Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο γηραιότερος διαδηλωτής στο Ηράκλειο

Τι κι αν κουβαλάει 85 χρόνια στην "καμπούρα" του; Τι κι αν χρειάστηκε να πάρει το λεωφορείο από το χωριό του για να κατέβει στη συγκέντρωση και την πορεία...
Tι κι αν η ζέστη έκανε τη ζωή δύσκολη ακόμα και σε πολύ νεότερους που βρέθηκαν στη διαμαρτυρία, σήμερα, στο ΕΚΗ;


Ο κύριος Μιχάλης Φανουράκης από την Επισκοπή Ηρακλείου, ούτε που το σκέφτηκε. Πήρε την μπαστούνα του και κατέβηκε να διαδηλώσει για το άδικο και τη συμφορά που φέρνουν τα νέα μέτρα. Εκείνος τη ζωή του την έζησε για τα καλά. Πρόλαβε, μάλιστα, και την κατοχή του '41, την πρώτη κατοχή που, όπως λέει, έζησε στη ζωή του.

Πολέμησε στον εμφύλιο πόλεμο και ξέρει τι θα πει διχασμός. Γι'αυτό, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το λέει: "Να μη μας διχάσουν. Μην τους αφήσουμε να σπάσουν το μέτωπο του λαού γιατί όλα αυτά τα έχουνε καλά σχεδιασμένα, εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το χάλι".

Θυμάται τους αγώνες που έδωσε στα νιάτα του και λέει προφητικά πως "έστω και ένας Ρωμιός να μείνει πάνω στον τόπο, δε θα τους αφήσει να διαλύσουν τη χώρα και να κατακλέψουν τον πλούτο της".

Συμβολικά και ο ίδιος, όσο τον αντέχανε τα πόδια του, έκανε μια μικρή διαδρομή με τους υπόλοιπους διαδηλωτές, στους δρόμους της πόλης, ύστερα επέστρεψε με τους άλλους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ελευθερίας.

Ποιος το περίμενε - ούτε καν ο ίδιος - πως στα 85 του, θα έβγαινε ξανά στους δρόμους, ζητώντας, όπως και το '40, ένα πιάτο φαΐ...

cretalive.gr

1η Παγκρήτια εκδήλωση επαγγελμάτων ομορφιάς (photo-video)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Παγκρήτια εκδήλωση επαγγελμάτων ομορφιάς που διοργανώθηκε από την κ. Αλεξαντωνάκη δέσποινα και το δίκτυο εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών BELLE HELLENE Ρεθύμνου που έλαβε χώρα στο Γεράνι Παλλάς στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2012 στο Ρέθυμνο.

Στον 1ο παγκρήτιο διαγωνισμό επαγγελμάτων ομορφιάς έγιναν οι παρακάτω διαγωνισμοί και τα βραβεία δόθηκαν ως εξής.

ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
1ο βραβείο Ιερονυμακη Ρανια
2o βραβείο Αγγελακη Μαρια
3ο βραβείο Ρενια Θωμα

ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ TRIBAL
1ο βραβείο Γιουσεφ Στρατος
2ο βραβείο Κoval Vitali
3o βραβείο Πλακιωτακης Γιώργος

ΝΥΦΙΚΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ
1ο βραβείο Στρατη Κελλυ
2ο βραβείο Ανδρουλακη Μαρία
3ο βραβείο Τζωρτζακη Παγωνα

ΚΟΥΡΕΜΑ/ΧΡΩΜΑ/ΧΤΕΝΙΣΜΑ
1ο βραβείο Ανυψητακης Σπύρος
2o βραβείο Ρενια Θωμά.

Οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν το team των σχολών Belle Hellene το οποίο επιμελήθηκε και τα μακιγιάζ των μοντέλων του κ. Ρουκουνακη, τους διαγωνιζόμενους μαθητές και επαγγελματίες που παραβρεθήκαν στην εκδήλωση και όλους τους χορηγούς και τις εταιρίες που συμμετείχαν, την Την εταιρία ονυχοπλαστικης και βλεφαρίδων Thuya, την China Glaze, τη σχολή χορού Magic Shoes για τις ευχάριστες στιγμές που χάρισαν στην εκδήλωση με τα χορευτικά των νέων παιδιών του Ρεθύμνου, το atelier μόδας Stelios Roukounakis για την ξεχωριστή επίδειξη μόδας δείχνοντας τις υπέροχες δημιουργίες και τη χορηγία του σε ρούχα των δικών μας μοντέλων, τους ομιλητές μας Σωκράτη Ψυχαράκη Φαρμακοποιό και Γιάννη Λιαπακη Πλαστικό Χειρουργό για τις πολύτιμες συμβουλές τους, το Γεράνι Παλάς που μας παραχώρησε τον υπέροχο χώρο του, την Τινα Τωρου απόφοιτη και συνεργάτη των σχολων Misel και ιδιαιτερα τους κυρίους Νικο και Κλεάνθη Κεφάλα με τις σχολές MISEL GROUP για τη βοήθεια, τη στήριξη τους..

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση θα διατεθούν για την αγορά των απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων που θα εξοπλίσουν το τμήμα Παιδικής Ακοολογίας της κλινικής ΩΡΛ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Η διοργάνωση πλέον έγινε θεσμός και θα γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να βοηθήσει τους επαγγελματίες, τους μαθητευόμενους άλλα ειδικά τα νέα ταλαντούχα παιδιά. Τα χρήματα της διοργάνωσης θα δίνονται πάντα για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό!
http://www.rethymnoguide.gr/

Αμούστακοι και ατζαμήδες οι ληστές στη Μεσαρά

της Κατερίνας Μηναδάκη
Ντεπούτο στην παρανομία με ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων θέλησαν να κάνουν δύο 20χρονοι στις Μοίρες Μεσαράς χθες τη νύχτα αλλά δεν υπολόγισαν... στην αμεσότητα των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών που μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους επαναφέρουν στην τάξη!

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 21:30 τη νύχτα της Δευτέρας όταν οι δύο πιτσιρικάδες -με καταγωγή από χωριά της Μεσαράς – πήραν ένα αυτοκίνητο και ένα κυνηγετικό όπλο και εμφανίστηκαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στη Γαλιά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα δύο αγόρια με την απειλεί του όπλου και φορώντας κουκούλες επεχείρησαν να διαπράξουν τη ληστεία αλλά δεν τα κατάφεραν κι έτσι τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καθυστέρησε κάποιες ώρες μέχρι να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών. Ακόμα κι έτσι όμως, όταν έφτασε η πληροφορία για την απόπειρα ληστείας τα ξημερώματα στην υπηρεσία, ξεκίνησαν οι έρευνες και δεν άργησαν να καταλήξουν στα πρόσωπα δύο αγοριών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί μέχρι το πρωί είχαν καταλήξει ότι την απόπειρα ληστείας είχαν κάνει δύο 20χρονα αγόρια τα οποία και κατάφεραν να εντοπίσουν το ένα στο σπίτι του και το άλλο στο χωριό του.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν αμέσως και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Όσο για τους λόγους που τους οδήγησαν στην ληστεία, παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Πάντως οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι στη θέα των αμούστακων αγοριών που θέλησαν να βγάλουν χρήμα κάνοντας ληστεία χωρίς να υπολογίζουν το νόμο. Και οι δύο δεν έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
prismanews.gr

Σημαντικό εργαλείο που έχει μείνει στις Τράπεζες είναι η καλλιέργεια φόβου

Γραφει η Ιωάννα Μελάκη
Δημοσιογράφος Κοιν.Ρεπορτάζ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ

Είναι το αίσθημα εκείνο που μας όταν μας κυριεύει. παύουν να λειτουργούν οι χαροποιές μας αισθήσεις, είναι το αίσθημα εκείνο ,που μας κάνει να ψάχνουμε λύσεις για να ξεφύγουμε από αυτό, και γύρω μας ορθώνονται λύσεις που απλώς "μπαλώνουν " το πρόβλημα δεν το θεραπεύουν .Είναι ακόμα το πρώτο βήμα που χρησιμοποιούν σήμερα οι Τραπεζικές Α.Ε ,είτε κατευθείαν οι ίδιες είτε μέσω των συνεργατών τους "Εισπρακτικές Εταιρείες" για να μας περάσουν τα ποιο δυσάρεστα π.χ ότι εάν δεν πάμε τάχιστα κάποια χρήματα θα προβούν σε κατάσχεση του σπιτιού μας κ.λ.π δηλ. μας κάνουν τέτοια πλύση εγκεφάλου που πραγματικά η προσταγή τους αρχίζει να γίνεται βίωμα μας και περνάει το "μήνυμα¨ τους πως εάν δεν ανταποκριθούμε στο δικό τους πρόσταγμα θα επέλθει η καταστροφή σε μας.
Τα πράγματα δεν είναι έτσι και εμείς οφείλουμε από την αρχή αυτή την απειλή να την διαχειριστούμε διαφορετικά,οικονομοτεχνικά και όχι ιδεατά.

ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΊΤΕ Ο ΦΌΒΟΣ

Σε πολίτες με ευαισθησία, σε πολίτες αδύναμους συναισθηματικά, σε πολίτες μη γνώστες του αντικειμένου.
Το υποκείμενο είναι εκείνο που πλήττεται,σαυτόν κατευθύνονται οι απειλές ,αλλά εκείνο ως αδύνατο ον ψάχνει να τις μεταβιβάσει σε αφορμές και αιτίες, για να ξεφύγει από την προσωπική πίεση και να δημιουργήσει σύννεφα οικογενειακής αλλά και κοινωνικής ενοχής.

Ηνομοθεσία ορίζει ως ακατάσχετο και προστατεύει το ποσό του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται σε λογαριασμό μισθοδοσίας μέχρι το ύψος του ενός μισθού ή σύνταξης (άρθρο 982 παρ. 3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), ενώ δεν επιτρέπει -ούτε με συμφωνία- τον συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με ακατάσχετες απαιτήσεις (άρθρα 451, 464 Αστικού Κώδικα).

Τούτο προκειμένου να προστατεύεται ένα ελάχιστο εισόδημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών του οφειλέτη.

Κατά συνέπεια οι όροι που προβλέπουν τον συμψηφισμό των απαιτήσεων των τραπεζών με το ποσό του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό είναι παράνομοι και καταχρηστικοί και οι τράπεζες που έκαναν χρήση αυτών ζημίωσαν παρανόμως τους καταναλωτές.

Για τους ίδιους λόγους απαγορεύεται και η ανέκκλητη εξουσιοδότηση για την ανάληψη από το λογαριασμό μισθοδοσίας (όλου ή μέρους) του τελευταίου μισθού ή σύνταξης για την εξόφληση δόσεων δανείου προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Αυτά για να ξέρει ο δανειολήπτης ότι ο δανειστής του ,δεν είναι εκείνος που μπορεί εξωσυμβατικά να κινείται χωρίς την συναίνεση του δανειζομένου, αλλά και ο δανειζόμενος δεν θα πρέπει ούτε να δέχεται καμία πίεση ούτε ψυχολογική, ούτε λεκτική μα προπάντων συμβατική.Η κάθε Τραπεζική εταιρεία, δεν είναι η κιβωτός της Νομοθεσίας, είναι επιχείρηση που μέσα από τους στόχους και τους σκοπούς της είναι η δική της ανέλιξη, η δική της επιβίωση, το δικό της κέρδος, ας το καταλάβει ο κάθε ταλαίπωρος χρεωμένος πολίτης, ότι το δικό του δικαίωμα και συμφέρον εκείνος πρέπει να το προστατεύει και να το διεκδικεί είτε μόνος είτε οργανωμένος μέσω από τις Ενώσεις Καταναλωτών.

Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉΣ ΈΧΕΙ ΝΟΜΙΚΆ ΘΕΣΜΙΚΆ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΟΦΕΊΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ


Καταναλωτή ,έχεις δικαιώματα !!! ο φόβος είναι "ταφόπλακα "στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων σου.
Καταναλωτή, ξέφυγε από τον φόβο, πάρε "όπλο" σου την γνώση και δώσε την μάχη σου.
Καταναλωτή ,μόνος σου δεν είσαι , έχεις την "κιβωτό σου" μη φοβάσαι προχώρα!!!

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Σε αργία παιδοχειρουργός μετά τον θάνατο βρέφους

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (φωτό αρχείου)
Σε προσωρινή αργία μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας και τη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου έθεσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Νίκος Κόκκινης, τον παιδοχειρουργό που έκανε την πρώτη επέμβαση στο έντεκα μηνών βρέφος και τον οποίο η οικογένειά του κατηγορεί για τον θάνατο του παιδιού.

Το αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο, ύστερα από επιπλοκές που ακολούθησαν επέμβαση ρουτίνας και τρεις εγχειρήσεις βουβωνοκήλης σε διάστημα τριών ημερών.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, που έκανε τη νεκροψία- νεκροτομή, παρουσία τεσσάρων ιατρών, μίλησε για ιατρικό λάθος λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή των ραμμάτων στην πρώτη επέμβαση που οδήγησε σε εισχώρηση του εντέρου, με αποτέλεσμα «τον στραγγαλισμό και τη νέκρωση του», που οδήγησαν στη σηψαιμία και τον θάνατο του βρέφους.

Ο πατέρας του άτυχου μωρού, σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν, περιέγραψε μιλώντας στους δημοσιογράφους το όλο ιστορικό και τις τρεις επεμβάσεις κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη και στρεφόμενος κατά του γιατρού που έκανε την πρώτη επέμβαση υποστηρίζοντας ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σωστά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισε «την αναστολή της άσκησης καθηκόντων του Ιατρού Σακελλάρη Γεωργίου Ε.Α. Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Έρχονται μπλακ άουτ διαρκείας σε όλη την Κρήτη

Νέος Γολγοθάς ταλαιπωρίας περιμένει τους καταναλωτές της ΔΕΗ στην Κρήτη καθώς μέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για μπλακ άουτ διαρκείας.
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι αποφασισμένοι για ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση και έχουν ήδη αποφασίσει να ... κατεβάσουν τους διακόπτες της παραγωγής. Ήδη οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει και τα πρώτα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Κρήτη αναμένονται από απόψε.


Θέλουμε την κοινωνία με το μέρος μας. Αν είναι να μας αφανίσουν, θα πέσουμε όρθιοι, δηλώνει στο prismanews.gr ο εκπρόσωπος των τεχνικών της ΔΕΗ στην Κρήτη Γιάννης Βρέντζος. Οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές για καταναλωτές και επιχειρήσεις που τα επόμενα 24ωρα θα έχουν καθημερινά των φόβο πολύωρων διακοπών ρεύματος. Ουσιαστικά, το προσωπικό της ΔΕΗ μπαίνει σε τροχιά κινητοποιήσεων, το φορτίο παραγωγής δεν θα αρκεί για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης και η ΔΕΗ θα κληθεί να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Υπεύθυνη όμως είναι η ίδια η ΔΕΗ αλλά και η κυβέρνηση, σημειώνει ο κ.Βρέντζος. Το προσωπικό της ΔΕΗ διαμαρτύρεται για την ψήφιση του πακέτου των μέτρων λιτότητας και είναι έτοιμα να απαντήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις. Το λόγω θα έχει πλέον η διοίκηση της ΔΕΗ που θα κληθεί να διαχειριστεί το ελλιπές ενεργειακό φορτίο παραγωγής προκειμένου να αποφευχθεί γενικευμένο μπλακ άουτ σε όλο το νησί.

