Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Του έκανε «αναπάντητη» η Αστυνομία

Ένας 31χρονος Ηρακλειώτης κατήγγειλε χθες το απόγευμα στην Αστυνομία την κλοπή ενός κινητού εντός του καταστήματός του από έναν 41χρονο.

Τα αποτελέσματα της κρίσης στην Ελλάδα δεν έχουν σταματημό, καθώς παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση και σε τοπικό επίπεδο συνεχώς.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά ενός 41χρονου να αρπάξει ένα κινητό και διάφορα έγγραφα από το κατάστημα ιδιοκτησίας 31χρονου όπου μετά από καταγγελία πιάστηκε στη “φάκα”.

Οι άντρες της Αστυνομίας με οργανωμένο σχέδιο τον εγκλώβισαν σε κοντινή απόσταση ενώ προσπαθούσε να τραπεί σε φυγή και τον συνέλαβαν.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
creteplus.gr

Με την οικογένεια του το 9χρονο κοριτσάκι που "δουλέμπορας" θα μετέφερε από τα Χανιά στη Σουηδία

Έληξε η απίστευτη περιπέτεια για την 9χρονη Αφγανή που έπεσε θύμα ενός 47χρονου Πακιστανού που εκτελώντας χρέη σύγχρονου δουλεμπόρου επιχείρησε να τη μεταφέρει στη Σουηδία.
Μετά από εντολή του εισαγγελέα ανηλίκων, ο πατέρας παρέλαβε το κοριτσάκι το οποίο φιλοξενούνταν στην Ασφάλεια Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Χανίων όταν ο 47χρονος Πακιστανός επεχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση τσάρτερ για την Σουηδία με μια 9χρονη Αφγανή η οποία στο πλαστογραφημένο διαβατήριό του, εμφανιζόταν ως κόρη του !

Όμως οι αυστηροί έλεγχοι και η παρατηρητικότητα των αστυνομικών αποκάλυψε πως η 9χρονη δεν ήταν η κόρη του Πακιστανού, αλλά μιας οικογένειας Αφγανών που διαμένει στην Αθήνα.

Οι γονείς του κοριτσιού, ζουν υπό καθεστώς ανοχής στην Ελλάδα και στην προσπάθειά τους να έχει μια καλύτερη τύχη, την εμπιστεύτηκαν στα χέρια του Πακιστανού, ο οποίος μέσω των γνωστών κυκλωμάτων, και έναντι χρηματικής αμοιβής, είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τα αναγκαία "χαρτιά".

Έτσι κρατώντας απο το χέρι την 9χρονη Αφγανή, έφτασαν στα Χανιά και στο αεροδρόμιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος να αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος που βοηθά παράνομους αλλοδαπούς να διαφεύγουν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Χανίων.

Τα "μάζεψε" η καταγγελόμενη Τράπεζα , αδειάζοντας τους υπαλλήλους της.

Η Τράπεζα απάντησε ( ....ότι πρακτικές όπως αυτές που καταγγέλλετε ,δεν θα μπορούσαν ποτέ να ενθαρρύνονται από την Τράπεζά μας, πολλώ δε μάλλον να αποτελέσουν πολιτική της)

Αναφερόμαστε στη γνωστή σε όλους μας καταγγελία ,που τις τελευταίες μέρες "ταρακούνησε " το Πανελλήνιο .για "πρακτική" , γνωστής Τράπεζας ,που δραστηριοποιείται και στην Κρήτη , από υπερχρεωμένη οικογένεια, που πήγε στο σπίτι της , κλιμάκιο υπαλλήλων της και απαιτούσε ή άμεση καταβολή του χρέους των 4000 Ευρώ ,από τον δανειολήπτη , να μπει σε προσημείωση το σπίτι της συζύγου του ,που δεν είχε καμία σχέση με την πίστωση στο χρέος του.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δημοσιοποίησε άμεσα την καταγγελία, για την ενημέρωση των καταναλωτών αλλά και χωρίς να χάσει χρόνο ζήτησε τις πρέπουσες εξηγήσεις από την Διοίκηση της ίδιας της Τράπεζας, καθώς το γεγονός αυτό την συγκλόνισε. καθώς ήταν πρωτοφανές , καινοτόμο εις βάρος των αδύνατων πολιτών , των αδύναμων δανειοληπτών .

