Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Kαλλιέργειες χωρίς νερό λόγω κλοπής υδρομέτρων στα Χανιά

Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν εκατοντάδες στρέμματα κηπευτικών και εσπεριδοειδών στον Πλατανιά Χανίων.


Μόνο στην αγροτική περιοχή των Δρακιανών καταμετρήθηκαν το τελευταίο διήμερο περίπου 100 κλοπές υδρομέτρων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Την ίδια στιγμή, ανάστατοι παραμένουν οι παραγωγοί στα χωριά στον κάμπο των Χανίων καθώς επιβαρύνονται πλέον και με το μεγάλο κόστος αντικατάστασης των υδρομέτρων.

«Εκλεψαν όλα τα ρολόγια στην περιοχή, τόσα λεφτά που κάνουν ποιος θα τα πληρώσει; Είναι μεγάλη ζημιά για τους παραγωγούς, γιατί δεν μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Αν δεν ποτιστούν για 1 - 2 μέρες, θα ξεραθούν τα πάντα», αναφέρει παραγωγός στην περιοχή των Δρακιανών.

Πριν από μερικούς μήνες στην περιοχή κλάπηκαν τα καλώδια του μοτέρ του Πλατανιά  με κόστος 3.000 ευρώ, ενώ ανάλογες κλοπές είχαν παρουσιαστεί σε Πατελάρι και Κυρτωμάδω.

Νέες σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη

Nέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:32, με επίκεντρο 19 χλμ ανατολικά - νοτιοανατολικά του Τυμπακίου. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.


Νωρίτερα, στις 10:21, σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός, έντασης 2,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο 30 χλμ νότια - νοτιοανατολικά του Τυμπακίου με εστιακό βάθος επίσης τα 10 χιλιόμετρα.

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» την Κρήτη και νωρίς το πρωί. Ο πρώτος σεισμός, εντάσεως 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.22 σε απόσταση 46 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά του Τυμπακίου και σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Στις 06.48 το πρωί σημειώθηκε δεύτερη δόνηση, εντάσεως 3,4 Ρίχτερ, στα 68 χλμ. δυτικά - βορειοδυτικά της Γαύδου και σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Πηγή: cretalive.gr 

30 μέρες φυλακή σε λιμενικό που πήγε σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Φωτό αρχείου
Με την πειθαρχική ποινή της φυλάκισης των 30 ημερών τιμώρησε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τον 34χρονο λιμενικό ο οποίος κατηγορούνταν ότι με το αυτοκίνητο της υπηρεσίας του, στο οποίο άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές, πήγε σε συγκέντρωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής στη Χερσόνησο τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η τιμωρία μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ η οποία είχε διαταχθεί από τον προηγούμενο λιμενάρχη Ηρακλείου, έγινε γνωστή πριν από λίγα 24ωρα.

Ο 34χρονος την ημέρα που έγιναν οι φθορές στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έγινε γνωστή η ιδιότητά του είχε διαψεύσει κάθε σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, ενώ είχε διευκρινίσει ότι βρισκόταν στο σημείο για υπηρεσιακούς λόγους...



Κεφαλογιάννης: Οραματιζόμαστε η Κρήτη να γίνει διεθνές κέντρο υγείας

Τον παρακάτω χαιρετισμό έστειλε ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που οργανώνει η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Ηράκλειο με θέμα: H Υγεία στην Ψηφιακή Εποχή «Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κεφαλογιάννη που λόγω κοινοβουλευτικών του υποχρέωσεων στην Αθήνα δεν θα μπορέσει να παραστεί είναι το παρακάτω

Αγαπητοί ομιλητές, κυρίες και κύριοι,

Είναι χαρά μου να σας καλωσορίζω στην φιλόξενη πόλη του Ηρακλείου ιδιαίτερα σε μια πόλη με ένα σύγχρονο νοσοκομείο στελεχωμένο με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και διεθνούς εμβέλειας. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι η εφαρμογή της πληροφορικής σε όλη την αλυσίδα της συνταγογράφησης από τον γιατρό, στον ασθενή, στον φαρμακοποιό με κύριο και βασικό στόχο την ασφάλεια του ασθενή.