Με Γερμανούς μαθητές και Κύπριους φοιτητές συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου

Αντιπροσωπεία Γερμανών μαθητών με τους συνοδούς καθηγητές τους και την ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου με τους υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Σπύρο Γάλλο – Γυμναστή και κα Παπατριανταφύλλου Ειρήνη – Φιλόλογο, υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γεωργαλής και είχε μαζί τους μια ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Δεκατρείς μαθητές και οι δύο συνοδοί καθηγητές τους από το Γυμνάσιο – Λύκειο της περιοχής Ρόζενχαϊμ που βρίσκεται κοντά στο Μόναχο, φιλοξενούνται από ισάριθμες οικογένειες Ρεθυμνιωτών στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του γερμανικού σχολείου με το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου. Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 2006 και υποστηρίζεται θερμά και από τις δυο πλευρές με ανταλλαγές επισκέψεων και φιλοξενίες στα σπίτια των οικογενειών κάθε χρόνο, ώστε οι μαθητές πέραν των φιλικών δεσμών που έχουν καλλιεργήσει μεταξύ τους, γνωρίζουν ουσιαστικά τον τόπο που επισκέπτονται, το εκπαιδευτικό σύστημα που ισχύει σε κάθε χώρα αλλά και τις συνήθειες, την κουλτούρα και τον Πολιτισμό των δύο λαών.

Ο κ. Γεωργαλής ενημέρωσε τους μαθητές για τη διάρθρωση της ελληνικής εκπαίδευσης, τους μετέφερε το κλίμα που επικρατεί σε κάθε σχολική κοινότητα και πως είναι δομημένο το ελληνικό σχολικό περιβάλλον, τις αρμοδιότητες του Δήμου σε ότι αφορά την Εκπαίδευση και τις ενέργειες που κάνει για τη βελτίωσή της και συζήτησε με τους μαθητές, Ελληνες και Γερμανούς για την οικονομική κρίση και πως αυτή επηρεάζει τόσο το χώρο της Παιδείας όσο και τις συνθήκες ζωή γενικότερα.

Αξίζει να αναφερθεί μια παράμετρος της συζήτησης που πραγματικά προκαλεί αίσθηση: οι Γερμανοί μαθητές δήλωσαν πως εντυπωσιάστηκαν από τις υποδομές σε εποπτικά μέσα που διαπίστωσαν ότι διαθέτουν τα σχολεία που επισκέφθηκαν στο Ρέθυμνο π.χ. Βιντεοπροβολείς, διαδραστικούς πίνακες κλπ. Ανέφεραν μάλιστα ότι στο δικό τους Γυμνάσιο που αριθμεί 1000 μαθητές διατίθεται μόνο ένας βιντεοπροβολέας τον οποίο δανείζεται όποτε χρειάζεται η κάθε τάξη. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας τους εξήγησε πως τόσο οι εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων όσο και ο Δήμος συνεργάζονται και συνδράμουν, η κάθε πλευρά με όσες οικονομικές δυνατότητες διαθέτει, ώστε να εξοπλίζονται τα σχολεία με τα αναγκαία εκπαιδευτικά μέσα μια και η κρατική βοήθεια είναι πολύ περιορισμένη λόγω των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, η κα Ματίνα Αρβανίτη, Αρχαιολόγος του Γρ. Παλιάς Πόλης, ενημέρωσε τους επισκέπτες μαθητές για την ιστορία της πόλης του Ρεθύμνου και τους ξενάγησε στα μνημεία της. 

Λίγο αργότερα, ο Αντιδήμαρχος είχε συνεργασία με εκπροσώπους του επταμελούς Συμβουλίου του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών, που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Ο Σύλλογος, που εγκαινίασε τη λειτουργία του το 2006, αριθμεί σήμερα 250 μέλη και επιδεικνύει αξιόλογη δράση και ειλικρινές ενδιαφέρον για σύσφιξη των σχέσεων με την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον κ. Γεωργαλή, οι εκπρόσωποι των Κυπρίων Φοιτητών του μετέφεραν τους προβληματισμούς τους εστιάζοντας κυρίως στο θέμα της σίτισης των φοιτητών, στο κόστος μεταφοράς τους στην Πανεπιστημιούπολη και την έλλειψη χώρων για να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους. Κατέθεσαν μάλιστα την πρόθεσή τους να ζητήσουν από το Δήμο Ρεθύμνης να τους παραχωρήσει κάποιο πάρκο της πόλης για να το υιοθετήσουν αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη φροντίδα και συντήρηση και περιποίησή του.

