Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΧΑΝΙΑ: Έμεινε 16 ώρες δεμένος και φιμωμένος!

Ένας 35χρονος συνελήφθη και δύο ακόμη αναζητούνται ως οι δράστες βασανισμού ηλικιωμένου, προκειμένου να κλέψουν οτιδήποτε αξίας είχε στο σπίτι του.... Ο 72χρονος Χανιώτης, από το Μερτέ Σελίνου κατήγγειλε χθες το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου ότι στις 4 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (Κυριακή) τρεις άγνωστοι, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του, και απειλώντας τον με πιστόλι, απαίτησαν να τους δώσει ό,τι χρήματα είχε.

Η άρνηση του ηλικιωμένου εξαγρίωσε τους ληστές οι οποίοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο με τα χέρια τους. Αφού τον ακινητοποίησαν, του έδεσαν τα χέρια με καλώδιο τηλεφώνου και του έκλεισαν το στόμα με μονωτική ταινία.

Οι δράστες έκαναν το σπίτι άνω κάτω, έως ότου βρήκαν 480 ευρώ, τα οποία άρπαξαν κι έγιναν "καπνός"!

Όσο για τον άτυχο 72χρονο... έμεινε δεμένος και φιμωμένος ως τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, οπότε κατάφερε να βγάλει από το στόμα του τη μονωτική ταινία. Τις φωνές του άκουσε γείτονας, ο οποίος μπήκε στο σπίτι του και τον έλυσε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί μεσημβρινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων .

http://www.cretalive.gr

Ξεβράστηκαν τέσσερις αγελάδες στη παραλία του Ρεθύμνου

Μετά το δελφίνι που έκανε την εμφάνιση του, το απόγευμα της Μ. Δευτέρας στην παραλία της Επισκοπής στο Ρέθυμνο, και με τη βοήθεια του λιμενικού και εθελοντών βγήκε στα ανοιχτά της θάλασσας σώο, τέσσερα ακόμα θηλαστικά έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί της Μ. Τρίτης σε διαφορετικές παραλίες της πόλης.

Πρόκειται για τέσσερις αγελάδες που ξεβράστηκαν, η μια στην παραλία των Μισσιρίων και οι υπόλοιπες σε κοντινή απόσταση.
Αυτή τη φορά όμως το θέαμα ήταν αποκρουστικό καθώς οι 4 αγελάδες ήταν νεκρές, ενώ για την απομάκρυνσή τους επιστρατεύτηκαν δημοτικοί υπάλληλοι που έχουν την ευθύνη για τον καθαρισμό των παραλιών καθώς και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

http://www.flashnews.gr/

Δύο συλλήψεις για ζωοκλοπές στο Ηράκλειο

LambsImage via WikipediaΈνας 38χρονος κι ένας 40χρονος, και οι δύο κάτοικοι Κρήτης και συγκεκριμένα έλληνες από το Ηράκλειο, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές με την κατηγορία της ζωοκλοπής.


Οι αστυνομικοί αναζητούν άλλους δύο συνεργάτες των συλληφθέντων.

Έπειτα από έρευνες στο ποιμνιοστάσιο του 38χρονου και των δύο ακόμα που αναζητούνται, οι άντρες της αστυνομίας ανακάλυψαν πως από τα 580 πρόβατα, τα 136 ήταν των ιδιοκτητών του ποιμνιοστάσιου, ενώ από αυτά, μόνο τα 4 είχαν τα απαραίτητα ενώτια.

Ο 38χρονος στη συνέχεια υπέδειξε το ποιμνιοστάσιο του 40χρονου, στο οποίο βρέθηκαν άλλα 138 πρόβατα, εκ των οποίων τα 98 είχαν τα απαραίτητα ενώτια.

Ο 40χρονος μάλιστα παρουσίασε κτηνοτροφική δήλωση για τα ζώα του, ωστόσο αυτή αποδείχθηκε πλαστή...
newsbomb
Enhanced by Zemanta

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη

Summer dreams (Elafonisi, Crete)Image by MarcelGermain via FlickrΣυγκρατημένα αισιόδοξοι για τη φετινή σεζόν εμφανίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου οι πράκτορες και οι ξενοδόχοι Κρήτης, οι οποίοι είπαν ότι μέχρι τώρα οι προκρατήσεις είναι αυξημένες 5% κατά μέσο όρο από το σύνολο των τουριστικών αγορών, ενώ όσον αφορά στην κίνηση το Πάσχα, θα λειτουργήσει το 50% των ξενοδοχείων με πληρότητες της τάξης του 70%-80%.
Οι τουριστικοί παράγοντες υπογράμμισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πανηγυρίζουμε ή να απογοητευόμαστε, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής το φετινό καλοκαίρι θα αποτελέσουν τουλάχιστον το 50% του συνόλου των κρατήσεων από όλες τις αγορές.
Εξάλλου, ανέφεραν ενδεικτικά ότι η Γερμανία μέχρι τώρα δείχνει αύξηση προκρατήσεων 3%-4%, ενώ από την αγορά της Ρωσίας η αύξηση είναι της τάξης του 20%-25%.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, κ. Ανδρέας Μεταξάς, επεσήμανε πως για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, τα μέχρι σήμερα στοιχεία είναι ικανοποιητικά, δεν είναι όμως τα αναμενόμενα για τη Μεγαλόνησο-σε συνδυασμό με τα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι ελάχιστα καλύτερη από την περσινή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου έχουν «ανοίξει» μόνο τα μισά ξενοδοχεία με μέση πληρότητα της τάξης του 60-70%. Ο μήνας Μάιος, δε, αναμένεται πως σε μέση πληρότητα δεν θα ξεπεράσει το 70-80%. Για τους μήνες Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, οι πληρότητες των ξενοδοχείων αναμένονται καλύτερες.Πηγή:patris
Enhanced by Zemanta

«Σήκωσαν» μέσω ίντερνετ 530.000 ευρώ, από τον δήμο Γαύδου!

Άγνωστοι με το σύστημα e-banking μέσω Ίντερνετ, αφαιρούσαν από τους λογαριασμούς του δήμου Γαύδου μεγάλα χρηματικά ποσά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ταμειακό έλλειμμα της τάξεως των 530.000 ευρώ στο δήμο, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Στρατής Λαμπάκης, που το μεσημέρι συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αθανάσιο Καρούντζο.
 
Ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε ενημερωθεί για το θέμα από τις 7 Απριλίου, ωστόσο το έλλειμμα μέχρι τότε υπολογιζόταν στις 25.000 ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...