Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μιχελογιαννάκης: Να μειωθούν δραστικά οι τιμές στα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι της νοικοκυράς».

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για δραστική πτώση των τιμών στα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι της νοικοκυράς».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Βρισκόμαστε, χωρίς αμφιβολία, στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας. Ο δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης και οι διαρθρωτικές αλλαγές των δύο τελευταίων ετών μπορεί να προφύλαξαν τους πολίτες από τις οδυνηρές επιπτώσεις μιας άτακτης χρεοκοπίας, όμως το τίμημα παραμένει υψηλό.

Η βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε συνδυασμό με την περιστολή των δημοσίων δαπανών για επενδύσεις, αλλά και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έχουν θέσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ύφεσης, η οποία για το 2011 υπολογίζεται σε 5.5%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην καθημερινότητα κάθε πολίτη.

Είναι γεγονός ότι, οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους δανειστές μας έχουν συμπιέσει δραματικά τα εισοδήματα μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικροεισοδηματιών και τα περιθώρια για διορθώσεις είναι πραγματικά μικρά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.

Μια αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση είναι η εφαρμογή μιας ενιαίας πολιτικής μείωσης των τιμών σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες μιας ελληνικής οικογένειας. Μια μείωση η οποία θα είναι ανάλογη της μείωσης των εισοδημάτων που σημειώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια.

Σε αυτή την προσπάθεια βασικό ρόλο πρέπει να παίξει η Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει πείσει την ελληνική κοινωνία για την αποτελεσματικότητά της, όσον αφορά την πάταξη των ολιγοπωλίων και των καρτέλ. Οι προσπάθειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση δεν χαρακτηρίζονται από συνέχεια και καθολικότητα στην εφαρμογή, με αποτέλεσμα να μην είναι ικανές να αντιμετωπίσουν το μέγεθος και την σφοδρότητα της ύφεσης. Η πρόσφατη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ.), μάλιστα, δείχνει αύξηση του πληθωρισμού για τον μήνα Αύγουστο σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει αυξήσεις σε προϊόντα του «καλαθιού της νοικοκυράς» κατά 2%, με τα πρωτεία να βρίσκονται στα τρόφιμα (3%), την στέγαση (8%) και τις μεταφορές (4%).

Το λιμάνι του Ηρακλείου..."κλέβει" πλοία από τον Πειραιά!

Στην Κρήτη των διαδηλώσεων και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες τουρίστες που χάρηκαν το κρητικό τοπίο και τα μνημεία …Ναι, υπάρχουν και καλά νέα αφού στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο σε δύο μέρες βρέθηκαν…5 κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα δύο “κλάπηκαν”από τον Πειραιά όπου φοβήθηκαν να δέσουν!

Με κυρίαρχο τη ναυαρχίδα της MSC το περιβόητο “Musica” τα 5 συνολικά πλοία που ήρθαν κι έδεσαν αυτές τις δύο μέρες των απεργιών στο Ηράκλειο έφεραν πάνω από 5000 τουρίστες στην πόλη οι οποίοι έκαναν τη βόλτα τους χωρίς κανένα πρόβλημα αφού είχαν και οδηγίες βέβαια να αποφύγουν τα κρίσιμα σημεία των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων. Πάντως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης από περιέργεια για να δουν τι γίνεται…
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεμένα μέχρι την Κυριακή τα πλοία

Νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα πλοία δε θα πραγματοποιούν δρομολόγια ως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής.

Με μυστική ψηφοφορία που έγινε την Πέμπτη, η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε «τη συνέχιση της απεργίας με 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 21-10-2011 και ώρα 06.00 μέχρι την Κυριακή 23-10-2011 και ώρα 06.00», γιατί θεωρεί πως «δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δ αιτημάτων της Ομοσπονδίας». 

Κρήτη: Ξυλοφόρτωσε τους γιατρούς επειδή τον έβγαλαν έξω!

Ήθελε να μπει μαζί με τον αδερφό του που είχε τραυματιστεί - Όταν οι γιατροί του το αρνήθηκαν έγινε στο νοσοκομείο ''το έλας να δεις''...

Ένας θερμόαιμος άνδρας ξυλοφόρτωσε απόψε δύο γιατρούς του Βενιζέλειου νοσοκομείου επειδή τον έβγαλαν έξω για να εξετάσουν τον αδελφό του, που είχε τραυματιστεί νωρίτερα σε τροχαίο που σημειώθηκε.

Ο δράστης ήθελε ντε και καλά να μπει μέσα στο δωμάτιο στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, οι γιατροί του το αρνήθηκαν και τότε εκείνος άρχισε να τους... χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές!
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο: Φυλακή και πρόστιμο για κακομεταχείριση ζώων!

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε με την ανώτατη των ποινών -για πλημμέλημα- σε 6 μήνες φυλάκιση και 1.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο ιδιοκτήτη ζώων...

ο οποίος δεν έτρεφε τη δέουσα στοργή και μεταχείριση για τα σκυλιά του, που διατηρούσε σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σε οικοδομική μάντρα στη περιοχή Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης.

Πρόκειται για τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση ιδιοκτήτη ζώου ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της Ζωόφιλης Δράσης δυνάμει των Νόμων 3170/2003 περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων, που ρυθμίζει τους όρους διατήρησης ζώων συντροφιάς κυρίως μέσα στην κατοικία για λόγους ζωοφιλίας και συντροφιάς (ΦΕΚ Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003) και 1197/1981 περί προστασίας ζώων υποχρεώνουν τους κατόχους να δείχνουν τη δέουσα στοργή και μεταχείριση, διαμέσου της επαρκούς χορήγησης κατάλληλης τροφής και νερού και της εξασφάλισης άνετου καταλύματος, υγιεινού και προσαρμοσμένου στον φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου (παρ. 1, άρθρο 1, του Ν.1197/1981).

Η Ζωόφιλη Δράση καλεί τους πολίτες της πόλης μας που αντιλαμβάνονται οποιαδήποτε κακομεταχείριση ζώων να απευθύνονται στο τηλ. 6972443422

Στο δρόμο οι ιδιοκτήτες φορτηγών του Λασιθίου

Κατά μήκος και των δύο πλευρών της εθνικής οδού Ηρακλείου Αγίου Νικολάου, στο ύψος του κόμβου Ξηροκάμπου...βρίσκονται για δεύτερη μέρα σταθμευμένες νταλίκες, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με τις σαρωτικές αλλαγές σε μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και φορολογία.

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών του νομού Λασιθίου που έχουν παραμείνει στο σημείο δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στη διεξαγωγή της κυκλοφορίας, ενώ την ίδια στιγμή κορυφώνεται η αγωνία των γεωργών της περιοχής για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων σε περίπτωση που συνεχιστεί η κινητοποίηση σε συνδυασμό με την απεργία των ναυτεργατών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...