Η Τράπεζα απάντησε άμεσα , με μία της λέξη τράβηξε την "ουρά" της αδειάζοντας το κλιμάκιο των υπαλλήλων της που δρουν ως "στρατευμένοι " για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα της

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρεται στο απαντητικό κείμενο της που μεταξύ των άλλων γράφει:(....Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι πρακτικές όπως αυτές που καταγγέλλετε δεν θα μπορούσαν ποτέ να ενθαρρύνονται από την Τράπεζά μας, πολλώ δε μάλλον να αποτελέσουν πολιτική της)

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έπειτα από αυτήν την διευκρίνηση της Τράπεζα , καλεί τώρα την οικογένεια να προβεί σε μήνυση κατά των υπαλλήλων ,καθώς οι πράξεις τους διώκονται και τιμωρούνται από τα Ποινικά Δικαστήρια της Χώρας.

Τέλος, η ΄Ενωσή Προστασίας Καταναλωτών Κρήτηας ενημερώνει τους καταναλωτές- δανειολήπτες της περιφέρειας Κρήτης , να μη φοβούνται, η ΄Ενωση στέκεται αρωγός δίπλα τους και επί πλέον επειδή μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, πολλά Υποκαταστήματα ανά την Ελλάδα, άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα στα γραφεία της ΄Ενωσης, ρωτώντας εάν η καταγγελλόμενη Τράπεζα είναι μία από αυτές, καλούμε τους καταναλωτές σε επιφυλακή και εγρήγορση και στην περίπτωση που θα αντιμετωπίσουν όμοια επιθετική πρακτική, άμεσα να έρθουν σε επαφή με την Ε.Π.Κ.Κ. στα τηλέφωνα 2821092666 ,2821092306 Χανιά, 2842020140 Ιεράπετρα.-

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Συγκίνηση για το θάνατο του Γιάννη Δουλουφάκη


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί σε ηλικία μόλις 48 ετών ο γνωστός Ηρακλειώτης αρχιτέκτονας και πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννη Δουλουφάκης.

Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο άτυχος 48χρονος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου εισήχθη με ενδείξεις για γαστρεντερίτιδα όμως στην πορεία η κατάσταση του εξελίχθηκε σε ιδιαιτέρως σοβαρή και μη αναστρέψιμη.

Σχεδόν για δύο εβδομάδες παρέμενε σε κώμα και σήμερα εξέπνευσε χάνοντας την μάχη με το θάνατο και βυθίζοντας σε βαρύ πένθος τους συγγενείς και τους φίλους του. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στις 11 το πρωί στο χωριό του τις Δαφνές.

Σε γραπτή δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου , Γιάννης Κουράκης αναφέρει:

«Mε Θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκαμε το θάνατο του Γιάννη Δουλουφάκη ενός νέου Ηρακλειώτη, καταξιωμένου Αρχιτέκτονα , που με αγάπη, αφοσίωση και εντιμότητα υπηρέτησε τη πόλη και τους συμπολίτες μας και από τη θέση του Αντιδημάρχου προσφέροντας πολλά στο κοινωνικό σύνολο.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο Δουλουφάκη».

Αυτοκίνητο στα Χανιά τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει μετά από βραχυκύκλωμα

Με ψυχραιμία αντιμετώπισε μια ηλικιωμένη οδηγός στα Χανιά τη φωτιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητό της και ενώ αυτό βρίσκοταν εν κινήσει.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι, στον παράδρομο της Λ.Σούδας προς Τσικαλαριά, όταν η οδηγός του οχήματος μάρκας Alpha Romeo, είδε καπνούς να βγαίνουν από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

Η οδηγός και μοναδική επιβάτης του οχήματος, σταμάτησε στο πλάι του δρόμου και κάλεσε τις αρχές ενώ το αυτοκίνητο είχε αρχίσει ήδη να τυλίγεται στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο υπαλλήλους που κατέσβησε την πυρκαγιά στο αυτοκίνητο, προτού επεκταθεί.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο μπροστινό τμήμα του οχήματος αγγίζουν τις 2000 ευρώ περίπου και όπως όλα δείχνουν η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.

