Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Δάκρυα χαράς για άνεργη μητέρα που έσωσε το σπίτι της

Η αγωνία και το άγχος της άνεργης, άγαμης και χρεωμένης, σε δύο τράπεζες μητέρας, από το Ηράκλειο, μετατράπηκαν σε δάκρυα χαράς και ανακούφισης, όταν η δανειολήπτρια ενημερώθηκε για την απόφαση που της άλλαξε τη ζωή.


Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τη βοήθεια της οποίας είχε ζητήσει η γυναίκα, ενημέρωσε την μητέρα για το περιεχόμενο της απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου. 

Ηράκλειο: ''Πουλάω το νεφρό μου για να ζήσω τα παιδιά μου''

Ακόμα ένα δράμα στα χρόνια της κρίσης - Ένας πατέρας που παραμένει άνεργος εδώ και 2,5 χρόνια άφησε το σημείωμα που βλέπετε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.


 «Δεν πουλάω μόνο το νεφρό μου, θα μπορούσα να πουλήσω και το κεφάλι μου αν το ήθελαν, αρκεί να ζήσουν τα παιδιά μου». Ανθρώπινο δράμα στον καιρό της οικονομικής κρίσης με «πρωταγωνιστή» έναν Ηρακλειώτη, που κρύβεται πίσω από το χειρόγραφο σημείωμα, που τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας έρχεται στο Ηράκλειο

Ένα τριήμερο πανόραμα προβολών των βραβευμένων ταινιών του φετινού φεστιβάλ Δράμας διοργανώνει ο κινηματογράφος Βιτσέντζος Κορνάρος (Μαλικούτη 18-20, κέντρο) τη Δευτέρα 25, την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, με ώρες έναρξης προβολών τις 18:00 και 20:00.

Ο διάσημος καλλιτέχνης από την Κρήτη που ζωγραφίζει με το στόμα και κάνει τον γύρο του κόσμου


Κατάγεται από την Κρήτη, ζει και εργάζεται στη Σουηδία και «φιγουράρει» στη λίστα με τους 800 καλύτερους ζωγράφους στον κόσμο που ζωγραφίζουν με το στόμα...


Ο λόγος για τον 53χρονο σήμερα Ηλία Ραυτόπουλο, ο οποίος έμεινε παραπληγικός στα 23 του μετά από τροχαίο και έμαθε να το μην το βάζει κάτω.

Συνεχείς διεθνείς διακρίσεις για το Nana Beach Hotel


Το ξενοδοχείο Nana Beach, του Ομίλου Επιχειρήσεων ΚΑΡΑΤΖΗ, εξακολουθεί να λαμβάνει βραβεύσεις και διακρίσεις διεθνούς κύρους ως απόρροια της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης των υπηρεσιών, υποδομών και εγκαταστάσεων που απολαμβάνει ο τελικός αποδέκτης, ο επισκέπτης. 


Για δεύτερη φορά, ύστερα από την αρχική βράβευση που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2011, το Nana Beach ανανέωσε του “Χρυσό Βραβείο” του Οργανισμού Travelife, διάρκειας 2 ετών. Μια ακόμα διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο που έλαβε χώρα ύστερα από επιτόπια επιθεώρηση.

Το Travelife είναι ένας διεθνής οργανισμός πιστοποίησης που ανέπτυξε ένα δίκαιο σύστημα ελέγχου, το οποίο βοηθά τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές εγκαταστάσεις να βελτιώσουν τον τρόπο που διαχειρίζονται θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντολογικής φύσεως.

Οι εγκαταστάσεις που πληρούν τα 99 αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας του Οργανισμού βραβεύονται με Χάλκινο, Ασημένιο ή Χρυσό βραβείο.


Επιπλέον, το ξενοδοχείο Nana Beach παρέλαβε το Πιστοποιητικό Ποιότητας για προϊόντα και υπηρεσίες φιλικά προς τις αλλεργίες, από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ερευνών για Αλλεργίες (ECARF).

Η απονομή έγινε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 και το πιστοποιητικό παρέλαβε η κα Αθηνά Καρατζή, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων ΚΑΡΑΤΖΗ.

Το ECARF είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται από το 2003, με έργο τη μακροπρόθεσμη βελτίωση των συνθηκών ζωής των αλλεργικών ατόμων και του ευρωπαϊκού πληθυσμού στο σύνολό της.

Το ίδρυμα εδρεύει στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Charité στο Βερολίνο και διαθέτει παραρτήματα στη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα στην Ελλάδα.