Βεβαίως στη χώρα μας -λόγω της οικονομικής κρίσης και με αφορμή την υφιστάμενη υψηλή και υπέρμετρη συνταγογράφηση- επιταχύνθηκε και επιβλήθηκε η εφαρμογή της από τους δανειστές μας (τρόικα) με βασικό στόχο την μείωση των δαπανών και τον έλεγχο της συνταγογραφίας γενικότερα.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελεί μία τομή, όχι μόνο για το σύστημα υγείας αλλά και για τους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Είναι εργαλείο που χρησιμοποιείται στην Ε.Ε. από καιρό και σκοπό έχει και να βελτιώσει την περίθαλψη κάνοντας ευκολότερη την πρόσβαση για τους ασθενείς και να κατεβάσει το κόστος λειτουργίας του συστήματος.

Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση γίνετε ο έλεγχος των ασθενών –γιατρών – φαρμακοποιών σε ότι αφορά την φαρμακευτική δαπάνη , και την μείωση της.

Τα όποια προβλήματα (κυρίως τεχνική φύσης) εμφανίστηκαν στην αρχή της εφαρμογής της φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν και τους τελευταίους μήνες με σοβαρές προσπάθειες που γίνονται τόσο τεχνικά όσο και ενημερωτικά έχει αναβαθμισθεί το σύστημα και έχει βελτιωθεί σημαντικά τόσο ο χρόνος ανά συνταγή όσο και οι εφαρμογές του συστήματος.

Δεν είναι η ώρα να επιμερίσουμε ευθύνες για τα οποία λάθη αλλά να προχωρήσουμε μπροστά.

Είναι σημαντικό ότι  σήμερα το 92% των συνταγών γίνονται ηλεκτρονικά και στο σύστημα είναι ήδη το 90% των ιατρών και το 98% των φαρμακείων. Μηνιαίως γίνονται περί της 6 εκ. συνταγές.Πράγματι το τελευταίο έτος όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ έχει μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη στα 32 ευρώ/συνταγή (από 44 ευρώ/συνταγή πριν ένα χρόνο) το μέσο κὀστος ανά ασφαλισμένο έχει πέσει από 82 στα 58 ευρώ ανά ασθενή που οφείλεται συνδυαστικά τόσο στηνΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ όσο και στην παράλληλη μείωση των τιμών των φαρμάκων.

Έχουν όμως να γίνουν πολλά ακόμη. Η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντοτε υπέρ της εισαγωγής της μηχανοργάνωσης σε όλες τις εκφάνσεις και λειτουργίες του δημόσιου τομέα.

Πως θα μπορούσε να λείψει ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας;

Γνωρίζουμε ότι οι βασικοί  συντελεστές του νέου συστήματος  είναι οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί αλλά η βασική μας σκέψη επικεντρώνεται στον ασθενή και στην βελτίωση των υπηρεσιών που του διαθέτουμε αλλά και στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και στοιχείων του.

Πιστεύουμε ότι ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενή, θα εχει λειτουργήσει πλήρως εφ όσον  η ψηφιακή υπογραφή γίνει δεκτή  και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Οραματιζόμαστε τέλος, η Κρήτη να γίνει διεθνές κέντρο υγείας συνδυάζοντας τόσο το υψηλά καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό που διαθέτει, όσο και την μετεγχειρητική ανάρρωση με πακέτα φιλοξενίας και αναψυχής για τον ασθενή και τα μέλη της οικογενείας του.

Το κόμμα μας αναμένει με ενδιαφέρον και θα διαβάσει με προσοχή τα συμπεράσματα της σημερινής εκδήλωσης.

