσθηκαν.

Οι αστυνομικοί άρχισαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών.

Ελλείψεις οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη

Την ανεπαρκή οδοντιατρική φροντίδα του ΕΟΠΥΥ και τις ελλείψεις οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου, επισημαίνει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και ζητά την εισαγωγή της οδοντιατρικής περίθαλψης στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, με χαρακτήρα συγκροτημένου και αποτελεσματικού σχεδίου ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των 9.5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

H δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και η έναρξη λειτουργίας του από τα τέλη του 2011 οδήγησαν σε υποβάθμιση των παροχών οδοντιατρικής περίθαλψης για τους ασφαλισμένους του. Περίπου 9-9,5 εκατ. ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται μόνο από τις μονάδες του ΙΚΑ χωρίς καμία στόχευση και με σοβαρές ανομοιογένειες στις παροχές.

Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του: «με τον ενιαίο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, οι επιπλέον παροχές στην οδοντιατρική φροντίδα που είχαν ασφαλισμένοι των επιμέρους ταμείων όπως π.χ. ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ κ.ά. πλέον δεν υφίστανται και οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται δωρεάν μόνο από τις μονάδες του οργανισμού (πρώην ΙΚΑ). Σήμερα, οι περίπου 750 οδοντίατροι που βρίσκονται στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, αντί των 4,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΙΚΑ, πρέπει να εξυπηρετήσουν διπλάσιο αριθμό πολιτών. Κι εάν έως τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ καλυπτόταν περίπου το 20% των αναγκών οδοντιατρικής φροντίδας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, πλέον το ποσοστό αυτό για το σύνολο των ασφαλισμένων έχει πέσει στο μισό».

Όσον αφορά στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου ο κ. Λ. Αυγενάκης επισημαίνει προς τον Υπουργό Υγείας ότι: «ο ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου διαθέτει δύο οδοντιάτρους και έναν οδοντοτεχνίτη με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι που καλούνται να αναμένουν έως και πάνω από 12 μήνες για την οδοντοστοιχία τους, διαδικασία που παλαιότερα δεν ξεπερνούσε τους 2 μήνες».

Ακόμα, σύμφωνα με καταγγελίες ασφαλισμένων σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο ΕΟΠΥΥ δεν διέθετε τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή των οδοντοστοιχιών και έδινε τη δυνατότητα να καλύψει τα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής ώστε οι ασθενείς να μεταβούν στην Αθήνα και να εξεταστούν.

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής, δεδομένου ότι η στοματική υγεία είναι αυτή που πλήττεται πρώτη όταν το οικογενειακό εισόδημα περιορίζεται, ζητά για την εισαγωγή της οδοντιατρικής περίθαλψης με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και την άμεση κάλυψη των αναγκών του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου.

Μπλόκο από την Κρήτη για την τροπολογία - μόρφωμα για τον υπό σύσταση «Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α. Ε.»

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Περιφέρεια Κρήτης, ετοιμάζεται κοινό μέτωπο για την τοπική ανάπτυξη αλλά και «μπλόκο», για να μη συζητηθεί στη βουλή την Πέμπτη, όπως πιθανόν αναμένεται, η αιφνίδια τροπολογία για τον υπό σύσταση «Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α. Ε.», (ο οποίος προτείνεται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για ν’ απορροφήσει στους κόλπους του φορείς και υπηρεσίες όπως: ΟΑΔΥΚ, ΟΑΝΑΚ, ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, ΕΥΔΕ/Αποσελέμη, Υποδομές Ανάπτυξης Κρήτης Α. Ε. κ. α.), συγκροτούν η Περιφέρεια Κρήτης, οι βουλευτές και οι Δήμαρχοι του νησιού.

