Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εργάτης "κεραυνοβολήθηκε" από το ρεύμα...

Ένας 37χρονος, εργάτης ελαιοχρωματισμών βρήκε τραγικό θάνατο, την Τρίτη το μεσημέρι στην Ελούντα Λασιθίου Κρήτης.

Ο άτυχος εργάτης, ειδικότερα, υπέστη ηλεκτροπληξία όταν το κοντάρι που κρατούσε ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Του θέματος επελήφθη ήδη το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Ηρακλείου που διερεύνησε τα ακριβή αίτια και συνέταξε έκθεση αυτοψίας, η οποία θα διαβιβασθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Θανατηφόρο ατύχημα στην Κρήτη

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Μια 39χρονη κοπέλα, στο ρεύμα από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος των Σισσών. Η σύγκρουση με το Ι.Χ ιδιοκτησίας ενός 78χρονου άνδρα ήταν αναπόφευκτη.

Η 39χρονη κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ βαριά τραυματισμένος ανασύρθηκε από το αυτοκίνητό του ο 78χρονος και ελαφρύτερα ο 62χρονος συνοδηγός του.

Ο 78χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείου, ενώ όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο 62χρονος ο οποίος δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, βρίσκεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Παράδοση του φακέλου του ΟΦΗ στη Βουλή ζητά ο Αυγενάκης

"Παράδοση του φακέλου του ΟΦΗ στη Βουλή και αντιγράφου της απόφασης της Επιτροπής Αδειοδότησης ομάδων της ΕΠΟ" ζητεί με ερώτησή του στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ κ. Αυγενάκης.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

"Μετά την απόρριψη του φακέλου του ΟΦΗ από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ο φίλαθλος κόσμος της Κρήτης βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς αντιλαμβάνεται ως άδικη τη συγκεκριμένη απόφαση. Ταυτόχρονα, δεν συμφωνεί ότι υπήρξε ίση μεταχείριση της Ηρακλειώτικης ομάδας και πλήρης εφαρμογή των κείμενων διατάξεων και κανονισμών. Βεβαίως, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, παρά τα όσα συμβαίνουν την τελευταία περίοδο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με τις αλλεπάλληλες αναφορές και καταγγελίες για δίκτυα διαφθοράς και εκβιαστών, συνεχίζει να αδιαφορεί, επικαλούμενη διαρκώς ως επιχείρημα το Αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου.

Στο πλαίσιο αυτό, με στόχο την αποκατάσταση του περί δικαίου αίσθημα σε όλο το φίλαθλο κόσμο, είναι κρίσιμο όπως παραδοθούν στη Βουλή και δημοσιοποιηθούν όλα τα σχετικά δικαιολογητικά και η νομολογία που στοιχειοθετούν και δικαιολογούν την απόρριψη του φακέλου του ΟΦΗ. Εξίσου κρίσιμο είναι να παραδοθεί στη Βουλή και ο φάκελος της ομάδας, ώστε να διαφανούν συγκεκριμένες ελλείψεις που υποτίθεται ότι υπήρξαν.

Μπορείτε να μας διευκρινίσετε για ποιους λόγους απορρίφθηκε ο φάκελος του ΟΦΗ; Εάν τίποτε το μεμπτό δεν υπάρχει, παρακαλούμε να μας παραδώσετε αντίγραφο του φακέλου του ΟΦΗ στη Βουλή και αντίγραφο της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Αδειοδότησης ομάδων της ΕΠΟ;

Επιβεβαιώνει η ΕΠΟ ότι υπήρξε ίση μεταχείριση της ομάδας του ΟΦΗ και πλήρης εφαρμογή των κείμενων διατάξεων των Κανονισμών από την Επιτροπή Αδειοδότησης; Με βάση ποια συγκεκριμένη νομοθεσία και ποιες κείμενες διατάξεις ελήφθη η απορριπτική απόφαση;"

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Παραμένει στη στέγη της Βασιλικής του Αγ. Μάρκου ο διαδηλωτής!

Στη στέγη της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο του Ηρακλείου, παραμένει από χθες το βράδυ ένας νεαρός οπαδός του ΟΦΗ, ο οποίος  ανέβηκε για να αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας και έκτοτε παραμένει εκεί, απειλώντας να πέσει, θέτοντας τέλος στη ζωή του, αν δε δοθεί οριστική λύση στο θέμα του ΟΦΗ.

Η κίνησή του έχει σημάνει συναγερμό στους κόλπους της ΕΛΑΣ, με αστυνομικούς να παραμένουν στην πλατεία Λιονταριών, παρακολουθώντας τη συμπεριφορά του.
Ο άνδρας πάντως φαίνεται ήρεμος προς το παρόν.

Εν τω μεταξύ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικών έξω και δίπλα από την Α' ΔΟΥ στο Ηράκλειο, όπου χθες εισέβαλαν οι διαδηλωτές - οπαδοί του ΟΦΗ.

cretalive.gr

ΕΡΕΥΝΑ: 23 Αυτοκτονίες σε Χανιά και Ρέθυμνο μέσα σε 1 χρόνο !

Η Ελλάδα ήταν, ως πρόσφατα, η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη. Ξαφνικά, κάτι άλλαξε.

Το 2010 οι αυτοκτονίες διπλασιάστηκαν. Τους πρώτους μήνες του 2011, η μακάβρια στατιστική καταγράφει νέα αύξηση. Ειδικά στην Κρήτη, στον κύκλο των μικρών επιχειρηματιών, τους τελευταίους μήνες μοιάζει να απλώνεται μια επιδημία αυτοκτονιών:

Μόνο στα Χανιά και το Ρέθυμνο 23 άνθρωποι έχουν επισήμως καταχωρηθεί ως αυτόχειρες μέσα στον τελευταίο χρόνο! Τι να συμβαίνει άραγε; Πώς περνά η κρίση από το ταμπλό του χρηματιστηρίου και τα «ντίλινγκ ρουμς» των τραπεζών, στις ψυχές των ανθρώπων;

Η «Έρευνα» ταξιδεύει στα Χανιά και το Ηράκλειο για να ανοίξει τους φακέλους ανθρώπων που έβαλαν τέλος στην ζωή τους πιεσμένοι από οικονομικά προβλήματα και πιστωτές.