Μασταμπά Ηρακλείου: Ξυλοκόπησαν ρακοσυλλέκτρια για δέκα ευρώ

Αδίστακτοι ληστές ξυλοκόπησαν άγρια μια ανήμπορη ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της στο Μασταμπά του Ηρακλείου για να της αρπάξουν όλα κι όλα… δέκα ευρώ! 

Το θύμα είναι ρακοσυλλέκτρια και είναι γνωστό σε όλους ότι δεν διαθέτει πόρους για να ζει αξιοπρεπώς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους κακοποιούς που πίστευαν ότι έκρυβε θησαυρούς στο σπίτι της.

Η άτυχη ηλικιωμένη κατέφυγε στην Αστυνομία με το πρόσωπο και τα χέρια της γεμάτα σημάδια από τα χτυπήματα των ληστών που, όπως είπε, εξαγριώθηκαν όταν τους είπε ότι δεν είχε άλλα χρήματα.

Αφού την εξουδετέρωσαν, έψαξαν όλο το σπίτι χωρίς να βρουν τίποτε περισσότερο από τα μοναδικά χρήματα που είχε στην κατοχή της, τα οποία ωστόσο δεν της τα άφησαν.

Λεμόνια … δηλητήριο στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές της Κρήτης!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως αποδείχτηκε μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο. 


Μάλιστα το Αγγλικό Wikipedia χαρακτηρίζει την δραστική ουσία ‘tiabendazole’ ως ναρκωτικό. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα … σουρωτήρι με ανύπαρκτους ελέγχους, και ένα ΕΦΕΤ στην Κρήτη που φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει πιαστεί στον ύπνο!

Το CretePlus.gr δημοσιεύει σήμερα την φωτογραφία ντοκουμέντο που λήφθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου.
Στο ψυγείο με τα κηπευτικά όπου πωλούνται τα λεμόνια δηλητήριο από την Αργεντινή και μάλιστα σε τιμή… 1,96 ευρώ το κιλό, υπάρχει η ταμπελίτσα που προειδοποιεί χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα τους υποψήφιους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται μάλλον να αναλάβουν και το σχετικό ρίσκο:
«ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ). ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ»…


Βεβαίως το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μάλλον φαίνεται να σέβεται τους πελάτες του, και ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τον κίνδυνο που διατρέχει στην περίπτωση που προμηθευτεί τα λεμόνια αυτά και τον προειδοποιεί να μην κάνει χρήση της φλούδας, όπως για παράδειγμα για την παρασκευή ενός γλυκού με χρήση δηλαδή ξύσματος.

Τι γίνεται όμως με τις ανεξέλεγκτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής που διατίθενται στις λαϊκές αγορές της χώρας, και τα σούπερ μάρκετ, όπου και δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις; Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας καταναλωτής ενήλικος ή ανήλικος καταναλώσει την φλούδα δηλητήριο κάτι που συνηθίζεται ευρέως στην χώρα μας.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να διατίθενται ανεξέλεγκτα εισαγόμενα νωπά προϊόντα ψεκασμένα με χημικά, ενώ δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός έλεγχος για την προστασία του καταναλωτή.
Πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί -όπως είναι ο ΕΦΕΤ παράρτημα του  οποίου υπάρχει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο- να πιάνονται για άλλη μια φορά κυριολεκτικά στον ύπνο; Για όλα αυτά περιμένουμε σχετικές απαντήσεις και μάλιστα … πειστικές.

