Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Spiegel: Το ΔΝΤ "δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα"

 "Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα", όπως υποστηρίζει στην αυριανή του έκδοση το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", προειδοποιώντας για ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Αθήνας τον Σεπτέμβριο.

Σταυρωμένο Ρεθύμνου: Εργοδότης πυροβόλησε μετανάστη και τον κράτησε κλειδωμένο για να μη μιλήσε

Ένας εργοδότης στο Σταυρωμένο Ρεθύμνου πυροβόλησε έναν μετανάστη εργαζόμενό του από το Πακιστάν, τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ, και επιχείρησε να τον κρατήσει κλειδωμένο μέσα σε δωμάτιο για να μην αποκαλύψει το περιστατικό.
Σύμφωνα με την καταγγελία, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου ο Κ.Μ. εργοδότης του Μπασίρ Τζαχανγκίρ αντί να του καταβάλει τα 300 ευρώ που είχαν συμφωνήσει ως μηνιάτικο τον επισκέφτηκε στη στάνη και άρχισε να πυροβολεί στο δωμάτιο που διέμενε απειλώντας τον. Δύο ηλικιωμένοι που βρισκόντουσαν κοντά στο σημείο επενέβησαν για να τον σταματήσουν αλλά μάταια. Τελικά μία σφαίρα βρήκε τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ στο πόδι.

Ο Κ.Μ προσπαθώντας να καλύψει το περιστατικό κλείδωσε τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ στο δωμάτιο απειλώντας τον πως αν αποκαλύψει την επίθεση τότε θα σκοτώσει τον αδελφό του που επίσης εργάζεται στο Σταυρωμένο.

Τελικά μετά από τρεις ημέρες και χωρίς να έχει δεχτεί καμία βοήθεια για το τραυματισμένο του πόδι ο Μπασίρ Τζαχανγκίρ κατάφερε να διαφύγει. Ο Κ.Μ, μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα, αναζήτησε τον Μπασίρ στο σπίτι του αδερφού του χωρίς όμως τελικά να τον εντοπίσει.

Στις 6 Ιουλίου ο  μετανάστης κατάφερε να πάει στην αστυνομία και να καταθέσει μήνυση. Οι αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ. κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο και ο Μπασίρ Τζαχανγκίρ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου χειρουργήθηκε για να αφαιρεθεί η σφαίρα από το πόδι του.

Φοβούμενος νέα επίθεση ο Μπασίρ Τζαχανγκίρ, μαζί με τον αδελφό του, έφυγαν για την Αθήνα, όπου ενημέρωσε την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Οι δύο οργανώσεις κατέθεσαν εκ νέου τις καταγγελίες.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών διερωτώνται «ποιοι είναι αυτοί που καλύπτουν αυτά τα άγρια εργοδοτικά ρατσιστικά εγκλήματα; Ποιοι ήταν οι συνεργάτες του Κ.Μ; Που βρίσκεται τώρα ο δράστης; Έχει ακόμα στην κατοχή του το όπλο που πυροβόλησε και κυκλοφορεί ελεύθερος;»

«Είναι σαφές ότι ο ρατσισμός προστέθηκε στη βάρβαρη εκμετάλλευση ενός αφεντικού που όπως και τα περισσότερα αυτό το διάστημα αποθρασυνόμενα από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα αφήνοντας συχνά απλήρωτους τους εργάτες. Το επικίνδυνο αυτό κρούσμα για το οποίο η Αστυνομία ζήτησε την σιωπή του θύματος συνέβη σε ένα χωριό που απασχόλησε τα ΜΜΕ το περασμένο Γενάρη με τις πρωτοβουλίες της Αστυνομίας και πολιτών για την συγκρότηση σώματος επιτήρησης της περιοχής για τους μετανάστες στους οποίους συλλογικά είχε φορτωθεί ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος μιας γερόντισσας.», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καλούν τα συνδικάτα του Ρεθύμνου, το Εργατικό Κέντρο να παρέμβουν για την δικαίωση του ενός εργαζόμενου που βρέθηκε απλήρωτος και πυροβολημένος. «Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο Ρέθυμνο να καταδικάσουν αποφασιστικά αυτά τα ρατσιστικά εργοδοτικά εγκλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.


tvxs.gr

Το παιχνίδι των παιδιών, προκάλεσε καυγά μεταξύ εστιάτορα και γονέων!

Τα παιδιά έπαιζαν και φώναζαν με τον εστιάτορα να βγαίνει από τα ρούχα του...


Όλα έγιναν αργά χθες το βράδυ (21-07-2012) σε εστιατόριο παραλιακής περιοχής του νομού. Ο ιδιοκτήτης εστιάτορας "επιτέθηκε" λεκτικά με χείριστο τρόπο σε πελάτες του - γονείς, γιατί όπως υποστήριξε, τα παιδιά τους – ηλικίας 3 – 5 ετών - ενοχλούσαν τους υπόλοιπους πελάτες.