Ταξιδεύει στην Γαλλία, όπου μια επιδημία αυτοκτονιών έχει αποδεκατίσει στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων. Πίσω στην Αθήνα, συζητά με τον κορυφαίο ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ για την κρίση και την ψυχή μας, για τον τρόπο που η οικονομική κρίση μεταβιβάζεται στον συναισθηματικό μας κόσμο.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 23:50 στο MEGA

Μουσείο για την Εθνική Ελλάδος στα Χανιά από τον «Γαλανόλευκο φάρο»

Παρουσία των διεθνών Αντώνη Νικοπολίδη και Γιούρκα Σειταρίδη ο σύλλογος φίλων της Εθνικής Ελλάδος «Γαλανόλευκος φάρος» εγκαινιάζει στις... 7 το απόγευμα της Τετάρτης (25/5) το μουσείο της Εθνικής Ελλάδος στην οδό Χρυσάνθου Επισκόπου 52.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί και το λεύκωμα του «Γαλανόλευκου φάρου» με 350 φωτογραφίες από το 2004 και μετά. Το λεύκωμα θα προλογίσουν οι αρχηγοί της Εθνικής Ελλάδος Θοδωρής Ζαγοράκης και Γιώργος Καραγκούνης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν και οι δημοσιογράφοι :
Ανδρέας Μπόμης, Κώστας Βερνίκος, Γιώργος Χελάκης, Δημήτρης Μαλισιώβας, Σπύρος Μπούλης, Παύλος Γερακάρης.

Επίσης για την προσφορά τους στον «Γαλανόλευκο φάρο» και την Εθνική Ελλάδος θα τιμηθούν και οι :
Διεθνής διαιτητής Περικλής Βασιλάκης, δήμαρχος Χανίων Μαν.Σκουλάκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Απ.Βουλγαράκης, αντιπρόεδρος ΤΕΔΚ Χανίων Λευτ.Παπαδερός.

Στο μεταξύ το πρωί της Τετάρτης (25/5), ο «Γαλανολευκος φάρος» και σε συνεργασία με τον σύλλογο αιμοδοτών Χανίων «Αγ.Ιωάννης» διοργανώνει στα γραφεία του (Χρυσάνθου Επισκόπου 52) εθελοντική αιμοδοσία.
flashnews.gr

100 νέα ποδήλατα στο Δήμο Ηρακλείου

Συνεργασία είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείού κ. Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του ΔΑΟΗ κ. Κώστα Βαρδαβά με θέμα τη χορηγία 100 νέων ποδηλάτων στο Δήμο Ηρακλείου, αλλά και τη χρήση και συντήρηση των ποδηλάτων που υπάρχουν ήδη στο Δήμο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η λειτουργία και η καλή συντήρηση των ποδήλατων που διατίθενται στους πολίτες όλων των ηλικιών για βόλτα, ψυχαγωγία και άθληση στην περιοχή του Καράβολα.

Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας των 100 νέων – σύγχρονων ποδηλάτων που θα έρθουν στο Δήμο από χορηγό, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Στη συνεργασία προγραμματίστηκε εντός των ημερών να ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία νέων σταθμών ποδηλάτων σε περιοχές όπως το Παγκρήτιο, η Πύλη Ιησού, το Πάρκο Λαχαναγοράς, το κλειστό των Πατελών κ.τ.λ για την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα στη πόλη.
Στις προθέσεις μας είναι να προωθήσουμε και να διευρύνουμε τη χρήση του ποδηλάτου που είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέσον και συνδυάζει την άθληση με την αναψυχή τόνισε ο Δήμαρχος.

heraklion1.blogspot.com

Αναβολή για τη δίκη των μελών της συντονιστικής για τις Γούρνες

Νέα αναβολή για τον ερχόμενο Ιανουάριο πήρε σήμερα η υπόθεση των μελών της συντονιστικής επιτροπής για τη διατήριση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών. 
 
Τρία άτομα κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ μέλη της επιτροπής συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου σε ένδειξη συμπαράστασης χαρακτηρίζοντας τη δικαστική αυτή περιπέτεια ως πολιτική δίωξη. 
 
Στο δικαστικό μέγαρο είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς παράλληλα εκδικαζόταν και η υπόθεση έξι ατόμων που είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2009 μετά από επεισόδια στο πάρκο Θεοτοκοπούλου, υπόθεση η οποία επίσης αναβλήθηκε με την επιβολή προστίμου σε επτά αστυνομικούς που δεν παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες


neakriti.gr

Χιλιάδες φίλαθλοι του ΟΦΗ στους δρόμους

logoImage via WikipediaΧιλιάδες φίλαθλοι του ΟΦΗ έκαναν πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου με αφορμή τη μη έκδοση άδειας συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή της για την «παράνομη, ουσιαστικά και νομικά αβάσιμη απόφαση» να μην δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα, εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΦΗ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Μεταξύ άλλων οι «Κρητικοί» αναφέρουν ότι έχουν «γνήσια, αυθεντική φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα» και αυτό αποδεικνύεται «από έγγραφα της ΦΙΦΑ που κατατέθηκαν με τον φάκελο και που αν χρειαστεί θα δημοσιευτούν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...