Παράλληλα, ζήτησαν τη συνδρομή του Δήμου στη διοργάνωση του ετήσιου Φεστιβάλ τους, που πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία, το οποίο φέτος προτείνουν να είναι κρητικό- κυπριακό φεστιβάλ.

Ο κ. Γεωργαλής τους ενημέρωσε για τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου μας και δεσμεύτηκε να ενημερώσει το Δήμαρχο Ρεθύμνης για ο περιεχόμενο της συζήτησής τους και να εξετάσουν μαζί τις υφιστάμενες δυνατότητες σύμπραξης, υποστήριξης και συνεργασίας .


 http://rethemnos.gr

ΕΠΚΚ: Πρόσκληση σε αγρότες που τους έγινε παρακράτηση της επιδότησης

Πολλές καταγγελίες  αγροτών- καταναλωτών και μάλιστα υπερχρεωμένων ,έφθασαν  το τελευταίο διάστημα στα γραφεία της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που αναφέρονται στην παράνομη και ετσιθελική παρακράτηση της επιδότησης σε χρεωμένους παραγωγούς στην πρώην Α.Τ.Ε και νυν Πειραιώς και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
  
  Επειδή ο αγροτικός κόσμος ,σήμερα βιώνει την οικονομική δυσκολία από την γενικότερη ύφεση της Χώρας μας και οι αγρότες καταναλωτές είναι κομμάτι της πληττόμενης κοινωνίας, αλλά και οι πρακτικές αυτές της Τραπεζικής Εταιρείαας ,γίνονται μονομερώς ,καλούμε όλους τους πληττόμενους

από τις πρακτικές αυτές της Τραπεζικής Εταιρείας αγρότες ,δηλαδή  τους παραγωγούς  της Κρήτης, που τους έγινε παρακράτηση της επιδότησης , χωρίς δική τους εντολή εκχώρησης να  προσέλθουν στα γραφεία της ΄Ενωσης και να υποβάλλουν την καταγγελία τους καθώς πρόκειται για πρακτική ,παράνομη και ηθικά απαράδεκτη.

Η ΄Ενωση , ΣΤΗΡΊΖΕΙ  τους αγρότες και με την πρόσκληση αυτή, σκοπόν έχει  να  στηρίξει τα δικαιώματά τους προβαίνοντας σε καταγγελία ενώπιον των αρμοδίων αρχών απαιτώντας την συμμόρφωση των επιθετικών πρακτικών της Τραπεζικής Εταιρείας και διεκδικώντας την εφαρμογή της ισχύουσας  Νομοθεσίας  προστατεύοντας τους αγρότες-καταναλωτές.

  Κάθε θιγμένος αγρότης μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα της ΄Ενωσης 2821092666 και 2821092306 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα.


  Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                                             Ιωάννα Μελάκη

Άγιος Νικόλαος Λασιθίου: Ηλικιωμένος οδηγός τραυμάτισε και εγκατέλειψε τρίχρονο κοριτσάκι

Ένας 79χρονος ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε με το ΙΧ αυτοκίνητό του τρίχρονο κοριτσάκι, που συνοδευόταν από τον πατέρα του στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, και στη συνέχεια το εγκατέλειψε.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου και της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 79χρονο και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της πρόκλησης τροχαίου και της εγκατάλειψης, ενώ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Διέγραψαν χρέος 335.000 ευρώ δανειολήπτριας- Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Γράφει ο Μανόλης Αλεξάκης
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη μέχρι τώρα πορεία που παρουσιάζεται στις εκδικάσεις υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ελευθέρων επαγγελματιών, παρουσίασε από το... Ηράκλειο, μιλώντας στο flashnews.gr ο πρόεδρος της Kίνησης Πολιτών Δανειοληπτών Γιώργος Μπαρτζώκης.

Ο Κος Μπαρτζώκης έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα σε καμία υπόθεση που εκδικάστηκε σε Ειρηνοδικείο της χώρας δεν ρευστοποιήθηκε περιουσιακό στοιχείο δανειολήπτη, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται από το νόμο Κατσέλη.