Ο ιδιοκτήτης βγήκε από το κατάστημα μαινόμενος και πήγε κατευθείαν στην παρέα που καθόταν σε ένα από τα μπροστινά τραπέζια. Χωρίς καμία ευγένεια και διακριτικότητα, τους ζήτησε να «μαζέψουν» τα παιδιά τους γιατί κάνουν θόρυβο και ενοχλούν τους υπόλοιπους πελάτες.

Οι γονείς αρχικά σάστισαν από τη λεκτική επίθεση, ενώ με απορία γύρισαν και κοίταξαν προς το μέρος τους όλοι οι υπόλοιποι πελάτες του καταστήματος που είχαν ακούσει τις δυνατές φωνές του ιδιοκτήτη.

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ οι γονείς πέρασαν στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι αυτό που συνέβαινε ήταν απρέπεια από την πλευρά του καταστηματάρχη, προσπαθώντας να τον «επαναφέρουν στην τάξη». Τον ρώτησαν αν υπάρχει πουθενά κάποια πινακίδα που ενημερώνει τους πελάτες ότι «απαγορεύονται τα παιδιά», με τον ιδιοκτήτη να επιμένει πως τα παιδιά ενοχλούν και ότι πρέπει οι γονείς να φροντίσουν να μην κάνουν φασαρία στο παιχνίδι τους. Μάλιστα με έντονο ύφος τους πρότεινε να τα πάνε σε παιδότοπο και όχι στο μαγαζί του.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η συγκεκριμένη παρέα πλήρωσε άμεσα τον λογαριασμό και έφυγε, έξω φρενών με τον καταστηματάρχη, ενώ μετά από λίγα λεπτά και άλλες παρέες, με παιδιά αλλά και χωρίς, αποχώρισαν από το κατάστημα φανερά ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη και όχι από τα παιδιά.

Ρέθυμνο: «Δράκος» ληστεύει φοιτήτριες και ασελγεί σε βάρος τους!

Τον τρόμο έχει σκορπίσει ένας άγνωστος άνδρας που στήνει καρτέρι τις νυχτερινές ώρες σε σκοτεινά σημεία στην πόλη του Ρεθύμνου και ληστεύει νεαρές κοπέλες, στις οποίες πολλές φορές προσπαθεί και να ασελγήσει!

 Από τον περασμένο Μάιο, ο δράστης έχει χτυπήσει δέκα φορές! Τα περισσότερα θύματα του «δράκου» είναι φοιτήτριες, οι οποίες τον έχουν περιγράψει ως εύσωμο, ηλικίας 25 έως 30 χρόνων και πιθανότατα Έλληνα, που δρα χωρίς να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του, αλλά φορώντας μπουφάν με κουκούλα την οποία κατεβάζει χαμηλά στο πρόσωπό του.

Ως τον Οκτώβριο, ο δράστης είχε διαπράξει επτά επιθέσεις και από τότε επανεμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν λήστεψε και προσπάθησε να θωπεύσει μια φοιτήτρια και μια ιδιωτική υπάλληλο στην περιοχή της Καλλιθέας, όταν επέστρεφαν στα σπίτια τους από διασκέδαση.
Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας αναζητούν τον επικίνδυνο νεαρό βάσει της περιγραφής που έχουν δώσει τα θύματά του

Στη φυλακή θα παραμείνει ο Σταύρος Ψωμιάδης

Αρνητική θέση στην αποφυλάκιση του Σταύρου Ψωμιάδη, γιου του Μάκη Ψωμιάδη, έλαβε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης με την εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την αίτηση του κατηγορούμενου για άρση της κράτησης του.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης, που κρατείται στην ίδια φυλακή με τον πατέρα του, απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες στην 6η τακτική ανακρίτρια για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που φέρεται να προέρχεται από υπεξαίρεση χρημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ και φοροδιαφυγή.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πολυσέλιδη πρότασή του διαπιστώνει "ατασθαλίες" στα φορολογικά στοιχεία του Σταύρου Ψωμιάδη, καθώς και απόκρυψη καθαρών εισοδημάτων περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Σταύρος Ψωμιάδης πρέπει να παραμείνει στη φυλακή προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα στις αρχές να συγκεντρώσουν χωρίς προσκόμματα τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία, που αναμένεται να αποτυπώσουν επακριβώς την έκταση και τη βαρύτητα της εγκληματικής του δραστηριότητας.

Κρήτη: Εξαπατούσε ανυποψίαστους υπερχρεωμένους καταναλωτές

Σύμφωνα με καταγγελίες δανειοληπτών στην ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μία 45χρονη είχε στήσει μια καλοστημένη κομπίνα. 
 