Παράλληλα Περιφέρεια Κρήτης και Περιφερειακή Ένωση Δήμων τονίζουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει αρμοδιότητες, συμμετοχή, ενεργό ρόλο και λόγο στα τοπικά θέματα, ενώ παράλληλα αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινής επιτροπής, η οποία θα καταθέσει άμεσα εξειδικευμένες προτάσεις, τις οποίες και θα διαβουλευτεί με την κυβέρνηση και τα κόμματα .

Μέχρι τότε- τόνισαν- η τροπολογία που συντάχθηκε ερήμην της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών πρέπει ν’ αποσυρθεί και να μην έρθει προς συζήτηση στη βουλή.

Στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εκφράστηκαν από τους παριστάμενους φορείς σοβαρές αντιδράσεις για την τροπολογία- μόρφωμα όπως χαρακτηρίστηκε- η οποία, όπως αναφέρθηκε, υποβαθμίζει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Περιφέρειας, δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις ειδικά για τη συγχώνευση και την έδρα των δύο οργανισμών ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ, αλλά υπό προϋποθέσεις, ύστερα από διάλογο και συναίνεση με την αυτοδιοίκηση.

Πλην της ηγεσίας, των συμβούλων της Περιφέρειας Κρήτης και εκπροσώπων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη σύσκεψη συμμετείχαν βουλευτές του νησιού, Δήμαρχοι απ’ όλη την Κρήτη, εκπρόσωποι των τοπικών Τμημάτων του ΤΕΕ και εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων. Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκαν συγκεκριμένες ενστάσεις για το σκοπό και το ρόλο του «ΟΑΚ Α. Ε.», αλλά και για την ελάχιστη εκπροσώπηση της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Επίσης ενστάσεις διατυπώθηκαν για τη μεγάλη συμμετοχή του κεντρικού κράτους, για τις πηγές χρηματοδότησης του προτεινόμενου φορέα, για την οικονομική διαχείριση και για το κατά πόσο ο αναπτυξιακός ρόλος του, υποκαθιστά το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των Δήμων και της αιρετής Περιφέρειας.

Τα παραπάνω ωστόσο εκφράστηκαν νωρίτερα στην εισήγηση, που έκανε εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, που πέρα από την πολιτική διαφωνία για την τροπολογία, έθεσε και ζήτημα συνταγματικότητας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η δημιουργία ενός παράλληλου στην Περιφέρεια θεσμού με ισχυρό αναπτυξιακό ρόλο, όπως περιγράφεται στους σκοπούς αυτού, προσκρούει στο Σύνταγμα (άρθρο 102) και υπονομεύει την Περιφέρεια Κρήτης στα πρώτα βήματά της.»

Παράλληλα και οι παριστάμενοι βουλευτές εκτός από το πολιτικό θέμα που έθεσαν, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τον τρόπο που επιχειρείται η σύσταση του νέου φορέα και έθεσαν θέμα συνταγματικότητας σχετικά με τους εργαζόμενους και την περιουσία των φορέων που συγχωνεύονται ή απορροφούνται.

Στο κλείσιμο της σύσκεψης –όπου η εισήγηση της Περιφέρειας Κρήτης έγινε κοινά αποδεκτή- ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι μ’ ενότητα και κοινή δράση της αυτοδιοίκησης και των φορέων, θα διαμορφωθούν προτάσεις και λύσεις προς όφελος της ανάπτυξης του τόπου και των Κρητικών. Ο Περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης παράλληλα επεσήμαναν ότι τίποτα δεν πρέπει να γίνεται ερήμην των τοπικών κοινωνιών και ότι η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει κυρίαρχο και ενεργό λόγο και ρόλο στα θέματα ανάπτυξης που την αφορούν.

Επίσης τοπικοί φορείς και βουλευτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πνεύμα ομοθυμίας και κοινής δράσης στα ζητήματα της τοπικής ανάπτυξης και εξήραν την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη για τη συνάντηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Μιχάλης Κριτσωτάκης, Μαρία Διακάκη, Κώστας Δερμιτζάκης, Ανδρέας Ξανθός, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης (συμμετείχαν εκπρόσωποι των βουλευτών Μανόλη Κεφαλογιάννη και Μάξιμου Σενετάκη), το προεδρείο της ΠΕΔ και η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων της Κρήτης.