''Πρέπει να το πούμε στους πολίτες να το γνωρίζουν και να μην ανησυχούν. Μέχρι σήμερα δεν έχει βγει στο σφυρί, όχι μόνο η πρώτη κατοικία δανειολήπτη που προσέφυγε στον ευεργετικό νόμο και δικαιώθηκε, αλλά ούτε κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο που ενδεχομένως έχει στην κατοχή του.''

Επίσης ο κος Μπαρτζώκης αποκάλυψε πως τα τελευταία 24ωρα, υπήρξε η τέταρτη υπόθεση ολικής διαγραφής χρέους δανειολήπτη.

Πρόκειται για μακροχρόνια άνεργη η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ όφειλε στις τράπεζες 335χιλιάδες ευρώ.
'' Είχαμε μία ιστορική διαγραφή στη Λάρισα, όπου διεγράφησαν 335.000 ευρώ, της έκανε ουσιαστικά μηδαμινές καταβολές και επανασυζήτηση της υποθέσεως μετά από 6 μήνες, αν βρει εργασία.

Και μάλιστα η κυρία αυτή, έχει ένα περιουσιακό στοιχείο, ένα σπίτι, αλλά δεν μετράει αυτό. Δεν μετράει τι ακίνητο έχεις στο όνομά σου, αλλά πόσα μπορείς να πληρώσεις.''

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών στάθηκε στην ανάγκη να υπαχθούν και οι έμποροι στο νόμο Κατσέλη, λέγοντας ότι αναφορικά με τους τελευταίους υπάρχει σύγχυση για το τι συμβαίνει.

Πρωτοφανής ξεσηκωμός στο Ηράκλειο

Άνευ προηγουμένου είναι η δυναμική των απεργιακών κινητοποιήσεων που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν στο Ηράκλειο. 

Η αρχή έγινε με την κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδος... από την ΟΕΒΕΝΗ και ακολούθησε ο αποκλεισμός της της Α ΔΟΥ από στελέχη του ΠΑΜΕ.

Την ίδια ώρα πολλά καταστήματα στο κέντρο της πόλης είναι από το πρωί κλειστά, ενώ ο εμπορικός σύλλογος με απόφασή του ... κατεβάζει ρολά στην τοπική αγορά σήμερα, μετά τις 11.00 και αύριο όλη την ημέρα. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό ενώ σιγά σιγά ξεκινάει και η συγκέντρωση του κόσμου για το συλλαλητήριο που έχουν διοργανώσει συνδικαλιστικοί και παραγωγικού φορείς.

Μάλιστα, οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων εκτιμούν ότι η παρουσία του κόσμου θα είναι εντυπωσιακή και θα ξεπεράσει ακόμη και το προηγούμενο συλλαλητήριο, στην προηγούμενη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

prismanews.gr

Κατάληψη και στην εφορία Ηρακλείου


Στελέχη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου

Με δυναμικό τρόπο ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο.

Μετά την κατάληψη στην Τράπεζα της Ελλάδος από μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), σε κλοιό κατάληψης βρίσκεται και η Α’ ΔΟΥ Ηρακλείου. 

Από το πρωί, όπως αναφέρει το prismanews.gr, στελέχη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την είσοδο της εφορίας στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη.

Χανιά: Μαύρες κορδέλες στα καταστήματα

Ένα διαφορετικό τρόπο για να διαμαρτυρηθούν βρήκαν οι καταστηματάρχες στα Χανιά.

Αντί να βγουν στους δρόμους και να φωνάξουν , αποφάσισαν αυτοί τη φορά η διαμαρτυρία τους να είναι σιωπηλή. 

Αποφάσισαν λοιπόν να τοποθετήσουν μια μαύρη κορδέλα έξω από τα καταστήματά τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα.
«Δεν απεργούμε αλλά αντιδρούμε, ειρηνικά και αποφασιστικά», λένε οι καταστηματάρχες των Χανίων οι οποίοι θα κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...