Προφασιζόμενη την οικονομολόγο, διέδιδε ότι είχε «άκρες» σε διάφορες τράπεζες για την ρύθμιση των οφειλών από διάφορα τραπεζικά προϊόντα και ιδιαίτερα στις πιστωτικές κάρτες. Τα θύματά της τα γνώριζε, μέσω κοινωνικών γνωριμιών, επιστρατεύοντας άτομα δικά της, ως «δόλωμα».

Συγκεκριμένα η εν λόγω κυρία, αφού γνώριζε τα «θύματά» της, ζητούσε να τις παραδώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες και εκείνη με τη σειρά της θα «κανόνιζε» την ρύθμιση του χρέους τους, πράγμα που δεν γινόταν ποτέ. Αντίθετα, μάλιστα, έκανε χρήση των καρτών, σε γνωστά καταστήματα, αγοράζοντας διάφορα εμπορεύματα και επί πλέον χρέωνε τις κάρτες των καταναλωτών και μετά τις επέστρεφε αρρύθμιστες, προφασιζόμενη διάφορες αιτιολογίες.

Η απάτη ερχόταν εις γνώση των κατόχων, μετά από την ειδοποίηση από τις τράπεζες, μέσω λογαριασμού, για να πληρώσουν και το επί πλέον ποσό και τότε οι καταναλωτές πιστοποιούσαν και συνειδητοποιούσαν, την απάτη που είχαν πέσει.

Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θέλοντας να προστατεύσει τα συμφέροντα των καταναλωτών, αυτών των καταναλωτών, που ξένες μη έννομες δραστηριότητες τους έχουν εμπλέξει, καλεί άμεσα τους θιγμένους από την παραπάνω αναφερόμενη πρακτική, μέλη της ή μη, να έρθουν σε επικοινωνία με την ΄Ένωση στα τηλ.2821092666 και 2821092306.

Από τον Λύκειο στη NASA δύο Έλληνες μαθητές

NASA
NASA (Photo credit: Luke Bryant)
Από το Λύκειο στη NASA για εκπαίδευση βρίσκονται δύο Έλληνες μαθητές. Για εννέα μέρες οι δύο νεαροί που αρίστευσαν στο 17ο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της NASA στο Huntsville της Alabama των ΗΠΑ και θα περάσουν τη δύσκολη εκπαίδευση των αστροναυτών.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης μιλάει στο newsbeast.gr για το πως επελέγησαν οι Νίκος Κουκουφίλιππας και Ιωάννα Κούρκουλου. Και λέει χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι μαθητές ήταν οι πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής που έγινε σε τρεις φάσεις.


Η πρώτη ήταν μέσω διαδικτύου, η δεύτερη φάση έγινε σε όλα τα Λύκεια της χώρας και η τρίτη φάση των σαράντα καλύτερων από τις προηγούμενες φάσεις, ήρθαν στο Βόλο, Μάρτιο και έδωσαν εξετάσεις πάνω σε θέματα αστρονομίας και διαστημικής».

Φωτιές στο Μέρωνα Ρεθύμνου και στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδας

Δυο φωτιές έχουν ξεσπάσει στη Κρήτη, λίγο μετά το μεσημέρι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μέρωνας του Νομού Ρεθύμνης από τις 14.30 περίπου.

Η δύναμη της πυροσβεστικής που επιχειρεί στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη, αποτελούμενη από 12 οχήματα, 30 άνδρες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος των 8 ατόμων η καθεμία, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι φλόγες έχουν εκδηλωθεί σε δύσβατο σημείο δύσκολα προσεγγίσιμο από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Φωτιά και στο Δεμάτι

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, υπό άγνωστες συνθήκες, και στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, στις 15.53 μετά το μεσημέρι.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 9 άνδρες


Πηγή: cretalive.gr

ΔΗΜΑΡ: «Όχι» σε νέα οριζόντια μέτρα το 2012

Με ευρύτατη πλειοψηφία (1 κατά, 5 λευκά) εγκρίθηκε η Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με την οποία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με αντικείμενο την αποτίμηση των δυο εκλογικών αναμετρήσεων και των πολιτικών εξελίξεων.

Στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε με επιτυχία τη μάχη των δύο συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, άντεξε στην πόλωση και πέτυχε ένα ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα ενω υπογραμμίζεται «η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση έγινε με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας και την προώθηση της εξόδου από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος εθνικής συνεννόησης. Σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές το παρόν και το μέλλον της χώρας εξαρτώνται  και από τη θετική συμβολή της Αριστεράς».

