Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον προσκυνηματικό τουρισμό στην Κρήτη

Πρωτόκολλο συνεργασίας που αφορά στην ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού υπεγράφη χθες από το υπουργείο Τουρισμού και την Εκκλησία της Κρήτης. 

Με το πρωτόκολλο καθορίζεται το πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών ώστε να αναδειχθεί, να προβληθεί, να προωθηθεί η αναγνωρισιμότητα και η δυνατότητα επίσκεψης σε ιερά μνημεία, τόπους και περιοχές θρησκευτικού ενδιαφέροντος, σε προσκυνήματα και κειμήλια.

Στόχος είναι τα ιερά μνημεία και οι τόποι θρησκευτικού ενδιαφέροντος να αποτελέσουν πεδίο προσέλκυσης επισκεπτών και να συμβάλουν στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στον εμπλουτισμό και  βελτίωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Βάσει του πρωτοκόλλου, θα καταρτιστεί από τις δύο πλευρές σχέδιο δράσεων για την ανάδειξη και διατήρηση των θρησκευτικών και λατρευτικών στοιχείων της χώρας, την προσέλκυση και ανάπτυξη των ταξιδίων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, τη συνεχή βελτίωση της γενικότερης τουριστικής εικόνας της χώρας, την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Το πρωτόκολλο υπεγράφη από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...