Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Δάκρυα χαράς για άνεργη μητέρα που έσωσε το σπίτι της

Η αγωνία και το άγχος της άνεργης, άγαμης και χρεωμένης, σε δύο τράπεζες μητέρας, από το Ηράκλειο, μετατράπηκαν σε δάκρυα χαράς και ανακούφισης, όταν η δανειολήπτρια ενημερώθηκε για την απόφαση που της άλλαξε τη ζωή.


Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τη βοήθεια της οποίας είχε ζητήσει η γυναίκα, ενημέρωσε την μητέρα για το περιεχόμενο της απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου. 


Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για καταναλώτρια, η οποία είχε δανειστεί από δύο Τράπεζες συνολικού ποσού χρέωσης 87.719,86 Ε (δύο καταναλωτικά, δύο στεγαστικά και μία πιστωτική κάρτα)

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, από περιουσιακά στοιχεία η δανειολήπτρια διαθέτει μία κατοικία την οποία ζήτησε την εξαίρεσή της, μία άλλη κατοικία την οποία στο παρελθόν "νοίκιαζε " η οποία της επέφερε κάποιο εισόδημα και ένα αυτοκίνητο χαμηλής εμπορικής αξίας.

Μοναδικό της σήμερα εισόδημα είναι 300 ευρώ , από τη διατροφή του ανηλίκου παιδιού της συν 80 ευρώ ανα δίμηνο, από το Ταμείο Πρόνοιας.

Το δικαστήριο έκρινε επί της ουσίας, ότι δεν θα πρέπει να υποχρεωθεί σε καταβολή μηνιαίων δόσεων (ρύθμιση μηδενικών καταβολών) επί διετία, εξαιρώντας από την εκποίηση την κύρια κατοικία της,.
Βλέποντας την μεγάλη δυσκολία βιωσιμότητας της δανειολήπτριας  θεώρησε αναγκαίο προσδιορισμό νέας δικασίμου,
για επανέλεγχο της υπόθεσης μετά από δύο έτη, μήπως βελτιωθεί η οικονομική της κατάσταση με την εξεύρεση κατάλληλης εργασίας, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξυπηρέτησης των χρεών της.

Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η οποία χειρίστηκε την υπόθεση (εξωδικαστικά-δικαστικά) η απόφαση αυτή του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, θεωρείται απόφαση με τεράστιο νομικό ενδιαφέρον, για τους νομικούς και δικαστικούς της Χώρας,
καθώς για πρώτη φορά δίδεται ημερομηνία επανεξέτασης βελτίωσης των οικονομικών δυνατοτήτων του δανειολήπτη η διετία.

Το δικαστήριο (δεν διατάσσει εκποίηση της υπάρχουσας δεύτερης κατοικίας, γνωρίζοντας και κρίνοντας ότι μια τέτοια διάταξη δεν θα ευοδώσει, ακόμα και εάν διαταζόταν η εκποίηση, λόγω ανυπαρξίας αγοραστικού ενδιαφέροντος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...