Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Στα «σαλόνια» της Superleague ο ΟΦΗ!


Μετά από δύο χρόνια ο ΟΦΗ επέστρεψε και πάλι στα «μεγάλα σαλόνια» της Superleague και πανηγυρίζει! Οι Κρητικοί πήραν το αποψινό ματς –για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της football league- με την Δόξα «στα χαρτιά» (σ.σ. με σκορ 3-0 ), καθώς η ομάδα της Δράμας δήλωσε κώλυμα και δεν κατέβηκε να αγωνιστεί, έχοντας μόλις έξι παίκτες ετοιμοπόλεμους
Ετσι η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, έστω κι αν δεν χρειάστηκε να… ιδρώσει πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που χρειαζόταν, έφτασε τους 15 κι έτσι «σφράγισε» και μαθητικά το «εισιτήριο» για την Superleague.
Οι Κρητικοί δεν κινδυνεύουν από τον Λεβαδειακό ακόμη κι αν χάσουν στο τελευταίο ματς με τον Διαγόρα και οι Βοιωτοί κερδίσουν την Δόξα, ισοβαθμώντας. Κι αυτό γιατί η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχει το πάνω χέρι, νικώντας με 1-0 στο πρώτο ματς και φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στο δεύτερο.

Χανιά: Πήγε για καφέ και τον βρήκαν σκάγια!

Beretta M1935Image via WikipediaBeretta 418Image via WikipediaΕλαφρά τραυματισμένος έφυγε, ένας 77χρονος, από το καφενείο της γειτονιάς του, πού μπήκε για έναν καφέ και βγήκε με τραύματα μετά από άσκοπο πυροβολισμό κοντά στο σημείο.

Οπως αναφέρει το flashnews.gr ο άτυχος άνδρας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων πώς ενώ βρισκόταν σε καφενείο, μια βολίδα φυσιγγίου πυροβόλου όπλου, προερχόμενη από ρίψη άσκοπου πυροβολισμού, προσέκρουσε στον τοίχο του καταστήματος και κατά την πτώση της στο έδαφος του προκάλεσε επιδερμικό κάψιμο στον αριστερό βραχίονα και τον αριστερό μηρό.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Enhanced by Zemanta

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί ταξί σε Ηράκλειο και Χανιά

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί σε Χανιά και Ηράκλειο, ύστερα από τη χθεσινή αποτυχημένη συνάντηση που είχαν τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας του κλάδου με τον υπουργό κ. Ραγκούση.

Στα Χανιά
Η αυτοκινητοπομπή με τα 100 περίπου ταξί, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, στα πλαίσια προγραμματισμένης πορείας των ιδιοκτητών ταξί, από το βενζινάδικό τους, στην οδό Μουρνιών, μέσω της εθνικής οδού και της λεωφόρου Ν.Καζαντζάκη κατευθύνθηκε προς τον κόμβο Κλαδισού, διάσχισε την οδό Κισάμου, την οδό Κυδωνίας και σταμάτησε για 10 περίπου λεπτά μπροστά απο την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.Οι αυτοκινητιστές, κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα και κορνάροντας συνεχώς, συνέχισαν, μέσω των οδών Ελ.Βενιζέλου και Ακρωτηρίου, με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Χανίων "Γιάννης Δασκαλογιάννης" όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα, χωρίς να παρεμποδίσουν την κίνηση άλλων οχημάτων ή να προβούν σε άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στο Ηράκλειο
Πεζή πορεία με προορισμό τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης,τα οποία και κατέλαβαν συμβολικά, πραγματοποίησαν, οι ιδιοκτήτες ταξί υστερα από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε το πρωί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Παράλληλα χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, διαμαρτυρόμενοι για μια ακόμη φορά για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.


http://www.flashnews.gr/

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση στα νότια του Ρεθύμνου. Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έφτασε στο χωριό Σαχτούρια και κινείται βόρεια όπως ακριβώς και η κατεύθυνση του ανέμου.


Πάντως, το πρωί του Σαββάτου, η φωτιά περιορίστηκε σε χαράδρα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Aποσύρθηκε η τροπολογία που επέβαλε ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό!

Aμεση αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστροφές στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Μετά την άμεση αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δια του Βουλευτή της, Λευτέρη Αυγενάκη, και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του στον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αποσύρθηκε η τροπολογία που είχε κατατεθεί στη Βουλή, σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό που θα έπρεπε να καταβάλλον οι αγρότες κατά την εισφορά που κατέθεταν στους ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ.

Υπενθυμίζεται ότι την επίμαχη τροπολογία είχε καταθέσει «νύχτα» στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Οικονόμου, για να ακολουθήσει η άμεση αντίδραση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗ.ΣΥ., κ. Αυγενάκη, που ζήτησε την άμεση απόσυρσή της.

Μετά την ευόδωση των προσπαθειών του ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είναι πολύ θετικό ότι ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, αναγνώρισε το λάθος του υφισταμένου του, που από επιπολαιότητα και χωρίς σχεδιασμό ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα από τους αγρότες μας, ώστε προχώρησε ο ίδιος στην απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας που επέβαλε ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό. Από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε έντονα και προσπαθήσαμε να του καταστήσουμε σαφές ότι επρόκειτο για μια τεράστια επιβάρυνση, για ένα νέο «χαράτσι» που θα καλούνταν να πληρώσουν οι αγρότες μας, χωρίς να μπορούν, καθώς βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση, βλέποντας το εισόδημά τους να μειώνεται καθημερινά.

Επίσης, θετική εξέλιξη υπάρχει για τους αγρότες μας σχετικά με τις επιστροφές του ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, λήγει τελικά το πρόβλημα με τις επιστροφές των χρημάτων, συνολικού ποσού 163 εκατομμυρίων ευρώ, που κατανεμημένα θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των αγροτών την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη, δηλαδή την 1 και 2 Αυγούστου αντιστοίχως».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...