Επιπλέον η απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως «με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση επιδιώκει να αξιοποιήσει τη δυναμική που προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάγκη για ευρύτατη πολιτική συνεννόηση, ώστε να αναθεωρηθούν οι μέχρι τώρα ασκούμενες πολιτικές και να ανοίξει ένας νέος δρόμος αντιμετώπισης της κρίσης με οικονομική αποτελεσματικότητα, συντεταγμένη οικονομική - κοινωνική προσαρμογή και δίκαιο επιμερισμό των βαρών.

Θεμέλιος λίθος αυτής της προσπάθειας είναι η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό μια σύνθεση πολιτικών με έντονη και συγκεκριμένη την παρουσία των προγραμματικών θέσεων της ΔΗΜΑΡ».

Η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι «άμεσα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα μέσα στο 2012 και αντιθέτως να επιχειρηθεί η ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και των ανέργων» και πως «ενισχύοντας και εμβαθύνοντας τον αυτόνομο πολιτικό της λόγο, αλλά και συγχρόνως προωθώντας τη διεύρυνσή της με δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της οικολογίας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, η ΔΗΜΑΡ καλεί τον κόσμο της αριστεράς, όλους τους Έλληνες πολίτες να συμβάλουν εποικοδομητικά για να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός, για να γυρίσουμε σελίδα, για ένα καλύτερο μέλλον».

Όλα για όλα τα "παίζουν" οι επιχειρηματίες του τουρισμού- ΒΙΝΤΕΟ

Αν και καθυστερημένα η τουριστική σεζόν στην Κρήτη ξεκίνησε, και μάλιστα, με τάσεις ανοδικές. Ωστόσο η καθυστέρηση εισροής τουριστών λόγω τους ασταθούς πολιτικού κλίματος αλλά και οι μεγάλες προσφορές των ξενοδόχων για να καταφέρουν να γεμίσουν τα δωμάτιά τους, έχουν ως αποτέλεσμα η σεζόν να κινδυνεύει να κλείσει με σοβαρές απώλειες.

"Τις τελευταίες 20 - 25 ημέρες υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον, οι κρατήσεις έχουν ανέβει, αλλά η γερμανόφωνη αγορά είναι ακόμη λίγο κάτω" - λέει ιδιοκτήτης καταλύματος, επισημαίνοντας ότι μετά τις εκλογές η πολιτική των tour operators έχει αλλάξει, καθώς πλέον παροτρύνουν τους πελάτες τους να επισκεφθεί την Ελλάδα. Όσο για το αν "σωθεί" η χρονιά; Με βάση την καθυστερημένη έναρξη της τουριστικής σεζόν, οι πληρότητες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου θα κρίνουν το "ταμείο".

"Ήταν μια δύσκολη χρονιά, καθώς η σεζόν καθυστέρησε να ξεκινήσει. Ο Μάιος και ο Ιούνιος ήταν δύσκολοι μήνες, ωστόσο τις τελευταίες 15 ημέρες τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα" - αναφέρει άλλος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, εκφράζοντας την ελπίδα η τάση αυτή να συνεχιστεί ως το τέλος του Σεπτέβρη - εί δυνατόν και τον Οκτώβριο.

Οι απώλειες κυμαίνονται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με εκτιμήσεις, γύρω στο 15%, ακόμη κι αν η κατάσταση συνεχιστεί καλά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, φαίνεται να το αντιμετωπίζουν τα μικρά ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα. Πολλοί, μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα μεγάλο πρόβλημα, που δύσκολα θα ξεπεραστεί, κάτι που θα διαπιστωθεί την επόμενη χρονιά.

Υποφέρουν τα καταστήματα

Χωρίς σεφτέ κλείνουν το βράδυ πολλά μαγαζιά σε τουριστικές περιοχές, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και ... δεν προλάβαιναν να εξυπηρετούν πελάτες! Σήμερα με δεδομένο την αύξηση των διακοπών all inclusive οι αγορές έχουν πέσει κατακόρυφα με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις - εμπορικά καταστήματα αλλά και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος - να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. "Οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα - από όποιο κράτος κι αν είναι. Η κρίση είναι παγκόσμια" - αναφέρει επιχειρηματίας, ο οποίος ωστόσο τονίζει ότι οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους κάνουν ότι μπορούν, κατεβάζουν τις τιμές και διαμορφώνουν μια ελκυστική εικόνα της Ελλάδας, προσπαθώντας να επιβιώσουν. Ωστόσο οι τουρίστες περνούν το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών τους μέσα στα ξενοδοχεία, ενώ ακόμη κι όταν βγουν έξω ξοδεύουν πολύ συγκρατημένα, ενώ δε διστάζουν να κάνουν ... και παζάρια, για να πετύχουν τη χαμηλότερη δυνατή τιμή!

