Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο γηραιότερος διαδηλωτής στο Ηράκλειο

Τι κι αν κουβαλάει 85 χρόνια στην "καμπούρα" του; Τι κι αν χρειάστηκε να πάρει το λεωφορείο από το χωριό του για να κατέβει στη συγκέντρωση και την πορεία...
Tι κι αν η ζέστη έκανε τη ζωή δύσκολη ακόμα και σε πολύ νεότερους που βρέθηκαν στη διαμαρτυρία, σήμερα, στο ΕΚΗ;


Ο κύριος Μιχάλης Φανουράκης από την Επισκοπή Ηρακλείου, ούτε που το σκέφτηκε. Πήρε την μπαστούνα του και κατέβηκε να διαδηλώσει για το άδικο και τη συμφορά που φέρνουν τα νέα μέτρα. Εκείνος τη ζωή του την έζησε για τα καλά. Πρόλαβε, μάλιστα, και την κατοχή του '41, την πρώτη κατοχή που, όπως λέει, έζησε στη ζωή του.

Πολέμησε στον εμφύλιο πόλεμο και ξέρει τι θα πει διχασμός. Γι'αυτό, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το λέει: "Να μη μας διχάσουν. Μην τους αφήσουμε να σπάσουν το μέτωπο του λαού γιατί όλα αυτά τα έχουνε καλά σχεδιασμένα, εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το χάλι".

Θυμάται τους αγώνες που έδωσε στα νιάτα του και λέει προφητικά πως "έστω και ένας Ρωμιός να μείνει πάνω στον τόπο, δε θα τους αφήσει να διαλύσουν τη χώρα και να κατακλέψουν τον πλούτο της".

Συμβολικά και ο ίδιος, όσο τον αντέχανε τα πόδια του, έκανε μια μικρή διαδρομή με τους υπόλοιπους διαδηλωτές, στους δρόμους της πόλης, ύστερα επέστρεψε με τους άλλους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ελευθερίας.

Ποιος το περίμενε - ούτε καν ο ίδιος - πως στα 85 του, θα έβγαινε ξανά στους δρόμους, ζητώντας, όπως και το '40, ένα πιάτο φαΐ...

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...