Χρ. Παπακαλιάτης: Στην Κρήτη για καλό σκοπό

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στις αίθουσες του «Βιτσέντζος Κορνάρος» όπου προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Αν» παρουσία του σεναριογράφου, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της.


Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στη στήριξη της συμμετοχής του εξαιρετικών επιδόσεων Ηρακλειώτη αθλητή με ειδικές ανάγκες Μιχάλη Καλαράκη, στο άθλημα της Ιππασίας της Παραολυμπιάδας του 2016.

Διώχνουν τους νυχτοφύλακες του Πανεπιστημίου

Εκδόθηκε απόψε η διαπιστωτική πράξη από το υπουργείο Παιδείας με την οποία απολύονται οι νυχτοφύλακες του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Οι εννέα υπάλληλοι του ανώτατου ιδρύματος της Κρήτης τίθενται σε διαθεσιμότητας καθώς καταργήθηκαν οι θέσεις τους

Σύμφωνα με την διαπιστωτική πράξη:

Ηράκλειο: Ο υπάλληλος που παραιτήθηκε από το δημόσιο για να φτιάχνει σαπούνια!

Ο εικονιζόμενος δηλώνει αηδιασμένος από τα όσα έζησε στο δημόσιο και εξηγεί γιατί πήρε μια απόφαση... αδιανόητη για τους περισσότερους...


Θα μπορούσε να ήταν η πιο... περίεργη είδηση τη χρονιάς που συνέβη. «Νεαρός άνδρας, που εργαζόταν ως μόνιμος διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με 14 χρόνια προϋπηρεσίας παραιτήθηκε, για να φτιάξει τα σαπούνια του».

Ρέθυμνο: Η ΚΝΕ παρουσιάζει την «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων»

Τιμώντας την προσφορά και το έργο του Μπ. Μπρεχτ, οι Οργανώσεις Ρεθύμνου της ΚΝΕ, προχωράνε στην παρουσίαση της παράστασης «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» την Κυριακή 24 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ρεθύμνου. Στην παράσταση θα παίξει η θεατρική ομάδα Χανίων της ΚΝΕ.


Ο Μπ. Μπρεχτ έλεγε πως «η Τέχνη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, μπορεί όμως να αλλάξει αυτούς που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο». Ετσι, δεν προσεγγίζει την οικονομική κρίση σαν μια δυστυχία που έρχεται σαν τη βροχή, αλλά σαν μια αναπόφευκτη γενετική παθογένεια του καπιταλισμού, που για να απαλλαγεί κανείς από αυτήν πρέπει να απαλλαγεί από το ίδιο το σύστημα.

Ρέθυμνο- Ημερίδα: «Κρίση και κοινωνική οικονομία – εναλλακτικές στρατηγικές υπέρβασης της κρίσης»

Ημερίδα με θέμα «Κρίση και κοινωνική οικονομία: εναλλακτικές στρατηγικές υπέρβασης της κρίσης», πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 20ου Συνεδρίου Ζητήματα μεθοδολογίας της έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες», το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, στις 9:30-17:00, στο Ξενία. 


Σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών, που συνοδεύονται από καταστάσεις φτώχειας, ανεργίας, και αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, κοινωνική ανασφάλεια και βίαιη αναπροσαρμογή των σχεδίων ζωής των πολιτών, παρατηρείται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας για την αναζήτηση εναλλακτικών μοντέλων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και κοινωνικών δικτύων παραγωγής, ανταλλαγής και κατανάλωσης από τα κάτω. Τα παραπάνω, είτε πρόκειται για στρατηγικές επιβίωσης είτε για διεκδικήσεις αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών, αποτελούν μια αισιόδοξη εξέλιξη.

ΒΙΝΤΕΟ - Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί…Το πανεπιστήμιο Κρήτης

Βαρύ εξακολουθεί να παραμένει το κλίμα στο πανεπιστήμιο Κρήτης έπειτα και από τη συνεδρίαση της συγκλήτου το πρωί της Τρίτης, ενώ οι ενιαίοι φορείς διδασκόντων σήμερα ζήτησαν για πρώτη φορά από τους συγκλητικούς την παραίτηση όλων των αιρετών οργάνων διοίκησης της πανεπιστημιούπουλης στο Ρέθυμνο.


Μάλιστα τόνισαν πως σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, τότε δεν αποκλείεται να προχωρήσουν ακόμη και σε αποχή από τα μαθήματα τους, τη στιγμή που και ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων στο Ρέθυμνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...