"Δεν έχει κόσμο. Στις 02.00 - 03.00 η ώρα κανονικά έπρεπε να γίνεται "χαμός", όμως δεν υπάρχει τίποτα. Πολλά μαγαζιά δε θα ανοίξουν καν του χρόνου" - αναφέρει προβληματισμένος καταστηματάρχης στη Χερσόνησο, ενώ άλλος αναφέρει ότι αν και υπάρχει άνοδος - η αναμενόμενη τουλάχιστον για τον Αύγουστο - τα πράγματα είναι πολύ πεσμένα. Ο περισσότερος κόσμος είναι χαμηλής οικονομικής δυνατότητας, με αποτέλεσμα τα μαγαζιά να μη δουλεύουν.
cretalive.gr

Έξι Έλληνες μαθητές «σάρωσαν» στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Την εικόνα μιας Ελλάδας δημιουργικής και πρωτοπόρου ανέδειξαν έξι Έλληνες μαθητές της Α' και Β' Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε στην Αργεντινή, κερδίζοντας πέντε μετάλλια.

Οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό θεσμό παγκοσμίου επιπέδου, όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα των Μαθηματικών από όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας έτσι την τεράστια σημασία της νίκης των Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι αποδείχθηκαν άξιοι απόγονοι του Πυθαγόρα, του Ευκλείδη, του Καραθεοδωρή και άλλων σπουδαίων Ελλήνων μαθηματικών.

«Το Μετάλλιο μου έδωσε δύναμη ώστε να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα Μαθηματικά, πάνω στα οποία άλλωστε θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου, πιθανόν σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού», ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα «το ΘΕΜΑ» ο 17χρονος μαθητής της Β' Λυκείου Παναγιώτης Λώλας, ο οποίος απέσπασε το χρυσό μετάλλιο.

Ηράκλειο: 54χρονη πάλεψε με τον "εισβολέα" και τον έτρεψε σε φυγή

Το θάρρος της έγινε η αφορμή να τραπεί σε φυγή ο επίδοξος κλέφτης.


Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στηνΥποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου η 54χρονη γυναίκα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα άγνωστος δράστης που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, παραβίασε παράθυρο του σπιτιού της και μπήκε με σκοπό την κλοπή.

Η 54χρονη, η οποία βρισκόταν μέσα , αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη ο οποίος της κατάφερε χτυπήματα με τα χέρια, τραυματίζοντας την ελαφρά και τράπηκε σε φυγή πεζός, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Η 54χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
 cretalive.gr

Σημάδι μακροζωίας τα γκριζαρισμένα μαλλιά

Το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να αποκαλύπτει «στοιχεία» για την υγεία σας, αναφέρουν οι ειδικοί. Ισπανοί επιστήμονες μελέτησαν αγριογούρουνα και διαπίστωσαν ότι τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι σημάδι μακροζωίας.Τα νέα δεν είναι το ίδιο καλά για όσους έχουν κόκκινα μαλλιά… τουλάχιστον στον κόσμο των αγριογούρουνων!

Τα αγριογούρουνα με κοκκινωπό τρίχωμα έχουν περισσότερα κατεστραμμένα κύτταρα συγκριτικά με εκείνα που έχουν διαφορετικό χρώμα, αναφέρουν οι ερευνητές σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Ιουλίου/Αυγούστου Physiological and Biochemical Zoology.

Αναφέρουν ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι για την παραγωγή «κόκκινης» χρωστικής «καταναλώνονται» αντιοξειδωτικά που θα μπορούσαν διαφορετικά να «κυνηγούν» τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό, οι οποίες ευθύνονται για τις κυτταρικές βλάβες.

Στους ανθρώπους οι έρευνες δείχνουν ότι τα κόκκινα μαλλιά ή η μελανίνη στο δέρμα συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου.

«Δεδομένου ότι όλα τα ανώτερα σπονδυλωτά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, μοιράζονται τους ίδιους τύπους μελανίνης στο δέρμα, τα μαλλιά και τα φτερά, τα αποτελέσματα αυτά αυξάνουν τη γνώση μας για τις φυσιολογικές συνέπειες της μελάγχρωσης» είπε ο επικεφαλής της μελέτης Ismael Galván.
medicalnews.gr

Πώς να ξεφορτωθείτε μια για πάντα τα περιττά κιλά

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να χάσετε βάρος κάνοντας αυστηρή δίαιτα που περιορίζει τόσο πολύ την ποσότητα του φαγητού, ώστε η τήρησή της για επαρκές διάστημα να μοιάζει άθλος – ή ακόμη και τιμωρία;
Και πόσες φορές ξαναπήρατε τα κιλά που χάσατε;

Σύμφωνα με τον Jim Hill, καθηγητή παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο ιατρικής του Κολοράντο των Η.Π.Α., η προσπάθεια να χάσουμε βάρος μόνο μέσω της μείωσης των προσλαμβανόμενων θερμίδων φαίνεται να είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Στη μελέτη με τίτλο «Ενεργειακή Ισορροπία και Παχυσαρκία» που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικης Καρδιολογικής Εταιρείας, ο καθηγητής εξήγησε ότι, όταν στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος, επικεντρωνόμαστε μόνο στη μείωση των θερμίδων, χωρίς παράλληλα να αυξάνουμε τη σωματική μας δραστηριότητα, χάνουμε μεν βάρος, αλλά παράλληλα γίνονται κάποιες φυσιολογικές αλλαγές (όπως η μείωση των ημερήσιων ενεργειακών αναγκών και η αύξηση της πείνας) που δυσκολεύουν τη διατήρηση του νέου μας βάρους.

