Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

VIDEO - Αραβικό ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα

Εμπορικό άνοιγμα για την προώθηση Κρητικών προϊόντων στις Αραβικές χώρες-μετά την Ρωσία τον Καναδά, την Ουκρανία και χώρες της Ευρώπης- επιχειρεί με στοχευμένες δράσεις η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Η Περιφέρεια με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, στις 16 και 17 Ιανουαρίου προετοιμάζονται να υποδεχτούν στην Κρήτη τους εκπρόσωπους 3 κορυφαίων αλυσίδων σούπερ μάρκετς που δραστηριοποιούνται στο Λίβανο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κουβέιτ.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων από τις Αραβικές χώρες , αποτελεί 'καρπό' των επαφών που είχαν τον Απρίλιο του 2012 στο Λίβανο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου με Υπουργούς της Λιβανικής Κυβέρνησης με στόχο την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων στις χώρες της Μ. Ανατολής.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων Αραβικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, που ενδιαφέρονται για προϊόντα του αγροδιατροφικού μας τομέα, κατά την παραμονή τους στο νησί μας θα έχουν επιχειρηματικές συναντήσεις με εξαγωγείς της Κρήτης σε Ηράκλειο και Χανιά.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς 'ανοίγει δρόμους' στην προώθηση φημισμένων Κρητικών προϊόντων, αλλά και του τουρισμού. Μετά τη Ρωσία, την Ουκρανία, τον Καναδά και χώρες της Ευρώπης η Περιφέρεια 'ανοίγει γέφυρα' συνεργασίας στην προώθηση Κρητικών προϊόντων με τις Αραβικές χώρες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, Θεανώ Βρέντζου πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης, είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στην προώθηση των κρητικών προϊόντων. Θεωρούμε ότι η κοινή αυτή ενέργεια, Περιφέρειας και Επιμελητηρίων, θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Αραβικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 16 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο και στις 17 Ιανουαρίου στα Χανιά στα αντίστοιχα Επιμελητήρια.

Σε ότι αφορά στους αγοραστές, θα παρευρεθούν 3 υψηλόβαθμα στελέχη, από τις Αραβικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα:

-Από το Κουβέιτ : The Sultan – Center, που εξειδικεύεται σε λιανικό εμπόριο κατέχοντας το 15% της μερίδας της αγοράς του Κουβέιτ. Η συγκεκριμένη αλυσίδα, απασχολεί πάνω από 7.000 υπαλλήλους. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Ibrahim Issa, ο οποίος κατέχει τη θέση του International Category Manager.

-Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα : Η Golden Harvest που κατέχει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα διανομών στην χώρα, με αποθήκες συνολικού εμβαδού 18.000 τ.μ.. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των διανομών, την τελευταία εικοσαετία. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Joseph Kayssar, ο οποίος κατέχει τη θέση του Managing Director.

-Από το Λίβανο : Η εταιρεία Widriss (www.widriss.gr) που δραστηριοποιείται από το 1930 στον τομέα των υπεραγορών. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο κύριος Wafic Idriss, ο οποίος κατέχει τη θέση του Business Development Manager.

Σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης από τις τρείς εταιρείες, τα προϊόντα για τα οποία ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές επαφές είναι : Ελαιόλαδο, Βρώσιμες Ελιές, Παξιμάδι, Τυροκομικά Προϊόντα, Μαρμελάδες και Μέλι.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων παραγωγικών τάξεων και φορέων έχουν διευρύνει στοχευμένα το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού σε Ρωσία, Καναδά, με παράλληλη έναρξη επαφών με εκπροσώπους της Ουκρανικής αγοράς, ενώ συνεχώς ενισχύουν τις παραδοσιακές αγορές στην Ευρώπη.

Εξάλλου στις 26,27,28 Φεβρουαρίου, Ισραηλινοί επιχειρηματίες από εταιρείες διανομής τροφίμων και σούπερ μάρκετ, θα επισκεφθούν το νησί μας, όπου θα έχουν επαφές για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων στην χώρα τους.
 
cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

Σε τραγωδία κατέληξε το γαμήλιο γλέντι

Τραγικό τέλος είχε ένας 70χρονος Κρητικός, ο οποίος την ώρα που χόρευε στο γάμο της ανιψιάς του «προδόθηκε» από την καρδιά του.

Ο άτυχος 70χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ χόρευε σε κέντρο στην περιοχή των Λιμνών Μεραμβέλλου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο 70χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν καρδιολογικά προβλήματα.

Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός στο Ηράκλειο κερδίζει 2,7 εκ. ευρώ!

Από την κλήρωση του Τζόκερ το τυχερό δελτίο έπεσε σε γνωστό πρακτορείο του Ηρακλείου.


Ένα (1) τυχερό δελτίο βρέθηκε στην 1η κατηγορία (5+1) κατά τη σημερινή διαλογή της 1357ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ που κερδίζει το ποσό των € 2.700.000. 

Το τυχερό δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο του Απόστολου Τουφεξή στο Ηράκλειο (ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 132)!