Δηλώσεις στα ΜΜΕ

Την αντίθεσή του με την τροπολογία εξέφρασε, εκπροσωπόντας το Δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης επισημαίνοντας: «Δε συμφωνούμε με την τροπολογία, ούτε στη λογική και την ουσία της. Είναι θετικό το κοινό μέτωπο Περιφέρειας Κρήτης και ΠΕΔ για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης . Με τέτοιες τροπολογίες ο ΒΟΑΚ δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ.»

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης (ΠΕΔ), νωρίτερα σε δηλώσεις, είπε ότι θα υπάρξει ενιαία θέση της αυτοδιοίκησης και τόνισε: «Μας προβληματίζουν πολλά ζητήματα που βλέπουμε από το πλάσμα της τροπολογίας, όπως είναι τα ποσοστά συμμετοχής στην εκπροσώπηση, οι χρηματοδοτήσεις κ. α. Ύστερα από όλα αυτά θα συγκαλέσουμε ολομέλεια Δημάρχων για να έχουμε ενιαία άποψη. Ανοίγει μια συζήτηση που στο τέλος και οι δύο πλευρές- αν έχουν καλή διάθεση- θα πάνε όλα καλά».

Με ενστάσεις εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, επισημαίνοντας: «Οτιδήποτε προάγει τον συγκρητισμό εμείς είμαστε υπέρ Το θέμα είναι οι όροι του φορέα. Στην προκειμένη περίπτωση τίθεται θέμα εκπροσώπησης, καθώς το πλειοψηφικό κομμάτι το παίρνει το κεντρικό κράτος. Στη σύνθεση του Δ Σ εμφανίζεται περιττή η παρούσα της αυτοδιοίκησης. Το θέμα των υδάτων είναι σοβαρό. Συνεπώς δεν μπορούν το λύσουν εκπρόσωποι από την Αθήνα και ν’ αγνοούνται οι αιρετοί σε τοπικό επίπεδο. Επίσης πώς μπορούμε να εκχωρήσουμε αναφανδόν στο κράτος τα μεγάλα έργα και τις υποδομές του νησιού. Και επίσης ποιος θα καρπωθεί το οικονομικό προϊόν που προκύπτει από αυτή τη διαδικασία; Θα το καρπώνεται η Περιφέρεια και η Δήμοι για την τοπική ανάπτυξη ή θα πηγαίνει για τη μαύρη τρύπα του κεντρικού κράτους, το οποίο δεν έχει δείξει την ίδια νοικοκυροσύνη με τους ΟΤΑ;»

Τις ενστάσεις του διατύπωσε και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, υποστηρίζοντας: «Τίθενται σοβαρά ζητήματα γι’ αυτό που πάει να δημιουργηθεί: η εκπροσώπηση της αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή του κράτους, οι χρηματοδοτήσεις, ο αναπτυξιακός ρόλος του φορέα και η έδρα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αποκόρωνα Γρηγόρης Μαρκάκης, τόνισε ότι : «Ο Δήμος Αποκορώνου έχει μεγάλες ενστάσεις στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων που είναι κυρίαρχο για μας. Αν δεν υιοθετηθούν οι ενστάσεις θα υπάρχει πρόβλημα από μας. Επίσης κυρίαρχος είναι ο ρόλος που θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.»
flashnews.gr

Ποινική δίωξη για αστυνομικό που τραυμάτισε συνάδελφό του μέσα στο Τμήμα

Ποινική δίωξη για πρόκληση σωματικής βλάβης ασκήθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον Εισαγγελέα Ηρακλείου σε βάρος ενός εκ των δύο υπαρχιφυλάκων για τη συμπλοκή των δύο αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ ο δεύτερος πρωταγωνιστής του επεισοδίου νοσηλεύεται με κατάγματα στα πλευρά στο νοσοκομείο.