Από την άλλη, εάν επιδιώξουμε παράλληλα να αυξήσουμε και τη σωματική μας δραστηριότητα, τότε καταφέρνουμε να χάσουμε βάρος μειώνοντας λιγότερο τη συνολική ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, στρατηγική που ενδεχομένως είναι πιο αποτελεσματική. Μάλιστα, έχει φανεί , ότι οι άνθρωποι που καταφέρνουν να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα το νέο τους βάρος είναι εκείνοι που καταφέρνουν να ασκούνται συστηματικά.

Είναι προτιμότερο να «τρώμε πολύ» αλλά να είμαστε «σωματικά δραστήριοι»

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να περιορίζουν συστηματικά την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουν, γεγονός που τους δυσκολεύει να διατηρήσουν το βάρος τους σταθερό π.χ. μετά από ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Πώς θα σας φαινόταν όμως εάν μπορούσατε να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό απολαμβάνοντας λίγο περισσότερο φαγητό;

Το κλειδί είναι η ενεργειακή ισορροπία –ή αλλιώς «ενεργειακό ισοζύγιο». Έτσι, ένας σωματικά δραστήριος άνθρωπος μπορεί να διατηρήσει σταθερό ενεργειακό ισοζύγιο και υγιές σωματικό βάρος εάν προσλαμβάνει και καταναλώνει 3000 θερμίδες την ημέρα.

Ο ίδιος άνθρωπος, εάν κάνει καθιστική ζωή, πρέπει να προσλαμβάνει και να καταναλώνει 2000 θερμίδες την ημέρα προκειμένου να διατηρήσει σταθερό ενεργειακό ισοζύγιο και το ίδιο ακριβώς σωματικό βάρος με το προηγούμενο σενάριο.

Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, οι άνθρωποι από τη φύση μας είμαστε «κατασκευασμένοι» να διατηρούμε ευκολότερα το βάρος μας σταθερό όταν προσλαμβάνουμε πολλές θερμίδες και παράλληλα καίμε πολλές θερμίδες, και ότι το πρόβλημα στη σημερινή εποχη δημιουργείται από το γεγονός ότι η σωματική μας δραστηριότητα είναι εξαιρετικά μειωμένη.

Συνεπώς, το «τρώω περισσότερο» και «καίω περισσότερο» ίσως να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα της διαχείρισης του βάρους από το να προσπαθεί κανείς να προσλαμβάνει αλλά και να καίει λιγότερες θερμίδες.

Πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο φαγητό αλλά και την άσκηση

Σύμφωνα με τον καθηγητή «δεν πρόκειται να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία εάν βασιζόμαστε μόνο στον περιορισμό του φαγητού».

Για να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία χρειάζεται να αλλάξει η συμπεριφορά μας απέναντι στο φαγητό και την άσκηση. Και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει όχι μόνο να δημιουργήσουμε ένα φυσικό περιβάλλον το οποίο να μας διευκολύνει να κάνουμε καλές διατροφικές επιλογές και να ασκούμαστε συστηματικά, αλλά και να εκπαιδευόμαστε κατάλληλα από την παιδική ηλικία προκειμένου να μπορούμε να διαχειριστούμε οι ίδιοι το βάρος μας.

Και ξεκινώντας από τα βασικά, να συνειδητοποιήσουμε ότι το βάρος μας διατηρείται σταθερό όταν οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά εξισορροπούνται από τις θερμίδες που καταναλώνουμε μέσω της σωματικής μας δραστηριότητας, δηλαδή όταν διατηρούμε «ενεργειακό ισοζύγιο».
medicalnews.gr

Καμινάκι Οροπεδίου Λασιθίου: Εκμεταλλεύτηκαν το...γάμο για να ληστέψουν ζευγάρι ηλικιωμένων

Σε σπίτι ηλικιωμένων εισεβαλαν τα ξημερώματα 3 κουκουλοφόροι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καμινακίου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν τους γέροντες για να αρπάξουν τη λεία τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πλληροφορίες, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι με αφορμή ένα γάμο που γινόταν στην περιοχή, στον οικισμό είχαν μείνει πολύ λίγοι κάτοικοι.