Επίσης, στη 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν τέσσερις (4) επιτυχίες με το ποσό των € 45.602,15 που αντιστοιχούν σε τρία (3) τυχερά δελτία.

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:
2, 3, 21, 28, 32
ΤΖΟΚΕΡ: 3
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΕΡΔΗ
5+1 1 2.700.000,00
5 4 45.602,15
4+1 37 2.500,00
4 398 50,00
3+1 1.620 50,00
3 21.888 2,00
2+1 22.877 2,00
1+1 96.334 1,50


 cretalive.gr

Δυο Έλληνες οι κλέφτες ελαιολάδων στην Κρήτη

Δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 35 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν είναι οι δράστες της κλοπής μεγάλης ποσότητας ελαιόλαδου από ελαιουργείο στην Ιεράπετρα.

Η κλοπή που εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, σημειώθηκε το βράδυ της 09/10.01.2013, όταν άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την πίσω πόρτα του ελαιουργείου, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν δεκαπέντε δοχεία ελαιόλαδου, βάρους σαράντα έξι κιλών το καθένα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι δράστες της αναφερόμενης αξιόποινης πράξης είναι δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 35 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 35χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πλαστικό δοχείο με είκοσι επτά κιλά ελαιόλαδου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Πηγή: flashnews.gr

Στο MEGA και τη ΝΕΤ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αύριο Δευτέρα 14/01/2013 στις 23:00 στην τηλεόραση MEGA, στηνεκπομπή "Ανατροπή" με τo Δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη και μεθαύριο Τρίτη 15/01/2013 στις 23.00 στην δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ) στην εκπομπή ZOOM με το δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου σχολιάζει τα θέματα της οικονομίας και της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Συκιά Σητείας: Σύλληψη για αρχαία, όπλα και ναρκωτικά


Για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και όπλων καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη, στην τοπική κοινότητα Συκιά του Δήμου Σητείας, Λασιθίου ένας 47χρονος.

Σε έρευνα που έγινε παρουσία εισαγγελέα στην αποθήκη και στο σπίτι του 47χρονου, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του κλιμακίου αστυνομικών επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο πήλινες λαβές αμφορέα, ένα πήλινο μινωικό υφαντικό, τρία κύπελλα με λαβή, το ένα από αυτά της πρωτομινωικής εποχής και τα άλλα των νεώτερων χρόνων, ένα σώμα αγγείου μινωικό και ένα πήλινο μικρογραφικό αγγείο.

Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια αυτοσχέδια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη 7,7 γραμμαρίων, δύο κυνηγετικά όπλα, μια γεμιστήρα, 47 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, μια βαλίστρα σκοποβολής με αποσπώμενη διόπτρα, μια φαρέτρα με δεκατρία βέλη, και δυό ζυγαριές ακριβείας.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του, σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Κρήτη: Κατάληψη στη ΔΟΥ Μοιρών τη Δευτέρα


Συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Μοιρών πραγματοποιούν τη Δευτέρα κάτοικοι και φορείς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των ΔΟΥ Μοιρών και Τυμπακίου.

Πρόκειται για την πρώτη από τις κινήσεις που έχουν προαναγγελθεί για το επόμενο διάστημα, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή οι δήμαρχοι Φαιστού και Γόρτυνας -η Μαρία Πετρακογιώργη και ο Νίκος Σχοιναράκης αντίστοιχα- παρουσία φορέων και κατοίκων. Όλοι εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους «για την αδιαφορία απέναντι σε τουλάχιστον 50.000 δημότες. Σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, με όλες αυτές τις αποφάσεις, ο πολίτης υποχρεώνεται καθημερινά να μετακινείται για την επίλυση ζητημάτων τα οποία αφορούν ασφαλιστικούς και οικονομικούς οργανισμούς. Με βάση τον χωροταξικό σχεδιασμό και την αναπτυξιακή πορεία του Νότου της Κρήτης, η περιοχή δικαιούται να παραμείνουν οι υπηρεσίες, καλύπτοντας τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών».

Πηγή: cretalive.gr

Ποιοι Νομάρχες και Δήμαρχοι της Κρήτης ελέγχονται από το ΣΔΟΕ - ΟΛΑ τα ονόματα


Πρώην νομάρχης της Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατομμυρίων. ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ είναι δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ και εξετάζονται για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα»

Ηδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.

Στον κατάλογο των ελεγχομένων υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές και για τις περιπτώσεις αυτές ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τι έχει βρει το ΣΔΟΕ

Τα ευρήματα παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.

Από τους μέχρι στιγμής φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων.

Τα ονόματα


Κρήτη

Κουράκης Ιωάννη, Δήμαρχος Ηρακλείου

Μαστοράκης Εμμαν. πρώην δήμαρχος Ιεράπετρας

Νότιο Αιγαίο

Χατζηδιάκος Φώτιος, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Πάπουρας Αλέξανδρος, πρώην δήμαρχος Αρχάγγελου Ρόδου

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...