Ο υπαρχιφύλακας μετά τη δίωξη αφέθηκε ελεύθερος, ενώ και οι δυο τους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος τους. Παράλληλα έχουν υποβληθεί μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

Σημεία σύγκλισης με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Π. Καμμένος από το Ηράκλειο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα, από το Ηράκλειο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που μίλησε σε εκδήλωση με αντικείμενο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και την ΑΟΖ στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματός του.

Ο Π. Καμμένος, τόσο στην ομιλία του όσο και σε συνέντευξη, επανέλαβε ότι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τα κόμματα που υπηρετούν το μνημόνιο. Είπε, όμως, ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «όμως εμείς στα εθνικά θέματα έχουμε κόκκινες γραμμές».

«Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης λένε ψέματα» ανέφερε ο κ. Καμένος και υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς κατάντησε ένα πολιτικός απατεώνας όταν είπε ψέματα σε όλα τα 18 σημεία, στα οποία ουσιαστικά δεσμεύθηκε προεκλογικά, όπως και σε όλα τα Ζάππεια». Παράλληλα, χαρακτήρισε ως άλλο ψέμα το θέμα του κατώτατου μισθού και μίλησε για σχεδιασμό τον οποίο έχουν, να μειώσουν τον μισθό στις κατώτερες συντάξεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο με προσωπική εγγύηση των τριών της συγκυβέρνησης προχωρά το μνημόνιο, ένα μνημόνιο που έχει φθάσει μόνο στο 50% υποστηρίζοντας ότι ο στόχος τους είναι να προχωρήσει η εσωτερική υποτίμηση, η εξαθλίωση των Ελλήνων ακόμα για ένα 50%.
Αναφερόμενος στην ΑΟΖ, κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, μετά τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας απεμπόλησε τα δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με την Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη προχωρώντας απλά σε μία ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ.

«Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά διέπραξε ένα τεράστιο πολιτικό και εθνικό ατόπημα», ανέφερε, «αφού αντί να κάνει αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, δηλαδή να ανακηρύξει την ΑΟΖ και να καταθέσει χάρτες στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έκανε α απλή διαμαρτυρία απέναντι στην Τουρκία, στον ΟΗΕ με μια νότα» και έθεσε το ερώτημα: «όταν εμείς τον Ιούλιο καταθέταμε τους χάρτες με τα κομμένα οικόπεδα της Τουρκίας γιατί δεν έκαναν τη ρηματική διακοίνωση»;

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημείωσε: «Όχι κ. Σαμαρά, οι υδρογονάνθρακες είναι ελληνικοί υδρογονάνθρακες και η ΑΟΖ είναι ελληνική ΑΟΖ. Μιλάμε για ελληνικά χωρικά ύδατα, μιλάμε για ελληνικό αέρα, μιλάμε για ελληνική γη, μιλάμε για ελληνικά πετρέλαια. Δεν μιλάμε για ευρωπαϊκά και ευρωπαϊκά βεβαίως δεν εννοείτε συμμαχικά, εννοείτε τα πετρέλαια που θέλετε να παραδώσετε, έχοντας κατασχέσει τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες με τα μνημόνια που έχετε υπογράψει στους τοκογλύφους και στους δανειστές».

Εξ άλλου, χαρακτήρισε τις ημέρες που έρχονται «ως μέρες που οι εισπρακτικές εταιρείες θα μπουν σε κάθε σπίτι» και ο στόχος τους όπως είπε «είναι η κατάργηση της ιδιοκτησίας, να μην υπάρχει Έλληνας που θα έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του», προσθέτοντας ακόμα ότι «πρέπει να αντισταθούμε όλοι μας στην επίθεση που γίνεται στην ελληνική οικογένεια και δεν θα επιτρέψουμε την κατάσχεση και το ξεσπίτωμα»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κάλεσε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις να συμπορευτούν «να κάνουμε ένα συνέδριο δημοκρατικό, να εκλέξουμε μαζί όλες τις δομές, από τον πρόεδρο μέχρι την συντονιστική επιτροπή».