Οι θρασύτατοι ληστές μετέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού και προκάλεσαν τεχνηέντως θόρυβο στον εξωτερικό χώρο. Λόγω του θορύβου, η 65χρονη γυναίκα άνοιξε την πόρτα, με αποτέλεσμα οι δράστες να την ακινητοποιήσουν και ακολούθως μπήκαν μέσα και με την χρήση σωματικής βίας εξανάγκασαν αυτήν και τον σύζυγό της  να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Από τη χρήση βίας τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο 79χρονος άνδρας ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται  εκτός κινδύνου, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε η 65χρονη σύζυγος του.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Οροπεδίου Λασιθίου.

High-tech όργανα γυμναστικής χιλιάδων ευρώ είχε ο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

Εξοπλισμό πολλών χιλιάδων ευρώ είχε παραγγείλει και εγκαταστήσει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο με τις σάουνες που είχε φτιάξει στην Ιπποκράτους για τον ίδιο και ολίγους εκλεκτούς που είχαν πρόσβαση.

Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ είχε δύο γυμναστήρια. Το ένα ήταν πριβέ και είχε πρόσβαση με κατα μόνο ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ο γυμναστής του και το άλλο για τους υπόλοιπους. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στη συγκεκριμένη αίθουσα υπήρχε και γραφείο για τον... γυμναστή με υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας της Apple και κορυφαίο ηχοσύστημα για να δίνει ρυθμό στον τέως πρόεδρο.

Αυτό που εντυπωσιάζει όμως είναι ο υπόλοιπος εξοπλισμός με τα πανάκριβα όργανα γυμναστικής:

  • Το Cybex 750AT είναι ένα cross training μηχάνημα για μέγιστη καρδιοαναπνευστική προπόνηση και μυϊκή ενδυνάμωση  που κοστίζει μόλις 7257 ευρώ.
  • Το Waterpower M1 LoRise είναι μια κωπηλατική που λειτουργεί με την αντίσταση του νερού, διαθέτει οθόνη και κοστίζει 1900 ευρώ.
  • Το Dual Cable Cross της FreeMotion είναι ένα «πολυμηχάνημα» με δύο περιστρεφόμενες τροχαλίες και χονδρική τιμή 6765 ευρώ.

Εκτός από αυτά τα high tech όργανα, στον ίδιο χώρο υπάρχουν μηχανήματα για κάθε μέρος του σώματος: για τους γλουτούς, τις γάμπες, τα χέρια, τα μπράτσα κοκ. Υπάρχει φυσικά και ποδήλατο με πλάτη, αλλά και μηχάνημα για προθέρμανση με ενωματωμένη τηλεόραση!

Και όλα αυτά την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν να βρουν που πήγαν τα 130 εκατ. ευρώ που έχει βρεθεί να χρωστάει το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2010, τα έσοδα ήταν 23 εκατομμύρια αλλά ξοδεύτηκαν 32!

Πρόσκληση στο Δήμαρχο Ηρακλείου να επισκεφτεί την Κίνα

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στην Αθήνα   του Δημάρχου Ηρακλείου.Αντιπροέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Γιάννη Κουράκη με τον  με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Ηνωμένων Πόλεων και τοπικών Αρχών (UCLG) κ. WAN QINGLIANG μετά από πρόσκληση του τελευταίου στα πλαίσια της επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Την κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε ο κ. Κουράκης με τον  κ.
QINGLIANG που στην Κίνα είναι Γεν. Γραμματέας του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Πόλης GUANGZHOU, η οποία  αριθμεί 16 εκ κατοίκους και ανήκει στην επαρχία Καντόνα διαπίστωσε το μεγάλο ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα αγροτικά προϊόντα της.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν σε περαιτέρω συνεργασία με τον  κ. QINGLIANG  να προσκαλεί  το Δήμαρχο Ηρακλείου στην Κίνα όπου θα οργανώσει  συναντήσεις εργασίας με τοπικούς φορείς  για τη προώθηση  των τομέων  που ενδιαφέρουν όπως τον τουρισμό αλλά και προϊόντα (λάδι,  μέλι,  κρασί).

 Οι δύο άντρες  αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τον κ. Κουράκη να προσφέρει στον κ. QINGLIANG  ένα αντίγραφο του Δίσκου της Φαιστού και να τον προσκαλεί με την σειρά του να επισκεφθεί το Ηράκλειο και το νησί μας.

 cretalive.gr

Παρίστανε τον γυναικολόγο για να ...βλέπει και ν' αγγίζει !

Μαϊμού γυναικολόγος «έφαγε» το ξύλο της χρονιάς από εξαγριωμένη πελάτισσά του η οποία κατάλαβε ότι όχι απλώς ήταν κομπογιαννίτης, αλλά έκανε ό,τι έκανε μόνο και μόνο για να ...ικανοποιεί την επιθυμία του να βλέπει και να αγγίζει απόκρυφα σημεία των γυναικών!

Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία που εκτυλισσόταν εδώ και μερικούς μήνες στην περιοχή της Οβρυάς όπου ο 45χρονος άνδρας είχε δημιουργήσει το χώρο υποδοχής για τις πελάτισσές του, ενώ η κατάληξη, (της ιστορίας), σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν η μία εξ αυτών μπούκαρε στο «ιατρείο» του σαν μαινόμενος ταύρος.

Ο 45χρονος δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι διέθετε πτυχίο ιατρικής - γυναικολογίας. Απλά είχε πείσει αρκετά μεγάλο περίγυρο ότι διέθετε ειδικές γυναικολογικές γνώσεις, τις οποίες υποτίθεται πως απέκτησε στο εξωτερικό και μπορούσε να δίνει λύσεις σε διάφορα προβλήματα υγείας χρησιμοποιώντας βότανα και γιατροσόφια. Η γυναικολογική εξέταση, βέβαια, γινόταν κανονικότατα. Οι γυναίκες γδύνονταν μπροστά του και αποκάλυπταν τα απόκρυφα σημεία τους, ενώ ο ίδιος προχωρούσε σε... λεπτομερή εξέταση που ανάλογα την περίπτωση κρατούσε ακόμα και... ώρες!

Είχε πείσει τις πελάτισσές του ότι ήταν ικανός και γνώστης του αντικειμένου, αν και από την πειθώ του ξέφυγε η «πρωταγωνίστρια» του επεισοδίου.

Συνολικά τον επισκέφθηκε δύο φορές. Ως θεραπεία της σύστησε να βράζει και να πίνει βασιλικό για δέκα ημέρες. Το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά αντιθέτως διογκώθηκε και η γυναίκα αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον δικό της γυναικολόγο. Τότε σιγουρεύτηκε για τον κομπογιαννιτισμό του 45χρονου και αποφάσισε να τον εκδικηθεί με άλλη μία επίσκεψη στο «ιατρείο» του. Κάνοντας κανονική έφοδο και χτυπώντας τον με την τσάντα ή αναποδογυρίζοντας καρέκλες και αντικείμενα στο γραφείο. Το επεισόδιο έλαβε τέλος, ωστόσο για... αυτονόητους λόγους η υπόθεση δεν προχώρησε νομικά από κανέναν απ' τους δύο...
Zougla.gr

Λειτουργούσε ολόκληρο super market στο Ηράκλειο χωρίς άδεια

Λειτουργούσε ολόκληρο super market στο Ηράκλειο χωρίς να έχει την ανάλογη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από... την Αρμόδια Αρχή.

Ιδιοκτήτρια του "αυθαίρετου" καταστήματος είναι 43χρονη ημεδαπή, η οποία συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής από Αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
flashnews.gr

Έφαγαν "πόρτα" οι αυτοκινητιστές του Ηρακλείου στη Χερσόνησο!

Είπαν να πάνε σήμερα να πιάσουν δουλειά αυτοκινητιστές ταξί από το Ηράκλειο στη Χερσόνησο αλλά λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο! Κι αυτό γιατί δεν είχαν εικόνα της κατάστασης σχετικά με το μεταφορικό τους έργο.

Ομάδα ταξιτζήδων βρέθηκε το πρωί στη Χερσόνησο για να αρχίσουν, με βάση την πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη, να εργάζονται για την καλοκαιρινή σεζόν.

Όμως, εκεί ο διοικητής του Α.Τ Χερσονήσου τους ενημέρωσε ότι δεν αρκεί η απόφαση του Περιφερειάρχη αλλά χρειάζεται και έγκριση της Διεύθυνσης Μεταφορών!

Άρον άρον, και υπό τον φόβο επιβολής προστίμων, που βεβαίως η αστυνομία θα ήταν υποχρεωμένη να "κόψει", αποχώρησαν για να επανέλθουν από Δευτέρα μετά από νέα συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

cretalive.gr

Άγιο είχε αγοράκι που παρασύρθηκε από δίκυκλο όχημα στα Χανιά

Άγιο είχε ένα αγοράκι 4 ετών που παρασύρθηκε από δίκυκλο όχημα στην περιοχή του Άϊ Γιάννη στα Χανιά.Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό αγόρι ενώ περπατούσε με συγγενικό του πρόσωπο στην περιοχή, παρασύρθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από διερχόμενο μοτοποδήλατο.

Ο οδηγός του οχήματος ειδοποίησε τις αρχές και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε και μετέφερε το αγοράκι με ελαφρά τραύματα και σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διερευνώνται από την Τροχαία Χανίων.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...