Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

"Προπονούνται" 3.000 Άη Βασίληδες στα Χανιά

Ένα χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα αναμένεται φέτος στα Χανιά αφού η 3η κατά σειρά εκδήλωση Santa Run σπάει όλα τα ρεκόρ και θέτει τον πήχη όλο πιο ψηλά. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χανίων Τ. Ζερβουδάκης φέτος οι συμμετοχές χτυπούν κόκκινο αφού στις 27 Δεκεμβρίου περίπου 3.000 Άη Βασίληδες πρόκειται να πλημμυρίσουν την πόλη των Χανίων και να τρέξουν για ιερό σκοπό.


Η επιτυχία κάτι παραπάνω από δεδομένη αφού μέσα σε μόλις 3 χρόνια οι συμμετοχές πολλαπλασιάζονται και μαζί και τα χρήματα που συλλέγονται προκειμένου να διατεθούν σε συλλόγους για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.


Η αρχή έγινε δειλά το 2011. Στο 1ο Santa Run στα Χανιά έδωσαν το παρόν 400 Άη Βασίληδες και μαζεύτηκαν 9.424 ευρώ. Μόλις ένα χρόνο μετά , πέρυσι οι  χαρούμενοι δρομείς με τις κόκκινες στολές και την λευκή γενειάδα του Αγίου των ημερών έφτασαν τους 1.500 και το ποσό που συγκεντρώθηκε εκτοξεύτηκε στα 27.147 ευρώ . Φέτος οι συμμετοχές διπλασιάστηκαν και πάλι αποδεικνύοντας πως πρόκειται για μία εκδήλωση που όχι απλά έγινε θεσμός αλλά αγκαλιάστηκε από τους πολίτες.

 Οι Άγιοι Βασίληδες καλύπτουν μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τους εξής συλλόγους: Κ.Η.Φ.ΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ.

Είναι μια πραγματική γιορτή στο κλίμα των Χριστουγεννιάτικων ημερών που δίνει ζωή στην πόλη και την δυνατότητα στους πολίτες να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα των Άη Βασίληδων που κατακλύζουν τους κεντρικούς δρόμους και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Της Στέλλας Τερζάκη / neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...