Διαβάστε τώρα στο αγγλόφωνο Wikipedia την δραστικότητα του φυτοφαρμάκου ‘tiabendazole’.Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων η ουσία, που χαρακτηρίζεται ως τοξική, και είναι … ψεκασμένα τα λεμόνια Αργεντινής (μόνο;) προκαλούν μεταξύ άλλων: ανορεξία, ναυτία, διάρροια, ζαλάδα, ίλιγγο, πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης (!) και δερματοπάθειες! Παράλληλα επισημαίνεται ότι σε πειράματα που έγιναν σε ζώα στα οποία και χορηγήθηκε… το δηλητήριο παρουσίασαν ηπατικό πρόβλημα! Διαβάστε προσεκτικά το Αγγλικό Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Tiabendazole


 creteplus.gr

Αυτοί είναι οι βουλευτές της λίστας των 32 του ΣΔΟΕ

Μία ερώτηση στη Βουλή για τους ελέγχους από το ΣΔΟΕ από το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη και η απάντηση του υπουργού, κ. Στουρνάρα, επανέφερε  το αίτημα για δημοσίευση των ονομάτων των βουλευτών, νυν και πρώην.

Το έγγραφο του υπουργού, Γ. Στουρνάρα αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Είναι φυσικό το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν".

Λίγο μετά σημειώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα για "32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων".

Η διακομματική επιτροπή της Βουλής, ανάμεσά σε αυτούς και τρεις ανώτατοι δικαστές, κατάρτισε την λίστα με τα ονόματα, περίπου 30 στον αριθμό, όλοι τους βουλευτές ή υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.

Όλων τους οι λογαριασμοί και τα πόθεν έσχες (των προηγούμενων χρόνων) ερευνήθηκαν αναλυτικά από ορκωτούς λογιστές και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων.

Σύμφωνα, με το Πρώτο Θέμα, σε μόνο τέσσερις περιπτώσεις η υπόθεση στάλθηκε στην Εισαγγελία.

Μία από αυτές τη γνωρίζουμε όλοι, πρόκειται για το θέμα που ανέκυψε με τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος φέρεται να μην είχε δηλώσει μεταφορά ενός εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο.

Επίσης εστάλησαν στη Δικαιοσύνη υποθέσεις που αφορούσαν στον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλο, τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Σ. Λιβανό αλλά και το συνεργαζόμενο με το ΚΚΕ πρώην ευρωβουλευτή Κ. Δρούτσα.

Για άλλους δεν υπήρξε συνέχεια, όπως για το Γ. Ιωαννίδη ο οποίος είχε δηλώσει μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, αλλά και τις συζύγους των Γ. Αλογοσκούφη, Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Ακόμη, δεν υπήρξε συνέχεια για το βουλευτή των ΑΝΕΞ, Π. Μελά και της ΝΔ, Φ. Πατριανάκου.

Εκροές χρημάτων προς το εξωτερικό υπήρξαν ακόμα, αλλά δικαιολογημένες, μέσω πόθεν έσχες, από τη σύζυγο του Σ. Βαλυράκη και τη σύζυγο του Γ. Ορφανού και τους πρώην βουλευτές Γ. Τρυφωνίδη και Μ. Μαυρομμάτη.

Την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο εξωτερικό επικαλέστηκαν ο σύζυγος της πρώην βουλευτού, Β. Μπουζάλη και η σύζυγος του Ν. Σηφουνάκη.

Η πρώην ευρωβουλευτής Σ. Ράπτη, ο νυν Άκης Γεροντόπουλος, η επίσης πρώην βουλευτής Ε. Βόζενμπεργκ, η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και ο Α. Κράτσας εξήγησαν επίσης΄πως μετέφεραν χρήματα για κάλυψη δανείων.

Τέλος δεν αξιολογήθηκε ως "σοβαρή", και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια, η υπόθεση της Ε. Κουντουρά και των πρώην βουλευτών, Δ. Πιπεργιά, Σ. Ματζαπετάκη και Ν. Κόρτσαρη.

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Καρύδι Αγίου Νικολάου

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Καρύδι του Αγίου Νικολάου στη φωτιά που ξέσπασε στις 19.33 χθες το απόγευμα και συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα...

Η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 8 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο κλιμάκιο και μία υδροφόρα του Δήμου.

cretalive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...