Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ηράκλειο: Οκτώ συλλήψεις για κατοχή αρχαίων αντικειμένων, ναρκωτικών και όπλων

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν για κατοχή αρχαίων αντικείμενων, ναρκωτικών και όπλων ύστερα από ευρύτατη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.

Οι διωκτικές αρχές, αξιοποιώντας πληροφορίες, προχώρησαν σε εκτεταμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή κλιμακίων των ΤΑΕ Μεσαράς και Ρεθύμνου και του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και υπό την εποπτεία του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου στην περιοχή των Αγίων Δέκα.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα ήταν η σύλληψη 8 ατόμων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα αγγείο ρωμαϊκής περιόδου και ένα κυανόκρανο, 20 αρχαία νομίσματα, που εκτιμάται ότι είναι της περιόδου από τον 5ο αι. π.Χ μέχρι και τη Ρωμαϊκή περίοδο, 50 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, ένα πιστόλι κρότου των 9 χλ, ένα τουφέκι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μία ξιφολόγχη και μία σπάθα.

Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών η προανάκριση για την υπόθεση.

Ξυπνούν μνήμες από το μακελειό στον Προφήτη Ηλία - Έκαψαν δυο μεζονέτες της οικογένειας του δράστη

Οι εφιαλτικές μνήμες από το μακελειό στον Προφήτη Ηλία ξύπνησαν με ένα νέο περιστατικό που αναστάτωσε ξανά το χωριό. Σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες αφού περιέλουσαν με βενζίνη δυο μεζονέτες οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια του δράστη του διπλού φονικού έβαλαν φωτιά με τα οικήματα να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο σπίτια - που βρίσκονται δίπλα δίπλα - είχαν απο καιρό εκκενωθεί αφού μέλη της οικογένειας έχουν εγκαταλείψει το χωριό μετά από τη ματωμένη νύχτα του καλοκαιριού.

Η φωτιά ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα και στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με οκτω άνδρες δίνοντας πραγματική μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που όπως λένε οι ίδιες πηγές δεν άφησαν τίποτα όρθιο με την καταστροφή να χαρακτηρίζεται ολοκληρωτική.

Στο χωριό επικρατεί αναστάτωση ενώ απο νωρίς βρίσκονται εκεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ηρεμία.

prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Οργή για τις παρακρατήσεις στις αγροτικές επιδοτήσεις στο Ηράκλειο

Αίολες αποδείχτηκαν οι δεσμεύσεις του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για τις παρακρατήσεις χρημάτων από τις αγροτικές επιδοτήσεις. 
Λίγες ώρες αφότου η πολιτική ηγεσία είχε ξεκαθαρίσει πως στην εφετινή ενιαία ενίσχυση των παραγωγών δεν θα υπήρχε ... ψαλίδι, για τις παρακρατήσεις των ενώσεων, οι δικαιούχοι παραγωγοί στο Ηράκλειο έρχονται αντιμέτωποι με δυσάρεστες "εκπλήξεις", αντικρίζοντας το ... τσεκ της προκαταβολής της επιδότησης.

Οι πιστώσεις ξεκίνησαν να δίνονται από το πρωί, μάλιστα σε αρκετά καταστήματα της ATE bank τελείωσε το ... ρευστό, και οι παραγωγοί ήρθαν ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το υπουργείο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Δεν ξέρω τι άλλαξε. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τους υπεύθυνους στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης αλλά δεν τα έχω καταφέρει δηλώνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι παρακρατήσεις κυμαίνονται από 20 έως 250 ευρώ, κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος της επιδότησης, προκαλώντας οργή στους παραγωγούς. Αγροτικοί σύλλογοι του νησιού βρίσκονται επί ποδός ... πολέμου, καθώς το ... αμαρτωλό παρελθόν του υπουργείου, με αντίστοιχες δεσμεύσεις που έμειναν στα χαρτιά, επιβεβαιώνεται, προκαλώντας νευρική κρίση σε χιλιάδες αγρότες.
Enhanced by Zemanta

Απολογούνται 7 υπάλληλοι του ΙΚΑ Ηρακλείου για τις πλαστές συνταγές σε νεκρούς και ζωντανούς

Σε απολογία έχουν κληθεί επτά διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ Ηρακλείου για την υπόθεση των πλαστών συνταγών σκευασμάτων διατροφής σε νεκρούς και ζωντανούς μετά την ολοκλήρωση της ένορκης διοικητικής εξέτασης της υπηρεσίας...

Οι υπάλληλοι καλούνται να απολογηθούν καθώς ήταν εκείνου που είχαν την ευθύνη ελέγχου των εν λόγω συνταγών. Η έρευνα της εισαγγελίας Ηρακλείου βρίσκεται σε πλήρη εξέταση ενώ στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται γιατροί του ΠΑΓΝΗ αλλά και μια ιδιωτική εταιρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς τα στοιχεία αφορούν σε περισσότερες απο 500 συνταγογραφήσεις σε 50 ανθρώπους που έχουν πεθάνει αλλά και εκατοντάδες άλλους ασθενείς με τις συνταγογραφήσεις να συνεχίζονται για μήνες εν αγνοία τους.
prismanews

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το έργο του αεροδρομίου Χανίων

Την έντονη ανησυχία τους για τις κωλυσιεργίες στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και οι παραγωγικοί φορείς της Κρήτης.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

«Ως παραγωγικοί φορείς αυτού του τόπου, δεν μπορούμε να μην εκδηλώσουμε την ανησυχία και την αγωνία μας για το έργο επέκτασης του Αεροδρομίου Χανίων.

Είναι σε όλους γνωστό ότι το συγκεκριμένο έργο, είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει στην Δυτική Κρήτη και φυσικά όλοι οι παραγωγικοί φορείς και η κοινωνία, περιμένουμε με αγωνία την ολοκλήρωσή του, αφού θα δώσει μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο στα Χανιά, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη.

Η δεύτερη αναβολή που δόθηκε από το ΣτΕ και η αλλαγή του εισηγητή, μας προκαλούν αγωνία αλλά και περιέργεια για το τι πράγματι μεθοδεύεται πίσω από τις δύο αυτές αναβολές.
Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2015.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι σε βάρος όλων μας.

Ζητούμε λοιπόν άμεσα, όλοι οι τοπικοί Βουλευτές, Δήμαρχοι και η Περιφέρεια Κρήτης, να προωθήσουν το αίτημα όλης της Χανιώτικης κοινωνίας, για την άμεση έναρξη του έργου, σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και να παρευρεθούν οι αρμόδιοι νομικοί σύμβουλοι στην εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ.

Το αεροδρόμιο είναι το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Άλλες καθυστερήσεις ή ανάλογες αναβολές υποθηκεύουν το μέλλον όλων μας».

Την επιστολή, πέραν του ΕΒΕΧ, υπογράφουν και οι εξής φορείς :

Ένωση Ξενοδόχων Χανίων
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης
Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Χανίων
Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν.Χανίων
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ν.Χανίων
Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης
Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης
Σύλλογος Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης
Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ν.Χανίων
Εμπορικοί Σύλλογοι Κρήτης
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...