Καλή επιτυχία

11 θέσεις εργασίας προκηρύσσονται στη ΔΕΗ Χανίων - Μέχρι πότε δέχονται αιτήσεις

11 άτομα θα προσληφθούν στη ΔΕΗ στα Χανιά και οι αιτήσεις έχουν ήδη αρχίσει να κατατίθενται.


Συγκεκριμένα η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έντεκα ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Κλάδου ΑΗΣ Χανίων που εδρεύει στην Ξυλοκαμάρα Νεροκούρου του Νομού Χανίων, και συγκεκριμένα τους εξής:

2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών

6 ΔΕ Μηχανοτεχνιτών

1 ΔΕ Συγκολλητών

2 ΥΕ Εργατών/τριών

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.ΔΕΗ-ΛΙΓ/ΧΕΙΑ.ΑΗΣ/ΥΗΣ.ΑΣΠ/ΤΣΠ και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΗ Α.Ε./Κλάδος ΑΗΣ Χανίων - Τ.Θ. 234, Τ.Κ. 73100 -ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗΣ απευθύνοντάς την στην Γραμματεία υπόψιν κ.κ. ΑΒΕΡΚΑΚΗ Ε., ΜΟΦΟΡΗ Ε. (τηλ. επικοινωνίας: 28210 24208, 28210-24248).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του δήμου Χανίων, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. υποβολή αιτήσεων από 02.09.13 έως 11.09.2013.
flashnews.gr

Χανιά: Αυξήθηκαν οι επισκέπτες στο φαράγγι της Σαμαριάς

Κατά 25% σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε τον Αύγουστο η κίνηση των επισκεπτών στο φαράγγι της Σαμαριάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.


Συνολικά, το φαράγγι επισκέφθηκαν 29.238 άτομα, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να επιλέγει την είσοδο από το Ξυλόσκαλο Ομαλού. Ο αριθμός των επισκεπτών από το Ξυλόσκαλο ήταν τον Αύγουστο 26.309, ενώ από την είσοδο της Αγίας Ρουμέλης επισκέφθηκαν το φαράγγι 2.929 άτομα.

Τον Ιούλιο οι επισκέπτες του φαραγγιού ανήλθαν σε 27.100, ενώ συνολικά τους δύο μήνες με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση το φαράγγι επισκέφθηκαν 56.338 άτομα.

Οι επισκέπτες, στην πλειονότητά τους, διασχίζουν το φαράγγι στο σύνολο της διαδρομής των 16 χιλιομέτρων.

Πρωτιά στην Κρήτη για το πρόγραμμα γυναικείας επιχειρηματικότητας

Ιδιαιτέρως δραστήριες είναι όπως φαίνεται οι γυναίκες της Κρήτης, καθώς ήρθαν πρώτες στην αξιοποίηση του προγράμματος της γυναικείας επιχειρηματικότητας σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Γενική Γραμματεία του ΕΣΠΑ.


Σε σύνολο 2.444 επιχειρηματικών σχεδίων που εγκρίθηκαν για το πρόγραμμα σε επίπεδο χώρας, τα 593 κατατέθηκαν από γυναίκες της Κρήτης. Και σε σύνολο 76.928.109,45 ευρώ δημόσιας δαπάνης που θα διατεθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, τα 18.729.656,53 ευρώ, αν όλα πάνε καλά, θα διατεθούν στην Κρήτη.

Επίσης πρώτη περιφέρεια ήρθε η Κρήτη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αν γίνουν πράγματι αυτές οι ιδιωτικές επενδύσεις θα δημιουργηθούν, βάσει των μελετών που κατατέθηκαν, 623 νέες θέσεις εργασίας, οι περισσότερες και συγκεκριμένα 382 στο νομό Ηρακλείου.

Η επίσημη ονομασία του προγράμματος είναι «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας». Στην προσπάθεια τους να βρουν διέξοδο από την οικονομική κρίση ενδιαφέρθηκαν συνολικά 6.886 γυναίκες από όλη την Ελλάδα, με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 213.829.175,08 ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος κατά πέντε φορές!

