Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επεισόδια και στο Ηράκλειο

Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στους χώρους του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν με ομάδες διαδηλωτών, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επεισόδια και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

"Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία και την ελευθερία".

Μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη για την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου

«Τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η ελευθερία και η δημοκρατία, αποτελούν διαχρονικές αξίες που εμπνέουν όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα. Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία και την ελευθερία. Αξίες που παραμένουν πάντοτε, όπως και τώρα, επίκαιρες όσο ποτέ. Αξίες που μπορούν και πρέπει να αποτελούν πυξίδα για το εθνικό μας μέλλον.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος της γενιάς του Πολυτεχνείου φέρει μεγάλη ευθύνη για την παρούσα κατάσταση της χώρας. Ευθύνη μέρους της γενιάς του Πολυτεχνείου είναι η συντριβή των ιδεολογιών και των ιδανικών, μέσα από την αρχή της ελάσσονος προσπάθειας και του «βολέματος». Τα μέλη της γενιάς αυτής, συμμέτοχοι στις κυβερνήσεις του παρελθόντος, επέτρεψαν τη δημιουργία των όρων της κατάρρευσης κάθε έννοιας ιεραρχίας και αξιοκρατίας, της διόγκωσης του κομματισμού και της προσοδοθηρίας. Γιατί η πολιτική τάξη που διαχειρίστηκε την εξουσία τα τελευταία 35 χρόνια δεν τίμησε ως όφειλε τα ιδανικά του Πολυτεχνείου.

Η παρούσα γενιά στέκει μπροστά στην πρωτοφανή πρόκληση να πετύχει την υπέρβαση. Η σημερινή γενιά της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης καλείται να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τα συσσωρευμένα λάθη του παρελθόντος, να διορθώσει τις λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις δεκαετιών. Η υπέρβαση είναι μεγάλη. Γιατί τώρα πρέπει να πετύχουμε τη στροφή προς τη λογική και το ρεαλιστικά εφικτό, μακριά από κομματικές σειρήνες και εύκολες, ουτοπικές «λύσεις». Από την υπέρβαση της παρούσας γενιάς της οικονομικής κρίσης εξαρτάται εν πολλοίς η σωτηρία και μελλοντική ευημερία της χώρας μας.»

Πλάκωσαν στις μπουνιές και στα αβγά τον καθηγητή Γρυσπολάκη στην Κρήτη

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο της Κρήτης με επίκεντρο τον πρώην πρύτανη του ιδρύματος, καθηγητή Ιωακείμ Γρυσπολάκη ο οποίος ουσιαστικά καταδιώκεται από φοιτητές με την ανοχή συναδέλφων του επειδή έχει ταχθεί υπέρ της εφαρμογής του νέου νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση.
Χθες ομάδα περίπου 30 ατόμων προερχόμενα από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά εισέβαλε σε αμφιθέατρο διέκοψαν τη διδασκαλία και πέταξαν αυγά στον καθηγητή. Ένας μάλιστα από αυτούς τον γρονθοκόπησε απαιτώντας να σταματήσει να διδάσκει, αποκαλώντας τον «χουντικό επίτροπο» επειδή συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή για τη διοργάνωση των εκλογών που θα εκλέξει το Συμβούλιο του Ιδρύματος, όπως προβλέπει ο νόμος της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρωτοφανής καθυστέρηση στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Διευκρινήσεις για το λόγο πρωτοφανούς καθυστέρησης καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδος.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, όπως αυτή εκφράζεται με σχετική ανακοίνωσή της». Και προσθέτει ότι «σύμφωνα με αυτήν, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο δόθηκε μόλις το 40% των χρημάτων, ενώ το υπόλοιπο είναι άγνωστο πότε θα δοθεί».

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει ότι «το αναπηρικό κίνημα τονίζει ότι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, μειωμένη κατά 60% καταδικάζει τους δικαιούχους που στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλους πόρους πέρα από το επίδομα, στην απόλυτη ανέχεια και τη φτώχεια εν μέσω οικονομικής κρίσης καθώς δεν υπήρξε ούτε καν ένα στοιχειώδες σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής προστασίας της πιο ευπαθούς οικονομικά και κοινωνικά ομάδας του πληθυσμού».

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι «στην απόφαση του Υπουργείου αναφέρεται ότι: «Το υπόλοιπο 60% θα διατεθεί σε αυτούς με νεότερη απόφαση, αμέσως μόλις πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο λογαριασμός του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους των δήμων», για να συμπληρώσει ότι «μέσα στις ζοφερές συνθήκες που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση, είναι αδιανόητο οι δικαιούχοι να περιμένουν έστω και μια ημέρα., καθώς αποτελεί μοναδικό πόρο επιβίωσης για την πλειονότητά μιας από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες», καθώς και «πότε ακριβώς θα υπάρξει καταβολή του υπόλοιπου 60% του επιδόματος στους δικαιούχους», αλλά και «ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει το υπουργείο για την εξασφάλιση της καταβολής εξ ολοκλήρου των επιδομάτων αυτών στους δικαιούχους». Τέλος, ζητά ενημέρωση σχετικά με τον «άξονα σχεδιασμού με βάση τον οποίο το υπουργείο θα παράσχει, οικονομικά και κοινωνικά, προστασία στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ΑμΕΑ».
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...