Τέλος, αναφερόμενος σε αυτά που είχε πει κατά την πρώτη επίσκεψη του ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη «βεντέτα», τόνισε ότι «αυτή συνεχίζεται μέχρι να φύγει και ο τελευταίος επίτροπος από τα ελληνικά υπουργεία, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος κατακτητής».

Καναδοί και Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για κρητικά προϊόντα

Συναντήσεις με ντόπιους επιχειρηματίες και παραγωγούς, αναμένονται να έχουν εκπρόσωποι κορυφαίων εισαγωγικών εταιρειών και μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ από το Ισραήλ και τον Καναδά για ένα τριήμερο, οι οποίοι φτάνουν αύριο το πρωί στην Κρήτη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν τα κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα.

Οι ξένοι επιχειρηματίες θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και άλλους τοπικούς φορείς, ενώ θα ακολουθήσουν κατ' ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά.

Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ αποτελείται από εκπροσώπους 9 κορυφαίων επιχειρήσεων λιανικού και χονδρικού εμπορίου, αλυσίδων σούπερ μάρκετ και η αντιπροσωπεία από τον Καναδά από δύο εκπροσώπους εταιρειών.
Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για ποιοτικά-πιστοποιημένα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα όπως: λάδι, ελιές, τυριά, γάλα, αυγά, αρωματικά φυτά, μέλι, μαρμελάδες, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, αλιεύματα, κρέας φρούτα, λαχανικά, αναψυκτικά, ξύδι, νερό, γλυκίσματα, παγωτό.

Οι Καναδοί εκπρόσωποι, από την πλευρά τους, ενδιαφέρονται για: λάδι, ελιές, πάστα ελιάς, κρασί, σταφίδα. Μάλιστα για τα ίδια προϊόντα είχε ενδιαφερθεί μεγάλη καναδική εταιρεία, η οποία επισκέφθηκε την Κρήτη πρόσφατα και είχε συνεργασία με τοπικούς εμπόρους, παραγωγούς.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης εκφράζεται αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα από τις επισκέψεις αυτές για την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Κατσαμπά: Τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Τα τραγικά αδιέξοδα του κόσμου των ναρκωτικών έρχεται να καταδείξει το έγκλημα που αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Κατσαμπά στο Ηράκλειο (εκεί βρέθηκε ο άνδρας, που τον είχαν χτυπήσει με τσεκούρι και μετά από λόγο κατέληξε) και ο εντοπισμός του πτώματος νεαρού άνδρα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας στις εγκαταστάσεις του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες , που να σημειωθεί είχαν κοινό τόπο καταγωγής και είχαν εμπλακεί στον κόσμο των ναρκωτικών διαπληκτίστηκαν νωρίς το πρωί, με τον ένα να καταφέρνει θανάσιμα χτυπήματα στον άλλο.

Στη συνέχεια όμως φαίνεται ότι συνηδειτοποίησε το τί είχε κάνει και αργά το βράδυ, μέσα στις τουαλέτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ αποφάσισε να δώσει τέλος στο μαρτύριο και τη ζωή του , παίρνοντας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιώνΟι αρχές από την πρώτη στιγμή έστρεψαν εκεί τις έρευνες και αναμένεται  εντός της ημερας να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Πηγή: cretalive.gr

Γεράκι δήμου Μινώα : Έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητό του και σκότωσε τη θεία του

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 88χρονη γυναίκα όταν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος ανιψιός της, έκανε όπισθεν και την παρέσυρε.

Η 88χρόνη έπεσε στο οδόστρωμα και χτύπησε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Καστελίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το περιστατικό συνέβη στον οικισμό Γεράκι του δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...