Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο Μ. Κεφαλογιάννης για την απορριψη και καταστροφη χημικων οπλων Συριας Δυτικα της Κρητης

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο  βουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης  σχετικά με τα δημοσιεύματα για την απορριψη και καταστροφη χημικων οπλων Συριας Δυτικα της Κρητης.


Στην ερώτηση αναφέρεται ότι "συμφωνα με πληροφοριες του BBC μετα την αρνηση πολλων χωρων (Νορβηγια, Βελγιο, Αλβανια) να δεχθουν για καταστροφη τα χημικα οπλα της Συριας, τα επικινδυνα αυτα αποβλητα θα απορριφθουν και καταστραφουν στα διεθνη υδατα δυτικα της Κρητης.

Ένα δώρο για το παιδικό χωριό SOS στην Κρήτη

Μία μεγάλη προσφορά αγάπης έλαβε σάρκα και οστά το Σάββατο 28/12/2013 στην κατάμεστη από κόσμο Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Κρήτη, με τη δωρεά από τον Όμιλο «Ηράκλειο-Κάντια», ενός μικρού πούλμαν στο Παιδικό Χωριό SOS του νησιού.


Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης και το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού θα μπορούν πια να προσφέρουν τη βοήθειά τους, πέραν των παιδιών της πόλης, σε παιδιά και οικογένειες της υπαίθρου της Κρήτης, που τόσο την έχουν ανάγκη. 

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Θα πληρώσει μόνο 150 Ευρώ δόση για χρέος 113.114,08 ευρώ ξενοδοχουπάλληλος από τα Χανιά"


Έσωσε το σπίτι του ,αλλά και ρύθμισε το χρέος του συνολικής οφειλής των 113.114,08 ευρώ, εποχιακός ξενοδοχοϋπάλληλος από τα Χανιά, ο οποίος είχε χρεωθεί σε δύο Τράπεζες, σε αρκετά πιστωτικά προϊόντα.



Με την με ημερ. 3/12/2013 απόφαση ,(Προσωρινή Διαταγή)του Ειρηνοδικείου Χανίων, κατάφερε να σώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία και να ρυθμίσει το χρέος του καταβάλλοντας και στις δύο πιστώτριες Τράπεζες , αναλογικά του χρέους του μηνιαία δόση προς αυτές, Μόνο 150 Ευρώ ,μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης ,που ημερομηνία συζήτησης έχει οριστεί το έτος 4-12 2020.Ακόμα κατάφερε να συνεδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο και η αίτηση της συζύγου του ,η οποία ασκεί το επάγγελμα της εκπαιδευτικού, συνοφειλέτριας στεγαστικού δανείου, και η οποία κλήθηκε να καταβάλλει για την δική της δανειοδότηση, μηνιαία δόση 50 Ευρώ.

ΟΠΕ: Ενημέρωση για τις εξαγωγές στην Κρήτη

O Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσης για το 2014 και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Δυνατότητες ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας στις χώρες GCC (Gulf Cooperation Council)” και ειδικότερα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας (Λ. Ικάρου και Εφέσου).

Ηράκλειο: Δεν έχουν ακόμα καθηγητές στα ΕΠΑΛ

Φωτό από prismanews.gr

Μια διαφορετική διαμαρτυρία πραγματοποιούν στο πλαίσιο εγκαινίων του 6ου και 44ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου οι μαθητές του 5ου ΕΠΑΛ.


Ενώ έχουμε μήνα Ιανουάριο, οι μαθητές της Γ Λυκείου δεν έχουν ακόμα καθηγητές στα μαθήματα γραφιστικής και νοσηλευτικής, στα οποία και εξαετάζονται πανελλαδικά.

Απαγορευμένα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τα άγρια ζώα της Κρήτης

Αγροχημικά σκευάσματα (εντομοκτόνα) που επίσημα έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία ακόμα και από το 1985, πιθανόν να κυκλοφορούν εδώ και 28 χρόνια στην αγορά της Κρήτης ανεξέλεγκτα. 


Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε πτώματα ζώων και δείγματα δηλητηριασμένων δολωμάτων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των αυτοψιών που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Ομάδα Σκύλων, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Καινοτομίες Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης από το 2010.

Ο ΟΠΑΔ «δικαιολογείται» για τα λεφτά που ζητά από την οικογένεια Λαζαρίδη

Ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης είχε τραυματιστεί στην επιχείρηση των Ζωνιανών, το 2007, και ο ΟΠΑΔ εμφανίζεται τώρα να ζητά από τους γονείς τους να επιστρέψουν ποσό περίπου 20.000 ευρώ, που αφορά σε έξοδα για τη νοσηλεία του


Διευκρινιστική ανακοίνωση για την υπόθεση των χρημάτων που ζητούνται από τους γονείς του τραυματία, νοσηλευόμενου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

3ο Διαγωνισμός Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων

O Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας "Λευτέρης Δασκαλάκης" με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελ/σου - Ηπείρου - Νήσων, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και την Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου σας καλούν να συμμετάσχετε στον 3ο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2013-2014) για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.


Στο φετινό διαγωνισμό θα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αφορά στα έντυπα των σχολείων και οι τρεις επόμενες, τις εργασίες ενός μαθητή ή μιας μικρής ομάδας.

Τρείς σεισμοί τη νύχτα στα Χανιά

Τρεις σεισμικές δονήσεις, με την ισχυρότερη να είναι έντασης 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν σε διάστημα λίγων ωρών, τις μεταμεσονύχτιες ώρες, νότια νοτιοδυτικά των Χανίων.

Εκδηλώσεις για τον Ζαμπέτα και διάλεξη για τη Μουσική Μύηση του Γ. Λεκάκη

Δυο ομιλίες-εκδηλώσεις του Γ. Λεκάκη θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Κρήτη:


Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 21.00 ο Γ. Λεκάκης και η Κατερίνα Ζαμπέτα θα μιλήσουν για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Ζαμπέτα, στην παρουσίαση του βιβλίου «Βαθιά στην Θάλασσα θα πέσω» που έγραψε γι’ αυτόν, η κόρη του.

«Έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά σε 178 Δήμους και 10.000 επιτυχόντες σε 49 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»

Απάντηση Μητσοτάκη στην παρέμβαση Αυγενάκη


Στις προσλήψεις υπαλλήλων με πλαστά πιστοποιητικά, αναφέρεται σε απάντηση που διαβιβάστηκε στην Βουλή, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μετά από δημόσιες τοποθετήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου για «πάρτι προσλήψεων» στους δήμους αλλά και για «10.000 -12.000 δημοσίους υπαλλήλους που προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά». Ωστόσο στην απάντηση του κ. Μητσοτάκη επισημαίνεται ως «παραπλανητική οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό των υπαλλήλων με πλαστά πιστοποιητικά».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...