Τελικά η δημόσια δαπάνη αυξήθηκε από 40.000.000 ευρώ σε 76.928.109,45ευρώ, δηλαδή κατά 92,32%.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση συνολικά εγκρίθηκαν για το πρόγραμμα  2.444 επιχειρηματικά σχέδια. Ο επιμερισμός, κατά ηλικίες των γυναικών των οποίων εγκρίθηκαν οι αιτήσεις, έχει ως εξής:

-1.239 προτάσεις στην Υποδράση 1 (ηλικίες 18-35) με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό    39.041.974,06€ και

-1.205 στην Υποδράση 2 (ηλικίες 36-64) με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 37.886.135,39€.

Πρώτη η Κρήτη

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Γενική Γραμματεία του ΕΣΠΑ, οι  περισσότερες εντάξεις έγιναν στην περιφέρεια Κρήτης, συνολικά 593 και με Δημόσια Δαπάνη 18.729.656,53€ (24,35%).Αμέσως επόμενη περιφέρεια σε συμμετοχή η Θεσσαλία με 536 εντάξεις και ΔΔ 16.932.364,86€ (22,01%).

Ακολουθεί η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 332 και ΔΔ 10.419.898,29€ (13,54%).Στη συνέχεια η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με 248 εντάξεις και ΔΔ 7.788.500,7€ (10,12%). Περιφέρεια Πελοποννήσου με 233 προτάσεις και ΔΔ 7.328.013,82€ (9,53%). Η Περιφέρεια Ηπείρου στη συνέχεια  με 217 εντάξεις και ΔΔ 6.798.323,97€ (8,84%).

Ακολουθεί η Περιφέρεια Ιονίων νήσων με 156 προτάσεις και ΔΔ 4.894.443,04€ (6,36%). Τελευταία περιφέρεια σε επίπεδο εντάξεων και συνολικής δημόσια δαπάνης ήταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 129 επιλέξιμες προτάσεις και ΔΔ 4.036.908,24€ (5,25).

Συνολικά στην Ελλάδα αναμένεται να ιδρυθούν 2.176 νέες επιχειρήσεις που αν όλα πάνε καλά και δεν προκύψουν προβλήματα στην εκτέλεση των ιδιωτικών έργων, θα απορροφήσουν το 89,17% του  συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (68.593.445,51€).

Από το πρόγραμμα επίσης επωφελούνται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα 268 ήδη συσταθείσες νέες επιχειρήσεις οι οποίες δεσμεύουν το υπόλοιπο 10,83 % της δημόσια δαπάνης (8.334.663,94€).

Νέες θέσεις εργασίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι προτάσεις αξιοποιούν τη δυνατότητα απασχόλησης εργαζομένου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εν δυνάμει δημιουργία 2.546 νέων θέσεων εργασίας, μια διόλου αμελητέα συμβολή στην καταπολέμηση  της ανεργίας. Πρώτη περιφέρεια στις νέες θέσεις εργασίας αναδεικνύεται η Κρήτη με  623 (και πρώτος νομός το Ηράκλειο με 382) και τελευταία η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 133 (με το νομό Σάμου να έχει αντίστοιχα τις λιγότερες νέες θέσεις εργασίας και συγκεκριμένα 24).

Κατανομή ανά τομέα

Αναφορικά με την τομεακή κατανομή των ενταγμένων επενδυτικών σχεδίων, προκύπτει ότι η πλειοψηφία σχετίζεται με τους Τομείς των Υπηρεσιών (54,27%) και του Εμπορίου (33,17%) με προεξάρχοντα τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου. Στην τρίτη θέση έρχεται ο Τομέας της Μεταποίησης στον οποίο εντάσσεται για τις ανάγκες της παρούσας ανάλυσης οι δραστηριότητες της συλλογής, επεξεργασίας, διάθεσης απορριμμάτων και ανάκτησης υλικών, με ποσοστό που ανέρχεται στο 10,22%. Ακολουθούν οι τομείς του Τουρισμού και των Κατασκευών με ποσοστά 1,44% και 0,91%, αντίστοιχα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...